reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

NATALKO WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJU 11 MIESIACA, ROSNIJ DUZA I ZDROWA, SPRAWIAJAC TYM WIELKA RADOSC RODZICOM, USMIECHAJ SIE CZESTO I NIGDY NIE MIEJ TROSK ZYCZY FORUMOWA CIOCIA ASIA Z MAYA

reklama
Czesc Kobietki

Pogoda cudownie letnia az ma sie energie na wszystko, a usmiech na twarzy dziecka sprawia ze chce sie jeszcze wiecej. Przyjechal do nas kuzyn mojego meza, super facet, bardzo go zreszta lubie i w zasadzie od piatku sobie jezdzimy bylismy w zamku Abbey w Battel, nad morzem w Hastings, dzis robilismy grilla, i w ogole super jest. Kilka fotek zalczam na zamknietym.

maxin milo ze znow jestes, fajne ze zadowolona z wyjazdu my jedziemy na poczatku maja mam nadzieje ze tez bedzie tak fajnie

nafnia ja rodzilam tutaj, ze szpitala wyszlam po 24 godzinach, bo czulam sie super, ale jak rodzisz pierwsze dziecko to i tak wczesniej cie nie wypuszcza, uwazam ze opieka tutaj jest super, nie spotkalam sie z niczym co mogloby mi sie nie spodobac, a pediatra bada dziecko od razu po urodzeniu, i tuz przed wyjsciem do domu, a potem i tak jestes pod stala opieka, do mnie nawet moj GP dzwonil by spytac czy niczego nie potrzebuje. Mam nadzieje ze dokonasz wlasciwego wyboru

Agnes2606 przkro slyszec ze twoje malenstwo nie miewa sie najlepiej, mialam to samo z Maya, mam nadzieje ze dopajasz dziecko woda z proszkiem ktory uzupelnia elektrolity, trzymajcie sie

maja1980 cudowny tej twoj dzieciaczek

Przepraszam Kobietki ze nie odpisuje kazdej ale czas z powodu wizyty ograniczony, czytam was uwaznie i obiecuje ze sie neidlugo odezwe

Witam Mamusie!

Piekny dzien dzisiaj mamy taki sloneczny:-) i jak cieplo w krotkich rekawkach wszyscy chodza:tak:
Wlasnie widze ze znow rozmawiacie o paszportach oh ile ja mam z tym zalatwiania:szok:
I tak sie zastanawiam czy na tymczasowy tez trzeba tyle czekac w Londynie:confused:
bo jesli nie to juz wole wyrobic ten tymczasowy znow a jesli musialabym czekac to mam pomysl czy nie moglabym isc tutaj do notariusza i napisac pisemne zgody moje i mojego na paszport wyslac do pl rodzinie i upowaznic ich na wybranie i przeslanie nam paszportu Briana.
Jak myslicie:confused:przeszlo by to.
Bo tak w sumie kombinuje troche poniewaz plany mi sie zmienily w lipcu mam jechac na porod mojej cioci do Grecji(ktora duzo opiekowala sie mna bardzo mi bliska siostra mojej mamy):-)a pozniej zrobic chrzest w sierpniu Briankowi w Polsce i jeszcze dostalismy dwa zaproszenia na slub dlatego wolalabym zeby moj pomysl przeszedl:happy:bo dwa razy do Polski nie bede jezdzic bo mnie na to nie stac wiadome.
Dlatego was sie chce zapytac co o tym sadzicie?czy sporzadzone takie pismo notarialnie moglo byc?;-)

Nafnia i Gosiaczek ja mialam dosc ciezki porod bo trwal pare dni ale jesli chodzi o warunki to byly bardzo dobre wlasny pokoj lazienka itd:happy:Deczyja nalezy do ciebie ja ci moge powiedziec ze porod rodzinny to takie wielkie przezycie!ja akurat taki mialam tatus dzidziusia i moja mamusia:-)a jesli chodzi o szczepienia to na zoltaczke i gruzlice pojechalam do pl zrobic.

Maxinko Wszytskiego najlepszego dla coreczki!rosnij duza i zdrowiuska:happy2:no a roczek juz tuz tuz swietny pomysl naurodzinki w parku bede trzymac kciuki za pogode:-)

Tolla kobietko nie przejmuj sie!dzieciaczki robia postepy w swoim czasie:tak:
Czasami tez sie zastanawialam czego inne dzieci to umieja a moj Brian nie mysle ze kazde dziecko rozwija sie na swoj sposob:rolleyes2:

Pozdrawiam i sle ciumaski!

dzień dobry:-) (a własciwie to już noc). Karolinka ma się juz dobrze, na szczęscie dzisiaj juz było ok:happy: , więc cieszę się z tego powodu strasznie:-) :-) :-) , to naprawde straszne patrzeć jak dzieciątko cierpi, jeszcze raz dziękuję Wam za rady i wsparcie:happy:

Maxin dużo zdrówka i usmiechu dal Natalci:-)

Maggusia obawiam się, że tak się nie będzie dało załatwić tego paszportu w PL, wiesz jak to jest z polskimi urzędami:baffled: , jak my załatwialiśmy paszport dla małej to musieliśmy być osobiscie w urzędzie i razem z Karolinką, mogę Ci tylko poradzić, ze jak cokolwiek będziecie załatwiać u notariusza w Anglii, to dobrze się rozglądajcie za jakimś tanim, lepiej załatwić u adwokata. My też chcieliśmy załatwić mój podpis żebym nie musiała być w ambasadzie przy składaniu paszportu i u notariusza taka usługa kosztowała 180f:szok: a u adwokata zaledwie 5f

Nafnia tak jeszcze nawiasem mówiąc to jeszcze dochodzą takie aspekty jak becikowe, w PL to 1000zł a tutaj 500f a przy dziecku pieniązki się przydadzą:happy: , a poza tym dziecko urodzone tutaj otrzymuje automatycznie status rezydenta, no cóż cięzka decyzja co zrobić :eek:

Joanna Z oczywiście starałam się poić małą jak najwięcej, na szczęście mamy to już za sobą:happy:

pozdrawiam Was gorąco :-)

Maggusia z tego co wiem to nie da rady. Musisz byc osobiscie z dzieckiem przy skldaniu wnosku a notarialnie mozesz miec zgode tatusia.

Agnes i Nafnia z tym statusem rezydenta to jest trche inaczej bo dziecko dostaje taki status jaki maja rodzice a becikowe nalezy sie tylko tym ktorzy pobieraja niektore bebefity np. Working Tax Credit i Child Tax Credit w wysokosci wyzszej niz podstawowa.

A tak poza tym to mamy dzis z mezusiem poltora rocznice slubu. Ale ten czas leci...

Pozdrawiam.

Witajcie

Agnes- bardzo sie ciesze ze corcia czuje sie juz lepiej, to okropne jak nasze baczki choruja:-(

Maggusia- poszukuje cie na gg:-)

Maja1980- dziecko otrzymuje status rezydenta jak sie urodzi tu,:tak: mam prosbe podasz jeszcze raz link do filmiku bo ja nie moge go znalezc a chetnie zobaczylabym twoja slicznotke, jesli mozna oczywiscie:-)

Maxin-100lat dla Natalici na 11 miesiecy tuz tuz roczek:-) :-) :-)

Joanno-ale fajnie grill mi sie teskni niestety nie mam gdzie zrobic tu, a szkoda, my tez jedziemy do pl ale z poczatkiem czerwca tez juz nie moge se doczekac to bedzie pierwsza wizyta po porodzie wiec bardzo ekscytujaca dla calej rodzinki i dla nas:-D nie wspomnę o Marcie

Nafnia-ja tez wyszlam po 36godz bo czulam sie bardzo dobrze,porod w pojedynczej sali z lazienka szawki kanapa telewizor bez zadnych oplat po porodzie ciagle ktos przychodzil i pomagal albo pytal sie czy wszystk ok, na sali po porodowej tez super z nauka opieki na malenstwem mi osobiscie podobalo sie bardzo wszystko bylo pod katrola i zarowno personel bialy jak i czarny przemily(czesto sa zdania podzielone na ten temat), po porodzie jak juz jestes w domu wszystko dzieje sie automatycznie jak polozne ktore przychodza do ciebie HV i wszystkie organizacyjne sprawy dypu Child Benefit i vouches na 205F gdzie mozesz zainwestowac pieniazki na przyszlosc swego dziecka szczepienia, i kontrole, a pozatym roznie bywa z porodem i nigdy nie trafi sie na taki termin jak sie planuje:-( , i moze twoj maz nie zdazy na porod ach zycie ale oczywiscie decyzja nalezy do ciebie,:tak: i zycze ci powodzenia i juz sie nie zamartwiaj bo twoje malenstwo da ci kopniaka:-D , tylko ciesz sie z ciazy tego spokoju:-D , bo dopiero wszystko sie zacznie:tak: :cool2:

moj maly spioszek spi ja nadrabiam zaleglosci weekend spedzilismy cudownie w parku zrobilismy sobie piknik bylo super:-)

pozdrawiam serdecznie papap

dzien dobry..
widac ze bb wrze a byl przeciaz weekend..super troche czytania
najpierw co u nas..piekne lato za oknamispcerki gawrantowane a razem z nimi lepsze nasze sampoczucie..
Oli ciagle ma katarek ale jest troszke lepiej choc w nocy czesto sie budzi..a co najgorsze kladziemy go spac o 8 a staje juz o 6 kurcze nie mam pojecia dlaczego??moze wy kobitki cos mi doradzicie???
a poza tym za tydzien do polski.....HURA!!!!nareszcie na caly miesiac takze zostalo kilka spraw no i prezenty...pragne odpoczynku itroszke zadbac o siebie...
maja1980-najlepszego dla was z okazji rocznicy,ach ten czas szybko leci..
maggusia-wiesz co mi tez sie wydaje ze trzeba byc osobiscie i akt notarialny nie przejdzie
joanna z -super ze zrobiliscie wycieczki w rozne miejsca a morze hmm super uwielbiam przebywac na plazy..
nafnia-milo cie opoznac..ja jestem za rodzeniem w uk,pomimo ze rodzilam dlugo opieka byla profesjonalna
toola- ty kobitko nie przesadzaj cora pojmie wszystko w swoim czasie poza tym masz slodkie dziecie i jest zdrowa wiec czym sie tu martwic
ide zrobic malemu drugie sniadanie i wiecie co mu daje biszkopty krusze i podaje z mlekiem..pysznosci jesy zachwycony

Witam Mamusie!

Ja tylko na chwile bo zaraz do mnie ma przyjechac pan robic ogrzewanie lazience na ktore juz czekam dwa miesiace i sprzatam na calego hehe Brianek taki zrobil porzadek :laugh2:
Dziekuje za wszytskie odpowiedzi w sprawie paszportu.
Dzis tez sie dowiedzialam ze podobno na wymiane sie tyle nie czeka:happy:wiec mam jakas nadzieje chce sama sie upewnic i prosze was o numer do konsulatu w Londynie bede wdzieczna.

Pozdrawiam i sle ciumaski!

reklama
Do góry