reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Dzięki za życzonka i my życzymy Wam Wesołych Świąt!!!

3acea8ba8ab300ff.jpg

reklama
Witam Mamusie!

Jak tu pieknie swiatecznie:-)
Bardzo cichutko spedzilismy swieta tak wogole znow zdalam sobie sprawe ze nie ma jak to swieta w polsce rodzinnie kazda babcia cos upiecze:happy:a tu coz my niestety nie moglismy w tym roku pozwolic sobie na wyjazd do pl.Moze w nastepnym ;-)mam nadzieje ze damy rade.
No a ja tak swiatecznie to sobie dzis nie siedze juz z rana bylam w agencji pracy bo przeczytalam ogloszenie ze potrzebuja ludzi do magazynow co naprawde radosci mi nie sprawia:-(jak zadzwonia nie bede widziala sie z Brianem prawie wogole:unsure:
Nie wiem jak ja to przetrzymam dziewczyny!jeszcze nie dali znac ze mam isc do pracy a juz normlanie caly dzien smutna chodze (w sumie zamiast sie cieszyc)no nic w naszej sytulacji musze sie zaprzec chyba porobic tak z miesiac i powinno byc lepiej.
Pisalam wam ju wczesniej ze mialam dostac prace jako opiekunka jak narazie ta pani powiedziala ze sama nie ma pracy:eek: i caly czas pamieta o mnie jak cos da mi znac:dry:a przeciez to bylaby najlepsza praca dla mnie oraz rozwiazanie jakies.
Nie wiem jeszcze bede szukala czegos innego porozwieszam wiecej ogloszen o opiekunke do dziecka moze wreszcie dostane taka prace:happy:bo ja na dluzsza mete nie widze siebie w magazynie nie widzac swiatla dziennego ani Briana a przeciez ja najlepiej wiem:-) co dac mu jesc ze na spacer isc itd

Anetka dziekuje ci za objasnienia a mozesz mi jeszcze powiedziec czy do tlumacza przysieglego to ja musze isc czy moze to zrobic za mnie ktos z rodziny :confused:

Melanie piekny koszyczek :yes:

Dziewczyny dziekuje wszytskim za pomoc w sprawie paszoprtu jestescie naprawde kochane!:tak:przesylam wam wirtualne czekoladki na oslode:happy2:

Pozdrawiam i sle ciumaski!

witam w swiateczny poniedzialek:-)duzo mam zaleglosci, musze ponadrabiac:-)
u nas wszytsko dobrze, Olivka ssie pieknie,glodomorek z niej straszny, polozna wazyla ja 6 dni po urodzeniu i juz wtedy przybrala 200 g:-)ma sliczne usteczka po tatusiu i duze stopki:-Djedyne moje zmartwienie to katarek:-(my z mezem oboje przeziebieni i chyba sie od nas zarazila:-(co z tym zrobic?poradzcie cos:eek:na razie psikamy roztworem wody morskiej

pozdrawiamy wszystkich swiatecznie:-)

witam szybciutko w poniedzielek lany
zlali mnie od rana :-D i tristanowi tez sie oberwalo:-)

Melanie a co z tymi paszportami?
ja mam spotkanie we srode i mam nadziej dostac paszpotr na miejscu
jak bede si ewybierala w twoim kierunku to napewno sie odezwe

Maggusia kiepska taka rozlaka ze szkrabem , ale jak trzeba to trzeba , obys szybciutko dostala prace opiekunki:tak:
trzymam kciuki :tak: ;-)

sorki ze ja tak na chwilke wpadam i nie mam czasu pisac
mam tesciowa i moich rodziciow w gosciach i ledwo zyje
szkoda opowiadac ale musze niezle zeby zaciskac
zeby tesciowej nie stratowac

mam nadzieje z czasem troche wiecej czasu miec to bede odpisywac
poczytuje czasami ale nadal nei mam czasu pisac
acha a teraz musze sie skuoic na gubieniu kilosow
juz 20 zgubilam ale 9 zostalo :baffled: :wściekła/y: :no:
a do wesela juz niedlugo
synek juz nie ma kolek , tylko wzdecia od czasu do czasu i problemy z zasypoianiem wieczorami , ale w dzien spi jak susel
nocki narazie mi przesypia ,wstaje tak kolo 12 na amu a potem dopiero kolo 5 wiec jest oki
ale od 5 tao jaz nie spie bo on tez nie ;-) :no: :cool2:
ja zmykam do wyrka puki moge
babacia sie z nim jeszcze meczy :tak: :-) :-D
trzymajcie si ecieplo kobitki :tak:

Tigger jak nasza Marika sie urodzila i wrocilysmy do domku to tez myslalam ze ma katarek ale to tylko drogi oddechowe sie oczyszczaly. Nawet pytalam o to lekarza i powiedzial ze to narmalne bo jak dziecko lezy caly czas na wznak to mu wydzielina splywa do gardelka i slychac jakby mialo katarek.
W kazdym razie woda morska nie zaszkodzi...tez pryskalam niuni do noska.
Po jakichs dwoch miesiacach wszystko minelo.

Maggusia nie musisz isc osobiscie do tlumacza przysieglego. Jesli pojdziesz tutaj to zwroc uwage czy postawil Ci pieczatke bo jak my bylismy to nie postawil i w Pl muiselismy jeszce raz tlumaczyc.

Miloku niestety musze Cie zmartwic bo na paszport bedziesz musiala jeszcze poczekac 3-4 tygodnie - taka maja procedure -ale podadza Ci date odbioru.

Pozdrawiam

witam wszystkich po przerwie.....swieta swieta i po...
u nas bylo milo, milo i rodzinnie spodziewalismy sie raczej jakis melancholijnych chwil a bylo zupelnie inaczej...
co prawda ja wniedziele padalam ze zmeczenia;od tych przygotowan ale pozniej piekna pogoda i spacerek na swiezym powietrzu daly troszke energii
Oliwier ma sie dobrze wyszly nam kolejne zabki 2 gorne jedynki jednoczesnie i juz je dobrze widac..
ja troszke smutna bo mezus byl przez 4dni w domciu i jakos sie przyzwyczailam... ateraz znow sama ale coz taka kolej...
za dwa tygodnie do polski i to na caly miesiac,i juz nie moge sie doczekac chyba potrzebuje naladowac akumulatory...
a u nas na bb cisza kobitki gdzie sie podziewacie...
piszcie co u was tak pusciutko jest:no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no:

olis chyba wszscy odpoczywaja po swietach

U nas bylo tez wesolo, troche malo tradycyjnie, podsumowalismy ze bardziej po holendersku niz po polsku, ale coz czasem tak bywa. Obiecuje sobie ze za rok upieke mazurka i przyrzadze bigos.

Krysi wyskoczyl 5ty zabek, mnie powrot do codziennosci troche przybil, ale licze dni do wyjazdu do Polski. Juz w maju na roczek. A teraz skorzystam z pogody i pospaceruje nad jeziorko

u nas swieta minely pod znakiem gosci.
albo my odwiedzalismy albo ktos nas odwiedzal:tak: bardzo przyjemnie:tak:
maggusiu trzymam kciuki za prace i za dobre rozwiazania :tak: :happy:

A u nas po Swietach bardzo leniwie. Marika przespala caly dzien bo wczoraj mielismy troszke gosci i kazdy chcial ja potrzymac na raczkach...wiec nie odpoczela. Nadrobila to dzis.
Jutro idziemy na trzecia szczepionke. Mam jednak male obawy bo uslyszalam wczoraj kilka razy jak niunia pokasluje. Dzis w sumie juz nie. Obserwowalam ja caly dzien. Zadzwonilam nawet do GP zeby na wszelki wypadek zobaczyl ja lekarz ale nie wiem czy jest sens bo nawet nie ma temperatury tylko troszke katarek. Gardelko tez ma czyste ... Myslicie ze powinnam skonsultowac sie z lekarzem?

reklama
och u nas tez swieta szybko minely a szkoda a spedzilismy je bardzo po polsku i bardzo rodzinnie bylo supera a teraz praca i codziennosc wrocila

olis- kochana ja nie dam rady w tym tyg dac ci @ od Maxin bo pracuje od 9 do 19 ale przyszly tydzien musimy sie umowic:-) , Gratuluje jedynek wow
tool-twojej Krysi tez Gratuluje zebolka :-)
Marta dzis 5 miesiecy konczy ach jaka ona juz duuuuza
Pozdrawiam pa

Do góry