reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

pytasz o cm ??

moja córa za miesiąc skończy półtora roku i jest standardowo wymiarowa :-D
nosi 80 i 86 cm
na roczek nosiła jeszcze 74 cm :happy:

reklama
Dla wszystkich mamus i ich pociech , dla ciezarowek i dla waszych
rodzin wszystkiego najcudowniejszego w Dniu Swietego Walentego, duzo milosci i mnostwo usmiechu oraz tego aby kazdy dzien byl jak Dzien Walentynek!

Hej!!!

dziewczyny wczoraj znowu mi wcielo posta myslalam ze oszaleje na dodatek skopiowalam ale nie skopiowalo sie i caly post sz.... trafil myslalam ze skonam

wiec mam nadzieje ze teraz mi sie uda bo troche nadrabiam:tak:

Maxin- jak sie zle czujesz to moze lepiej zrobic jak najszybciej zabieg a przeciez lekarze tez sa w polsce w razie czego tez bedziesz miec opieke ale oczywiscie zob jak bedzie dla ciebie najlepiej:tak: , powiem ci ze Marta to chyba jeszcze tak całkiem nie rozumie ze jest gdzies indziej ale ogolnie zachowuje sie tak samo jak w domu jest pogodna albo spi:-D

Joanno- tak to to samo szczepienie jest podawane w trzech dawkach przy I II III szczepieniu wy chyba juz macie trzecie :confused: generalnie wszystko co sie konczy na koki to to bo to kilka wirusow z jednej "rodziny" ktore powoduja rozne choroby:-(

Luleczko- niech maz zobaczy w argosie wiem ze tam sa zestawy mebli dla dzieci lozeczko jest przerabiane na dzieciece lozko i szafa oraz komoda do tego nawet fajne, co do koniecznosci szczepienia na pnemokoki to statystyki sa takie ze co 5 dziecko choruje w Uk na choroby spowodowane tymi wirusami wiec jak zamierzacie mieszkac tu to moze lepiej szczepic a w pl sa nie obowiazkowe bo moze ni ma takiego duzego zagrozenia , o ile wiem szczepionki dopasowywane sa do danego obszaru:tak:
Olis- ale super ze sie wyrwaliscie i do ciekawego miejsca nie ma to jak wypad i oderwanie sie od codziennosci:tak:

Miloku- dzieciaki maja 9 lat Oskar i 7 Rubert mili chlopcy chociaz troszke rozrabiaja tez ale chyba by nie byli dziecmi jakby nic nie psocili:-D

Maggusiu - ja tez uwielbiam te parowki u nas sa zawsze w lodowce:-D

Mel- ale ty kobitka wysportowana jestes :-) pieknie ja w ciazy tylko na basen chodzilam ale tez bylo superasnie:tak:

U nas coraz lepiej reorganizacja juz dziala jak widac bo pisze juz na forum:-D , chlopcy maja fantasyczna rutyne co mi sie bardo podoba bo wszyscy wiedza co maja robic i kiedy i to jest fajne , mala nie nazeka wiec nie jest zle
pozdrawiam wszystkich goraco i przesylam buziaki:-)

Maxin-jakos malo pisze bo jakos malo czasu mam cos, sama nie wiem, ciagle cos wymysle do robienia a ostatnio ogoda jest cudna wiec laze z malym po polu.Dzis jest fantastycznie na polu, jak wiosennie, swieci slonce i jest tak cieplo, nic tylo spacerowac.Maly buszuje po domu, wstaje wszedzie , ostatnio upodobal sobie kibelek, staje przy nim i wali raczkami w klappe.Hehe ale ma zabawe ja mowie, ze nie wolno ze tm sa bakterie a on sie tylko cieszy:-)Szczescie moje malenkie:-)Maxin a na zabieg lepiej idz jak nawczesniej, bo wies znie ma zartow z tymi babskimi sprawami.
Olis-super, ze sie dobrze bawiliscie i fajnie spedziliscie czas.Takie kolacje we dwoje sa boskie:-)
Maja-nio to super ze praca ci sie podoba i ze jestes zadowolona.Zby tylko chlopcy byli caly czas grzeczni:-)
Maggusia-piosenka bardzo wpadla mi w ucho, super, teledysk nono wreszcie mozemy zobaczyc ciebie i twoja rodzinke, Brianke jest slodki choc malo go widac, ale jest slodziusi:-)
Miloku-wielki dzien porodu juz coraz blizej, jak tam brzuszek, duzy???
Joanna-to jest sama szczepionka, a generalnie to ta szczepionka nazywa sie Prevenor, tak samo w Polsce jak i tutaj, wiem bo pytalam.bedziesz miala napisane w czerwonej ksiazeczce.Duzo zdrowka dla corci.
Luleczka-witaj na naszym forum, nie mialam okazji wczesniej cie przywitac.A meble w Ikei sa ok, w Mother care sa fajne ale drozsze no i w Argosie sa tez ciekawe.:-)
Anetka-daj znac jak w pracy.Nio i duzo zdrowka dla Pattiego:-)
Milego walentynkowego wieczorka dla wszystkich!
papatki

WITAM W WLNTYNKOWY DZIEN
Sloneczko swiecie,choc chmury stara sie je zakryc.U nas moze byc,mala rana spal ze mna az 2,5 godziny,co za pozycjie miala podczas snu:-D :wściekła/y: Potem sniadanko,spacer,obiadek,tance z mama i teraz spi,walczy choc nie placze,ale wymyslila nowa zabawe,wyrzucanie zabawek z lozeczka,pomysly.Przepycha jej przez szczebelki spryciula.Jutro jedziemy do Georga na pol dnia,wiec w koncu gdzies wyskoczymy,a w piatek chce ja zabarc na basen.

Oli super wieczor spedziliscie i Maly taki grzeczy swietnie.
Miloku-koncowka juz tuz tuz
Maja super,ze fajnie wam w pracy,a ile dni pracujesz?
Luleczka Ikea jest spoczko,mozna tez kupic w Mothecare mozna wybrac tanie,ale nie tansze niz w Ikea,jak dziewczyny radza,poszperaj a na pewno cos znajdziesz:-)
Joanna_Z ja nie patrze na lekarzy,tylko jak widze,ze przed szczepieniem mala jest tak sobie,nawet jak ma katar,dzwonie i przekladam tyermin.Oni moze na to nie zwracaj uwage,ale ja wole byc ostrozna;-)
Maggusia aby mamam szybko pozbyla sie tego paskudztwa.Takie zycie juz starszych osob,ostatnio tescie tez po szpitalach sie ciagaja,och na starosc powinno byc dobrze,a tu klops organizm siada:confused:
kasiula matula chodzic ci tutaj o numeracjie,w kraju podaje sie cm,a tu miesiace,czyli twoj miesci sie
12-18m-cy,chyba,ze jest wieksza to 18-24m-cy,wiem,ze w h&m podaja w cm,ale w tym to nie mam pojecia,na ile by pasowalo,sorki
Anetko jak tam u was,Patti juz lepiej no i co z ta Portugalia,widzisz tutaj Joann ma znajmowego port.moze on wam by pomog to sprawdzic:tak: A jak twoj humor?

DZIEWCZYNI DZIS wlentynki wiec milusnego wieczorku zycze.my siedzimy w domu,ale przy winku,milych rozmowach tez bedzie fajnie;-)

Niech święty Walenty otworzy Twe serce
I spójrz na... on kocha Cię wielce.
Choć jako poeta jest nieco niezdarny,
Lecz jako przyjaciel - szczery i ofiarny​
1va025.gif
1va025.gif
1va025.gif

Bardzo proszę o kontakt z dziewczynami (najlepiej priv),ktore przyjechaly do UK i nie pracujac tutaj w ogole zaszly w ciążę tak jak ja :-(

Za posrednictwem FORUM serdecznie dziekuje,za pomoc Majce33 ...Naprawde jestem bardzo wdzieczna za rozwianie moich bojaźni :happy:

A WSZYSTKIM PRZYSZLYM I OBECNYM MAMOM żYCZE W DNIU śW. WALENTEGO DUUUUUżO MILOSCI!!!!

UDANYCH WALENTYNEK !! :-)

WPADłAM TYLKO SIE POCHWALIć, żE:

mamy chate :tak:
jestem super zadowolona, blisko morza, ogród i w ogóle jest przytulnie
jest super !!! :-)

witam wszystkie mamy!!:-)
straaasznie dlugo mnie tu nie bylo, ale po przeprowadzce do nowego domu mielismy problem z internetem (wczesniejsze niemile doswiadczenia z firma ntl powtorzyly sie - chcielismy przeniesc internet z poprzedniego miejsca zamieszkania, to najpierw twierdzili, ze nigdzie nas nie maja, po prostu nie istniejemy i pod tamtym adresem nie ma w ogole internetu:tak:wiec skasowalismy direct debit, to sie pozniej okazalo, ze jednak nas znalezli, ale ze nie przeniosa nam internetu w nowe miejsce, chociaz obiecywali to przy podpisywaniu umowy:eek:no i musielismy szukac czegos innego, ale najpierw uruchomic telefon stacjonarny:-)potem sie okazalo, ze musimy kupic nowy router, bo ten kupowany rok temu nie pasuje:-)i w ogole mnostwo z tym bylo roboty:-))

na razie nadrabialam zaleglosci na marcowkach, teraz sie "zabieram" za was

serdeczne pozdrowienia dla mam i dzieciaczkow:-)

reklama
Czesc dziewczyny:-):-):-)
ja tez tylko na chwile i chcialam wam powiedziec ze mamy mieszkanie,:tak::-):-):-D:-D przeprowadzka w poniedzialek, wiec nie odezwe sie przez dwa tygodnie

Buziulka dla wszystkich mam i dzieciaczkow i wszystkiego naj z okazji Walentego

Do góry