reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Joanna-dzis Marta pierwszy raz przewrocila sie z brzuszka na plecy a wygladalo to tak ze chwiala sie na krawedzi swego boku jakos tak smiesznie raczke podlozyla i sie z krzykiem przewrocila na plecy:-D :-D :-D , ja jej nie pomoglam tylko kamerowalam i sie smialam okrutna jestem:cool2: ,

Miśka T- witaj serdecznie my sie chyba nie znamy ale fajnie ze jestes i gratuluje syneczka:happy:
Toola- kochana nie moge sie nadziwic jak Krysienka urosla przciez to panna szok koniecznie pisz duzo co u Was i pozdrowienia dla meza:-)

Anetko -zabiegana jestes ja maze tylko o basenie ale nie moge sie jeszcze wyrwac mam nadzieje ze za miesiac mi sie uda:-) , fajnie ze dzieciaczki juz sie przyzwyczily do ciebie ja widze po moich dwoch urwisach ze teraz jest calkiem inaczej jak na poczatku:tak:
annulka-super ze mala tak ladnie rosnie pozdrowienia dla ciebie
kasuelf - jak twoj synek bedzie w UK pierwszych 10 lat tez dostanie bez problemow paszport albo jak ktores z rodzicow bedzie mialo wczesniej, ale skonczmy juz ten temat bo na watku ma byc mowa o DZIECIACH a nie politykach i innych nieprzyjemnych sprawach:happy:

my may kolejne zwycieztwo znowu mleczko z butelki wypite dzis 90mil:happy:,

olis- twoj sposob zadzialal podmianka z smoczka uspokajacza na butle:tak: :tak: :-) :-D

buziaki papap milego jutrzejszego dnia :happy:

reklama
Czesc Mamuski!
Wlanie czytam o tym co nowego sie u Was wydarzylo i postanowilam napisac co u nas.
Od przedwczoraj cos dziwnego dzieje sie z moim dzieckiem. Kupki juz sie unormowaly ale Marika przedwczoraj obudzila sie o 2 w nocy na jedzenie co nie zdarzylo jej sie od poltora miesiaca. Wiem wiem ... mama tez mowi ze za dobrze mam z tym moim dzieckiem bo przesypia mi przewaznie od 20 do 6.30 rano. A tu mnie zaskoczyla. Dzis caly dzien nie spala ... tylko przy cycusiu na jakies 20 min ze tzry razyw ciagu dnia. Na szczescie wieczorem zasnela calkiem ladnie ale co chwila poplakuje przez sen. Nie wiem co jest...moze sie czegos przestraszyla i teraz snia sie jej koszmary.
Mam nadzieje ze jutro pospi w dzien bo potrzebuje troszke czasu dla siebie.
A rano ma dzwonic pani Health Visitor bo znow gdzies sie dziecka badania krwi zawieruszyly (pobierali tydzien po porodzie a ja jeszcze nie dostalam wynikow) ...no i chcialabym porozmawiac o szzcepionce przeciw zoltaczce...z gruzlica dam sobie spokoj skoro mowicie ze w Pl wycofali i raczka sie maze.
Jutro pewnie tez wpadne zobaczyc co nowego u Was. Fajowe to forum.
Napiszcie gdzie mieszkacie.
Pozdrawiam

dziewczyny
maja_1980, maja33,Joanna_Z
dzieki za to ze piszecie, za wsparcie i wogole...
moze macie racje... podejzewam ze to sa moje kompleksy... odkad zaszlam w ciaze czuje sie gorsza, a po porodzie wcale mi sie nie poprawilo...
brakuje mi full time pracy, moich studiow, wsparcia mamy... jestem sama z brunkiem, meza ledwo widuje...
ehh:zawstydzona/y:

wyslalam mejla do konsulatu zeby wyznaczyli termin na spotkanie paszportowe, ale nikt nie odpisal, telefonu tez nikt tam nie odbiera...:confused:

a nalepsze jest to ze w lipcu milimy jechac na slub do kuzynki meza, to chyba nic z tego...

nic, trzymajcie sie my idziemy na spacereki popolskiego sklepu po 'twoje dziecko'

co do mieszkania: meszkamy na wimbledonie sw19 ale przed wielkanoca przenosimy sie do plumstead se18
pozdrawiam

Maja33 super, że Martusia już ładnie pije z butleki. :happy: Gratulacje! Zuch dziewczynka! No i jeszcze to przekręcanie się z brzuszka na plecki! Super! :tak:

Maja1980 to chyba tak jest, że często dzieciaczki na początku śpia jak aniołki a potem jest tylko gorzej. ;-) Prawie wszystkie dziewczyny u nas na forum grudniowym mają ten problem. Ingusia nie maiała żadnych problemów ze spaniem do 7 miesiąca, a od tego czasu nie pamiętam, żeby przespała całą noc od deski do deski bez przebudzenia się czy płaczu. Najpierw zwalałam na upały (to był lipiec) potem na zęby a teraz to już sama nie wiem, chyba po prostu wie, że ją przytulę jak będzie płakać i może po prostu szuka bliskości mamy. Jeśli chcesz, prześlę Ci książkę "Uśnij wreszcie" na maila - mam w formie elektronicznej. Może Ci troszkę pomoże.

Czesc kobietki

Pogoda znow do kitu, ale nie ma tego zlego, nadrobilam zaleglosci wprasowaniu i zaczelam przedswiateczne porzadki. Od poniedzialku znow ma byc pieknie wiec zrobie sobie wszystko teraz potem bede tylko spacerowac;-) . Bylysmy wczoraj u HV mala nie przybrala za duzo przez miesiac zaledwie 400g ale oczywiste ze duzo stracila przez te zwaracanie wazy teraz 6.600 i mierzy 67 cm. Ale kazala nam sie nie przejmowac i zaczac podawac warzywka bo Maya to maly glodomorek i jakby mogla to z reki wyciagnelaby mi to co ja jem

maja ciesze sie ze malej tak dobrze idzie picie z butli, i badz teraz ostrozna bo mala jak sie zacznei turlac to nie nadazysz, dzieciaki sa strasznie szybki, wczoraj u HV na kozetce przekrecila sie w sekunde doslownie i teraz nawet nie mozna juz myslec o zostawieniu ja gdzies nawet na sekunde:tak:
maja_1980 badania na pewno sie znajda oni tu tak maja;-) a dzieci tak faktycznie maja, moja mala odkad sie urodzila spala cale noce a teraz budzi sie dwa razy, karmie wciaz piersia wiec moze wiecej potrzebuje, a to ze poplakuje to sie nie przejmuj niekoniecznie to koszmary moze po prostu cos sie jej sni i tak reaguje

kasuelf w zadnym razie nie powinnas czuc sie gorsza wrecz odwrotnie teraz kiedy urodzilas dziecko powinnas czuc sie w pelni wartosciowa, to przeciez nie lada wyczyn bycie matka, zacznij spotykac sie z innymi mamami bedzie ci od razu lepiej, bo my wiemy najlepiej jak ta nowa sytuacja czasem przytlacza, a mezczyzni niestety musza pracowac, a mamy nie zawsze moga byc z nami. Tak wiec skontaktuj sie z jakimis mamuskami na pogaduchy od razu ci bedzie lepiej.Glowa do gory:-) :tak:

Pozdrawiam wszystkie mamuski i zycze udanego weekendu

Joanna_Z:-) Dzieki... Znam pare mamusiek i sie z nimi widuje, ale niestety czeka mnie przeprowadzka i bede sama jak palec.Musze znalezc jakies grupy dla mam z dziecmi. Pozdrawiam!!!:-)

wpadłam tylko po ogień ;-):-p

mam wieeeeelki kłopot
chcę iść sobie zrobić porządek z brwiami :-p
ale nie mam pojęcia jak się nazywa tutaj hennę i regulację brwi

kto wie:confused: ...niech poratuje biedną zapuszczoną koleżankę z zarośniętymi brwiami :eek:

dziewczyny ja tez na chwilke

co ja dzis przezyłam w nocy to nikou nie zycze wyobrazcie sobie ze u nas w bloku byl pozar i o maly wlos bysmy sie zakadzili ale naszczescie alarm zadzialal tylko nie pozwolili nam wyjsc z domu:eek: co bylo dla mnie szokiem w kazdym razie najbardziej balam sie o Martę bylo tyle dymu ze na korytarzach i w pokoju nic nie bylo widac a my z niuni glowa przez okno wychyleni po wszystkim ja i maz wymiotowalismy a mala kaszlala do tej pory smierdzi wszystko szok, bylam dzis u GP z biodrami malej i mam kolejna wizyte w poniedzialeko bo ta dr nie byla pewna:eek: :baffled: szok i pytalam jak moglo sie to wszystko odbic na Marcie ten pozar a ona nic pokiwala glowa i powiedziala ze to straszne co spotyka ludzi myslalam ze mnie sz..... trafi
ale mam nadzieje ze wszystko z Marta ok:-(
uciekam bo wszystko trzeba wyprac :-( :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y:

hej laski
ile czytania super sie rozpisalyscie.A nam czasu brakuje na bb,bloga,zalegle mile,gonie jak szalona,dzis juz ostatnie zakupy, a jutro prasownaie i pakowanie.Natalcia nie widziala tate trzy dni i bylo widac efekt,jak co rano ja przynosil,chwilke sie bawil,dziecko zawsze bylo radosne,a juz wczoraj po przyjsciu do domu,czekalismy dlugo na niego,mala juz byla zmeczona 8.00godzina,wiec trzeba bylo isc ipac,ale nie obylo sie bez placzu.Biedulka,a dzis rano zobaczyla go i dosc dlugo sie do niego przytulala:-) Zmiana u niej niesamowiata,radosna,zabawna,inne dziecko:tak: :happy: Tyle chyba u nas,ciesze sie ze mam juz wolne i na spokojnie reszte moge zrobic:-) Do wyjazu dwa dni:tak:

Teraz na spokojnie moge wam odpisac;-)
*Anetka* super z maluszkami sie pracuje,fajnie,ze sparwia ci to tyle radosci,a Patii zazdrosnik,hahaha,smieszek jest wiesz,Natka tez sle buziaczka:-)

kasuelf witaj masz slicznego synka:happy: co do paszportu ,tez myslelismy o brytyjskim dla malej,z podobnych powodow,ale proces jest jednak dlugi,jezeli twoj partner nie jest brytyjczykiem.Wogole sliczne ilmie,jak moge spytac,czy to wloskie imie???

anulka99 jak prawko,remont widze na calego,a Olusia rosnie:-) nowe fotki prosimy;-) Z jedzonkiem tak to jest dzieci czasmi same wiedza kiedy przestac ssac cyca:-D Chyba sie z tego powodu nie smucisz?

toola fotka urocza,jak ona juz duza,jak widze wciaz ma malo wloskow?Super sie wam ulozylo,ciesze sie ze wami,pisz co u was,bylam na blogu,bede tam zagladac:-)

Miśka T super,w koncu sie odezwalas jawnie u nas;-) pisz jak tam leci,po moim przyjezdzie koniecznie musimy sie spotkac:-) Synek uroczy juz taki duzy:tak:

maja_1980 super napisalas swoje zdanie:tak: :-)Jak corcia sie chowa,Marika bardzo egzotyczne imie,sliczne:-) a gdzie dokladnie mieszkacie jak mozna spytac?Moze malej ida zabki,wogile ile ona ma??

Joanna_Z a jak u was czas leci??Maja juz wpozadku?

maja33 gartuluje przewrotu,super widok i ile smiuchu co???!!!:laugh2: no widzisz i powoli do butli sie przyzwyczi i zobaczy ze to nie takie zle:-)

Melanie zabiegana mamo witaj:-) ;-) :happy: eyebrow shaping, regulacja brwi:-)

Eyebrow shaping
The '15 minute face lift' - plucking your eyebrows can completely change your look. But remember the mantra 'less is more', and don't get overzealous with those tweezers.

ok mykam cos zjesc,milego wekendu.
buzka:-)

reklama
Hej dziewczyny...
Rzeczywiscie posciorow co niemiara.

Maly zasnal...nareszcie.Poprzestawialo sie to moje dziecie .
Mamy za soba ciezkie 2 tygodnie.
Pierwszy minal z goraczka non stop po 39 st, kolejny z zastrzykami po zdiagnozowaniu choroby.
Nie wiem skad to sie wzielo,ale sie wzielo,a mianowicie bakterie w moczu.
Paskudy jedne.
Maly dostal antybiotyk niestety.Inaczej nie mozna bylo tego wypedzic.
Na szczescie zdrowieje..tylko ze teraz sie zmienil.
Jest niespokojny.
Marudzik
Ja mam cos malo mleka w cycach..
Znudzenio-zmeczenie
Tragi-dramat

majcia-SZOK.Cale szczescie,ze sie wam nic nie stalo.!!!!!!!!!!
maxinka-Wlasnie doczytalam ze lecicie do Poski.Extrasnie.
Widzialam Natalke w galerii i chyba pierwszy raz z tak bliska.Dwie dolne jedynki...perelki:-)
Maggusiu-przepraszam ze tak pozno,ale gapa ze mnie i tyle.Widzialam zdjecia z urodzinek.Brianek to fajoski urwisik!!!!
To dla Brianka od gapowatej ciotki z bb:
Aby wszystkie fajne dni w żółwim tempie upływały, by co dzień uśmiechał się do Ciebie świat cały. By nigdy nie było porannej pobudki i wiał wiatr specjalny co rozwiewa smutki.
I duzy urodzinkowy buziak dla Brianka

kasuelf;-)

Nie doczytalam wszystkiego_Oczywiscie tradycyjnie.
Nadal niezorganizowana i beznadziejna
...mama Mikołaja

Wszystkie was sciaskam z calych sil kochane i posylam ogromne caluski dla dzieciaszkow:tak: :tak: :tak: :tak: :tak: :tak: :tak: :tak: :tak: :tak:

Do góry