reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

agnes-napewno podaje sie plyny zeby sie dziecko nie odwodnilo,kurcze moze zadzwoncie do polski to cos poradza,trzymajcie sie oby ten wirus szybko przesedl
maggusia-super ze twoj partner dostal prace,napewno teraz bedzie lepiej
maja1980-calpl jest na goraczke i jest od 3 miesiaca jabym malej podala powinno pomoc
anulka-a jak tam twoja cora jakie postepy,ile zabkow ma jakies
izusia-super weekend w szkocji bedzie napewno super no i niunia samchodzi juz niedlugo a bedzie bez pomocy dziadka ruszal.ty napewno wypoczywasz tatko pomaga..super no i niedlugo przeprowadzka
kasiula matula-milego pobytu w polsce...odpoczywaj kobitko
joanna z -widac ze zeby u malej ida jak sie bierze za komputer...swieta w polsce to sa sie swieta my tez za rok obiecalismy sobie ze spedzimy je w kraju..
martuska-no nie wierze ze tak wyrolowali twojego meza pierwszy raz sie z takim czyms spotykam...a tu czlowiek sie napalil na pysznosci z polski..bu buuu
maja33-widac kobitko ze ty to zapracowana jestes..tyle godzin a jak martunia sie ma..widac na bloguswieta minely super
anetka-super patti sam chodzi pewnie macie radosc...gratuacje

reklama
witam panie po swietach
rodzinka na szczescie opuscila juz nasz domek
ladwo z tesciowa wytrzymalam ale zyje

bylismy wczoraj w ambasadzie po paszport i okazalo sie ze wzielam zly akt urodzenia , bo trzeba bylo miec tez bialy odpisa aktu urodzenia a ja wzielam certyfikat urodzenia i paszportu nie mamy
nastepne spotkanie w czerwcu 21
a my mamy wesele 23
i w taki sposob wesela nie bedzie
ja i Tristan mielismy leciec do polski juz w majau a tu nic z tego po moich placzach i blaganiach sanowna pani znalalza wolny termin 10 maja i paszport bedzie jakos na 18 czerwca

sukni nie kupuje
zrobimy maly slub koscielny z najblizsza rodzinka i potem jakies male przyjecie
w ziazku z tym szukam jakiegos osrodka wczasowego nad jeziorkiem z kantyna albo jaks sala w ktorej mozna ustawic stoly

a wogule taks obie teraz mysle ze ksiadz mial burzawy ze my dopiero w maju przyjedziemy wiec ciekawa jestem co powie jak przyjedziemy 3 dni przed slubem
jak bedzie robil problemy to samo przyjecie zrobimy i juz

Tristan ma nadal cala buzke w malutkich czerwonych krosteczkach
wydaje mi sie ze na noc one lagodnieja a na dzien znowu czerwone ,drobniutkie krosteczki na cale twarzy , jedna przy rdugiej i na uszkach

i jeszcze jeden problem si epojawil
wyskoczyla mu mala ciemieniucha na czubku glowy
idziemy znowu do lekarza i bede sie wyklucac o skierowanie do dermatologa
uciakam dziewczyny bo synek si ebudzi
pozdrawiam was serdecznie papatki

Witam serdecznie!
Widze, ze tu w koncu ruch po swietach, no i dobrze jest co poczytac :-) U nas wczoraj bylo bardzo leniwie, Pati obudzil sie po 9.30 :szok: wiec pozniej w ogole nie mial drzemki. No i wieczorem byl bardzo marudny, nie chcial jesc kolacji, wiec go zostawilam na chwilke na foteliku w kuchni, z mysla, ze zaraz wroce i moze wtedy cos zje. Wracam doslownie po minucie, bo jakos tak cicho bylo, patrze a maly spi :laugh2: Oj bidulek tak byl zmaczony, ze normalnie odlecial i juz nic nie bylo mozna z nim zrobic, ani nakarmic, ani wykapac bo normalnie byl nieprzytomny hehe :-D
Olis gratulacje dla Oliego pierwszych zabkow, a jak Ty sie miewasz, zrezygnowalas juz z tej pracy, czy nadal pracujesz od czasu do czasu? No i jeszcze nie tak dlugo i jedziecie do Polski, ale fajowsko odpoczniesz sobie :tak:
Miloku, ale jaja z tymi paszportami, ale dobrze, ze udalo Wam sie zalatwic :tak: a ksiadz niech wam laski nie robi. A probowalas ta ciemieniuch smarowac oliwka :confused: Mam nadzieje, ze GP wam pomoze, bo wiadomo jakie tu maja podejcie :baffled:
Agnes2606 pewnie to rzeczywiscie wirus, tak jak pisze Olis trzeba dawac Karolince duzo do picia, zeby sie nie odwodnila. Duzo zdrowka dla malutkiej
Maggusia o rany tak dlugo pracowac :szok: swietnie, ze Twoj partner ma prace gratulacje :tak: A ty przynajmniej teraz nie musisz sie stresowac i na spokojnie szukac jakies zajecie dla siebie.
Maja1980 dokladnie Calpol mozna spokojnie podawac na obnizenie goraczki od 3 m-ca zycia, powinno jej pomoc, powrotu do zdrowka :tak:
Anulka no to masz teraz dwie pociechy w domku, pewnie Lukasz ci duzo pomaga przy malej, a jak ona rosnie, duza juz, spi dobrze w nocy :confused:
Izusia to swietnie, ze Oskarcio sie tak dobrze rozwija, a w kg to maja tak samo z Patim :tak: no i Oskarci zaczal chodzic, swietnie, Patryk tez nam na dobre juz zaczal chodzic na Prima Aprilis :laugh2: A jak z jego mowa, duzo juz mowi :confused:
Kasiula Matula milego odpoczynku w Polsce
Martuska nie chce mi sie wierzyc, jak oni tak mogli postapic z Twoim mezem, jak to wytlumaczyli :confused: a w ogole jesli mozna spytac jakie to linie lotnicze? A Twoj synus widze troszke starszy od Patiego, no i jak grzeczniutki, czy maly rozrabiaka z niego ;-)
Maja33 no to teraz masz wiecej pracy, a jak chlopcy grzeczni? Martunia widze na blogu, ze rosnie juz taka duzia z niej pycia :-)

czesc dziolchy na chwile
miloku w sklepach powinnas znalesc szampon na CRADEL CAP i co dziennie myc glowke i ja natluszczac delikatnie po myciu i powinno schodzic, zas plamki to moze byc uczulenie(jakie mleko mu dajesz i preparaty uaywasz??) albo potowka(jezeli krostki sa na czubkach biale, to nie przegrzewaj malego)
agnes2606 tak to wirus, wiem bo Ola tez to miala, dawaj duzo plynow przewaznie wode swiezo przegotowana, marchewka gotowana jezeli po tym nie wymiotuje to powoli cos dawaj i plyn na wymioty DIORALYTE SACHETS, jest dosc slonawy wiec nie wiem czy bedzie chciala ale sprobuj
Olis Ola rozwija sie super, je butle trzy razy w dzien i raz w nocy, od tygonia budzi sie raz na mleko wiec jak poloze ja o 7.30 to wstaje gdzies 7.00, zabkow jeszcze nie ma:-(, wstaje w lozeczku i sie podnosi z lezenia, poprostu trza miec oczy w okolo glowy i d...ie

pozniej napisze cosik wiecej, pa

Dziewczyny nie wiem czemu zrobila si eta ciemieniuch abo oliwka glowke na smarowana po kapieli wieczorkiem i rano jak go obmywam wacikiem tez oliwka bambino smaruje , wiec za sucho byc nie powinno

Anulka potowki to chyba tez nie bo one tylko na twarzy sa i biale na koncach nie sa . a mleczko mamy sma 1 i uzywam jeszcze linomagu na buzke odkad krostki si epojawily ,oliwki bambino i herbaty czarnej na oczko bo ropieje ,i oliatium do kopania i jeszcze mydelko bambino do mycia i to chyba wszystko co urzywam

ale wrucilam od gp i powiedzial ze jemu wyglada to na ecteme po lacinsku seborrhoic dermatitis ale za cholere nie wiem co to znaczy
czy ktoras zna sie troche na medycynie bo ja na interneci etez nie znalalzam coz to moze byc:confused:

hejka dziewczyny, dzieki za rady:happy: , na szczęcie już jest lepiej:-) , Karolisia zjadła mleczko i nie zwróciła, wiec mam nadzieje, że jutro będzie już wszystko ok
Anulka99 dzięki za nazwę tego płynu:tak: , jutro pójdę do apteki jeżeli coś będzie nie tak

pozdrawiam:-) :-) :-)

Czesc kobietki, niestety nie ma szans na odpisanie kazdej z osobna. Joshua nam sie rozchorowal. W swieta pojechalismy do szpitala, gdyz wymiotowal, mial goraczke, usteczka sine... Zostal przebadany i okazalo sie, ze to wirus (Slapped Cheeks Virus), nie jest to typowo medyczna nazwa, ale dlatego ze dziecko jest rozpalone i ma czerwone policzki jakby ktos je uderzyl stad nieoficjalnie lekarze nazywaja tak ten wirus. Przez kilka nocy plakal nam niemilosiernie, w ogole nie chcial jesc i nie mial ochoty na zabawe. W dzien przychodzil do nas i wtulal sie w ramiona, taka mala przylepka z niego. Dawalismy mu Calpol i Nurofen i jest juz o niebo lepiej, ale wycierpial sie co nie miara, bo mial skurcze brzuszka i gardelko zaczerwienione. Wciaz otwieral buzke i pokazywal paluszkami na gardelko. Bolalo go. Jeszcze nie jest 100% zdrowy, ale przypomina juz bardziej moje dziecko. Zaczyna lobuzic. Wczoraj na przyklad zadzwonil na policje :-D Bawil sie telefonem domowym i wcisnal 999, po czym policja martwiac sie faktem, iz ktos sapal im do sluchawki oddzwonili do nad czy wszystko w porzadku :-)
Maggusia- fajnie, ze oboje z facetem znalezliscie prace. Jak nie mieliscie to nie mieliscie, a teraz ruszylo wszystko na raz.
Melanie- i co scielas wlosy? Jesli chcesz to przesle Ci fotki jak mam w tyle sciete ;-) Minus z krotkimi wlosami jest taki, ze trzeba je codziennie ukladac, jest to niestety czasochlonne. No i wciaz do fryza trzeba chodzic zeby je podcinac :elvis:
Uciekam dziewczyny, bo moj malec poplakuje :sick: Pozdrawiam Wasze kochane pociechy. Ogladalam zdjecia na watku zamknietym. Wszystkie dzieciaczki cudowne. I jak porosly :szok: Dobranoc

Dziewczyny dzieki za rady.
Nie podalam jej jeszcze calpolu bo dziwnie z ta temperatura. Rano ma nawet lekkie oslabienie tak ok 36.3 a dopiero ok 16-17 ok 37. A przed snem normalnie ... bez temperatury. Sama nie iwem o co chodzi ale dopoki je ladnie i nie marudzi chyba nic nie bede jej podawac. Mam tylko nadzieje ze do wtorku temperatura sie unormuje bo mamy szczepionke a tym razem to juz raczej niezbyt dobrze byloby przekladac
Pozdrawiam.

reklama
maja _1980 mi sie wydawalo zawsze ze 37 wieczorem to normalna temperatura jak dla dziecka, wiec moze niepotrzebnie sie martwisz i dla twojej niuni to jest ok.

anulka to super, pozdrow Olenke i Lukaszka od nas

Krysi wylazi juz 6ty zab! nawet czasem skrobie dolne o gorne hihi, zrobila wczoraj pierwszego kroczka, ale do prawdziwego chodzenia przyjdzie nam jeszcze poczekac bo sie lapie mnie panicznie i nie chce sama :) je juz prawie wszystko to co my (oprocz pikantnch) gada duzo ale niezrozumiale:baffled: jakis swoj jezyk ma:eek:

odliczamy dni do przyjazdu do Polski i roczku Krysi!!

Do góry