yowka
Fanka BB :)
Witam wszystkie przyszle i obecne mamy na forum!
Mam problem nastepujacy.Jestem zatrudniona w Polsce-pracuję w szkole na umowe na czas nieokreslony.2 stycznia br. wzięłam urlop bezplatny do 31 sierpnia 2007 r. i wyjechalam do Anglii. W tym czasie zaszlam w ciążę.Jestem kilka dni po testach z pozytywnym wynikiem (w sumie 3 zrobilam).Termin porodu przypadnie mi na ok. 15 pazdziernika 2007r. Z tego co wiem,stawka maciezynskiego naliczana jest jako srednia z ostatkich 12 miesiecy przed terminem maciezynskiego.We wrzesniu 2007 mam wrocic do pracy w Polsce.Bede wtedy juz w 8 miesiacu wiec watpie czy bede pracowac.Wiec i maciezynski bede miala minimalny.Raczej zostane tutaj w UK razem z moim patrnerem -on ma tu stala prace.Niestety ja nie zdarzylam tu popracowac
. Jak narazie nie mam tu nawet ubezpieczenia zdrowotnego .Jednak mam nadzieje,ze zdołamy to zalatwic. Jestem juz umowiona na spotkanie w sprawie Insurance Number, ale nie pracowalam tu w ogole mam tylko zaswiadczenie od agencji pracy,ze poszukuje pracy.Nie wiem czy to wystarczy.Jak myslicie czy da rade zalatwic zaswiadczenie,ze jestem w ciazy tu w UK moze to bedzie podstawa do nadania mi Insurance'u?Oprocz tego zaswiadczenia posiadam wszystkie inne papierki potrzebne ale czy to wystarczy?Czy beda mi (nam) sie należeć jakiekolwiek benefity,skoro ja nie pracowalam tu w ogole?
Czekam na odpowiedz ...dodam , że z niecierpliwością...pozdrawiam
Mam problem nastepujacy.Jestem zatrudniona w Polsce-pracuję w szkole na umowe na czas nieokreslony.2 stycznia br. wzięłam urlop bezplatny do 31 sierpnia 2007 r. i wyjechalam do Anglii. W tym czasie zaszlam w ciążę.Jestem kilka dni po testach z pozytywnym wynikiem (w sumie 3 zrobilam).Termin porodu przypadnie mi na ok. 15 pazdziernika 2007r. Z tego co wiem,stawka maciezynskiego naliczana jest jako srednia z ostatkich 12 miesiecy przed terminem maciezynskiego.We wrzesniu 2007 mam wrocic do pracy w Polsce.Bede wtedy juz w 8 miesiacu wiec watpie czy bede pracowac.Wiec i maciezynski bede miala minimalny.Raczej zostane tutaj w UK razem z moim patrnerem -on ma tu stala prace.Niestety ja nie zdarzylam tu popracowac
Czekam na odpowiedz ...dodam , że z niecierpliwością...pozdrawiam