reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Malvinka-pewnie Mjaeczka juz duza w koncu niedlugo konczy roczek!
Maggusia-gratuluje zabeczka Briankowi, wracaj do nas szybko!
Kochane ciezarowki-jesli chodzi o proszki to szukajcie takich na ktorych pisze non bio, zawsze tez przy tym napisie sa rysunki dzieci i takie wlasnie proszki przeznaczone sa dla dzieciaczkow.Ja na poczatku kupilam fairy non bio a teraz uzywam persil non bio i na szczescie oba pasuja Oskarciowi, odpukac:-)
Powodzonka!
A materac to niestety nie poradze nic bo ja tez mialam od razu z lozeczkiem ale on raczej nie jest kukurydziany.

reklama
hejka:happy: , mała zasnęła i mam troszkę czasu, chociaż powiem Wam, że ciężko ostatnio u niej ze spaniem nocnym, już 6 noc nie spała, budzi się około godziny 12-2 i płacze i dopiero koło 4-5 zasypia ale bardzo niespokojnie spi, nie wiem co to może być, ząbków nie widać:confused:

Od jutra wprowadzamy mleczko modyfikowane i mam takie pytanko, pewnie orientujecie się w tym bardziej niż ja, jakie mam dawać mleczko na początek, bo health visitor powiedziała mi , ze z numerem 1, ale przecież takie daje się tym najmłodszym niemowlaczkom a Karolisia ma już prawie 7 miesięcy :confused:

Asia jeszcze nie miałam okazji dlatego dopiero dzisiaj składam Ci GRATULACJE Z OKAZJI NARODZIN KRUSZYNKI, oby rosła zdrowo:-)

Izusia a jakie TY mleczko podajesz Oskarkowi, bo zdaje się, żę tez niedawno wprowadzałaś mleko modyfikowane

Maggusia gratulacje z okazji pierwszego ząbka,

Tigger ja używam tego proszku fairy i jest całkiem fajny

Kallusia jak nasza mała miała na języczku pleśniawki to używaliśmy maści DAKTARIN, tak jak Malvina i jest naprawde dobra, po 2 dniach pleśniawki zniknęły

dzieki dziewczyny za wyczerpujace odpowiedzi!!:-)wlasnie tak myslalam, ze te non-bio to musza byc, bo innych nie widzialam, a fairy sama wyprobowalam, tylko plyn do pluklania a nie proszek.
Malvinko - miejmy nadzieje, ze sie malenstwa na nic nie uczuli, tak jak mowisz, ale ja wole dmuchac na zimne, bo sama jestem alergiczka i wiem co to za meczarnia:-)ale wiem tez, ze nie nalezy przesadzac - tylko ciezko to chyba czasami tak wyposrodkowac:-)

o jej ale bylo ciazko :sick: tak niunia plakusiala myslalam ze mi serducho peknie:-( taka malutka a juz obie nozki poklute:-( dziewczyny czy wasze maluchy dostawaly naraz 2 szczepionki??bo mala oprocz tej podstawowej dostala tez na pneumokoki:confused: jesli o mnie chodzi to spoko ale tak 2 razem:confused: Bylam zestresowana ojoj strasznie,ale jak narazie nic strasznego sie nie dzieje zadnej goraczki(troche mnie przestraszyli ze moze miec goraczke niespac i takie tam)tylko wieczorem zaczela strasznie plakac jakby jakies skurcze miala ale przeszly i spi slodko:happy:

Maggusia gratulacje dla Braianka i mam nadzieje ze przy nastepnych zabkach nie bedzie sie meczyl ;)
Agnes2606 moze to faktycznie zabki.Kumpeli cora chyba ze 2 tyg.sie tak meczyla zanim wyszedl zabek i tez niewiedziel co to jest.

Co do proszku to ja uzywam niebieskiego Ariela a do plukania bialego Lenora ale on jest chyba tylko u ciapatych ;)albo w poundlandzie;)co do prasowania to ze mnie wyrodna matka:dry: bo wyprasowalam niunce tylko te rzecz na sam poczatek (kurde ja nienawidze prasowac:baffled: )nawet pieluch tetrowych nie prasuje bo sa tylko do podkladania pod buzinke,ale je piore na 95st.

DZIEKI DZIEWCZYNY,JESTESCIE KOCHANE, :tak: Jutro lece do GP po ten Daktarin ;)

Dziewczyny czy ktoras z Was zalatwila Nin jak nie pracowala w Anglii? bo dzisiaj bylam u lekarza i powiedziala ze powinnam sobie zalatwic NIN. ale wczesniej nie pracowalam a slyszalam ze jak ktos nie pracowal jeszcze tutaj to ze nie moze. wiecie cos na ten temat?

czarnula83 - ja tez nie zdazylam tutaj popracowac legalnie przed ciaza:-)i tez nie mam NIN-u, ale jak poszlam do jobcentre zapytac sie, czy moge dostac, to mi powiedzieli, ze nie, skoro nie pracuje i ze jak po urodzeniu dziecka bedziemy sie starali o benefity, to wtedy mi NIN przydziela. to tyle, co ja wiem:-)

mi tez to w job center powiedzieli jakis czas temu. ale dzisiaj ta lekarka zrobila dziwna mine ze jestem tu 6 miesiecy a zadnych papierow nie mam hehe

TIGGER a chodzilas juz i zalatwiasz te benefity? bo widze ze masz juz swoje dzieciatku przy boku :) jezeli tak to co potrzeba zeby zalatwic ten NIN?

czarnula - nie, ja na moje dzieciatko musze poczekac jeszcze jakies 11 tygodni:-Di wtedy bede zalatwiac, ale podobno automatycznie przy skladaniu o benefity uruchamiaja procedure zwiazana z NIN, jesli sie nie ma. zobaczymy jak jest w praktyce.

a mnie u lekarza o nic nie pytali, jak sie rejestrowalam, to mialam ze soba NIN meza (wychodzac z zalozenia, ze jak w kazdym cywilizowanym kraju moge korzystac z jego ubezpieczenia), ale nic ode mnie nie chcieli i do dzisiaj nie chca:-)

reklama
ups pomylilam Cie z kallusia hehe wlasnie ja tez mam nin meza wiec mysle ze nie maja innego wyboru i musza czekac. narazie niech im wystarczy meza nin a potem sie zobaczy :)

Do góry