reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Kamilla witaj na forum :) Pokażesz nam swój skarb?

Maggusia gratuluję pralki. Z pralką jednak życie dużo łatwiejsze. :happy:
a015.gif

Ja fotki już wstawiłam. :cool2:

reklama
Hej!!!

Kamilka kaczor- witaj na forum i prosimy o fotki syneczka:-)

Agnes- GRATULUJEMY zabka:-)

Maggusia- GRATULUJE pralki super teraz bedzie ci latwiej a jak twoja praca odezwal sie ten ktos:confused:

Evoska, Maxin- milego wypoczynku w Polsce:-)

My mielismy wzoraj wizyte z bioderkami i jednak jest cos nie tak zapisali mnie na liste oczekujacych do szpitala na wizyte i ma do mnie przyjsc list z data wizyty:-p , ale powiedziala ze dosyc dlugo bede czekac :-( , ach teraz nie mysle o niczym innym tylko o tym i cwicze mala tak jak mi kazala:-( moze to cos da:happy: powiedzialam jej tez o pozarze i sluchala mala powiedziala ze ma czyste plucka:happy:

zimno strasznie znowu jest przerwa w szkole wiec bede z chlopcami do czwartku cale dnie:-p a pozniej wolne i wpadne do kuchniu przyzadzi polskie pysznosci na swieta:-) , ach jak bedzie milo

Czesc wszystkim, pozno juz ale wpadam na moment.

Malanie jak tam kuracja niekonwencjonalna? Pilnuj sie zeby cyce cale i zdrowe byly;-)
jestem ciekawa jak Paris reaguje na brata teraz, juz po miesiacu prawie? zazdrosci nadal brak?

Evusia, wybycz sie w Polszy ile wlezie i zagladaj tu czesciej to i mi bedzie razniej ;-) Rocco jak wazy 10 kg to jest malym kuseczkiem:-D Alek moj wazy 11,400 :szok: :laugh2:

Witam Mamusie!

Martuska czy spodziewasz sie drugiego dzidziusia?bo jakos tak wywnioskowalam z postow:-)

:-D :laugh2: :-D :laugh2: Nieeeeee:laugh2: Maggusia, po czym tak wywnioskowalas? ze zapytalam o Bete? Nie nie jestem w ciazy, a przynajmniej nie na chwile obecna:-p Szczerze mowiac to choc psychicznie jestem gotowa i uwazam, ze juz czas jesli chcialoby sie miec fajna roznice wiekowa, to niestety nasza sytuacja teraz prosi aby sie jeszcze wstrzymac ;-) Juz na przyszly rok bede robila wszystko, zeby dorobic sie dzidziusia:-p :zawstydzona/y:
No i tak po cichu to czekam na Ivonke :cool2:

Ivonka, rozkoszna ta Twoja Juleczka, a z tego co piszesz to wyglada na bunt dwulatka ;-) :tak: Mnie to czeka dopiero:dry: choc w moim dziecku juz sa zalazki:baffled:

Maju33 pytalas czy Slawek zmienil prace, tak zmienil z poczatkiem grudnia. Obecnie nadal cos jednak kombinuje:rolleyes2:

Joasiu Z jak tam Marika z wymiotami :confused:

Maxin niech pobyt w PL sie uda:tak:

Ok zmykam do meza;-)

hej!!
pogoda sie zmienila a przy tym chyba nasze samopoczucie..swieta za kilka dni a ja nie mam na nic ochoty...
kurde zawsze nie jst tak jakbysmy chcieli..ale coz???:sick: :sick: :sick: :sick:
oli ostatniej nocy nie spal spokojnie i buzka na policzkach zrobila mu sie jaks taka szorstka macie na to jakis sposob???wydaje mi sie ze to od wiatru moze jakis kremik???
maja-licze ze z tymi bioderkami bedzie wszystko dobrze,kurde sama mam stracha moj oli jescze nigdy nie mial badanych bioderek???? i jka mozemy sie spotkac z ta @ dla mnie od maxin,ja bede w czwartek na hamersmith??
maggusia-super ze masz pralke nareszcie odejdzie troszke pracy ibedzie lzej,a jak twoj facet ostatnio malo jestes chyba spedzacie ze soba czas:cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2:
kamila kaczor-witaj u nas pisz co u ciebie???
evoska-kobito gdzie ty sie podziewasz,wpadaj do nas czesciej
agnes2606-ach te zabki z nimi to juz tak jest pojawiaja sie a pozniej psuja:-p :-p :-p :-p :-p :-p
pozdrawiam was babczki piszcie co u was bo tu jakos pusciutko sie zrobilo

Dziewczynki kochane dziękuję za porady i gratulacje :-)

dzięki Wam ozdrowiałam baaaardzo szybko
w sumie na 2 dzień już byłam zdrowa :szok:

moja mama mówi, ze to od piersi :eek:, że podobno jak je przewieje - a mnie przewiało - to wtedy się ma objawy jak grypa i szybko wszystko mija :eek:
nie wiem czy to prawda :dry:
ale ozdrowiałam na prawdę szybko

co do zazdrości siorki względem brata...
moża by się doszukiwać w buncie jaki teraz reprezentuje rodzicom Pariska
ale moje koleżanki wrześniówki 2005 też opisują buntujące się swoje pociechy :baffled:
może to taki wiek :dry:
może zazdrość :baffled:
może rozpieszczenie :wściekła/y: - przez babcie :-p

nie wiem...

witam nowe koleżanki :-)

Maggusia teraz będziesz miała dużo wolnego czasu dla siebie :-)
cieszę się bardzo razem z Tobą :-)

MiśkaT jesteś z Bydzi ? :-)

miłego dnia mamuśki z UK !!
do napisania

Witam Mamusie!

Ja tak na szybciora bo zaraz mykam do supermarketu;-)
Brianek znow sie obudzil raz w nocy moja mamcia mowi ze pic mu sie napewno chce jesli tylko tak pare lykow pije:eek:no wiec chyba od dzis zaczne podawac soczek czy cos takiego zamiast mleczka:-)
Wogole to z Briana taki glodomor ze szok ciastka chrupki owoce poprostu wszystko ciagle musi miec cos w lapce mowi AM AM:laugh2:no ale chyba powinnam sie cieszyc bo wole zeby jadl niz nie chcial jesc:tak:

Martuska hehe bo rozmwaialyscie o szpitalach i ty napisalas ze chcialabys aby nastepne twoje dzieciatko urodzilo sie tu i takie tam dlatego tak wywnioskowalam:-D

Melanie swietnie ze chorubsko juz minelo a mama ma racje na piersi trzeba uwazac mozna bardzo szybko zawiac jak sie karmi mnie tez tak bolaly dosc dlugo az pojechalam do pl zrobic sobie przeswietlenie na szczescie wszytsko ok:happy:

Olis :-Dhaha:-Dchyba mnie rozszyfrowalas.Tak w pelni poswiecamy sie rodzinie:-)a tak wogole to duzo roboty w domu hehe rozumiesz?hahahhaa:laugh2::laugh2:

Maja33 mam nadzieje ze z tymi bioderkami u Martusi to nie jakas powazna sprawa:confused:trzymam za was kciuki;-)

No wieczorem moze bede miala czas to poogladam nowych i starych forumowiczek fotki:happy2:no i fajnie ze cieszycie sie razem ze mna praleczka mowie wam odtechnelam!nigdy nie wiedzialam ze pralka sprawi mi tak ogromna radosc:-)

Pozdrawiam i sle ciumaski!

Czesc kochane,
ja jak zwykle nie nadarzam z czytaniem i odpisywaniem.Ale ja tak szybko i dzis bo pogoda cudna wiec ciagle jestesmy na polu a raczej Oskarcio z dziadziem a ja czasem im towarzysze.Misio super bawi sie z dziadziem.Jest super zcatzna sam chodzic normalnie szok jak go obserwujemy, widac ze chce isc sam i jak sie pusci np sofy to przejdzie do fotela dwa kroczki.Jest coraz lepiej, a za jedna raczke to juz slicznie chodzi.Niepokoi mnie tylko to ze znowu ciagle budzi sie w nocy i marudzi.Nie wiem czemu,czy zeby czy co, juz tak ladnie spal a teraz od nowa.Juz nie mam sily w nocy ciagle do niego wstawac ale do naszego lozka nie moge go wizaic bo sie przyzwyczai.Moze wy cos poradzicie?
Powoli zaczynam przygotowania do swiat, robie listy zakupow itp.tata przywiozl troche ciasta ktore zamrozilam wiec wypieki mojej mamy beda na swieta polskie:-)Nio nic zmykam, moze wieczorkiem cos wiecej naskrobie.
Maggusia-fajnie ze masz juz pralke, wierze ci ze sie z niej bardzo ciezysz bo prac w rekach to masakra na dluzsza mete.
Milego dnia dla was i waszych robaczkow!
buzki

witam, u nas dzisiaj taka piękna pogoda była, że grzech w domku siedzieć, mam nadzieje, że juz tak zostanie:-)
Ja w sumie tylko na minutkę, chciałam wam tylko powiedzieć, że Karolince następny zabek widac - druga dolna jedynka HURRRA:happy:
mam za sobą nieprzespaną noc, w sumie to mała nie płakała, ale obudziła się o 1 w nocy i marudziła do 5 :szok:
No więc idę odsypiać nockę

Miłej nocki:-)

Agnes2606 gratulacje zabka.

kurcze dziewczynypisze ten tekst czwarty raz i za kazdym razem jak probuje wyslac to mnie wywala z sieci.

Strasznie zabiegana jestem przez ostatni tydzien ... szukam mieszkanka dla znajomego ktory po Swietach przywozi tu rodzinke. Juz nie bede jedyna mama wsrod znajomych - przyjezdzaja z 2.5 letnia corunia:tak: :tak:

A moja Marika nauczyla sie ... piszczec. Robi to z usmiechem na buzce. Widac ze jej sie podoba. Robi to niemalze caly dzien.A mamusce glowa peka. Dzis zaczela piszczec o 5 rano jak obudzila sie na cycusia.
Moze bedzie spiewaczka operowa:-) :-) :-) :-) :-) .
Postaram sie wkleic nasze fotki do albumu ... mam nadzieje ze mnie nie rozlaczy.

A poza tym ...
Zyczymy wszystkim Wesolych Swiat i mokrego Dyngusa.

reklama
Witam Kobietki

u NAS jakos tak srednio, Maya ostatnio budzi sie w nocy po 3 4 razy juz normalnie nie mozemy, ale zeby to sie obudzila i na tym koniec, ale nie ona krzyczy w nieboglosy jakby sie cos naprawde wydarzylo. Pogoda u nas srednia, bo niby slonecznie ale wciaz zimny wiatr wieje. Mam nadzieje ze dzis bedzie lepiej. Jak tam wasze przygotowania do swiat? Robicie cos? Wczoraj bylismy u znajomych Portugalczykow na obiedzie stwierdzam niezbicie ze polska kuchnia jest najlepsza.
Tak w ogole to jestem zadowolona bo u nas w Maidstone otwieraja drugi sklep z polskim jedzonkiem ciekawa jestem tylko jakie tam beda ceny:baffled: bo czasem to niezle mozna sie zdziwic.

Przepraszam ze nie odpisuje kazdej z Was, ale czytam uwaznie. Gratuluje zabkow i postepow pociech.

Pozdrawiamy i udaniego dnia zyczymy

Do góry