reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

dziewczyny poradzcie Oli nie spal cala noc ma zatkany nosek i ciezko mu odychac,kropilismy nosek ale to nie pomaga,nosek sie odetkal i teraz z niego leci...jak mu pomoc???

reklama
Olis jak Marika miala katarek to pryskalam jej roztwor wody morskiej i kropelki Nasivin ale mam je z Pl.
Zeby nie splywalo mu do gardelka kladz go czesto na brzuszek no i wygodniej bedzie mu spac w pozycji polsiedzacej z glowka duzo wyzej niz reszta cialka. Wazne jest rowniez nawilzenie mieszkania ... rzuc pare mokrych recznikow na grzejniki. Mam nadzieje ze pomoze. Zyczymy szybkiego powrotu do zdrowka.

WITAM:-)
JESTEM;-)WCZORAJ W NOCY WROCILISMY Z CUDOWNEGO POBYTU W KRAJU,TROSZKE PRZECZYTALAM CO U WAS,CIEZKO TO WSZYTSKO NADROBIC,ALE JUZ JESTEM WIEC BEDE NA BIERZACO:-)

POBUT W KRAJU SIE UDAL,WSZYSCY BYLI ZACHWYCENIA NATALKA.Szczegolnie pradziadkowie i dzadkowie,Natalka chodzila z rak do rak,na pocztku bacznie wszystko obserwowala,ale juz po drugim dniu do wszytskich sie smiala i chetnie szla na race,czasami niewidzialam ja wieki,hahaha,ale gdY pojawialam sie na choryzoncie,palcem juz wskazywalm na mnie i wolala mama;-) Jak zawsze w pl poczynila duze postepy,wiecej mowi,duzo juz rozumie i uroslam,z dnia na dzien kochamy ja mocniej;-) :tak: :-D
Chrzciny wypadly rewelacyjnie,wszytsko wedlug planu,imprezka sie udala, w kanajpce milo bylo wszystkich zobaczyc,szczegolnie moja chrzesna i jej rodzine bo nie widzielismy sie chyba z 12 lat.W kosciele dziunia troszke sie wiercila,ale nie plakala,ksiadz polewajac ja woda swiecona rzucil komplement,ze ma cudne oczy,takie niebieskie.Duzo bylo osob,ogolnie chyba 14 chrztow.Swieta wiec minely bardzo rodzinnie i jestem mega zadowolona z pobytu poraz pierwszy nie chcialo mi sie wraca do Anglii:confused:

Ja zadbalam o siebie i czuje sie swietnie, fryzjier,kosmetyczka,solarium,odwiedziny znajomych,mialam duzo czasu tylko dla siebie,wiec nabralam sily:-) Czekam na foteczki,ktore przywiezie W.bylam z Natka u fotografa i zrobilam jej sesje,fotki sa bombowe,Natka wyglada jak mala dama,hahaha;-)
W samolocie stokrotka super sie zachowywala,na koniec usnela,za nami siedziala angielska rodzina z trojka bombli,och boze co one robily,krzyski,kopanie krzesel,placz,non stop Natke budzili,nie mogli ich opanowac,och bylam zla,ale coz zrobic.

W poniedzialek po pracy,ciesze sie bo do srody jestem sama z Natalinka w domu.Dzis mega sprzatanie kurzu masa,pranie,zakupy bo w lodowce pustki,ok musze mykac,mala spi wiec ja nadrabia zaleglosci.

buzka dla wszystkich,milo byc spowrotem na BB,tesknilam za wami;-)

maja _1980 mi sie wydawalo zawsze ze 37 wieczorem to normalna temperatura jak dla dziecka, wiec moze niepotrzebnie sie martwisz i dla twojej niuni to jest ok.

Toola ja to w sumie ta temperatura sie nie martwie ba Marika nawet marudna nie jest. Najgorsze jest to ze jak tak dalej bedzie to mi jej we wtorek nie zaszczepia. Juz o tydzien przelozylam a przeciez teoretycznie powinna byc szczepiona co 4 tygodnie.:-(

Ide dzis kupic termometr do ucha bo moze ten moj smoczkowy niezbyt dokladny jest. Poza tym Marika nie bardzo lubi smoczek wiec nie chce ssac. A w pupe boje sie jej wsadzac:-D

Maxim super ze wyjazd i chrzciny sie udaly. Koniecznie wrzuc fotki do albumu.

Ja odliczam dni do wyjazdu a lecimy 30 maja na jakies 2 miesiace.Tatus dolaczy do nas pod koniec czerwca.
Mam nadzieje ze zdaze zobaczyc przyszla chrzesnice (termin na 19 lipca) bo byloby smutno jakby sie urodzila dzien po moim wyjezdzie. Na wszelki wypadek nie kupilam biletu powrotnego ... moze uda mi sie przekonac mezusia zeby pozwolil nam zostac troszke dluzej:tak:

A pogoda dzis piekna wiec lecimy z Marika na spacerek.

Pozdrawiam

Olis-o biedny Oli ze ma katarek, ja nie cierpie jak moj maly ma katar, nie psi wtedy bo nie moze oddychac i wogole marudzi.I kiedy on mial atar dostal od lekarza kropelki.Mialam wrazenie ze mu pomogly bo bylo slychac ze mu odetkalo nosek i mogl latwiej oddychac.Wiec tyle niestety moze ci poradzic-kropelki dla dzieci.
Maxin-fajnie ze juz jestes, wlasnie ostatnio zastanawialam sie keidy wracacie z PL, super ze wszystko sie udalo, to najwazniejsze.Nio i nie dziwie ci sie ze nie chcialo ci sie wracac tutaj, ja zawsze powtarzam ze w Polsce a juz zwlaszcza latem powietrze inny, lepszy, cudowniejszy ma zapach, przywoluje wspomnienia...duzo by pisac.ALe milo ze juz jestes, a Natalcia krolewna jak wyrosla i jakie ma boskie kolczyki:-) WLasnie moj maz przed chwila ogladal ze na fotki mam z uk i pyta mnie:a co to za sliczna dziewczynka?A ja na to ze to mala Natalcia z Londynu.Nio wiec widzisz jaka masz sliczniusia corcie:-)
Pozdrawiam wszystkie babeczki:)

hej babeczki
u nas ciezki dzien i noc oli ciagle ma problemy z noskiem biedne to moje dziecko spi po godzinie tak go meczy...
zakrapiamy nosek wlaczylismy nawilzacz daj boze tej nocy bedzie lepiej
ja jutro i pojutrze mkne do pracy...takze moj P bedzie mial co za swoje;-)
maxin-kochana super ze juz wrocilas fajnie ze wyjazd si udal,ty wypiekniona i dobze natalka super wygladala,fajnie ze juz jestes brakowalo cie tutaj bb bez ciebie to nie to samo..
maja1980-dzieki za rade do gp sie nie wybieram bo po co??dadza napewno paracetamol jak zawsze a jak tam twoje malenstwo
izusia-cos twoj blg malo aktywny ostatnio ale usprawiedliwienie masz tatko z wami
oki mykam napisac jaks notke na moim blogasku,,,
spokojnej nocy

Mamuski
Wklejam filmik naszej niuni. Pogugala sobie troszke. Filmik jest sprzed miesiaca a jak nagram cos nowego to podrzuce.
Z Marika juz lepiej ...podalam jej na wszelki wypadek lyzeczke Calpolu na noc. I zasnela jak zabita...tzn jak zwykle:):):)
Pozdrawiam.
Wrzuta.pl - Marika 11.03.07

Hej
Ja mam straszne zaleglosci ale juz prawie przeczytalam wszystko pozdrawiam wszystkich

u nas srednio bo mala przeziebila sie bo Oskar byl chory i niestety wrr...
ma goraczke, biegunke, kicha i kaszle bylam u lekarza kazali dac calpol i czekac do jutra jak sie nie poprawi to mamy isc do lekarza nadal czekam na list ze szpitala w zwiazku z bioderkami :baffled:

Maggusia-super ze dostaliscie prace bardzo sie ciesze
Maxin-widzialam fotki fantastyczne super ze jestes
Izus - juz niedlugo przeprowadzka
Olis- mam nadzieje ze katarek minie, ja malej podalam krople i czyszcze jej gruszka ale wiem ze to nie pomaga jak jest bardzo duzo:baffled:

pozdrawiam sle buziaki i bede juz na biezaco pappa:elvis:

reklama
Witamy
Wyspalam sie za wszystkie czasy,Natalinka poszla spac o 7.00 i 12 h przespala,byla zmeczona,zreszta jeszcze zyje Polskim czasem:-D Ja tez o 10.00 padlam.Czekalam na wiesci od taty,bo mial przyleciec,ale spoznil sie na odprawe i niestety nie polecial,bedzie wiec dopiero 18.
Dzis wybieramy sie na basen.Trzeba jakos czas zorganizowac,bo tak same w domu,tesknimy za tatusiem i rodzina:-(

Olis mam nadzieje,ze nocka byla spokojna,z ciebie widze nocny marek??!!Ja tez jak dziewczyny stosowalam sol,na noc aby lepiej oddychala olejeczesto gruszka czyscilam nos,na katar niewiele mozna zrobic,przejdzie za 7 dni ;-)widze,ze do pracy wciaz chodzisz ciezko sie rozstac co???Jak samopoczucie?Oliwierku oby samopoczucie dopisalo;-) buzka

Maja Trzy lata razem,:-) :-) :-)
Przesyłając gratulacje!
z okazji jakże pięknych 3 Godów
życzymy Wam abyście dalej szli przez życie,
trzymając się mocno za ręce
zawsze uśmiechnięci, zawsze razem,
zawsze pewni swoich uczuć.

a coreczce zyczymy duzo zdrowka ,pogoda zdradliwa

maja_1980 Marika jak slicdznie gaworzy,zabawna jest:-) dla niej tez pzresylam zdrowe fluidy:happy:

izusia to fakt powietrze jest inne,dzis zalozylam malej bluzke,ktora suszylam sie na dworze i pachnie tak swierzo,och teksnie mega:-( A jak u was sprawy z przeprowadzka,wszystko juz zapiete na ostatni guzik.Jak tatowi podoba sie w Anglii?

ok ide bo mala mnie wola,czas na sniadanie,jej juz ze mna kanapeczki:-)

milusnego wekendu zyczymy:-)

papa

Do góry