reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

witajcie :happy: , jak zwykle w weekand pusciutko. Wiecie co kurcze wysiadło nam ogrzewanie:eek: , zimno mamy w domu, a tu niedziela wieczór i nie ma co zrobić, jutro pójdziemy do agencji poskarżyć się a póki co pożyczylismy grzejniczek elektryczny i marzniemy :wściekła/y: , nawet ciepłej wody nie ma:unibrow: .

Troszkę mnie zmartwiłyście tymi kradzieżami, bo w sobotę jedziemy do Polski i nie będzie nas 3 tygodnie, więć troszkę mam obawy, że domek będzie taki pusty stał, no ale co zrobić:baffled:

Mam do Was takie pytanko, czy któraś z was wie jak jest badanie cytologiczne po angielsku, bo muszę iśc oczywiście się dopraszać, bo jak zwykle służba zdrowia tutaj na najwyższym poziomie :baffled: :baffled: :baffled: i sami badań nie zrobią:no:

:-) :-) :-) Pozdrowionka i buziaczki dla wszystkich :-) :-) :-)

reklama
kochane

no i chyba stracilam rachube i chyba nie wiem o co tu chodzi;))))
zauwazylam ze mamy tu imprezki urodzinowe
ktore mnie ominely

Anya Maxin Izunia
100 lat
100 lat
niech zyja zyja nam
tra la la la
i jeszcze raz
niech zyyyyyja nam
auuuuuuuuu .....

wszystkiego naj naj naj najlepszego :-)

bylo tu tyle cudnych zyczen ze juz lepszych nie wymysle;)))​

u nas spoko
zawrot glowy kolorowy
Rocco to cudny chlopak
placze tylko jak sie obesra lub glodny
a ze glodny caly czas
to
mamy kolorowy zawrot glowy​

no i nadal urzadzanie chaty co spedza sen z powiek
bo .... skad czasu hmmmmm
nie ma ktos pozyczyc he he he​

buziaki
wybaczcie ja chyba tego nie nadrobie​

ale mysle o Was i sciskam mocno mocno mocno​

hej!!!

dziewczenta sorki ze ja nic nie pisze ale podczytuje jak tylko moge nie moge sie z niczym wyrobic tzn jak juz pojde na spacerek z Martusia to juz nie zdaze zrobic obiadku nprzyklad, i tak caly czas cosik wiec tylko najwazniejsze zeczy WYBACZCIE

IZUSIA, ANYA, MAXIN
wszystkiego najlepszego na urodzinki duzo zdrowka i pociechy z dzieciaczkow!!!!!!

Ivonek- bardzo mi przykro ze taka okropna rzecz spotkala twojego brata, ale ludzie czasem nie maja wstydu ani szacunku do niczego i nikogo:sick:

buziaki dla was sciskam pa​

Witam wszystkich cieplutko
:-)
U nas przygotowania do wyjazdu na calego :-) Weekend uplynal szybciutko i bardzo milo. Pati od soboty ma nastepnego juz 4 zabka. Normalnie taki grzeczniutki sie zrobil. Teraz widac jak wyrzynanie tego zabka mu dokuczalo, bo odkad sie pokazal Pati jest jak aniolek non stop usmiechniety :happy: Wczoraj odwiedzil nas moj kuzyn z zonka i synkiem 1,5 miesiaca starszym od Patiego. Ale chlopaki szaleli, zaczepiali sie, smiali do siebie. Jednym slowem mielismy niezly ubaw :laugh2:
Maja, Evoska no na poczatku nie jest latwo, ciagle brakuje czasu wolnego :tak: Malenstwa non stop sa glodne, chca byc przy mamie. Oj pamietam jak ja chodzilam nieprzytomna i czekalam kiedy w koncu Patryk podrosnie, a teraz mi brakuje tego wtulenia szkrabka :tak: Maly teraz juz sie nie da tak poprzytulac, zaraz sie odpycha i chce chodzic wlasna droga :laugh2:
Agnes2606 takie okresowe badanie cytologiczne ktore jest robione bodajze raz na 4 lata to sie nazywa Smir Test. I jak ogrzewanie naprawione :confused: U nas na szczescie w mieszkanku jest tak cieplo, ze nie musimy grzac, tylko czasem na nocke na chwilke :tak:
Ivonek duzo zdrowka dla Julinka :tak: Wspolczucia dla brata. To okropne, ze istnieja tacy ludzie, ktorzy mysla, ze im sie wszystko nalezy, nieroby piep... :wściekła/y:

Buziaczki :happy: :happy: :happy:

Evoska synek cudo :-) Na niektorych fotkach wyglada jak ty a znow na innych to wykapany tata :tak: Alez jest bombowy i ten fryz ;-)

Evoska twoj synus bomba, a ta fotka w rozku.Wyglada tam jak lalka:tak: :-)
Anetka ale masz fajnie ze do polski na sweta jedziecie.A pati juz kumpla z piaskownicy ma, super
Ale wam dziewczyny dzieciaczki rosna . jedno za drugim wiesze i starsze.Mi to narazie tylko brzucho rosnie i kopie coraz bardziej:-D :-D :-D
olis i domina powodzonka w odstawianiu od cycucha:tak:
ide sobie troche tylkiem poruszac, bo znowu zastygne w kanapie:laugh2:

hej hej
dzieki za komplementy
do kogo moj syn jest podobny ? hmmm:confused:
to chyba bedzie wybuchowa mieszanka nas wszystkich he he he
czasami widze w nim siebie czasami Simone a nawet czasami ojca Simone
moja mamcia mowi ze bedzie na koncu do niej podobny
a Rocco mi tu podpowiada ze bedzie podobny do samego siebie

co do czasu hmmm
brak mi czasu na rzeczy ktore mnie pochlanialy przed urodzeniem
teraz jednak wole go poswiecic malemu i sie chocby z nim pobawic
daje mi tyle radosci
teraz rozumiem o czym pisaly dziewczyny
Izunia, Ivonek, Anya Maxinka
tak dziecko to najwiekszy skarb i bezwarunkowa milosc

jakos sie zorganizowalam wprowadzam malemu teraz drzemke w jego pokoju od 12 do 3ciej jesli nie ma spacerku
a dzis nie ma bo maly zipie mi wciaz
chyba usnal - zaraz pojde sprawdzic

w nocy spi jak w zegarku
i jedak tu poklon do ksiazki Giny Ford
nie aby w 100% ale w 80% z niej korzystam
Rocco spi w swoim pokoju od 4tego tygodnia jego zycia
jest calkiem zadowolony - chyba bo sie podsmiewuje ciagle
pod jego malym kartofelkowtym noskiem

tylko jedno czego jeszcze nie mam serca go nauczyc to jesc co 3 lub 4 godziny - hmmmm:no: moje malenstwo ogromne je kiedy mu sie zachce
wiec latam z tym cycem od rana do nocy na jego zawolanie i dre sie
Bar Mleczny Otwieramy
boki zrywac
moje piekne cycunie - sa napuchniete i pelne rozstepow
lecz coz w imie milosci

kochane - narazie w miare mozliwosci bede pisac co u mnie a jak z czasem czasu wiecej przybedzie
postaram sie odpisywac
aczkolwiek egoistka nie jestem czytam wasze posty
szczerze sie z Wami raduje i czasem niestety smuce Ivonku
przykre to co sie stalo
sle moc usciskow

papatki i ciumaski

wkoncu mam chwilke zeby do was zajzec
jak zwykle ze wszystkim jestem spozniona-maxin izusia anya ogromniaste urodzinowe zyczenia takie prosto z serducha,aby wasze buzki byly zawsze usmiechniete a szkrabki dawaly wiele radosci:-)

Wczoraj odwiedzila mnie kolezanka(jest w 9 miesiacu ciazy i wyglada bardzo ladnie) ze swoim facetem,noi jak ten koles sie do LUCY odezwal to ona malo nie pekla ze smiechu normalnie rechotala,ale mielismy ubaw.Ato chyba dlatego ze u nas w domku wszyscy bladyni a koles jest brazylijczykiem i ma ciemna oprawe i to ja chyba tak rozsmieszylo:-D Pozatym nic sie u mnie niedzieje,tesciowa juz pojechala,wiec znowu siedze sama.Czytalam ze mialyscie tu mala depreche ,mnie tez nie ominela jakos tak ostatnio mi smutno i drazliwa sie zrobilam:baffled: Patryk caly czas zakatarzony,a Lucy jutro ma drugie szcepienie juz mi jej szkoda.

miloku-a jak ty sie czujesz ?

anetka-ale ci fajnie ze jedziecie do polski,
gratuluje Patiemu 4 zabka teraz juz ma pelny usmiech:laugh2:

maja-niedlugo wpadniesz w taki rytm ze wszystkim bedziesz sie wyrabiac i znajdziesz nawet chwilke dla siebie:happy:

evoska-Rocco to naprawde cudny chlopak,taki slodziak z niego:tak:

agnes-tobie tez super ze jedziesz do polski,a jak z ogrzewaniem juz dziala? ja jestem straszny zmarzluch ale naszczescie u nas jest cieplo i tak jak anetka tylko na noc podgrzewamy

anulka-ja tez juz bym chciala zobaczyc minke mojej malej jak proboje jabluszko,ale poczekam jak skonczy 4 miesiace
Olenka ladnie przybiera na wadze jutro zobacze ile wazy moja:happy:

olis-ja caly czas karmie cycem ,ale tak w styczniu chcialabym cos sprobowac a ty kiedy chcesz cos wprowadzic nowego?

ivonek-wspolczuje bratu,nierozumiem dlaczego najwieksze swinstwo w obcym kraju robi polak polakowi:no:
zycze zdrowka tobie i Julince

pozdrawiam

reklama
Witam dziewczyny:-)
Impreze udana,dawno tak dobrze sie nie bawila,wypilismy morze alkoholu,ufff na drugi dzien chorwal czlowiek za swoja glupote,dobrze ,ze mamy takie zlote dziecko.byla mega grzeczna i caly dzien przelezala z nami w lozku, a obudzila sie o 8.20;-) Fakt w nocy obudzily ja glosny,ale tatus zaraz inerweniowal i dziecko uspil:-) Dzis bylam na badaniu w szpitalu i teraz brzuch mnie boli,najparwdopodobnie bede miala wypalanke,buuuu.Ktoras pytalam jak sie nazywa cytologia tutaj w przychodni pielegniarka to robi i naywa sie smear test
Natka od dziadkow dostala mikolajkowe prezenty wiec czekamy do 6.XII.Tato kupij jej fajny kompleci mikolaja,cudo wyglada:-)

ok mala sie juz obudzia wiec nie zdzaze juz nic wiecej napisac:no: szkoda

buziaczk dla wszystkich papa;-)

Do góry