reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Gosiaczek27-witaj i gratuluje fasolci:-)
Magdak
-a to mala modelka z twojej corci, a te perfumy:-) niezla mala artystka!
Leedsana-witaj, jasne ze pamietamy o tobie, cieszymy sie, ze napisalas slowko.A jesli dobrze widze na suwaczku to syn ma dzis urodzinki!Sto tal i mnostwo usmiechu dla niego!
Kallusia-twoja cora juz taka duzo a pamietam jak pokazywalas fotki z brzucholkiem:-)Ale czas mknie a dzieci rosna!Wklej nam pare wszysch swiezych fotoskow.
Majeczka-gratuluje kolejnych sukcesow Matrusi:-)
Czarnula-niezle ci krwi pobrali, a badanie na zespol downa ja mialam, ale jasne kazde dziecko bym kochala, ale sokor proponowali to sie zgodzilam.Na szczescie wszystko bylo dobrze.A ruchy to jeszcze troszke musisz poczekac.Roznie kobitki czuja niektore nawet w 15 tyg slyszalam, ael ja np poczulam takie konkretne dopiero po 20 tygodniu:-)
Maxin-szybciutko wychodza Natalci zeby, u nas na razie dwa, wiem ze ida nastepne ale jeszcze ich nie widac.A do pracy na pewno z jednej strony bedzie ciezko znowu sie przestawic a z drugiej, jak mowilas ci sie teskni, zawsze to jakas zmiana, troche ruchu, cos nowego:-)Bedzie dobrze!
Miloku-mleko w koncu przyjdzie i to ile...Chyba ze twoj niun bedzie potrezbowal baaaardzo duzo.Ale najlepiej byloby gdyby jednak troche pojadl z piersi, nie ma jak mleko mamy:-)
Maggusia-domek juz wybrany, wszystko juz sie zalatwia, teraz tylko czekac:-)Jak sie ma Brianek, czy juz chodzi sam???
Cos Melanie malo pisze?Ciekawe co u niej?
Anetka-jak twoja praca?A czy Pati juz sam chodzi???I jak z jego mowa?

reklama
Witam wszystkich cieplutko w ten sloneczny dzionek :-)
Pogoda za oknem sliczna, zobaczymy jak dlugo? My juz po urodzinkach, imprezka byla super, domek juz posprzatany, Pati zadowolony, non stop bawi sie nowymi zabawkami. W piatek zrobil pierwsze 3 kroczki, pozniej powtorzyl jeszcze dwa razy, znowu po 3 kroczki i siup na dupke :laugh2: No ale od tej pory juz wiecej sam nie chodzi :confused: Non stop staje puszcza sie ale jak chce isc to pada na kolanka i dalej zasowa na czterech lapkach albo sie czegos trzyma.
MagdaK super musi juz byc Twoja Olivcia, juz taka pannica z niej, chce sie stroic i wygladac jak mama. A jak tam duzo juz mowi :confused:
Kallusia mala juz nie taka mala, czekamy na jakies swieze fotki na zamknietym :tak: No i niedlugo do Polandi lecicie super, ale sobie odpoczniecie.
Maxin powrot do pracy po takiej labie na pewno nie jest latwy, no ale jak juz sie wpadnie w rytm bedzie oki :tak: Natalka juz sie ladnie podciaga do stania, hmmm pewnie wyprzedzi Patiego i wczesniej bedzie biegac niz on :-) A jak tam Twoj zabieg, kiedy sie wybierasz?
Maja Martunia to po prostu Aniolek, przesypia nocki, non stop sie usmiecha, jest taka grzeczniutka, ze pewnie szybko zdecydujecie sie na braciszka lub siostrzyczke :laugh2: Fajnie, ze w pracy jest swietnie i masz jakies inne zajecie :tak:
Czrnula ja robilam te badania na Zespol Downa, no ale tylko te podstawowe z krwi, nieinwazyjne. No a ruchy malenstwa czulam dopiero po 20 tyg., hehe a pozniej tak Pati dawal czadu i czasem tak mocno przykopal, ze az zabolalo :laugh2:
Maggusia jak tam Brianek nadal przyklejony do mamusi? Pewnie biega juz po calym domku. Pati zrobil sie teraz straszna przytulanka, jak sie bawi co jakis czas przychodzi do nas i sie przytula, slodziutkie to :tak: :-)
Melanie a jak ty sie czujesz przed koncowka, pelna energii :confused: Pamietam jak ja no koncu biegalam, wtedy to czlowiek dostaje jakis nieziemsiech sil ;-)
Izusia juz niedlugo nowy domek, super :tak: Oskarek widze, ze tez cierpi z powodu zabkowania, oj biedne te nasze malenstwa. Pati ma narazie 6 zabkow, i widac, ze nastepne w drodze ale jeszcze sie nie przebily. W pracy oki, chodze tylko raz w tygodniu i jestem w grupie 8 dzieciaczkow 3-5 lat, sa slodkie, choc dwoje z nich to niezle rozrabiaki :tak: Jesli chodzi o mowe Patiego to non stop mowi "tata", "baba", jak marudzi i cos chce ode mnie to mowi do mnie "mame", jak chce zeby mu cos dac to mowi "da", oprocz tego namietnie powtarza "gdzie" i "edzio" hehe sama nie wiem co oznacza to drugie :-D A jak Oskarek juz cos mowi :confused:
Gosiaczek27 witaj i serdeczne gratulacje zafasolkowania :tak:

MILEGO I SLONECZNEGO DZIONKA :-)

to słonko to rzeczywiście mocno optymistyczny akcent po wczorajszym dniu cały czas lało a dziś tak pięknie:-D
Anetko gratulacje dla Patrynia kroczków moja emi tak samo puszcza sie i staje cjwilek ale chodzić jeszcze nie probowala czekam cierpliwie
a co do tego przytulania to Emi ma dokładnie tak samo tak słodko to robi może to taki wiek
zauważa ze nie jest ,,przedłużeniem mamusi''( jak to w superniani mowia)

Kasiula Matula, no slodkie te nasze malutkie przytulanki :-) A jak tam po urodzinkach Emi, czekam na fotki pewnie mala juz bardzo urosla :tak: Duzo juz mowi :confused: , bo podobno dziewczynki szybciej zaczynaja mowic niz chlopcy, choc ja bylam chyba wyjatkiem bo bardzo dlugo milczalam, i zaczelam pozno mowic :laugh2: no ale wtedy to buzka juz mi sie nie chciala zamykac i nadawalam non stop :-D

Właśnie Emi nie mówi zbyt wiele podstawy mama tata baba papa daj nie taa
wiec podobnie jak twoj Patryś:tak:
wysłałam ci priv

Pieknie przywitalismy marzec,bardzo lubie ten miesiac:-) Ja korzystam z ostatnich dni wolnego,w sobote zaworze mala do mamy,a my z mezem relax;-) :tak: :-D

Anetka zobaczysz ani sie nie oberzysz jak Patki zacznie chodzic.Zabieg mam 16marcawrr..troche sie boje....ciekawe jak bede sie po nim czuc,laski te co mialay usowana nadrzerke,podzielcie sie ze mna doswiadczeniem,bolalo po???Jak ogolnie samopoczucie:baffled:

Magdak zabawna masz corke,no ale tak to jest z dziewczynkami lubia sie przebierac.Milo,ze czasami zagladasz,pozdrawiam,moze na nastepne spotkanie sie wybierzesz z Lwica???

kasiula matula moja czasmi tez sie sam przytuli,ale tylko wtedy kiedy ona chce;-) Urodzinki udane???

Izusia a jak u was nocki???

mykam rozwiescic pranie

na razie papa
buzka

chcialabym wiedziec kto odwiedza nasza stronke jest gloeniw dla rodzinki w polsce i znajomyc wiec wszystkich zainteresowanych zapraszam i prosze o kontakt a podam hasło:tak:

co do urodzinek to w sumie ok nie wszystko poszlo jak ja zaplanowalam
mala nie chciala zasnac na druga drzemke przez co szybciej byla zmeczona kolo 20 a goscie spoznieni poprzychodzili kolo 19 wiec szybko torcik prezenty i mala spac.

reklama
właśnie wrócilismy ze szpitala:baffled:
w pon. Roch dostał wieczorem wysokiej gorączki; karetka i besenna noc na emergency zakończona przeprowadzką na oddział dzieciecy:baffled:
mały ma infekcje dróg moczowych.wcale niejest dobrze:no: , bo przywaliła się do nas bakteria e. coli.
jedziemy na antybiotykach ( to już drugi), a będzie jeszcze trzeci i czekamy na terminy wizyty u specjalisty i terminy szczegółowych badań:baffled:
koszmatne uczuciejak kochany maluszek choruje.:baffled:
ale ciesze sie że do domu nas wypuścili:tak:

Do góry