reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

pytasz o cm ??

moja córa za miesiąc skończy półtora roku i jest standardowo wymiarowa :-D
nosi 80 i 86 cm
na roczek nosiła jeszcze 74 cm :happy:

reklama
Dla wszystkich mamus i ich pociech , dla ciezarowek i dla waszych
rodzin wszystkiego najcudowniejszego w Dniu Swietego Walentego, duzo milosci i mnostwo usmiechu oraz tego aby kazdy dzien byl jak Dzien Walentynek!

Hej!!!

dziewczyny wczoraj znowu mi wcielo posta myslalam ze oszaleje na dodatek skopiowalam ale nie skopiowalo sie i caly post sz.... trafil myslalam ze skonam

wiec mam nadzieje ze teraz mi sie uda bo troche nadrabiam:tak:

Maxin- jak sie zle czujesz to moze lepiej zrobic jak najszybciej zabieg a przeciez lekarze tez sa w polsce w razie czego tez bedziesz miec opieke ale oczywiscie zob jak bedzie dla ciebie najlepiej:tak: , powiem ci ze Marta to chyba jeszcze tak całkiem nie rozumie ze jest gdzies indziej ale ogolnie zachowuje sie tak samo jak w domu jest pogodna albo spi:-D

Joanno- tak to to samo szczepienie jest podawane w trzech dawkach przy I II III szczepieniu wy chyba juz macie trzecie :confused: generalnie wszystko co sie konczy na koki to to bo to kilka wirusow z jednej "rodziny" ktore powoduja rozne choroby:-(

Luleczko- niech maz zobaczy w argosie wiem ze tam sa zestawy mebli dla dzieci lozeczko jest przerabiane na dzieciece lozko i szafa oraz komoda do tego nawet fajne, co do koniecznosci szczepienia na pnemokoki to statystyki sa takie ze co 5 dziecko choruje w Uk na choroby spowodowane tymi wirusami wiec jak zamierzacie mieszkac tu to moze lepiej szczepic a w pl sa nie obowiazkowe bo moze ni ma takiego duzego zagrozenia , o ile wiem szczepionki dopasowywane sa do danego obszaru:tak:
Olis- ale super ze sie wyrwaliscie i do ciekawego miejsca nie ma to jak wypad i oderwanie sie od codziennosci:tak:

Miloku- dzieciaki maja 9 lat Oskar i 7 Rubert mili chlopcy chociaz troszke rozrabiaja tez ale chyba by nie byli dziecmi jakby nic nie psocili:-D

Maggusiu - ja tez uwielbiam te parowki u nas sa zawsze w lodowce:-D

Mel- ale ty kobitka wysportowana jestes :-) pieknie ja w ciazy tylko na basen chodzilam ale tez bylo superasnie:tak:

U nas coraz lepiej reorganizacja juz dziala jak widac bo pisze juz na forum:-D , chlopcy maja fantasyczna rutyne co mi sie bardo podoba bo wszyscy wiedza co maja robic i kiedy i to jest fajne , mala nie nazeka wiec nie jest zle
pozdrawiam wszystkich goraco i przesylam buziaki:-)

Maxin-jakos malo pisze bo jakos malo czasu mam cos, sama nie wiem, ciagle cos wymysle do robienia a ostatnio ogoda jest cudna wiec laze z malym po polu.Dzis jest fantastycznie na polu, jak wiosennie, swieci slonce i jest tak cieplo, nic tylo spacerowac.Maly buszuje po domu, wstaje wszedzie , ostatnio upodobal sobie kibelek, staje przy nim i wali raczkami w klappe.Hehe ale ma zabawe ja mowie, ze nie wolno ze tm sa bakterie a on sie tylko cieszy:-)Szczescie moje malenkie:-)Maxin a na zabieg lepiej idz jak nawczesniej, bo wies znie ma zartow z tymi babskimi sprawami.
Olis-super, ze sie dobrze bawiliscie i fajnie spedziliscie czas.Takie kolacje we dwoje sa boskie:-)
Maja-nio to super ze praca ci sie podoba i ze jestes zadowolona.Zby tylko chlopcy byli caly czas grzeczni:-)
Maggusia-piosenka bardzo wpadla mi w ucho, super, teledysk nono wreszcie mozemy zobaczyc ciebie i twoja rodzinke, Brianke jest slodki choc malo go widac, ale jest slodziusi:-)
Miloku-wielki dzien porodu juz coraz blizej, jak tam brzuszek, duzy???
Joanna-to jest sama szczepionka, a generalnie to ta szczepionka nazywa sie Prevenor, tak samo w Polsce jak i tutaj, wiem bo pytalam.bedziesz miala napisane w czerwonej ksiazeczce.Duzo zdrowka dla corci.
Luleczka-witaj na naszym forum, nie mialam okazji wczesniej cie przywitac.A meble w Ikei sa ok, w Mother care sa fajne ale drozsze no i w Argosie sa tez ciekawe.:-)
Anetka-daj znac jak w pracy.Nio i duzo zdrowka dla Pattiego:-)
Milego walentynkowego wieczorka dla wszystkich!
papatki

WITAM W WLNTYNKOWY DZIEN
Sloneczko swiecie,choc chmury stara sie je zakryc.U nas moze byc,mala rana spal ze mna az 2,5 godziny,co za pozycjie miala podczas snu:-D :wściekła/y: Potem sniadanko,spacer,obiadek,tance z mama i teraz spi,walczy choc nie placze,ale wymyslila nowa zabawe,wyrzucanie zabawek z lozeczka,pomysly.Przepycha jej przez szczebelki spryciula.Jutro jedziemy do Georga na pol dnia,wiec w koncu gdzies wyskoczymy,a w piatek chce ja zabarc na basen.

Oli super wieczor spedziliscie i Maly taki grzeczy swietnie.
Miloku-koncowka juz tuz tuz
Maja super,ze fajnie wam w pracy,a ile dni pracujesz?
Luleczka Ikea jest spoczko,mozna tez kupic w Mothecare mozna wybrac tanie,ale nie tansze niz w Ikea,jak dziewczyny radza,poszperaj a na pewno cos znajdziesz:-)
Joanna_Z ja nie patrze na lekarzy,tylko jak widze,ze przed szczepieniem mala jest tak sobie,nawet jak ma katar,dzwonie i przekladam tyermin.Oni moze na to nie zwracaj uwage,ale ja wole byc ostrozna;-)
Maggusia aby mamam szybko pozbyla sie tego paskudztwa.Takie zycie juz starszych osob,ostatnio tescie tez po szpitalach sie ciagaja,och na starosc powinno byc dobrze,a tu klops organizm siada:confused:
kasiula matula chodzic ci tutaj o numeracjie,w kraju podaje sie cm,a tu miesiace,czyli twoj miesci sie
12-18m-cy,chyba,ze jest wieksza to 18-24m-cy,wiem,ze w h&m podaja w cm,ale w tym to nie mam pojecia,na ile by pasowalo,sorki
Anetko jak tam u was,Patti juz lepiej no i co z ta Portugalia,widzisz tutaj Joann ma znajmowego port.moze on wam by pomog to sprawdzic:tak: A jak twoj humor?

DZIEWCZYNI DZIS wlentynki wiec milusnego wieczorku zycze.my siedzimy w domu,ale przy winku,milych rozmowach tez bedzie fajnie;-)

Niech święty Walenty otworzy Twe serce
I spójrz na... on kocha Cię wielce.
Choć jako poeta jest nieco niezdarny,
Lecz jako przyjaciel - szczery i ofiarny​
1va025.gif
1va025.gif
1va025.gif

Bardzo proszę o kontakt z dziewczynami (najlepiej priv),ktore przyjechaly do UK i nie pracujac tutaj w ogole zaszly w ciążę tak jak ja :-(

Za posrednictwem FORUM serdecznie dziekuje,za pomoc Majce33 ...Naprawde jestem bardzo wdzieczna za rozwianie moich bojaźni :happy:

A WSZYSTKIM PRZYSZLYM I OBECNYM MAMOM żYCZE W DNIU śW. WALENTEGO DUUUUUżO MILOSCI!!!!

UDANYCH WALENTYNEK !! :-)

WPADłAM TYLKO SIE POCHWALIć, żE:

mamy chate :tak:
jestem super zadowolona, blisko morza, ogród i w ogóle jest przytulnie
jest super !!! :-)

witam wszystkie mamy!!:-)
straaasznie dlugo mnie tu nie bylo, ale po przeprowadzce do nowego domu mielismy problem z internetem (wczesniejsze niemile doswiadczenia z firma ntl powtorzyly sie - chcielismy przeniesc internet z poprzedniego miejsca zamieszkania, to najpierw twierdzili, ze nigdzie nas nie maja, po prostu nie istniejemy i pod tamtym adresem nie ma w ogole internetu:tak:wiec skasowalismy direct debit, to sie pozniej okazalo, ze jednak nas znalezli, ale ze nie przeniosa nam internetu w nowe miejsce, chociaz obiecywali to przy podpisywaniu umowy:eek:no i musielismy szukac czegos innego, ale najpierw uruchomic telefon stacjonarny:-)potem sie okazalo, ze musimy kupic nowy router, bo ten kupowany rok temu nie pasuje:-)i w ogole mnostwo z tym bylo roboty:-))

na razie nadrabialam zaleglosci na marcowkach, teraz sie "zabieram" za was

serdeczne pozdrowienia dla mam i dzieciaczkow:-)

reklama
Czesc dziewczyny:-):-):-)
ja tez tylko na chwile i chcialam wam powiedziec ze mamy mieszkanie,:tak::-):-):-D:-D przeprowadzka w poniedzialek, wiec nie odezwe sie przez dwa tygodnie

Buziulka dla wszystkich mam i dzieciaczkow i wszystkiego naj z okazji Walentego

Do góry