reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Dziewczyny mam takie pytanie: czy ktoras z was moze skladala wniosek o angielski pasaport dla swojego dzieciaczka? jak tak to moze wie ile sie mniej wiecej na taki paszport czeka:confused:
pozdrawiam

reklama
kasuelf my na brytyjski paszport musimy jeszcze poczekac prawie 5 lat ale jesli Ci przysluguje to wydaja w ciagu 3 tygodni przynajmniej tak dlugo czekali moi znajomi. Ale procedura jest na pewno duzo latwiejsza

pozdrawiam

Witaj Maxin78
mam nadzieje ze u was wszystko wporzadku.Mieszkamy na Stamford Hill wiec jesli bedziesz miala kiedys ochote sie spotkac to z mila checia Moj nr gg to martucha10500641 lub skype martucha92947260 po za tym czesto jestem na Wood Green.Milo by bylo sie poznac. Pozdrawiam goraco.

witam,my juz w domu,po pracy bylismy na zakupach,wiec poprawilam sobie humor i kupilam na chraciny wdzanko spodnie 3/4 i marynarka,w szarym kolorze,moze byc;-)
Maja dzis pobila rekord nie spala od 10.30 dopiero przed 4.00 padla i spi nadal:-D ja nadrobilam bb,ale zaraz obiad,pewnie mala wstanie,sorki,ze tak w skrocie,ale czas mnie goni przed wyjazdem.zastanwaim sie nad kuipne wozka na allegro,prawie dojdzie jak bede za tydzien,a bedzie lekki i do samolotu idelalny,mala rosnie i w nosidle juz jest ciezka na dluzsza podroz:tak: chce kupic taki
Lekka Spacerówka CONECO POLO 2006 +wys.0zł+grati (173354359) - Aukcje internetowe Allegro
co myslicie z dodatkie zieleni oczywiscie;-) co myslicie?

tyrzymacjie sie babczki:-) :tak: ;-)

Joanna hmm z tego co wiem kazdy obywatel unii ktory po roku ciaglej pracy zarejestrujesie przez form eea1 moze ubiegac sie oangielski paszport dla swojego dziecka urodzonego w uk.
mam nadzieje ze to trwa 3 tyg bo chcialam w lipcu z mlodym do polski jechac
pozdrawiam

ale tu cisza...
my wlasnie po meczyku i co wygralismy:-)
moj maz szczesliwy twierdzac ze cos potrafimy..
u nas oli robi gigantyczne postepy jeszcze nie dawno zaczal raczkowac do przodu a teraz podnosi sie staje przy lozku i wspiera sie raczkami i nozkami... iudaje mu sie stac..tylko bidula puszcza sie po chwili..i...i bec wiec trzeba go asekurowac...
swieta za tydzien jakos mi dziwnie i nie moge uwierzyc ze to juz teraz my zlozylismy papiery dzis o dofinansowanie do mieszkania trzymajcie kciuki zeby sie udalo...
oki mykam spac
dobrej nocki babeczki

mam jescze prosbe prosze podajcie dziewczyny numer telefonu do biura paszportowego...moja kolezanka nie moze sie tam dodzwonic..a my nie pamietamy..

KASUELF a dlaczego brytyjski? Po roku to mozna starac sie o tymczasowego rezydenta a nie o brytyjski paszport. A pozniej po 4 latach dopiero o obywatelstwo i brytyski paszport. Ale szczerze mowiac odkad jestesmy w EU to do nieczego nie jest on potrzebny.
Ja sklladalam wniosek dla swojej niuni o polski paszport. Strasznie ciezko umowic sie na spotkanie ... dlugie kolejki. A na paszport czeka sie od 3-4 tygodni. Tam od razu ci podadza date odbioru.

OLIS podaje link do konsulatu - umawianie spotkan paszportowych. Doradz swojej znajomej zebyumowila sie na spotkanie przez internet bo nie sposob sie tam dodzwonic. Poza tym chyba zlikwidowali juz infolinie bo probowalam znalezc nr telefonu ale wszedzie podaja ze na spotkania nalezy umawiac sie przez internet. Pozdrawiam.
zapisy na spotkania paszportowe

reklama
Hej!!!

maja 1980- ten lin juz chyba od 3miesiecy nie dziala (przebudowa:-D )
kasuelf- maja 1980 ma rację po roku mozesz dostac rezydenta a wlasciwie wszystko trwa najkrocej 5 lat
1 wrs musisz pracowac legalnie rok czasu i byc zarejestrowanym w HO
2 skladasz o rezydenta dostajesz taka jakby legitymacje i 3lata pelne musza minac to razem juz 4lata
3dostajesz pobyt staly musi inac kolejny rok
4trzeba zaliczyc ang na poziomie FC
5 zdajesz egz ze znajomosci angli jest specjalna ksiazeczka wg ktorej piszesz test
oczywiscie dotyczy to osob ktore oboje sa polakami :-)
i juz mozesz skladac o paszport ang

ale jestesmy w UE i juz nie jest tak potrzebny jak kiedys;-)

maxin- mi sie podoba sama zamierzam w czerwcu zakupic taki podobny i nawet cena podobna:-D bardzo fajny
Maggusia- ta chorobe wywoluja wlasnie pnemokoki o ktorych u nas na forum jest tak hucznie:-D
Joanno- kurcze moja Marta ani drgnie najwyzej na boczek hmmm mam nadzieje ze dogoni twoja slodka Mayeczke, super ze poszlo bez problemow w konsulacie:tak:

u nas kolejne zwycieztwo po godzinie mala wypila 80mil mleka przez smoczek idzie ciezko ale jestem dobrej mysli:cool2:
Olis - ma coś dla ciebie od Maxin

papappa slonca buziaki dobrej nocki

Do góry