reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

witam wszystkie po tak dlugiej przerwie !!!!
ach co to byl za czas...odpoczelam chyba na calego i nabralam sil....tego mi bylo trzeba,choc zawsze zdarzy sie to cos???? to i tak wyjazd uwazam za udany:-)
niewiem czy pamietacie przed wyjazdem do polski oliwier troszke chorowal i tu nic nie wynalezli z lekarstw przepisali tylko kropelki do nosa a wnaszym kraju w wigilie wykryto zapalenie oskrzeli i seria zastrzykow w dupcie,oj biedny maly strasznie plakal...:no: :no: :no: ale chorubsko na szczescie minelo...
co do opieki medyczej wszystko bylo za darmo i bez zadnych problemow wszedzie akceptowali karte ubezpieczajaca,byli myli no i bardzo pomogli..
zadziwilo nas raczej ile kasy zostawilismy w aptece na malego...tu wszystko za darmo i teraz jak trzeba bylo zapalcic to sie dopiero docenilo tutejsze prawa:tak: ale czego si nie robi dla naszych pociech..nie da sie przeliczyc niczego na pieniadze!!!!
w pierwszy dzien mielismy chrzsciny a mojego P zlapala grypa jelitowa przez co byl na diecie bo tylko wymitowal albo robil kupke:-)
takze jednym slowem bylo pomieszanie z poplataniem ale najwazniejsze ze sie wszystko dobrze skonczylo!!!!
poza tym wprowadzilam malemu skondensowane i wcale nie chce je przjac a daje mu aptamil, w ogole nie chce nic przejmowac co jest w butelce zadnego mleka soczkow czy herbatki:eek: :eek: :eek:
i to jest straszne...wprowadzilam zupki i deserki co tez wymaga nie lada wysilku aby go nakarmic...
jednym slowem mamy cyc i tyle a ja chyba troszke sie rozpuscilam w polsce i tez potrzebuje gdzies wyjsc czasami.....:cool2:
dobre strony to te ze oliwier sam sie przerzuca z pleckow na brzuszek i odwrotnie wklada sobie nozki do buzi jest taaaaaaaaki uroczy a przy tym wazy prawie osiem kilo!!!!!:szok: :szok: :szok: :szok: :szok:
rodzinka rozpiescila go niesamowicie zachwycali sie nim na kazdym kroku i dawali praktycznie tylko do karmienia
...co wiecej chyba mam dola zajebistegooooooo dola....
pozdrawiam was wszystkie !!!! i dzieciaczki tez

reklama
Dziekuje za pocieszenie. Dzisiaj znow mialam plamienie - troszke. Znow sie przestraszylam. Jutro mam pierwsza wizyte u lekarza. Czy zrobia mi scan u GP?

melek scan robia w szpitalu gdzies kolo 20tyg. a plamieniami nie masz sie co przejmowac ja tez je mialam,
a tak poza tym to mieszkamy blisko siebie ja na kilburn;-) pewnie znasz ta dzielnice;-)

No pewnie moi znajomi tam mieszkaja - obok underground station. Jak to w 20 tygodniu?! To znaczy, ze jutro nie zobacze dzidzi ani nie uslysze serduszka?:confused: :szok: :wściekła/y: !?!

melek scan tu w ladku wykonuja 2 razy chyba ze ciaza jest zagrozona badz dzidiz zle ulozone,poza tym gp nie zajmuje sie twoja ciaza tylko raczej szpital to on robi wszystkie badania a gp tylko nadzoruje,a skoro kod masz nw to przypuszczam ze bedziesz rodzic w tym samym szpitalu co ja czyli na hampstead heath,a jeszcze jedno ja tez rodzilam w sierpiniu;-) ;-) ;-)

To znaczy, ze moja fasolka za rok bedzie wygladala tak jak ten sliczny duzy chlopczyk na zdjeciu?!:surprised: :-)
Olis - to ja nic jutro sie nie dowiem? Nie zrobia mi USG? :-(
Jak bylo w tym szpitalu? Jaka opieka i jak przebiegal Twoj porod? Ja juz dowiadywalam sie czy moge rodzic prywatnie, ale nasze insurance pokrywa koszty porodu w prywatnej klinice, tylko jesli ciaza jest zagrozona, a jesli wszystko ok to musimy sami sobie zaplacic £6000 :baffled:
Ogladalam raz jakis straszny reportaz o pordach w panstwowych szpitalach. Jak jest w Royal Free? Bylas zadowolona? Czy powinnam udac sie do szpitala zamiast do GP?

hej mamuski :)
WITAM WAS WSZYSTKIE PO DLUGIEJ SWIATECZNEJ PRZERWIE... MY WPRAWDZIE NIGDZIE NIE WYJECHALISMY, ALE MIELISMY W DOMKU URWANIE GLOWY - NAJPIERW 17.12 PRZYJECHAL MOJ TATA NA 4 DNI ZOBACZYC WNUKA, A 20.12 ODWIEDZILI NAS NA DWA TYGODNIE TESCIOWIE. WYJECHALI WCZORAJ .... I ZNOW ZOSTALISMY TYLKO W TROJKE:-D :-D ALE ZA 10 DNI WYBIERAMY SIE DO POLSKI, BO 21.01 BEDA CHRZCINY :-D :tak: :-)

DZIEWCZYNY WYBACZCIE, ALE CHYBA NIE BEDE W STANIE NADROBIC WSZYSTKICH ZALEGLOSCI, PRZECZYTALAM 2 OSTATNIE STRONKI, BO MALY WLASNIE ZASNAL :) :-D

NA ZAMKNIETYM UMIESCILAM KILKA FOTECZEK ZE SWIAT I NOWEGO ROKU :-D :-)

OLIS - jak tam twoj maluszek? czy zaczelas juz wprowadzac jakies nowe jedzonko? ja od swiat daje malemu babyrice na kolacje... a dzis wedle zalecen health visitor dalam pierwszy raz pol sloiczka marchewki z ziemniakiem.. strasznie mu smakowalo :-D :tak: oskarek to maly lakomczuch... co widac po wadze... w czwartek bylismy na wazeniu i doznalam szoku :szok: maly ma juz 7,9 kg :szok: :szok: a twoj?? tez byl duzy jak sie urodzil :-D :-D

MELEK - witaj na forum. ja rodzilam w panstwowym szpitalu... i bylam bardzo zadowolona :-D :tak: wedlug mnie opieka jest tu swietna:tak: idz najpierw do gp, a potem dostaniesz list kiedy masz sie zglosic do szpitala... u gp wszystko ci dokladnie powiedza - dzidzi nie zobaczysz, ale jesli bedzie to mozliwe to posluchasz serducha :-) Pierwsze usg zrobia w 10-13 tygodniu, nastepne w 20-22 i to koniec... ale sie nic nie martw :)
wszystko bedzie dobrze:-D :-)

POZDROWIENIA DLA WSZYSTKICH MAMUS I SERDECZNE ZYCZENIA DUZO MILOSCI, CIERPLIWOSCI I WYTRWALOSCI W NOWYM ROKU :-)

witam serdecznie!!!!
widac ze traszne puchy u nas na forum, kobitki pewnie jeszcze spia...
a my tzn ja i oliwier szalejemy od 8 biedny odkad wprowadzilam dodatkowe jedzonko ciezko mu kupke zrobic dzs 4 dzien i ciagle nic...
...w srode kolejn aszcepionka opozniona troszke bo maly ma 4,5mies a powinna byc w 4 ale mysle ze nie bedzie problemu,a wlasnie mam pytanko czy waszym pociechom tez ropieje szczepionka na raczce na gruzlice bo u oliwiera strasznie sie slimaczy na ostatniej wizycie powiedzieli ze to normalne szkoda tylko ze to nie wyglada normalnie!!!
dominia d-jezeli chodzi o malego towszystko opisalam we wczesniejszym poscie,ale widze ze twoj tez sie robi grubiutki a waga ta sama:tak: :tak: :tak: no coz przyjemnego leniuchowania w polsce odpoczywaj i co udanych chrzscin
melek-u mnie wszystko bylo w ja najlepszym porzadku i na opieke w ogole nie moglam narzekac,byli naprawde w porzadku...
najpierw powinnas zglosic swoja ciaze do gp a oni juz dadza ci znac co dalej zapewne dostaniesz list ze szpitala kiedy masz sie zglosic,nie pamietam tylko pierwszego scanu ale chyba dominia ma racje pierwszyjest w 13tc. a drugi w 20t.c,co do bicia seduszka dzidziusia to wykonuje je rowniez gp i ....jest to cudowne uczucie...hmmmmm
jak masz jeszcze jakies pytanka to pytaj i sie nie krepuj...
a ty kiedy masz planowany porod???

oki zmykam bo dzis wizyta kontrolna ze mna!!!
czy w miare jak dziecko jest wieksze daje mamie bardziej poalic uffffffff to straszne nie moge pobyc nawet 5 minut sama,oliwer teraz potrzebuje zainteresowania non-stop

pozdrawiam serdecznie are i jej synka spotkalismy sie na lotnisku,olivier jest juz taaaki duzy!!!

JAK FAJNIE ,ZE WROCILYSCIE DZIEWCZYNY,ZNOWU ZROBIO SIE GWARNO I JEST Z KIM POGADAC:-)
MY DZIS W PRACY PO SPOKOJNYM WEKENDZIE.NATKA WCIAZ NIE JEST SOBA,w nocy budzi sie,dzis pobil rekord 4 razy,za kazdym razem z placzem juz sam niewiem co jest grane,czy to zabki,czy wciaz sie przyzwyczaja po powrocie z kraju.Wciaz mnie martwi ,ze nie chce pic mleka,mowie wam wieczorkiem i rano wypije moze 60ml max:szok: :baffled: :-( sam niewiem co mam robic,juz rano dalam jej kaszke bo mleko odmowila,kaszki zjadla pol.Hmmm....Na sile jej dawac nie bede,ale musi pic mleko!!!!!!!!!
Chodze niewyspana,och ten rok dziwnie sie zaczol:baffled:

Izusia mocne postanowienia co;-) ,Fajnie,ze synus rosnie i tak dobrze sie rozwija.Swylwka spedziliscie razem z malym,myslam,ze rodzice meza zostana?Super nowe mieszkano sie szykuje,nowe wyzwanie,remonty nie sa ciekawe ale jak juz sobie zrobicie to bedzie fajnie.Chodzisz z malym do jakis grup dla dzieci,a co z basenem,mozecie juz,jak uczulenie?

Maja widze,ze wszytsko sie reguluje i Martusia fajnie spi w nocy,pewnie lepije mozesz sie teraz zorganizowac co?MALA GWIAZDECZKA:happy: a JAK TAM Z PASZPORTEM SPrawy?

Olis nie ma jak dobry wypoczynek,synek widze duze postepy zrobil juz sie przewraca je pierwsze jedzonko,fajnie,ale widze ze i u was chorobska sie trzymaly.Szkoda,ze tak zaniedbali tutaj przeziebienie i Oli musial brac zastrzyki,wrr lekarze:no: Juz po chcrzcinach bomba,wszytsko przed nami,my chrzcimy na wielkanoc.A co to za nastruj cie dorwal,nie dolowac sie prosze;-)

Dorcia dla dzieci to fakt siedziec dluzej w domu to nuda,ilez mozna grac lub ogladac tv:-D No to z ciebie nocny marek,a Lucy czesto w nocy na papu wstaje???Ja pewnie jak bym tak pozno wstawala,chodzila bym nietomna,dal mnie sen jest bardzo wazny,w dzien spac nie moge,bo wstaje bardzo bardzo marudna.

Anulka widze,ze i ty fajnie spedzilas czas w polszy:-) ty rowniez bedzie robic tu prawko,ciekawe jak nam pojdzie,a jezdzilas juz kiedykowiek,bo ja nie.Na razie jestm przerazona i czytam,uczac sie przepisow.Na jednego kierowce do kraju to fakt ciezko,ale Ola dobrze zniosla jazdetak mala,my wybieramy sie autem na chrzciny,zobaczymy jak to bedzie z Natka,choc ona lubi sapc jak jedzie,wiec wyjedziemy na noc.Ja dzieci w Polsce,pewnie kazy je rozpieszczal i jak rodzinka zareagowa na mala,bo pewnie wiekszosc jej jeszcze nie widziala tak?

Melek tak jak dziewczyny mowia,nie ma co panikowac,ale rozumie strach to zawsze nie pokoi,ale jak cos sie bedzie dzialo,albo trwalo dluzej to idz do gp lub szpitala,zawsze moga cie zbadac.Niewimy czy pisalas w ktorym jestes miesiacu???Oby plamnie ustalo.jak cos cie trapi to pytaj,napewno ci pomozemy;-)

Dominia odwiedziny byly,teraz wasza kolej,na pewno milo spedzicie czas w kraju,udanego pobytu zycze.No i chrzciny sie szykuja wszystko juz zalatwione?Ale rosna wam chlopiska:-)

KALLUSIA,EVOSKA JAK WASZE SKARBY SIE CHOWAJA???

LWICA,MAGDA CO UWAS,JAK WASZE BOBASKI,OLIWEREK PRZECIEZ JUZ NIEDLUGO BEDZIE MIAL ROCZEK,WIEC BIBA SIE SZYKUJE CO???

Martuska odezwij sie kochana chociaz daj znac,ze u was i Alunia wszytsko ok?

Maggusia wracaj do nas ,chcemy zobaczyc Brajanka jak uroslu i na pewno wiele postepow zrobil.Ja twoje humorki?

Anetka a ty kiedy sie pojawisz,stokrotka chcetnie by zobzcyla Patiego jak smiga.W kraju pewnie odpoczelas na maxa cio?

A co u Ary,Bety nic babeczki nie piszecie o sobie a brak was tutaj,szkoda,ze sie wykroszylyscie:-(

wogole inne panny tez nic nie daj znac,szkoda:confused:

mykam

buziczki dla wszytskich MILEGO DNIA

reklama
hej!!!

olis- wspolczuje ci ze Olivierek byl chory ale naszczescie dobrze sie skonczylo, to mnie naprawde martwi jak dziecko bedzie chore to nie mozna byc pewnym czy mu pomoga ale ja znalazlam fantastyczna klinike dziecieca i jestem tam zapisana z mala wiec w razie cos powaznego to nie zamierzam sobie zawracac glowy GP bo oni tylko paracetamol kaza brac wrrr, fajnie ze wam sie udal urlop ja jade w czerwcu do pl i juz nie moge sie doczekac :-) :-) :-)

MELEK- tak jak dziewczyny pisza aby zaczac cala procedure nalezy zglosic sie do GP i oni wysylaja ci list do szpitala i wtedy szpital odzywa sie do ciebie przysyla ci list masz pierwsza wizyte w szpitalu i scan okolo 12tyg a drugi scan okolo 22tyg

Do góry