reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

kallusia a wiesz, ze sie tak fajnie złożyło, że my na święta byliśmy w Londynie :-)
wiec i tak nici by były jakbyś do mnie dzwoniła, bo ja tam a Ty tu :-D

Kallusia
jak kuzynka ??
rozdwojona ??

strasznie przepraszam, ze ja tak krótko
niestety nie daje rady czytać wszystkiego :-(

ale wszystkie serdecznie pozdrawiam :-):-):-):-):-)

ja tez nie mam NINu i też do lekarza chodze bez tego :dry:

reklama
hej!!!

kalusia-weszlam na forum zobaczyc czy czasem nie pisalas czegos o szczepionce a tu prosze juz mam odpowiec, my bylismy dzis i tez bylo strasznie mala bardzo plakala potem zasnela na 2 godz bylysmy na spacerku i w domu sie zaczelo, myslalam ze mi serce peknie nie chciala jesc tylko falowy placz, jak bylo mi jej szkoda, ale naszczescie przestala dalam jej colpol i nie wiem czy to od tego jej przeszlo czy ze zmeczenia zasnela:-( , i tez dostala dwie naraz ta podstawowa i na pn eumokoki i za 4tyg powtorka:baffled: :sick: to okropne

co do materacyka ja mam piankowy i wydaje mi sie ze jest ok, proszek uzywam tez fairy i pieknie dopiera rzeczy poplamione moja mala nie miala uczulenia po nim, ale te proszki z non bio chyba sie wszystkie nadaja tak jak dziewczyny pisza:tak:

maggusia-gratuluje zabeczka Braiankowi:tak:

evoska- super ze swieta sie udaly i juz po chrzcie fajnie

ivonek-dzieki za pomoc kochana jestes;-)

bede konczyc nie wyrabiam sie z niczym papap

Czesc mamuski :-)

Nadrabiam zaleglosci.Sorki ze nie pisze za czesto ale jakos nie mam czasu i weny tworczej.
Zaczne moze od zyczen WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO MAMUSKI W NOWYM ROKU!!!NIECH NAM MALUSZKI ZDROWO ROSNA A MY ZEBYSMY ZAWSZE WYGLADALY NA 18 LAT ;-)

Tigger , Czarnula ja tez nie pracowalam wczesniej w UK i korzystalam z ubezpieczenia meza.Ale jak zaczelismy sie starac o benefity to automatycznie zalatwili za mnie wszystko.Musialam jechac tylko na umowione spotkanie w JOB CENTRE PLUS i po kilku dniach dostalam NIN.Takze dziewczynki wszystko w swoim czasie :tak:

Maju kochana, mam nadzieje, ze z Martusia bedzie juz dobrze.Biedactwo :-( Jakbys potrzebowala czegokolwiek to dzwon.Numer masz.Cmoknij niunke w nosek ode mnie ;-) I sciskam cie mocno.Trzymaj sie.Pomalutku wszystko sie ulozy.I bedziesz miala az nadmiar czasu ;-)

Maggusiu gratuluje pierwszego Briankowego zabka :-D wspaniale uczucie co nie???Wracaj do nas szybko.

Dziewczyny, co do proszkow, to ja uzywalam podobnie jak wy najpierw Fairy non-bio, a pozniej przestawilam sie na Persil, bo Julinek moj mial problemy ze skora, wiec myslalam, ze to moze od proszku.Teraz uzywam, wedlug mnie, najlepszego proszku dla maluszkow LOVELA, ale przywoze go z Polski, bo tu niestety nie ma tekiego :-( i dlatego hurtowo przywozimy go z kraju...

Dziewczy uciekam, bo juz pozno i ledwo siedze.Powiem tylko, ze u nas wszystko ok i ze w kwietniu moze pojedziemy do kraju :-) i juz sie ciesze!!!Ale tak po cichu, zeby nie zapeszyc.Poza tym w swieta bylo milo.Moj brat przyjechal.Julinek byl w siodmym niebie podczas rozpakowywania prezentow.Wogole bylo fajnie.Mimo, ze nie w Polsce ;-)
Wstawie kilka fotek na zamknietym.

Sciskam Was mocno wszystkie i buzka dla maluszkow :-D

:-) WITAM DZIWCZYNY W NOWYM 2007 ROKU,MOC BUZIAKOWI WSZYTSKIEGO NAJ:happy:

Wrocilam juz do Londynu:tak:
Jak dobrze byc w domku,wyjzad by spontaniczny w ciagu pru godzin sie zdecydowalismy,bilety byly nawet ok,ale co tam raz sie zyje.Czas w sumie milo spedzilismy,ale wiekszosc czasu w lozku,najpierw meza rozebrala na dwa dni,potem Nataka zaczela kaszlec,a potem ja.Sywlek by najnudniejszy jakiego kiedykolwiek mialam,buuuu,przespalismy clay wieczor,prawie bysmy przespali polnoc,obudzilam sie o 23.55 ,zerwalam na rowne nogi,maz tez zaspany wyskoczyl bez kurtki na dwor puszczac fajerwerki rodzina,ktora w sumie nas zapraszalam na mala domowe bibe,ale po chorobie sily i checi nie mielismy.Za rok na pewno cos zorganizujemy.Natalka tez sie obudzila bo glosno szczelali,wiec zabralam ja na pokaz,zaintresowana patrzyla co na niebie sie dzieje:happy:
Natalka w kraju urosla,wydoroslalam,ruchwila sie zrobila,kazdy byl nia zachwycony,jak jest grzeczne i radosna,bawila sie z kuzynka,ktora ma 20miescy,rozbujnica z niej niezla,niunka tylko na nia zerkala co ta wyprawia,rutyna poprzestawiana wiec zajmie nam troche czasu aby powrocic do normy,.Dzis wstala o 5.30,a na 8.00 do pracy,ufff niewysalam sie sasiad do pozna glam gosno muze az Natke obudzil,zezloscilam sie i tutalam w podloge to przyciszyl:wściekła/y:
Nowy rok nowe postanowienia zobaczymy jak pojdzie z tym wszystkim.musze sie wziazsc za siebie i pozbyc oponki,ktora mnie mega drazni,na swieta i w kraju tak sie objadlam,ze teraz widze tego skutki:szok:
Wogole ostatnio padl komp wiec dostepu nie miala,w karju czasu brakowal,ale myslam co u was i czy juz powrocily wszytskie laski w kraju.Widze troszke forum orzylo,fajnie.
Poczytam co tam u was slychac i odpisze pozniej.

na razie sle caluski dla maluszkow i pieknych mam i brzuchatek:-) ;-) :-)

PIEKNA POGODA,WWIEC MOZE NA SPACER SIE WYBIOER JAK BOBASY WSTANA;-)

BUZKA

Maja i kallusia jakie biedne te wasze bobaski. az mi ich szkoda:-(

Maggusia grtuluje zombala:tak: to teraz sie jeden za drugim posypia:tak:

Maxin ja tez sylwka milam najnudniejszego w swoim zyciu:baffled: mimo ze bylo wesolo i potanczylismy troche to i tak wole imprezy w wiekszym gronie:tak: :-) fajnie ze juz wruciliscie i urlopik sie udal:tak:

ivonek super ze swieta wam sie udaly i trzymam kciuki za cichy wyjazd do polski:tak:

u nas swieta tez sie udalay ale zla bylam ze tyle jedzenia musialam wywalic.
przed swietami przy garach non stop a po wiekszosc do smieci bo juz sie psuc zaczelo.
zrobilismy sobie pare wycieczek i to dlatego mniej sie zjadlo :baffled:
ach na przyszlosc bede wiedziala ze mniej tego zarelka robic:tak:
bylam wczorj w pracy tyle komplementow sie nasluchalam ze szok ,
czesciej bede do nich chodzic zeby podniesc samoocene:-) :-)
Nie wiem czy synek sie przekrecil ale jak to nie nozki to w takim razie glowe mi pod zebra wciska i oddycha mi sie ciezko i jeszcze bekam jak krowa po lisciach:tak: :szok:
myslalam ze juz mam wziasc maternity beak a oni mnie jeszcze na zwolnienie wysylaja :tak:
jak tak to dla mnie super :tak: :tak: dluzej bede mogla sie z malym pobyczyc:tak:

jutro zamawiamy lozeczko z materacykiem piankowym w komplecie :tak:
dzieki dzewczyny za porady:tak:
a proszkowe zakupy to tez chyba jutro bo cos dzidiaj znowu mam lenia:-) :tak:

a jak sobie nowiusienka mama w nowym roku radzi . asia jak tam u Ciebie ??

milego dnia mamy:tak:

Ivonek - wiec tak mi tez powiedzieli w jobcentre, ze przy okazji benefitow dostane:-)
Mel, czarnula - a poza tym mi sie przypomnialo, ze jak sie idzie na rozmowe w sprawie NIN, to pytaja, czy sie ma zone czy dziecko, czy ogolnie kogos z rodziny, kto by podlegal pod ubezpieczenie:-)np. moj tata podal mnie jak jeszcze nie bylam mezatka i chyba nadal figuruje pod jego ubezpieczeniem:-)musze sie przepisac na meza...:laugh2:

Witam witam w ten piekny poraneczek :-)
czarnula83 my jeszcze nie zdazylismy sie zaczac ubiegac o benefity bo niemielismy aktu uro0dzenia malej ale od jutra zaczynamy ;-)

Melanie no szkoda ze tak wyszlo ale nastepnym razem ty dzwonisz jak bedziesz w londku a ja w portsmouth(tylko to bedzie tak po cichu bo jak sie glosno zapowiadamy to zawsze leje:dry: i nici ze zwiedzania :-p )Co do kuzynki to jest rozdwojona i maja sliczna Maje :happy: totalna kopia Mieszka :happy:
Maxin fajne sa spontaniczne wyjazdy ,ale szkoda ze tacy chorzy byliscie:sick: a co do noworocznych postanowien to mam podobne jak ty, tylko gdzie ty chudzinko masz ta oponke :confused: :happy:
Miloku Zawsze jest tak ze tego zarelka na swieta tyleeee ze pol polku kawaleri mozna wyzywic:happy: :-D niestety czlowiek w jakis amok gotowania wpada i tak sie dzieje co roku :laugh2: aaa pamietaj zeby troche wczesniej rozlozyc lozeczko bo one smierdza czesto farba i taka nowoscia wiec musi sie wywietrzyc :happy:

A u nas mala dostala Nystatyne na te niby plesniawki:confused: :confused: niewiem czy pomoga, zobaczymy :dry: Niunce to bardzo niesmakuje bo to taka ochydna zawiesina.Hmm zobaczymy:-)

aaa DO WSZYSTKICH MAM I NIE TYLKO KTORE CHCA SIE UBIEGAC O PASZPORT!!UMAWIAJCIE SIE JUZ NA SPOTKANIA W KONSULACIE NAWET JAK DZIDZI JESZCZE NIEMA(TERAZ MOZNA TO ZROBIC MAILEM Konsulat Generalny Rzeczypospolitej Polskiej w Londynie )bo najblizsze spotkania zaczynaja sie do MARCA!!!!!!a na paszport sie czeka 3-4tyg.:wściekła/y:
Dziewczyny czy ktoras z was uzywa tab.Micronor??(watek zamkniety)

Hej milusne,gdzie wy sie chowacie tak cisza tutaj.
Przeczytalm juz zaleglosci,maly metlik mam bo i na majowkach czytalam.Maja ,Kallusia mam nadzieje,ze waszee sloneczka nastepne szczepienia przejda bezbolesnie,Natka tez tak miala czasmi nic jejie bylo,a za czasmi marudna byla bardzo.:tak: Oby Juleczce plesnawiki znikly,a Maja jak kolki nadal ma???Maggusia kiedy wracasz do nas,Brajan ma zabka superascie.:happy: Ivonek sorki,ze nie przyjechalismy,wyjazda nas zaskoczyl,ale na pewno sie umowimy na nastepne,fajnie ze milo spedzielicie swieta:-) dziekuje za karteczke Kallusia.Evoska ty to zawsze zabiegana na nic czasu nie masz,szybko zyjesz,fajnie ja lubie towarzystwo.Tigger,mIloku jak brzuszki,samopoczuce???Tamarunia ja niestety nie znam nikogo kto mogl by ci pomoc zajac sie Hafsa,pytalam paru osob,ale maja prace,przykto mi,mam nadzieje,ze znajdzies kogos,czemu wogole nie udzielasz sie na forum,cos sie stalo???:baffled:

U nas jakos leci,wczoraj przyszlam mega padnieta do domu po pracy,niunka padla i spala do 6.00,Ja po powrocie w domu nie moge sie odnalesc,balagan jakis sie zrobil przez to mze W.naprawia kompy,serwer,czysci kable bo kupil bezprzewodowke,arnia tyle mam do zrobienia uff wekend bedzie bardzo pracowity.Przez to chodze jak struta bo nieznosze miec balaganu,staram sie opanowac i nie marudzic do meza,ale kurcze jakos nie moge,uff gdzie to moje postanowienia.

a wlasnie jest nowy rok jakie dziewczyny macie plany,postanowienia na 2007???????????

MOJE PLANY TO:
*ZROBIC PRAWOJAZDY
*W KONCU ZACZAC CHODZIC NA BASEN Z NATALA
*POZBYC SIE BRZUCHA
*W KWIETNIU OCHRZCIC NATALKE
*WE WRZESNIU JECHAC DO WLOCH NA OBJAZDOWKE AUTEM
*ZOBACZYC PARE DOBRYCH PRZEDSTAWIEN W TEATRZE
*ZROBIC KURS
A POSTANOWIENIA:
*BYC BARDZIEJ OPANOWANA
*WYROZUMIALA
*CZESCIEJ MOWIC MEZOWI JAK BARDZO GO KOCHAM
*DAZYC DO ZAPLANAOWANEGO CELU
*CZESCIEJ CHODZIC W SPUNICZKACH,SUKIENKACH
*BYC KONSEKWENTNA

OK MYKAM BO DZIECIAKI WSTALY

CALUSKI PAPA

Agnes-ja daje malemu Aptamil bo tak poradzila mi health visitor, maly je chetnie wiec chyba mu pasuje:-)
Maxin-witaj, spontaniczny faktycznie byl ten wasz wyjazd:)A co do postanowien to ja tez mam mnostwo ale napisze pozniej bo teraz maly mi ie pozwala:)
Buzki dla wszystkich;)

reklama
Witam wszystkie Mamusie i przyszle Mamusie z UK! Jestem nowa na forum. Mieszkamy w Londynie. Dolaczylam do Sierpnioweczek 2007! :tak: To Wasze forum jest wspaniale - poczytalam juz troszke postow i wiele sie dowiedzialam. Mam nadzieje, ze dzieki Wam moja ciaza uplynie przyjemniej i pomozecie mi znalezc odpowiedzi na wiele pytan. Pozdrawiam! :-)

Do góry