reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Cóż okazało się ,że mój wyjazd do Polski uratował mi życie. Zaraz po przyjeździe udałam sie do gina. I okazało sie ,że moje jajo płodowe ciągle we mnie jest i zaczyna mocno sie powiększać. Od poronienia minęło trochę i macica nie wyczyściła się. Anglicy mnie nie wyczyścili i jajo płodowe zaczęło mocno puchnąć. Lekarz jak to zobaczył to się przeżegnał nogami i rękoma. W stanie , w którym byłam groziła mi sepsa. Lekarz powiedział ,że parę dni dłużej nie byłoby co ratować. Mój mąż zostałby wdowcem. No ale na szczęście trafiłam w porę do szpitala i teraz jest już ok. Mam nadzieje. chociaż po tym wszystkim zastanawiałam sie co jeszcze się stanie, co będzie następne. Lekarz mnie wyczyścił i teraz czekam na wynik badań histopatologicznych. Lekarz potwierdził, że musimy poczekać od pierwszej miesiączki 4-5 miesięcy, ponieważ stan mojej macicy jest nieciekawy. A najgorsze to to,że nie możemy sie zbliżyć do siebie do pierwszej miesiączki bo grozi mi infekcja.
Także jak widzicie moje wakacje były pełne wrażeń.
Pozdrawiam Was wszystkie bardzo serdecznie

reklama
cfcgirl :szok: :baffled: :confused: szok
jak to dobrze ,z jestes cala:tak: zycze zdrowka zdrowka zdrowka:tak: :happy: powodzenia, nie wiem normalnie co jeszcze powiedziec...

Kasiulka dziekuje ciumasek:-)

Cfcgirl normlanie zszokowalas mnie i jednoczesnie przerazilas:szok:
poniewaz po porodzie mnie tez nie czyscili :dry: zostawili mnie w szpitalu kazali duzo pic wody ale nic ze mnie nie wyszlo dopiero jak wyszlam ze szpitala i bylam zalatwiac pare spraw w miescie z moim facetem powiedzialam jeju ja znow rodze!i wtedy to wszytsko ze mnie wyszlo zdazylo sie to dwa razy.Tylko ze jeszcze od porodu nie bylam na zadnych badaniach kontrolnych:no:kurde chyba musze jak najszybciej to w pl zrobic.
Cfcgirl kochana bardzo ci wpolczuje dobrze ze poszlad do lekarza w pl ze to wszytsko tak sie skonczylo a nie inaczej bardzo wspolczuje nie wiem co powiedziec totalnie bo to jest masakryczne co przeczytalam poprostu:wściekła/y:wscieklam sie i ja jakos plazem bym im tego juz nie popuscila.Walczylabym o to zeby lekarz w pl wystawil opinie na ten temat i zaskarzylabym ich tak nie mozna!:crazy:poprostu trzymaj sie kochana i wlacz o swoje.Takie jest moje zdanie.Mam nadzieje ze wszytsko bedzoe dobrze.Pozdrawiam i mocno sciskam.

na początku myślałam o tym żeby walczyć, ale szczerze wam powiem jak nie chce przez to wszystko znowu przechodzić. Nie chce rozdrapywać ran, które się już zabliźniają powoli. Jak leżałam w szpitalu przed zabiegiem to czułam się tak jakby to dzieciątko drugi raz we mnie umierało. Mój mąż był w Anglii jeszcze,na szczęście miałam Mamę przy sobie.
Teraz chciałabym już zacząć normalnie żyć. Musze iść do lekarza, bo przysłali mi list, że badania swab nie są ok. Wiecie co ja naprawdę się zastanawiam co się jeszcze zdarzy. I dopóki nie zacznę normalnie funkcjonować (@.) nie będę spokojna . Trzymajcie kciuki.
Całuski, miłego dnia
Zobacz załącznik 35281

cfcgirl RANY RANY CO JA CZYTAM,przerazona jestem,szczerze wspolczuje,najwazniejsze ze w pore zadzialali,och mialas przejscia,wiem,ze niechcesz juz tego rozgrzebywac tutaj,ale ja dla ich wiadomosci i aby sie zastanowili o bardziej o kiedy dbali,tu lekarzowi ,ktory tu cie leczyl,powiedziala bym co sie stalo,jak pamietam mialas nawet usg,i nic nie bylo widac,kurcze az dzwio bierze,a ta sepsa to strasza i to bardzo,co za swinska choroba,tutaj o niej n nic sie nie mowi,oby nie doszla do anglii,przerarzona jestem rowniez co ty MAGGUSIA mowisz,jak to nie sprawdzili cie czy wszytsko wyszlo????Boze ..........

Cfcgril dobrze cie rozumie ze nie chcesz do tego powracac ale kochana mysle ze powinnas im pokazac ze tak sie nie robi i do czego moglo dojsc:no:powinni za te twoje cierpienia poniesc konsekwencje!:dry:

Maxinko no wlasnie nie sprawdzili:szok: kazali pic duzo wody i co godzine sikac do takiego tekturowatego pojemniczka i tylko krew byla dopiero jak wyszlam ze szpitala zaczelo to cos wychodzic ze mnie w domu a pozniej jak bylam zalatwiac sprawy na miescie wygladalo to okropnie duze galaretoway skrzep jakby ja teraz zaczynam sie poprostu bac bo czasem te szwy to mnie bola ale ja to tak mysle ze to na zmiane pogody jest:eek:a ostatnio to jajniki mnie tak bolaly w pracy ze myslalam ze dostane zaraz @ a do @ mam jeszcze ponad tydzien.
Wiec nie wiem to co napisala nasza kolezanka to ja poprostu doznalam szoku:baffled:i zaczynam sie o siebie martwic a tu do lekarza nie pojde juz chyba jak czytam takie posty.Tak samo bylo z moimi rozstepami pokazalam lekarce co moge z nimi zrobic?na to ona stwierdzila ze nic ze mam sie cieszyc ze jeste MAMA no pewnie ze sie ciesze ale wygladac kazda z nas chce prawda?
Dopiero w pl znalazlam lekarza ktory powiedzial ze je usune laserowo.Moja opinia jest taka ze oni maja tutaj dobre sprzety lecz ich wiedza medyczna jest minimalna jak nasi lekarze mieliby takie sprzety jak oni to byliby naprawde dobrzy:tak:choc ostatnio ogladajac interwencje tez widze co w tej pl sie dzieje wiec widzicie same jak to jest!:-(

PODEJSCIE CZASMI MNIE ROZWAL I RZUCANIE TAKICH TEKSTOW "CIESZSIE BO JESTES MAMA A NIE JAK WYGLADA,BO TAK DAJ DO ZROZUMIENA" TO DLA MNIE JEST SMISZNE,JAK MOZAN TAK MOWIC,KIEDY PACJENT PRZYCHODZI PO POMOC,ALE TO JEST WLASNIE TAK ICH POZIOM WIEDZY JET MARNY I ABY WYPASC DOBRZE,GADAJ BYLE CO ABY NIEDOCIEKAC.WIESZ CZASMI WYDAJ MI SIE,ZE PRZESTO,ZE JESTESMY OBCOKRAJOWACAMI I MIMO,ZE PLACICMY TUTEJSZE TAXY UBEZPIECZENIA TO TRAKTUJA NAS OBOJETNIE,TAK ABY BYLO.ja glupia nadrzerke lecze juz 2 lata,zawsze cos albo teminy odlegle,albo wytlumaczenie inne,RECE OPADAJA.jA IDE 22 MAJA NA USUNIECIE NADRZERY I SIE CYKAM CHCO TEN SZPITAL JEST DOBRY,ALE WIECIE JAK TO JEST,ROZNIE BYWA.

JUZ O TYM WLASNIE GADALYSMY JAKIE MAJA PODEJSCIE I AK BADAJ,IDAC DO LEKARZA SAM MUSISZ SIE UPOMINAC ABY SPRAWDZILI NP.USZY CZY GARDLO
WLOS NA GLOWIE SIE JEZY:no: :wściekła/y:

Maxinko no wlasnie wielokrotnie co z nimi sie chce zalatwic to maja takie podejscie do spraw ze szok!
Np ja na glupie swiatlo w lazience czekalam ponad miesiac ciagle do nich dzwoniac ze sie zepsulo a i tak nikt nie przyjechal teraz prosimy o imie i nazwisko jak ktos tam odbiera i juz przyjezdzaja a teraz znow czekam na ogrzewanie w lazience mieli dzis byc i znow ich nie ma:wściekła/y:
Czasem to nie dziwie sie mojemu ze mowi ze nie chce tu cale zycie byc ze chce wracac do kraju bo wszytsko po polsku itd a ja zawsze podtrzymuje go na duchu i mowie ze jak zacznie normlanie pracowac to bedzie lepiej itp ale powiem wam ze ja tez mam tutaj czasem chwile zwatpienia:-(

reklama
maggusia
[FONT=times new roman,times]KONSULAT GENERALNY RP w LONDYNIE[/FONT]
[FONT=times new roman,times]73 New Cavendish Street[/FONT]
[FONT=times new roman,times]Londyn W1W 6LS [/FONT]
[FONT=times new roman,times]Numery telefonów: 0870 7742 800, 0207 2913 900; fax: 0207 3232 320
[/FONT]

Do góry