reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Witajcie:-) cos to moja frekfencja sie poprawila;-)
Moja lalunia spi, mezulek rowniez wiec moge cos napisac....

Widze Anya24, ze Ty rowniez jestes ostatnio zadkim gosciem na bb..
ale tak to juz jest jak dzieciaczki dorastaja, potrzebuja wiecej uwagi a i sprawy osobiste zajmuja troche czasu...
Calkiem fajne masz plany na najblizsze pol roku: 2 razy do Polski i jeszcze w czasy.
Ja rowniez mam jechac do Polski w czerwcu i we wrzesniu, gdyz szykuja sie dwa wesela. Na to we wrzesniu na pewno pojedziemy, ale ciagle zastanawiamy sie co z tym czerwcowym, poniewaz zaplanowalysmy sobie z Lwica wspolne wczasy w Hiszpani , tyle ze z naszymi pociechami (nie moglybysmy wybrac sie bez nich) i nie wiem czy moj maz bedzie mogl wziasc sobie tak duzo wolnego.

Maju poki co to nie mysle posylac Olivki do przedszkola, tutaj i tak dzieci szybko zaczynaja edukacje...a ja chce choc troche pobyc z moja niunia. Te poltora roku tak szybko zleci....
Poty co to ma przedszkole domowe. Nie ma dnia aby nie spotkala sie z Olivierkiem. Nam jest tak dobrze jak jest teraz, wiec po co to zmieniac?
Podziwiam cie, ze tak szybko podjelas prace.
Twoja Martusia juz tak urosla, jest bardzo podobna do Ciebie.
Jak wszystko sie dobrze ulozy, to spotkamy sie na najblizszym spotkaniu:tak:

Maxin poczekaj jeszcze troche jak Twoja Natka dobierze sie do twoich malowidel;-) zleci ani sie obejrzysz. A zobaczysz jaka Ci to frajde sprawi.
Z Natalki juz sie zrobila niezla laleczka, jeszcze chwilke i zdmuchnie pierwsza swieczke. Jak ten czas szybko leci...
Widze, ze niedlugo bedziesz miala zabieg..., moja siostra miala wymrazanie. Po zabiegu nic ja nie bolalo, tylko przez jakis czas brala jakies czopki, ale to mialo miejsce w Polsce. Powodzenia, napewno wszystko pojdzie dobrze:tak:

Anetka Olivka owszem mowi, ale nie tak duzo: ostatnio to podlapala po angielsku "baby" i "bye". Perfekcyjnie opanowala: mama, tata, baba, dada, nie, tak i daj. Swietnie wola nasza kicie "kotka" poza tym,nasladuje zwierzeta. Mysle,ze reszta sama przyjdzie z czasem, najwazniejsze, ze rozumie co sie do niej mowi.
Widze, ze Twoj Pati stawia pierwsze kroczki. Brawo:tak:
Olivka zaczela chodzic na kilka dni przed roczkiem, tak samo Olivier Lwicy, a teraz juz biega po mieszkaniu

reklama
u nas tez zabki ala para ida
juz 4nocka beznadziejna mala budzi sie co chwile przez senz z zamknietymi oczami palcze
a ze zeby mam pewnosc bo jak jej smarowalam mascia to az sie wzdrygnela i zaczela strasznie plakac
z pierwszymi nie miala takich dolegliwosci bidusia
a jeszcze katar ja zlapal a w poniedzialek mialysmy isc na szczepienie wiec chyba nici

Czesc kobietki

Hurra w koncu troche wiecej sie tutaj dzieje czyzby skonczyly sie nasze problemy z dzieciaczkami na jakis czas:confused: I widze ze my jakos tak sie lepiej czujemy.
Maya ma sie lepiej zaczela nasladowac kaszlacego tatusia i smieje sie przy tym jakby wiedziala ze sie nasmiewa z chorego taty:-) . wysypka prawie zeszla, juz nie ulewa jej sie, a oczka jeszcze troche lzawia ale nie tak jak przedtem, a wczoraj jak grzeczne dziecko po kapieli poszla spac.
Ostatnio zaczelam jej podawac baby rice z mamusi mleczkiem, a na noc 60ml mleka z butli a potem troche mamusi i spi w nocy. Nie wiem czy dobrze robie ale ona fktycznie byla glodna a mi tak jakby brakowalo pokarmu wieczorem.

kasiula matula mam nadzieje ze na tym etapie dzieci mniej marudza jak wychodza zabki, my czekam na pierwsze, bo Maya coraz bardziej sie slini i gryzie co sie da :tak:

magdak25 anya24 my nie mialysmy sie okazji poznac jeszcze, choc widze ze wy z tych zadomowionych, pozdrawiam serdecznie

kasiula bardzo wspolczuje, i zycze szybkiej poprawy i Tobie sily i cierpliwosci

maja33 swietnie ze sobie radzisz, podziwiam naprawde ja czasem nie moge sobie z moja Maya dac rady.

Maggusia gratuluje snu Brianka, faktycznie czasem trzeba sprawdzic wiele wariantow by ten jeden okazal sie tym wlasciwym.

Olis swietnie ze udalo wam sie zalatwic to dofinansowanie dla taty,a Oliwier to naprawde duzy chlopak teraz 9 kg to juz cos

Pozdrawiam Was wszystiich i zycze udanego rodzinnego weekendu

Joanna-jesli mala ladnie spi po tym ryzu i mleczku to uwazam ze dobrze robisz.Moze faktycznie potrzebuje wiecej mleczka.
Milego weekendu babeczki!

Joanno- ja tez uwazam ze dobrze robisz jak mala ladnie spi po tym to pewnie,
Magda- no pewnie Olivcia ma lepsze warunki w domu niz w przedszkolu, bardziej myslalam ze moze chcialabys aby zadomowila sie z jezykiem i napewno nie teraz tylko od 3,5 roczku, ale widze ze ona juz zaczyna i po
pl i po ang swietnie super ze bedziecie nie moge sie doczekac mam
Anya- fajnie ze znalazlas chwilke aby zajzec do nas i skrobnac co u ciebie pozdrawiamy z Marta:tak:
nadzieje ze bedzie ladnie to pojdziemy do parku:tak:

mam maly problem na brzuszku i klatce piersiowej Marcie wyskoczyło jakieś uczulenie takie drobne krosteczki jakby kaszka taka drobna czy wy kochane macie pojecie co to moze byc ide dopiero w poniedzialek na wazenie to zapytam HV ale moze wy wiecie pomocy kobitki:baffled:

dzieki za slowa uznania, bardzo lubie moja prace moze dlatego ze Martusia jest caly czas ze mna i nie trace z jej zycia ani troszke:-)

pozdrawiam milego weekendu

hej kobietki sorki,za przerwe,jakos tak czasu brakuje bo wekend.Natalcie zawiezlismy wczoraj rano do mojej mamy,,posiedzielismy troche i wieczorkiem przyjechalismy do dziwnie pustego domu,tak cisza.........nik sie nie krzata,gada,chodzi za toba,takie male rzeczy a ciesza i dopiero jak tego niema czlowiek docenia pewne rzeczy.Czasmi jednak trzeba sie odprezyc,a malej tez dobrze zrobi obcowanie z innymi:-) Rano oczywiscie wstalam juz o 7.00 dluzej nie moglam spac,zaraz zadzwonilam do mamy jak nocka,przespala ok,choc o 4.00 zrobila sobie pobutke,jednka po mleczku zasnela na chwilke,Po poludniu jedziemy ja odebrac juz nie moge sie doczekac,och jak taki maly szkrab uzaleznil nas od siebie:tak: :-) :happy: Wieczorek z mezem spedzilismy spokojnie w domu,przy winku i milych rozmowach,planach na przyszlosc;-)Bylo super przyjemnie:tak: :-D A jutro do pracy..........ciesze sie w koncu moze zmobilizuje mnie to do dzialania.

maja33 fajnie ,ze praca sprawi ci tyle radosci i sobie radzisz,cala przyjemnosc wlasnie w tym,ze masz sowje dziecko przy sobie:happy:

Joanna_Z slotka jest Maja,moje tez nasladowala jak tata kaszle,smiesznie kszatakla:tak: Dobrze,ze u was lepiej

kasiula matula bidulak Emi,oby szbko wyszly zabki i bol ustapil

magdak25 super,za masz chwilke dla nas:happy:Na spotkaniu pogadamy na luzie:happy:

Anya24 w koncu sie odezwalas,mylam,ze juz zapomnialas o nas;-) Swietnie dajesz sobie rade z wszystkim,a jak tam plany kupna domu,mieszkania???moze jakies nowe fotki wkelisz?buzka dla was

A jak rzeszta po wekendzie,dzis niedziela wiec rodzinnie spedzacie czas:-)

uciekam robic obiad
miledo dnia zyczymy
buzka

Czesc dziewczyny!!Mam pytanie do was.Czy ktoras z was rodzila w wodzie ??Jesli tak to co powiecie na ten temat ???Ja wlasnie sie zastanawiam nad ta mozliwoscia.Jesli tylko wszystko bylo by ok to chyba chciala bym z tego skorzystac.

Gosiaczek- rodzenie w wodzie to super sprawa ja mialam rodzic ale niestety za szybko wszystko sie dzialo i nie zdazylam jedno co moge ci doradzic to jesli chcesz rodzic w wodzie nie czekaj na ostatnia chwile do szpitala bo beda nici z rodzenia w wodzie, ale sam wsobie porod w wodzie mysle ze jest super jakbym miala kiedys jeszcze rodzic napewno bym skorzystala wypytaj sie wszystkiego polonej i zobaczysz na obchodzie szpitala jak to u was wyglada:-) powodzenia

reklama
WITAM!!!!
mam chwilke bo Kuba spi......
u nas juz troszke lepiej Ada juz wyzdrowiala chodzi do przedszkola Kubus dochodzi do siebie ale to byl koszmar!!!tyle lekarzy tyle lekarstw 3 wizyty w szpitalu i nic nie pomagalo:no: :wściekła/y: mam nadzieje ze to juz nie wroci :tak: juz niedlugo urlop w pl :-) wizyta u pediatry zrobimy morfologie i inne mam nadzieje ze jest OK

nie wiecie dziewczyny czy sa firmy wysylkowe ktore obsluguja nie tylko polske????glownie chodzi mi o ksiazki inne tez moga byc:-) POZDRAWIAM

Do góry