reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Melek-witaj na naszym forum:-)W razie potrzeby pytaj smialo na pewno pomozemy>Nio i oczywiscie gratuluje fasolci;-)
Cos cicho tuu nas ostatnio, hm...
Nio ja tez ostatnio mam coraz mniej czasu na forum i inne rzeczy.Oskarcio jest coraz bardziej ruchliwy i czasem za nim nie nadarzam, czolga sie wszedzie gdzie tylko moze, a co bedzie jak zacznie raczkowac i chodzic;-)Widze w jego oczkach juz teraz iskierki chochliki-psotniki:-)A jak wy sie mac ie i wasze skarbeczki?
Milego weekendu kochane!

reklama
HEJ KOEBIETKI,uff wieje tu pustakami:no: :szok: :no:

Ja w koncu w domku na spokojnie mogla siasc przy kapie,W.dopiero skonczyl z instalacjia wszytskiego na kopma,ufff ale bylo sprzatania,ale dobrze nowy rok trzeba zaczac od gruntownych pozadkow.Dzis kupilam malej nocnki,wiec od jutra trenujemy,hahaha,wiadomo jeszcze nie kupa,ale przyzwyczic do siadania na nockin mozna,znam przypadki kiedy dwolatki baly sie siadac na niego.:tak: Niunka widac,ze juz wrocilam na swoj tor i bardzo sie ciesze,ale zaczelam sie mega ruszac tak jak Oskarek;-) potrafi juz sam sie podnosci do siadania,czolga sie wokol wlasnej osi i bardzo glosno krzyczy,daje tym czesto znac,ze tu jest i abysmy o niej nie zapomnieli ,szczegolnie jak wychodze do kuchni i mnie nie widzi:no:
Oskarek tez tak ma???
Wogole zmienilam jej mleko na SAM 3 bo to niebieskie za bardzo jaj zapychalo i od dwoch dni wieczorem nie chce pic,a rano jak wydulda 60ml to jest dobrze:szok: niewiem czemu,ale wyprobuje to drugie,W ciagu dnia tak malo spala,ze juz o 6.30 padla:tak:
W.pojecham na lotniska,aby odebrac mojego tate,wiec siedze sma z stokrotka:happy:

MELEK witamy na forum,gratuluje bobaska.W ktorym miesiacu ciazy jestes?I jak sie czujesz???Sakn juz byl??A gdzie w londynie mieszkasz.

Izusia zlozylas papiery do innego przedszkola??Jak was sylwester??

ok ide cos poczytac dalej

buziaczki moje mile:-)

witam mamusie:-)
U nas wporzadeczku,chociaz Lucy od tygodnia jakas taka strasznie marudna,a najgorzej wieczorem.Wczoraj zasnela przed 12- juz mialam dosyc:baffled:.Dzisiaj po 30minutowym placzu poszla spac uh... szkoda mi dzieciaczka.Mam nadzieje ze szybko jej przejdzie:tak:.Dobrze ze jak juz zasnie to spi bez problemu,a moze marudzi bo duzo spi w dzien ? juz sama niewiem:no::no::no:
Patryk zadowolony ze szkola znowu sie zaczela,bo w domu juz zaczal sie nudzic,tez ma teraz jakies takie swoje fochy ,tylko by gral ,albo bajki ogladal
...ach te dzieci...;-)
A ja jakos spac nie moge ,w dzien to jakos jeszcze bym sie zdrzemnela,a w nocy niemoge.Siedzie do 3 czasami 4 rano ,a pozniej juz ciezko zasnac.Zreszta niedlugo i tak musze wstawac:wściekła/y:
Niemoge sie doczekac 27 stycznia wtedy przyjezdzaja moi rodzice.Z mama widzialam sie calkiem niedawno a z tata w czerwcu,ale najbardziej mnie cieszy ze przyjezdzaja oboje:-):-):-)

Evoska-super ze swieta sie udaly(czternascie potraw:szok::szok::szok:) i Rocco juz ochrzczony,my planujemy ochrzcic na wiosne:tak:

Miloku-juz masz coraz blizej do dzidzi:-),a jak juz ci dowioza lozeczko i je rozlozysz,to nie bedziesz sie mogla doczekac kiedy zobaczysz w nim swojego skarba(chyba kazda z nas tak miala)

Maggusia-gratuluje Briankowi pierwszego zabka,a ty kochana zagladaj do nas jak tylko mozesz:tak:

Tigger-jesli chodzi o proszki to ja podobnie jak dziewczyny uzywam FAIRY i jak narazie jest ok ,zobaczymy jak bedzie sobie radzil z plamami jak mala zacznie cos nowego jesc i brudzic:-D

Agnes2606-fajnie ze juz wrocilas.Z tego co dziewczyny pisza to wyglada na to ze w Polsce dzieciaczki staja sie jakies doroslejsze i radosniejsze,i pogoda im sluzy,a moze to przez zainteresowanie wszystkich do okola tak wplywa na dzieci:confused:

kallusia-wszystkie zdjecia super, Juleczka przesliczna i ten snieg ach.......:happy:

Maja i Kallusia-moje dziecie tez mialo taki wstep do nowego roku ,2 stycznia obie nozki klute,ale tym razem 3 uklucia 2w jedna nozke i jedno w druga,o dziwo najmniej teraz bylo placzu, u nas pierwszy raz byl najgorszy ,a w zasadzie drugi ,bo pierwsza to byla gruzlica ,ale wtedy bylo bardzo cichutko moze dlatego ze w raczke:confused: biedne te nasze skarbeczki:wściekła/y:

Izusia- ja zawsze pisalam ze Oskarus ma cos w oczkach ,a tu prosze chochliki-psotniki:-D:-D:-D

Iwonek-zycze ci (pocichutku, zeby nie zapeszyc;-))zebys w kwietniu pojechala do tej Polski,ja tez bym pojechala ,ale moze dopiero w sierpniu;-)

Maxin-ambitne masz plany,zycze zeby sie spelnily -ale z ta oponka to chyba zart:-D:laugh2::-D
Opisuj nam jak stokrotka zaprzyjaznia:happy: sie z nocniczkiem:-D

Melek-witam na forum.ja jestem mama sierpnowa 2006.
Az ciekawosci zapytam kiedy sie dowiedzialas ze jestes w ciazy? bo ja 27 grudnia w swoje urodziny wiec na samym poczatku (ale mialam prezent:-))
A jak sie wogole czujesz?

Malwina,Melanie ,Czarnulka i inne mamusie pozdrawiam i zycze dobrej nocki:tak:

dzięki Dorciu
mam nadzieję, że i Twoja była spokojna i wypoczęłaś :happy:

dzień dobry niedzielnie i życzę udanego dnia :-)

hej kobitki!!!
ja tylko na chwileczke wrocilismy z polski w piatek....
...bylo cudnie
oliwier ochrzczony...
ja padnieta ale szczesliwa...
opisze wszystko ja znajde chwilke:-)
poki co serecznie pozdrawiam:-)
mamuski i ich dzieciaczki
papatki

czesc dziewczyny:-);-)
my tez juz wrocilismy z polski, fajnie bylo wszystkich zobaczyc ale i tak bylo malo czasu bo niezadzylam odwiedzic mojej chrzestnej, moze nastepnym razem-ale musze do tego zrobic prawko. Moja polowka miala dosc kazdy go chcial aby gdzies jechac i mila dosc a po za tym sam prowadzil auto, bo my bylismy autem w Polsce. Oleczka nawet ladnie zniosla jazde tylko jak wracalismy to caly czwartek byla maruda.wiec nastepnym razem nasze jazdy musimy planowac aby zaczynac jechac nad ranem a nie od popoludnia.
Lukasz jutro idzie w koncu do szkoly bo ma dosc siedzenia w domu i tez cigale bajki i komp.Dziekuje za zyczenia jestescie kochane===
DORCIA--WSZYSTKIEGO NAJ Z OKAZJI URODZIN SPOZNIONE ALE SZCZERE:tak::tak::-):-)
Maxin gdzie ty kobieto masz oponke, chcialabym wygladac tak jak ty ale moj apetyt zbytnio nie pozwala. Obydwie bedziemy sie trudzic z prawkiem.\
witam nowa mame:tak::tak::tak: MELEK-ja tez mama sierpniowa ale 2006. Maja, kallusia-olenka tez tak byla kluta pierwszy byl najgorszy z placzem a ostani z klucie bo az trzy, ale bedzie dobrze;-):-)
Maggusia gratulacje zabka
evoska super ze sie udala twoje swieta ja miala tak dwa lata po rzad a w tym roku przerwa, bo sama sie goscilam- ale bylo dobrze
Toola co tam u ciebie jak w holandii?? A jak Asia26 -swiezo upieczona mamo??

Ostatnio zauwazylam ze olenka ma kaszke na buzce, ktora zmniejsza i pojawia sie juz aplikuje jej krem ale musze jeszcze potwirdzic czy to nie przypadkiem skaza bialkowa choc na cycku, kurde z lukaszem nie bylo problemow ale ponoc dziewczynki sa delikatniejsze i byle g.... moze sie czepic-ponoc.

Pozdrowienia dla reszty mam ktorych nie wymienilam :-*

No to spadam, rodzinka sie domaga jedzonka :-)))))

Dziewczynki dziekuje Wam wszystkim pieknie za mile powitanie! :-)
Przegladalam kilka roznych watkow i z zadowoleniem stwierdzam, ze Wasz jest najbardziej cieplutki i domowy. Znacie sie wszystkie i interesujecie sie soba nawzajem. Przez chwilke martwilam sie, ze nie poradze sobie tutaj sama w sytuacjach kiedy bede potrzebowala rady.. Teraz, majac armie doswiadczonych Mam, o nic sie juz nie martwie... ;-)
Maxin czuje sie dobrze, mam wizyte w poniedzialek. Mieszkamy w NW - Hampstead/Finchley Rd/Golders Green.
Dorcia - ja zrobilam test w Sylwestra rano :tak: to byl moj pierwszy bezalkoholowy bal Sylwestrowy ;-)
Sierpnioweczki 2006 - czy to dobry okres na ciaze - tzn. chodzic z brzuszkiem latem? Zawsze myslalam, ze najlepiej jest rodzic zima? (opinia mojej Mamy, ktora rodzila mnie w lutym :-) ). Ale coz - nie zawsze mozemy wybrac sobie termin :-)

Ja czuje sie dobrze chociaz wczoraj przezylam chwile grozy - mialam bol jak na okres i dostalam plamienia - tylko kilka kropelek, ale przerazilam sie. Zadzwonilam do Royal Free, do NHS direct i emergency line mojego GP - wszedzie dowiedzialam sie, ze mam lezec i dzwonic gdyby cos sie pogorszylo. Plamienie nie wrocilo, ale przewertowalam wszystko na ten temat w necie i w mojej ksiazce... To nie zawsze musi byc grozne, ale moze, prawda? Czy ktoras z Was miala podobna sytuacje na poczatku ciazy?

Wszyskie macie sliczne dzieciatka - gratuluje i zycze Wam i Waszym rodzinkom wiele szczescia i milosci w 2007 roku!

Witajcie!
Ja wogole jeszcze nie pisalam o swietach ale w zasadzie to nie bardzo jest co.Po prostu bylo milo, tesciowie nie wchodzili w droge nie narzucali sie a tylko pomagali gdy ich o to proslilismy.A sylwester spedzilismy u znajomych (mojej przyjaciolki ze studiow)ktorych sciagnelismy tutaj jakis czas temu.Bylo 12 osob, dobrze sie bawilismy.Moja przyjaciolka zaprosila swoich znajomych z collegu, oni sa z lotwy.Mili ludzie, bylo duzo smiech, zabawy i wodki.Hehe impreza wypalila na maksa choc ja wiele czasu spedzilam na gorze bo bylo tak glosno ze maly ciagle sie budzil.Ale jakos dalismy rade, chociaz zeby go nie meczyc wrocilismy do domku ok 2.00
Nio a teraz po kolei.
Maxin-to widze ze Stokrotka tez takie postepy czyni jak nasz niunio_Oskarek takze sie czolga dookola wlasnej osi i wogole przemieszcza sie z predkoscia swiatla, poloze go albo posadze na macie na podlodze odrwoce glowe a on hop i juz zupelnie gdzie indziej sie znajduje.No i wstaje juz do raczkowania.A i juz kilka razy podciagnal sie z siadu do stania w lozeczku coi zorbilo na mnie nie samowite wrazenie.I takze jak Natalcia glosno daje o sobie znac na kazdym kroku a najlepiej wychodzi mu dadada:-)Z poworotem sie slini i wydaje mi sie ze idzie mu trzeci zabek bo malo je i robi bardzo rzadkie kupy.No i jest marudniejszy niz zwykle.Ale jakois dajemy rade:-)
A co do postanowien to tez mam pewne noworoczne:
-zrzucic ok 6 kilo
-ograniczyc slodycze
-codziennie choc pare minut poswiecic na nauke angielskiego
i to sa te najwazniejsze.
A co do pracy to na razie nigdzie wiecje nie skladam cv bo przeprowadzamy sie wkrotce nio i bede musiala zajac sie domem.To znaczy w ramach wymiany councilowskiej(bo jest taka mozliwosc) jedna babka chce nasze mieszaknie to znaczy chce sie wymienic bo ona ma szeregowke trzysypialniowa z ogrodkiem co nam bardzo odpowiada.Tylko ze my zostawiamy jej super przez nas wyremontowane mieszkanie zadbane z wykladzinami nowymi i wogole wszystko jest u nas dopiete a ona daje nam swoj dom ktory musimy remontowac, od kladzenia tapet bo wykladziny malowanie drzwi, remont lazienki iw wogoel wszystko oprocz kuchni bo tam jest w miare dobrze.Tak wiec bedzie co robic wiec praca na razie poczeka.Na szczescie przyjedzie do nas moj tata zlota raczka i dzieki temu moj maz nie bedzie musial brac urlopu bo tata bedzie pomagal:-)Ale jak pomysle ile pracy nas czeka to glowa mnie boli.Choc znowu jak pomysle ze jak bedzie lato bedziemy miec swoj ogrodek, Oskarcio bedzie mial sie gdzie bawic i biegac a ja opalac, to wiec ze powoli sobie poradzimy:-)
Witam dziewczynki ktore wrocily z Polski, mam nadzieje ze milusio spedzilyscie swieta:-)
Spoznione ale prosto z serca zyczenia dla Dorci i Anulki, Wszystkiego najcudowniejszego kochane!!!
Uff no to troche nadrobilam.
A ciekawe jak tam Evoska-cos malo tu zaglada ostatnio.No i ciekawe jak Asia sobie radzi z malenstwem.
Buzki dla wszystkich, nio i milego wieczorka!
papatki

Witam cie melek na forum

ja tez mialam takie plamienia w 16 tyg i co jakis czas mi sie powtarzaja
ostatio przed swietami i do szpitala na sprawdzenie , ale pierwszy raz mialam stracha strasznego i dzwonila gdzie sie dalo i te musiala lezec ale conajmiej tydzien i obserwowac co sie dzieje , naszczescie po jednorazowym straszeniu ustepowaly.przyczyna podobno nisko i mocno ukrwione lozysko:baffled: ale juz niedlugo mi zostalo;-)

dorcia juz czekam na dostawe lozeczka i wlasnie obawiam sie ze jak juz bedzi eona w pokoju stalo to czas mi si ezatrzyma i nie bede mogla sie doczekac:dry: narazie szaleje jeszcze z wyprawka .oj jak ja to lubie :tak: :-)

maxin ja na tweoja slicznotke to napatrzec si enie moge :tak: :-)
izusia to was robotka czeka , ale uzadzicie sobie poswojemu i odrazy przyjemniej sie bedzi emieszkalo:tak:

olis gratuluje chrzcin

anulka w pl zawsze za malo czasu na odwiedzenie wszystkich , poleniuchowanie i zakupy :tak: :-)

pozdrawiam w niedziely wieczor , lece obiadek mezowi konczyc , bo zaraz sie glodomorek moj zjawi z pracy :tak:
pozdrawki mamusie , ale mnie Tristan kopie dziisja po pecherzu:szok: :-)

reklama
witajcie kobitki po swiętach

widzę ze wszyscy wracaja juz do Londynu z urlopow:-)
u nas bardzo fajnie malutka spi jak susel w nocy wiec i ja jestem wypoczeta nawet nie budzi sie zbyt czesto na jedzonko bo co 5, 6 godz w nocy, a w dzien czesciej co 3 3,5 godz, szczepienie pierwsze przezylysmy teraz jeszcze drugie i trzecie:-D , malutka bosko sie usmiecha i trzy razy juz sie "zasmiala" i guga sobie bosko a ja razem z nia, uwielbia jak jej spiewam cokolwiek:tak: , polubila juz kapanie, podnosi glowke, bo musze powiedziec ze strasznie ciezko jej to szlo az sie zaczynalam martwic, i to chyba wszystko z naszych dwumiesiecznych osiagniec:tak:, jutro idziemy na kontrole 8 tygodniowa to zobaczymy ile wazy i ogolnie czy wszystko ok

MELEK- witaj na forum napewno bedzie ci sie u nas podobac,GRATULUJE FASOLKI co do plamienia ja mialam zaraz na poczatku ciazy jak bylam 6,5 tyg w ciazy, i tez kazali mi lezec i obserwowac sie i w razie czego zrobili mi scan na ktorym pierwszy raz zobaczylam jak bije serduszko mojej kruszynki, plamienie moze ynikac albo z inplantacji czyli zagniezdzania sie fasolki, zmiany hormonalne, jesli byloby cos zlego to odczuwalabys silny bol w dole brzucha ale napewno wszystko bedzi ok odpoczywaj lez sobie spokojnie, i nie martw sie bo to moze dlugo trwac nawet tydz do dwoch u mnie tak bylo

Maxin- zmagania nocniczkowe jakie to slodkie powodzenia zycze:tak:

Dorcia- mowisz z twoj syn lubi grac hmmmm moj maz ciagle gra az mam ochote czasem wyzucic konsole:-D ale coz,

olis, anulka- witajcie mam nadzieje ze wam sie urlopy udaly:tak:

izus- widzialam fotki na zamknietym Oskarek jest boski tak sie smialam z tego z lusterkiem swietne foteczki, i super wyszlo z mieszkaniem nie ma to jak ogrodek tlko szkoda ze tyle pracy to kosztuje ale cos za cos powodzonka
miloku-uwielbialam kapletowac wyprawke zaczelam w lipcu a rodzilam w listopadzie to byl super okres ale pozniej tez jest fajnie i sympatycznie i duuuuzo pracy:-D

uciekam pozdrawiam wszystkich i postaram sie pisac na bierzaco:zawstydzona/y:
papap

Do góry