reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

reklama
Dziewczyny Szcześliwego NOWEGO 2007 ROKU, niech sie spelnia najskrytsze marzenia i niech dzieciatka sprawiaja same radosci, a dla mam przed porodem zycze latwych i bezbolesnych rozwiazan i niech wasze pociechy napelnia was szczesciem i duma:-)

SZCZESLIWEGO NOWEGO ROKU

witajcie dziewczyny:-) , ja już niestey po urlopie:-( ,znowu w Anglii, narazie nie mam za bardzo czasu żeby wszystko nadrobić, ale już niedługo się poprawię i postaram się wszystko nadrobić :tak:
Urlop się nam udał, szkoda tylko, że tak szybko zleciał, Karolinka była rozpieszczana przez wszystkich, uśmiech nie schodził jej z buzi przez 24 godziny na dobę, taka była szczęśliwa :-) i co najlepsze zaczęła spać w dzień i to 3 razy :szok: , chyba jej służyło górskie powietrze albo może była tak zmęczona tymi zabawami, że musiała odsypiać :happy:

Narazie chciałam Wam wszysykim złożyć życzenia SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU 2007!

buziaczki,;-)

dziewczyny szykujemy sie do zakupu lozeczka i mam problem z materacem.

czytalam ze najlepsze sa kukurydziene , ale jak narazie znalazlam tutaj tylko piankowe przepuszczajace powietrze i nic o kukurydzianych :dry:

moglybyscie doradzic cos na ten temat:confused:

jakich wy uzywacie i jak wiecie gdzie szukac tych kukurydzianech jesli macie to tez poprosze o informacje:tak: :-)

z gory dziekuje

a ja to mysle ze za chwile wszytkie wczasowiczki zaczna nam sie pokolei zjezdzac

milej nocki dziwczyny

:-) SZCZESLIWEGO NOWEGO ROCZKU !!!
NO I JAK TO MOWIA Z NOWYM ROCZKIEM, WIELKIM KROCZKIEM :happy:

Agnes2606 witaj znowu :-) widac wszyscy zaczynaja sie zjezdzac :-)
Milkou ja mam kokosowo piankowy materacyk, przywiazlam go z polandu.a slyszalam ze na te kukurydiane niektore dzieciaczki maja alergie ;)aaa superek zdjatka macie ;)no jak bedzie chlopak to wiadomo po kim taki przystojny ;)
Majus Martusia cudnie rosnie i jak sie usmiecha :-)
Dorcia cudne dzieciaki ;) zdjecia przefajne ;)
Mel urwiesz mi glowe ale bedac w Portsmouth nie mialam kiedy sie z toba zgadac bo dotarlismy tam dopiero o 3 wiec czasu bylo malo:zawstydzona/y: ale mic sie niemartw sie jeszcze sie zobaczymy a wy jak bedziecie w londku to dajcie sygnal to sie jakos zgadamy :happy:

U nas swieta ciagle w biegu :happy: znaczy Wigilia spokojna, a okres miedzy swietami, odwiedzalismy i bylismy odwiedzani przez znajomych :-) SUPER BYLO!!!Niunka nam rosnie wdluz i wszerz:-p ciagle sie chichra i usmiecha tymi swoimi dziaselkiami do kazdego ;)w sylwka bylismy w newport kolo cardif i bylo super:happy: 1.01 pojechalismy w gory i wiecie co spadl snieg wiec niunka zaliczyla spacer na mrozie no i snieg na nosku:happy: wieczorkiem wrocilismy do domciu.Mala jak zobaczyla swoje lozeczko i zabawki to tak sie cieszyla,smiala normalnie korby dostala.dopiero po 30min ja wyciaglismy z lozeczka na kapanie bo taka byla szczesliwa ;) nigdy nie sadzilam ze takie male dzieci sie tak do miejsca przyzwyczajaja;) a tylko 1nocke nas nie bylo :happy: potem zasnela i przespala cala nocke :surprised: obudzila sie dopiero o 6.30 rano :eek: ja w nocy wstalam bo cyce nigdy nie spia tylko produkuja :laugh2: a tu niunia spi,no to nawet jej nie budzilam tylko myk do wyrka:laugh2: rano powodz byla ale co tam :happy: Kleopatra tez sie w mleku kapala:happy: :laugh2: .Uciekam bo zbieramy sie do lekarza na szczepienie :sick: :hmm:
aaaa czy ktorys wasz szkrab mial plesniawki?? bo niunka ma takie 2 kropeczki w buzince na dziaselkach:confused: nie wyglada to jak korzuszek mleczka ale jak dojrzaly bialy pryszcz:baffled: w polsce jest Aftin a tu ?? moze wiecie co z tym zrobic??zapytam dzis lekarza ale znajac zycie to powie zeby sie nie martwic i ze to zniknie samo :baffled: :frown: ale zobaczymy:dry:
dobra uciekam ale wroce :happy:

kallusia - jest taki super zel o smaku pomaranczowym Daktarin - ja poszlam z moja mala do GP jak tez miala takie malutkie biale kropki i przestala cyca ciagnac. lekasz stwierdzil ze to plesniawki i dal ta masc- bardzo pomoglo- dwa razy posmarowalam i plesniawki znikly, takze polecam. no i sliczne zdjecia swiateczne!! zazdroszcze tego sniegu:-)

miloku ja tez chcialm taki zdrowy materac dla swojej niunki ale nie moglam dostac i w koncu kupilam piankowy i jestem zadowolona. kupilam go w polsce i mi przyslali tu do londynu:-)

Miloku - ja nawet nie wiem, jaki mam materac, bo w komplecie z lozeczkiem byl...jakos o tym nie pomyslalam, zeby sie zapytac:eek:jak dojdzie, to sie dowiem:-)

a przy okazji ja tez mam pytanie do wszystkich mam : jakich proszkow uzywacie tutaj dla niemowlat? bo z tego, co sie zdazylam zorientowac, to chyba nie maja tutaj takich typowo niemowlecych jak u nas np. lovella. czy moze cos przegapilam?:-)

Malwinko ja chyba tez bede zmuszona do kupan zwyklego piankowego materaca ,
bo nic innego tutaj nie znalazlam:eek:

no wlasnie tigger ja tez szukalam proszku odpowiedniego ale puki co nie znalazlam . jeszce zostalo mi tesco do obszukanie i chyb ajuz wszystkie sklepy beda sprawdzone:tak:

kalusia dzieki dzieki maz sie ucieszyl :-) , ale wy mieliscie fajne z tym sniezkiem na swieta :tak: :-) a towja slicznotka to taka smieszna kuleczka

Witam Mamusie!

My nadal jestesmy w PL troche nam sie juz teskni za UK na dodatek cala rutynka Brianowi sie pozmieniala musimy znow wypracowac sobie jakas:eek: bo czasami sa takie dni ze tylko jadlby mleko i musze go az zmuszac do papek itp:szok:
Musimy tez sie pochwalic ze mamy pierwszego ZABKA!!:tak: HURA :-) to pewnie dlatego takie kupki byly no i ida nam nastepne zebiska:happy:
Na swieta obzarlam sie i teraz chce to wszystko zrzucic obiecalam sobie ze do UK musze wrocic z moja figura z przed ciazy ale czy mi sie uda :confused: hehe jak tu tyle pysznosci:laugh2:
Sywlestra spedzilismy bardzo spokojnie z ciocia ktora jest w ciazy(ona mnie troszke wychowala i mieszkala dlugo z nami) i jej przyszlym mezem (slub juz w piatek) wiec wszytsko w domku:tak: bylo a Brianek obudzil sie akurat na skladanie zyczen :laugh2:
Przepraszam was ze tak malo pisze i tak tu od czasu do czasu zagladam ale nie wyrabiam nie majac tutaj wlasnego kompa ale pewnie juz niedlugo znow bede codziennie do was pisac:-) poogladalam troszke zdjec:dzieciaczki cudne tak szybko rosna a mamusie takie sliczne!:tak:

MOJE DROGIE CHCIALAM WAM ZYCZYC JESZCZE RAZ:

SZCZESLIWEGO NOWEGO ROKU!

Pozdrawiam i sle ciumaski!

reklama
tigger, miloku - ja uzywam teraz persil do bialego i w nim piore malej ciuszki a na poczatku to chyba mialam fairy - one sa przystosowane rowniez dla maluszkow,po prostu musi to byc proszek non-bio i zawsze jest jakis rysuneczek dzieciaczka na tych proszkach. ale wiem o czym mowicie - pamietam jak sama przezywalam prawdziwy dramat przygotowujac sie do przyjscia na swiat Maiuni bo nie mialm sie kogo zapytac o proszek, mydelko, lozeczko i tym podobne rzeczy i wtedy to byl dla mnie naprawde problem a teraz z perspektywy czasu wiem ze nie powinnam byla sie tak tym wszystkim przejmowac- Maia na nic sie nie uczulila i wszystko bylo super!! wam tez dziewczynki radze sie mocno nie przejmowac - ale oczywiscie przygotowac sie trzeba nalezycie:-)

Do góry