reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

dziewczyny
z okzaji zblizajacych sie swiat zycze wam kochajacych i oddanych facetow,spokojnych i zdrowych dzieciaczkow,wytrwalosci w matkowaniu,lepszego jutra i nieustajcego usmiechu!!!
wesolych swiat!!!

reklama
chcialam tez wam wszystkim podziekowac za zyczenia i za to ze mozna tu z wami posiedziec i pogadac bo tak naprawde ciezko tu znalezc bratnia dusze
wielkie dzieki za wszelkie rady i pomocna dlon...i co do zobaczyska w nastepnym roku!!!
...jestescie kochane i jedyne w swoim rodzaju!!!

i o to chodzilo Melanie.Fajnie ze corcia zdrowa...Bylam rowniez ciekawa jak z tym przedszkolem.
Mnie tez takie rozwiazanie pewnie nie ominie.
Pozatym..ciesze sie ze juz sie zadomowilas i jest oki.

bloga..przeczytalam ....ale w koncu calemu swiatu nie opowiesz kazdego szczegoliku.A gdyby nawet to zawsze cos mozne umknac...
:tak: :tak: :tak: :tak: :tak: :tak: :tak: dlatego pytalam.

a i tu masz racje
blog nie jest lustrem naszego życia
bo to różni ludzie czytają :tak::-p
i mama i tesciowa :eek::-D

a o takich tajemnicach to tylko na zamknietych pisuję :-)

kochane spiesze sie teraz do przedszkola na party, wiec pozniej odpisze na kolejne pytania

do wieczora,

milego dnia :-):-)

Olis kochan pewnie juz wyjechalas,ale moze przeczytasz w polszy
ZDROWYCH POGODNYCH SWIATE BOZEGO NARODZENIA,RADOSCI Z WYCHOWYWANIA OLIWERKE,POMYSLNOSCI W NOWYM 2007 ROKU
Milego pobytu w kraju:-)

Asia twoja kruszynka jest niemozliwa,wszyscy na nia czekaja a ona sobie odpoczywa w brzuszku chyba tak jej wygodny domek stworzylas:happy:

Izusia masz racjie czasu coraz mniej na wszystko,maluszki rosna i potrzebuja nas bardziej.

Melani ja juz preczytalam calego bloga bo mialam zaleglosci,ciekawie piszerz o wszystkim,z takim entuzjazmem,Na pocztku rowniez byam zachwycona wszystkim,ale z czasem stalo sie wszytsko normalne i wtedy zauwazasz,ze titaj wszytko nie jest takie doskonale jak sie wydaje na poczatku,ale na pewno jest lepiej niz w kraju,choc ciezko musimy pracowac jak i fizycznie tak i nad tym aby ludzie poznali nasz Kraj i nasza mentalnosc, o ktorym tak malo wiedza,dobrze,ze jestemy w uni,bo pewnie ludzie by nadal pytali czy mamy w domach np:czjniki bezprzewodowe:-D

U nas ok,ostatni dzien w pracy,jak dobrze,jutro spotkanko z dziewczynami w posku juz nie moge sie doczekac jak was zobacze i te piekne kruszynki:happy:

mykam zjesc lunch
buzka

Melani ja juz preczytalam calego bloga bo mialam zaleglosci,ciekawie piszerz o wszystkim,z takim entuzjazmem,Na pocztku rowniez byam zachwycona wszystkim,ale z czasem stalo sie wszytsko normalne i wtedy zauwazasz,ze titaj wszytko nie jest takie doskonale jak sie wydaje na poczatku,ale na pewno jest lepiej niz w kraju,choc ciezko musimy pracowac jak i fizycznie tak i nad tym aby ludzie poznali nasz Kraj i nasza mentalnosc, o ktorym tak malo wiedza,dobrze,ze jestemy w uni,bo pewnie ludzie by nadal pytali czy mamy w domach np:czjniki bezprzewodowe:-D

:-D:-D:-D:-D

masz racje
z czasem wszystko powszednieje
ale faktem jest to, ze matkom z dziecmi jest tutaj naprawde łatwiej

mam kolezanke tu na forum, która zajmusie sie 2 swoich dzieci
mąż pracuje i ma dobry zawód i wysokie wykształcenie
zarabia ok 1200 - 1500 pln
opłat ma ok 1000 miesiecznie
ostatnio od kilku miesiecy dzieci chorują
tygodniowo wydawala na leki ok 100 pln

i co dalej :confused::confused::confused:
z czego ma życ :confused:
a szepionki...
a jedzenie...
ciuszki i inne wazne rzeczy :confused:

wiec sprzedaje na allegro wszystko co sie da aby jakoś przezyc do nastepnego miesiaca...

i wiem, ze jest miliony matek jak ona
sama nie byłam az w tak trudnej sytuacji przed wyjazdem i zdecydowalismy sie na wyjazd przede wszystkim z powodów niefinansowych

... do czego dąże... w moim blogu chcialam pokazac jak łatwiej jest matce w tym kraju
... jak inaczej państwo dba o instytucje rodziny
... i jak inaczej ludzie się tu traktują - oczywiscie uogolnając, bo wiadomo... są wyjątki :tak:

ale ja sie tu czuje bardziej ludzko jak w moim rodzinnym kraju

Melanie-zbieram sie i zbieram aby poczytac twoj blog i ciagle brakuje mi czasu.A tak wogole to czy ty pracujesz ze musisz oddawac corcie do przedszkola?A wracajac do twojego pytania sprzed dobrych kilku stron to fakt mialam niefajne dosw z lekarzami, to bylo wowczas gdy Oskarek mila te krosty i nikt nie mogl mi pomoc, health visitor zupelnie nie wiedziala co robic.Na szczescie polecono mi te egzema clinic i problem z glowy.Teraz misio tylko czasem ma jakas krostke na nozce lub na pleckach ale juz wiem co robic i krosty moment i znikaja:-)A jak ty sie czujesz kochana, jak tam brzusio, moze wkleisz jakas foteczke?:-)

Izusiu...
jak napisalam w poscie powyżej...
zdarza sie różnie ale standard usług lekarskich w obu krajach jest naprawde bardzo różny
2 zupełnie inne swiaty

ja mialam okazje kożystac z polskiej służy zdrowie dla dziecku tu i tam
i widze kolosalną różnice

bardzo sie Cieszę, że już wiesz jak małemu pomóc

ja sie czuje jako tako...
tzn brakuje czasu na wypoczynek
ciagle mam cos do nadrobienia i jak mam chwilke wolną to zamiast spac to lece na forum :eek:

to forum mnie wykonczy :eek::-p:-D

zdjecia tez mam bardzo zaniadbane
w 1 ciazy mialam tyyyle fotek z brzuszkiem a teraz....
bieda :-(

w swieta bedziemy nadrabiac :tak::tak::tak:
BTW mamy w planie w dzien wigilii odwiedzic Londyn ;-)
jeszcze mnie tam nie widzieli :-)

wszystkim wyjeżdającym równiez życze wspaniałych swiąt
i ściskam serdecznie
oraz udanej, szczęśliwej podróży :-)

kurcze troszke sie pogubilam

kto pytał o przedszkole i co mialam napisac ??

ja nie pracuje, bo kto zechce babe w ciazy do pracy :confused::-D
a Paris chodzi do przedszkola na 2 godziny dziennie
aby uczyc sie na naturalny sposób języka i aby poobcowac z innymi dziećmi
niestety ja jeszcze nie mam tu znajomych a tym bardziej z małymi dziećmi

jest to nie mały wydatek ale to inwestycja dla córki
inaczej byc nie moze

reklama
Melanie-tak to ja pytalam, dzieki za odpowiedz.Ja wiem ze w tym kraju zyje sie o wiele lepiej niz w Polsce i opieka lek. generalnie tez jest lepsza ale nio coz zawsze znajdzie sie jakas niemila sytuacja lub osoba, jak zreszta wszedzie.Ale to prawda ze matkon z dziecmi jest tutaj dobrze, lepiej niz w naszym kraju.Przekonalam sie o tym gdy bylismy na wakacjach w Polsce.Praktycznie nigdzie w moim miescie nie moglam wejsc do sklepu z wozkiem a szczytem bylo dla mnie to ze jeden sklep wolno stojacy nie mial podjazdu dla wozka a byl to dosc spory sklep typowo dla dzieci od ubranek, wozkow po zabawki.Bylo to dla mnie tak oburzajace ze az smiesznie, i juz mialam cos powiedziec kobietom w sklepie bo chcialam kupic synkowi ubranko a ze moja mama czekala z wozkiem na zewnatrz to musialam wyjsc z ubrankiem zeby sprawdzic czy bedzie pasowalo na niunia, ale ugryzlam sie w jezyk.
A ja tez sie pogubilam i nie wiem kto o co mnie pytal wiec pisze do wszystkich:-)U nas ok.Oskarcio nadal ma katar i kaszle ale ciesze sie z tego ze ladnie spi w nocy, nio czasem cos marudzi jak sie przebudzi ale generalnie jest juz opk.Nio i nie je w nocy, budzi sie na jedzonko ok 7 rano.Nio a teraz nowinka:dzis zobaczylam u mojego niunia drugiego zabalka!!!:-)ALe sie ucieszylismy, nio a tak sie zastanawialam czy tylko z powodu przeziebienia tak marudzi a tu niespodzianka, chyba tez z powodu zabka:-)
Wiec takie to zmiany.
O i zmykam bo moj maz cos tam chce;-)
Dobrej nocki!

Do góry