reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

ja też ostatnio jestem zaganiana troche. Dlatego troche podczytuje, ale ciężko pisać.
Rochu ma się dobrze:tak: uwielbia pływać, waży już prawie 7300g mierzy 65 cm . jedyny kłopot jest taki, że ma refluks moczowy i cały czas bierze antybiotyki:-(
Poza tym zamierzamy się pobrać w sierpniu:tak: u nas w Maidstone.:tak:
Data ustalona, więc czas zacząć przygotowania;-)

Kiedy Wielka Noc nastanie
Życzę Wam na Zmartwychwstanie
Dużo szczęścia i radości,
Które niechaj zawsze gości
W dobrym sercu, w jasnej duszy
I niechaj wszystkie żale zagłuszy.

z okazji świąt życzy Kasia i Roch

reklama
hej dziewczyny!!

mam do was pytanie: czy ajk skladalscie wnioski o poaszport dla swoich dzieciaczkow zalaczalyscie angielski akt urodzenia czy umiejscawialyscie go ?
help bo nic niewiem co robic...:confused:

Cześć dziewczyny! Zajrzalam tu bo jestem ciekawa czy moze któraś z Was nie mieszka czasem w Lymington??? ja tam mam teściową i czasem tam do niej jeździmy:-)

kasuelf mozesz zalaczyc brytyjski akt urodzenia ale wtedy po roku czasu musiszprzedstawic im polski wraz z nr pesel, chyba ze u nich zlozysz wniosek o nadanie tego nr. Drugie wyjscie jest takie ze popros kogos z rodziny zeby ci zalatawil to wszystko w Polsce ty tylko przesli pelnomocnictwa i bedzei ok
pozdrawiam

Wielkanoc pachnie wiosna...
to pora tak radosna
pełna pisanek kolorowych
i prezentów zajaczkowych.
Na stole bazie i cukrowy baranek
i mnóstwo wody w dyngusowy poranek.
Dla wszystkich rodzinek z UK
WESOLEGO ALLELUJA!!!
rejoice.gif

buziole dzieciaCZKOMMM;-)
dziewczyny mam pytanie , czy ktos z was ma kotka w domu??kota brytyjskiego??szukam hodowlii tej rasy w ie ale nie moge znalezc. Jesli ktos ma takiego kotak moze mogłby spytac hodowcy czy nie zna hodowlii w irlandii.
moje gg5407095
dziekuje i pozdrawiam Daria

Witam Mamusie!

Ja tylko na chwile:-)
Brianek spi juz ktoras godzine w pokoiku ma otwarte okno i sloneczko swieci extra!:happy:
Mam dzisiaj jeszcze ochote skorzystac z tej pieknej pogody:tak: i isc na hustawki z malym tylko ciekawe ile bedzie tak spal?:happy2:hehe.

JoannaZ i Kasuelf widze ze rozmawiacie tutaj o paszportach.Prosze doradzcie mi cos no bo ja tez nie wiem co mam kompletnie robic:eek:
Brianek ma paszport tymczasowy wyrobiony w Londynie lecz jego waznosc konczy sie 19 czerwca.My mamy do pl jechac na chrzest malego w lipcu.Z tego co piszecie i czytam tutaj to sa straszne kolejki w konsulacie.Czeka sie 3 miesiace na wizyte tak:confused:no to wpadlam na pomysl zeby do pl jechac z malym w czerwcu przed uplywem terminu tego paszportu.Tylko teraz jest taka sprawa ze maly nigdzie nie jest zameldowany w polsce i co mam zrobic:confused:musze go zameldowac tak gdzies zeby dostal ten paszport:confused:
No i czy jak przyjade sama do pl to wyrobie paszport bez taty Briana:confused:czy on do tego tez koniecznie jest potrzebny:confused:
No bo on pozniej dojedzie do nas ja chcialam wczesniej jechac przed konczacym sie terminem waznosci paszportu i zeby wyrobic go do chrzcin aby pozniej moc szybko wyleciec.
Plis doradzcie cos!:blink:
Bede wdzieczna.

Pozdrawiam i sle ciumaski!

Maggusia zeby wyrobic dziecku nastepny paszport musisz miec nr pesel malego. W zwiazku z tym konieczne jest zeby byl gdzies zameldowany.
A zeby go zameldowac musizs isc do urzedu z wlacicielem lokalu i aktem notarialnym potwierdzajacym prawo wlasnosci i zlozyc podanie o PESEL. Na pesel czeka sie w - w zaleznosci w jakim miescie - od1 - 2 miesiecy.
I dopiero z PESEL-em mozesz zlozyc wniosek o paszport. Niestety konieczne jest zeby tatus byl przy skladaniu wniosku bo musi osobiscie podpisac zgode. Jesli nie to musisz miec jego zgode potwierdzona notarialnie. No i na paszport bedziecie czekac jeszcze ok miesiaca.
Powodzonka.

reklama
Maggusia zameldowanie i PESEL to ktos znajomy Ci moze zalatwic nie musizs osobiscie wiec radze to zrobic juz teraz jesli chcesz zdazyc do czerwca. Pozdrawiam

Do góry