reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Czesc Dziewczyny:-)
MAJUS cudnie Martucha wygladala na chrzcinkach:tak: no a ty to jak byus wogole nie rodzila:-) no i wiem teraz do kogo mala jest podobna;-) to caly TATA :laugh2: Superek ze siostra byla u ciebie,napewno duzo ci tez pomogla (szkoda ze byla tak krotko :zawstydzona/y: )a brakiem czasu sie nie przejmuj, u mnie to samo :-p
MILOKU uwazaj skarbie na siebie :eek: ja podobne przygody mialam ale z przezarciem :laugh2: raz oliwkami i wyladowalam w szpitalu a drugi raz nazarlam sie (sorki ale inaczej tego nieda sie nazwac :-D ) plackow ziemniaczanych i znowu szpitalik:-D ale tylko zeby sprawdzic czy z mala wszystko OK (ale sie baby smialy :-D )
Domina widze ze mamy ten sam problem,w ciagu dnia nie masz czasu siasc na kompa a wieczorem juz przez mezusia zajety :laugh2:
Asia26 juz sie nie moge doczekac zdjec twojego skarbusia :laugh2: pogadaj z nim zeby juz wylazl :laugh2:
Maxim sprobuj co do suchego powietrza w pokoiku to sprobuj polozyc na kalaryferku miseczke z woda albo mokry recznik.aaaa mam do ciebie pytanko:confused: ty mialas nosidelko z baby bjorn?? powiedz czy bylas z niego zadowolona??wlasnie mysle o kupnie jakiegos i niewiem jakie wybrac:baffled:
Evoska a gdzie ty sie podziewasz:dry: wracaj do nas lasko:happy: bo naslemy pana dyzurnego :cool2:

A u nas niunka ma jakies zatwardzenie czy cos :sick: bidna tak walczy z kupka i nic :sick: juz pije rumianki i anyzki i nic:sick: niewiem co jeszcze mozna zrobic:sick: pojade dzis kupic ta herbatke z Hippa ponoc jest dobra, zobaczymy,mam nadzieje ze pomoze :confused:
aa do polandu tez nie jedziemy i swieta spedzamy tutaj:-( kurde wlasnie wczoraj umowilam sie na NAJBLIZSZE spotkanie w naszym cudnym konsulacie na 30STYCZNIA !!!to jest CHORE !!! POTEM 3-4TYG. czekac na paszport i moze na wielkanoc zdaze :baffled: :wściekła/y:

POZDROWIONKA DLA WSZYSTKICH

aaa cudne te wszystkie zdjecia na zamknietym:happy:

reklama
Olis moze sprobuj tlyko w noc dawac mu butle,az sie przyzwyczai,BEDZIE ZASPANY I MOZE NIE SPRWAI MU TO DUZEJ ROZNICY,A wczesniej pil juz butli???iesz troche minie zanim sie przywyczaja do smoczka

Kallusia ja bylam bardzo zadowolona z niego;-) Wiesz jak ci nie zalezy aby miec nowy to chetnie ci dam moj,bo ja juz go nie uzywam;-)
przeslij jakies fotki waszej pieknosci:happy:

Maxim jesli go nie uzywasz to chetnie go odkupie od ciebie:tak: Moze jak bedzie spotanko to sie zgadamy :tak: a co do spotkanka to ja sie pisze :tak:

hej dziewczyny..

ja tylko jak zwykle na chwilke....mezus zaraz wraca, obiad w garnku dochodzi,,,a oskarus na lezaczku placzkuje dzis prawie caly dzien:baffled: rece opadaja...ohhh...:-D

Maxim - dzieki za rady odnosnie schematu wprowadzania posilkow. tez mysle zeby zaczac od baby rice... mam nadzieje, ze bedzie mojemu bablowi smakowal... chociaz jemu to wszystko smakuje - jak wprowadzilam modyfikowane mleko - to chyba wcale roznicy z cycem nie poczul :-D :tak: od razu cala butle pochlonal :-D

Olis - tak maxim ma racje, zacznij wieczorem i w nocy modyfikowane podawac, ja tez tak zaczynalam... wieczorem jak oskarus byl spiacy i glodny to pij z butli bez problemu. w mikrofali nie mozna podgrzewac ( mi przynajmniej tak health visitor powiedziala i na puszkach tez jest to napisane ). ja podgrzewam w garnku z ciepla woda, a jak zrobi mi sie za gorace, to schladzam w garnku z zimna woda.

Moze jeszcze pozniej napisze cos wiecej, ale teraz musze zmykac.
Pozdrowienia dla wszystkich.

:-D dziewczyny juz kolejny dzien nic sobi enie zrobilam ,ale to pewnie dlatego ze leze :-) :tak:

Kallusi ja tez sie z ciebie niezle usmialam:-D :-D :-D :-D :-D ale nawet nie wiesz jakiego mi smaka na placki ziemniaczane zrobilas. kochana jezyk mi do tylka uciaka:-D :tak: :-) twoja sliczna corunie juz gdzies podgladalam ale nie moge sobie przypomniec gdzie ? jakies fotki z mezem twoim i ze szpitala widzialam . ale taka kryszyna cudownie wyglada n arekach taty normalnie widok nie z tej ziemi az sie wzruszam:-) :-)
Asia nie glupiej kochana jeszcze troche i sie dzidiz wykluje.:tak: a ty czekasz na synka ? bo ja to gdzies slyszalam ze chlopaki sie nie spiesza z wyjsciem na swiat , juz od brzucha mami synki :-D :-D moj to narazie jesc ciagle wola , ja poddaje sie temu i jem i jemijem:-D :-D :-D

olis ja to jeszcz enic nie umiem nawet skomentowac bo o karmieniu narazie nie mam pojecia, ale zycze wytrwalosci i powodzenia:tak: Napewno maluszek w koncu sie przelamie :tak: ;-)

domina a co ten towj synus tak poplakuje, moze mu sie nudzi :confused: :confused: ,albo mu sie dziisjesz pogoda nie podoba:tak:
Maxin a ty juz spakowana :confused: nie dajcie sie dziewczyny chorobie bo na urlopie maci e odpoczywac i sie byczyc a nie leczyc. a wogule to milego pobytu w polszy zycze:tak: :-)

Melanie dzieki ci kobieto niech Ci Bozia w dzieciach wynagrodzi:laugh2: czekam na dopuszczenie mojej osoby:laugh2: :happy: :happy:

Zamowila sobie dzisiaj karpika . juz sie balam ze mojej ulubionej swiatecznej potrawy nie bedzie w tym roku , ale cale szczescie udalo sie zamowic. uciekam bo mezus glodny przyszedl.papapp

straszne puchy dzisija???
my juz na walizkach spakowani,ja padam na przyslowiowego ryja i mam dosc nie nawidze tych pakowan!!!
no ale coz humorek lepszy bo ponoc zima zawitala na jakies 3 dni do polski;))
no i zmiescimy sie w czasie zeby ja ujrzec:-)
a raczej nie my tylko maly..
oki bede spadac bo moj P dokopuje sie do kompa..
szykujemy prezent dla dziadkow na gwiazdke ,kalendarz z oliwierem na czele:-)
pozdrawiam i do zobaczyska jutro...

...przesylam ciumaski dzieciaczkom!!!!

reklama
Olis-bawcie sie dobrze w Polsce, hm fajnie ze spedzicie z rodzinka swieta, w koncu to swieta rodzinne.Ja tesknie za moja rodzinka i przykro mi bardzo ze nie jedziemy naswieta w tym roku.A poakowanie hm ja je uwielbiam gorzej z rozpakowywaniem:-)
A u nas po staremu, tej pracy oczywiscie nie dostalam i z tego powodu przeplakalam caly poniedzialek.Nio niby z powodu slabego ang jej nie dosytalam ale bez sensu bo w zamian za to zaproponowano mi ze wpisza mnie na liste rezerwowa i jak beda potrezbowac wiecej pomocy to po mnie zadzwonia.Bez sensu co, na pol etatu to moj ang jest za slaby a pomoc od czasu do czasu robiac dokladnie to samo co na pol etatu to moj jezyk jest w porzadku.bez sensu, no ale juz koniec na ten temat gadania.
Malo mnie tu ostatnio ale to dlatego ze w sobote tesciowie przylatuja nio i chce aby wszystkow domu bylo zrobione, zeby potem sie tym nie zajmowa.A wogole to ja jestem przeziebiona zarazilam Oskarcia.Biedak ma katar i kaszel, nie moze oddychac.lekarz dal mi krople dla niego wiec mu na sile zakrapiam;-)Nio i tyle zdarzylam napisac bo maly marudzi.To chyba to przeziebienie nio i zabkowanie tak na niego dziala.
Odezwe sie pozniej!
Buzialki!

Do góry