reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

rzecszywiscie na ebay jest sporo tych stojakow o ktore was pytalam ale jak rozpoznac czy sa uniwerslane????

reklama
Joanna_Z tak co roku trzeba skalda nowy,a przepisa na saltke mam szybki i bardzo prosty
sklad:
kurczak
kukurydza,z puszki
groszek,z puszki
natak pietruszka
ryz
Przepis:
Kurczaka podsamzyc,ryz ugotowa,dodac do niego,kukurydze,groszek,posiekana natke kurczka doparwic i GOTOWE,jest prosta ,smaczna i lekke:-)

kasiula matula mozesz napisac do sprzedawcy i zapytac czy bedzie do danego modeli pasowal.ACHA gratuluje pracy:happy:

Mysz@ WRRR.......ja nie znosze chodzic,ale jak trzeba to znieczulenie jest koneczne;-) Dobrze,ze juz masz za soba

mykam do skarba

HUUUUUUUUUURAAAAAAAAA ZIMAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!

strasznie sie ciesze ze bialo za oknami choc teraz to zmienil sie ten snieg w bloto,wiem ze zimno ale zawsze inaczej a nasz ladek odciety od swiata
u nas oki oli zaczal sie przemieszczac raczkami do tylu jak taki maly raczek- i co urwanie glowy a oczy doookola a co bedzie jak zacznie raczkowac,narazie potrafi przemiescic sie z jednego konca do drugiego w zawrotnym tempie
a ja jaks do d...y jestem malo zorganizowana brak czasu na wszystko nie moge znalezc chwilki dla mnie samej dlatego tak rzadko tu zagladam ale bacznie sledze...
mysz@- -rzeczywiscie ztej dentystki to jakas sadyska,moze lepiej zmienic
yowka--wydaje mi sie ze jezeli twoj partner posiada IN to typodlegasz pod niego i jestes tym samym ubezpieczona,i tak jak pisza dziewczyny idz do gp to przychodnia ktora napewno ci powie cos wiecej
maja33-gratuluje pracy,serduchem jestem z toba napewno bedzie ciezko wiem po sobie ale zawsze inaczej,najlepszego!!!
maxin-jak twoje jajniki przestaly bolec,udalas sie do lekarza,no i widze ze przygotowania do chrzcin trwaja,gdzie zamierzasz kupic malej ubranko
maggusia-pomimo tego ze sie nie znamy mam do ciebie kochana jakis sentyment to pewnie te rozstepy:-) trzymaj sie dzielnie i zadbaj troszke o siebie bo ty tez jestes wazna-myslami jestem z toba,ciumasy
anulka-my tez przeszlismy ten wirus on trwa klka dni i sam mija-zycze zdrowka a ola juz siedzi gratuluje oli jeszcze nie chodzi lobuz z niego duzy a jak zabki ma jakies
joanna z-widac ze mala robi postepy tak trzymac
co do tax credit to nie mam pojecia nam go nie dali
e.mka-witaj na forum

oki mykam mezulek wrocil do domciu

yowka spokojnie, sppokojnie wszytsko będzie ok.
jesli Twoj partner ma NI to jesteś na jego ubezpieczeniu.
Teraz dobrze gdybys poszła do przychodni i zarejestrowała się do GP, oraz umówiła się na pierwszą wizytę u położnej.
Na pierwszej wizycie położna powinna poinformowa cie co i jak i kiedy;-)
jeśli chodzi o benefity to skoro Twój partner pracuje może on się starac bez problemu jako ojciec dziecka:tak:
także głowa do góry:tak: i jka coś pytaj postaram się w miarę mozliwości odpowiedziec
e.mka witam na forum

Oj zasypalo nas dzisiaj cudnie, ale tak szybko jak napadalo tak i szybko stopnialo. Nie zdazylismy zrobic fotek sniegowych buuuu :-( Dzis spedzilismy miluchny dzionek z Maxin i Stkrotka. Malenstwa slicznie sie bawily, no a my nagadac sie nie moglysmy :-) Pati pozniej padl tak sie wymeczyl. A jak wstal to zaczal mi mieszkanie przemeblowywac. Przygotowywalam obiad i bylam tylem odwrocona, nagle patrze a Pati przesunal swoj fotelik przez cala kuchnie, az do salonu, ARTYSTA :laugh2: a potem kombinowal jak wejsc do pralki. Normalnie ubaw z nim ostatnio, takie rzeczy wymysla :-)
Olis fajnie musi wygladac Oli jak tak "raczkuje" raczkami ;-) Jak tam kuchnia, czekamy na fotki :happy: Oj wiesz mi tez czasem tak brakuje chwilki dla siebie, ale glowka do gory, jeszcze chwilke i nasze dzieciaczki beda miec 18 lat to i moze czasu bedziemy miec wiecej :laugh2:
No wlasnie Maxin jak tam Twoje dolegliwosci, ustaly, czy bylas u gina, czy moze dopiero w pl :confused: Stokrotka bidulka tez padla, no wymeczylysmy dzieciaczki :-)
Kasiula Matula mozesz tez znalesc stojaczki na stronach producentow, tam sa opiski, no i pozniej takie same szukac na ebayu :tak:
Joanna Z brawo Mayi, silna z niej dziewczynka :tak: Hehe no niezla ta podwyzka child benefit :laugh2:
Mysz@ nie ma to jak wizyta u dentysty brrrrr :baffled: no wlasnie to znaczy ze na te karty Maternity znieczulenie tez jest za darmo :confused:
Maggusia no jak Pati jest zmeczony, albo juz nie chce sie sam bawic lub sie nudzi, to tez przychodzi do mnie do kuchni i jak gotuje, albo zmywam naczynia to tak uwiesz mi sie u nog :laugh2: No i oczywiscie Mama jest nr 1 ;-) A moze Brianek taka marudka bo mu zabki ida :confused: Ciesze sie ze u was juz wszystko oki :cool2:
Maja jak tam nowa praca, kiedy idziesz po raz pierwszy :confused: Dzieki za odpis na priv. Jak tam Martusia, kruszynka dalej taka grzeczniutka :-)
Kallusia, Evoska a gdzie wy sie podziewacie, pewna malenstwa zabieraja wam caly wolny czas :tak:
Izusia a co tam u was? Jak tam nowy domek, kiedy przeprowadzka :confused: Oskarek grzeczniutki, ladnie spi w nocy :confused: Czytalam na blogu jakie Ci porzedki robi z pilotami i kabelkami, hehe :-)
Miulutkiego wieczoru i nocki :-)

hej to znowu ja
dzieciaki spia mezus w pracy wiec chwila dla mnie......

JoannaZ-tez dostalismy info o podwyzce , fajnie ze mala robi postepy:-)

Salatka:tunczyk, kukurydza z puszki, fasolka czerwona , groszek,2 jajka,1
cebulka, majonez:tak: wszystko wymieszc,cebulke i jajka posiekac

a z tym dentysa to tak ze my mamy working tax credit i child tax.....may ta karte NHS i wszystkie uslugi sa za darmo dentysta okulista itp. za znieczulenie tez nie trzeba placic wszystko free..dopuki taxy oczywiscie....a o jakiej wy karcie mowicie???

Maxin78-dzieki ..maluchy juz prawie zdrowe

Anetka-faktycznie artysta z tego twojego malucha....oj dzieci dzieci co one nie wymysla

olis- pamietam jak moj maluch zaczynal raczkowac z dnia na dzien coraz wieksze postepy....oj z ty czasem dla siebie-mam to samo nie przejmuj sie nie jestes sama;-)

e.mka-witaj!!!!

uciekam spac....bo kiedys trzeba BUZKA

hej kobitki
ale cisza,a na dworze tak zimno my dzis w domciu choc byly inne plany ale coz wazniejsze zdrowko a jest dzis zaledwie 4 st. wiec lepiej pobrykac w domciu
czekamy na ciotke-matke chrzestna oliwiera takze ja bede miala 5minut dla siebie:-) a oli inne towarzystwo zamiast mamy
jutro zostaje w domciu bo moj mezulek musi isc do pracy takze do pracy poje ja dopiero w niedziele
zabukowalam tez bilety i jade do polski na miesiac :-) :-) :-) :-) :-) :-) sama bez mojego P takze zamierzam sie wybyczyc i odpoczac
oki mykam piszcie co was i gdzie jestescie????

Czesc kobietki

maxin78 i Mysz@ dzieki za przepisy i prosze o jeszcze, dla mnie moze nic innego nie istniec jak takie salateczki :-)

olis faktycznie pogoda okropna mimo to postanowilam wyjsc na spacer i niestety po godzince mala zaczela tak plakac ze lecielismy do domku szybciutko wiec lepiej bylo nie wychodzic faktycznie

Maya dzis marudzi okropnie, moze dlatego ze tata w domku i cala rutyne diabli wzieli wszystko poprzestawiane do gory nogami, no ale cieszymy sie ze tatus z nami :-)
Mam do was pytanie czy ktoras z Was chrzicla moze dziecko tutaj w UK? Jesli tak to jakich dokumentow wymagaja, i w ogole co trzeba.
Dzisiaj pieke ciacho no bo to takie polskie nawyki prawdziwego domku:-) lubie piec, poza tym akurat tego nie trzeba szybko zjadac moze stac nawet poltora tygodnia i jest wciaz swieze.

Milego dnia i wieczorku kobietki
Pozdrawiam

Joanna Z ja tez mieszkam w Maidstone:tak:
A w sprawie chrztu to chyba najlepiej w kościele się dowiedziec bezpośrednio;-) , a z tegop co wiem nie ma z chrztami problemów
pozdrawiam:happy:

reklama
Witam Mamusie!:happy:

Widze ze cichutko na forum.Chlapa i ciapa na polku az nie chce sie wychodzic.Wybaczcie ale moj post bedzie krotki poniewaz napisalam do was wczesniej taki dlugi i mi skasowalo wr:wściekła/y:
Wogole to dzis jestem wykonczona:eek:Brianek znow nie chcial spac po poludniu i gydbym go nie wsadzila do lozeczka to pewnie by brykal na calego.W domu mam teraz sprzatania tone!:baffled:kochany rozrabiaka wszytsko umie poprzestawiac i powyciagac:laugh2:i chodzi na calego!:-)
Dziewczyny mam do was pytanie czym najbardziej zainteresowane sa wasze dzieciaczki jaka zabawka:confused:Chcialabym kupic Briankowi taka zabawke aby dosc dluzej sie nie zainteresowal i pobawil.Przegladnelam katalog argosa i wypatrzylam zyrafe ktora gra i swieci wrzuca sie jej do paszczy kuleczki a nozkami wypuszcza przesylam wam zdjecie.
Bede wdzieczna za doradzenie:tak:

Dziewczyny mykam bo padam z nog.
Pozdrawiam i sle ciumaski!

Do góry