reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Hej babeczki!Oj cos ostatnio nie wyrabiam i nie moge sie z niczym wyrobic.Maly ostatnio budzi sie w nocy czesto i marudzi wiecej, wydaje mi sie ze przez zabki.Nadal je ladnie ale mniej niz wczesniej.Juz praktycznie sam ladnie siedzi i co nalepsze potrafi stac na swoich nozkach kiedy go postawimy i trzymamy za raczki.To niesamowite, ma dopiero szesc miesiecy a jest taki silny i tak mocno i pewnie stoi na nozkach i sprawia mu to ogramna radoche.Nio i jeszcze jedna nowinka, Oskarcio od kilku dni gada da-da-da-da i tak w kolko:-)Niesamowicie to brzmi, mamy z niego tyle radosci i smiechu czasem ze az lzy nam ze smiechu czasem plyna:-D
Hm co do spotkania w sprawie pracy to wlasciwe interview mam w ten czwartek a w piatek gdy tam poszlam okazalo sie ze mam zostac i im pomoc przy maluszkach bo nie daja rady i brakuje im personelu.Wiec zostalam bo maz byl z Oskarciem w domku wiec moglam spokojnie zostac.Fajnie sie bawilam, zajmowalam sie dwulatkami.Badzo bylo mi z nimi przyjemnie choc generalknie wyposazenie i warunki tego przedszkola zrobily na mnie zle wrazenie:baffled::baffled::baffled:
W weekend poimprezowalismy troche w domku z okazji urodzin, przyszlo pare znajomych, oczywiscie synus byl zachwycony, tyle ludzi, tylko z rak do rak wedrowal;-)
Nio i to chyba tyle nowosci.Cos ostatnio jestem zaganiana, ciagle cos robie w domu i jeszcze przygotowania swiateczne, uff duzo tego.Jutro postaram sie nadrobic zaleglosci bb bo dzis juz padam.
Jeszcze raz dziekuje wszystkim za zyczonka.
Dobrej nocki!
pa

reklama
hej!!!!!!!!!!!!

maxin-fajowo ze impreza sie udalo licze ze bylo jak za starych dobrych czasow,no i nareszcie wrocilas do siebie i do nareszcie minal:tak:
dorcia-ja chcialabym zaczac od 4 miesiacego bo wracam do polski i kupe spraw mnie czeka no i mysle o powrocie do pracy jakimkolwiek choc miejsce czeka to pojawia sie problem z kim zostawic malego???
evoska-u mnie jest podobnie co do spanka to nie ma zadnych problemow a z jedzeniem no serducho peka jak trzeba malego przetrzymac:no:
anetka-no no widze ze zabki sypnely rowno, no i fajnie:happy: a ty kochaniutka juz kilka dni zostaly,a kiedy wracacie:confused:
maja-kochana kazda z nas przeszla brak czasu mi tez bylo ciezko i chyba nadal jest tylko teraz jak maly zaplacze to nie lece pedem ale ide bo wiem ze jak troszke poplacze to nic mu nie bedzie a co do wolnego czasu to poczekaj troszke nadejdzie czas ze mala unormuje sobie sama pory spania a ty znajdziesz czas dla siebie,trzymam kciuki choc wiem jak ci ciezko-przede wszystkim ciezko jest nam mamom:happy: pozdrowionka

pozdrawiam!!!!

DOrcia dziekuje za pamiec. nie bede narzekac bo bezsensu,ale brzucho rosnie i cholernie boli:( i chyba juz u mnie w brzuchu mniejsca nie ma bo dusznosci mam i nie moge powietrza nabrac. a moze poprostu zmieniam sie w rybe hihi.Mala smieszka Twoja Lucy.Musialo to komiczne wygladac:)
Izusia gratulje malego silacza.i powodzenia na interview napewno sie uda.

uciekam do wyrka dziewczyny. cierpie na bezsennosc. siedze od 4 rano na kompie i moze teraz nad ranem mi sie uda przymknac oko*)

hej

maxin-dobrze ze humorek ci wrocil tylko tak dalej, i szybkiego powrotu do zdrowka zycze:tak:

anetka- och juz jedziesz niedlugo do polski wyobrazam sobie ogrom przygotoan, i gratuluje wysypu zabkow patiemu:-D ,

olis- och mam nadzieje ze sie unormuje i bedzie dobrze:tak: dzieki za mile slowa

ostatnio nie chodzimy na spacerki bo strasznie zimno, ale juz bym sie chetnie z mala wybrala, boje sie ze mala bedzie miaa kolki wiec pije duzo anyzowej herbatki i rumianku i jest dobrze mala pryka az milo:-D

pozatym zmienia sie kazdego dnia i juz sie usmiecha swiadomie to jedt najpiekniejsze:tak:

pozdrawiam pa

Hej mamauski,ja w pracy,jak co rano bomble spia wiecm mam chwilke.
Melanie czytalam bloga,mieliscie przejscia,widze,ze jestec z wielu rzeczy zadowolona:-) Najwaznjiesze,ze corka zdrowa

Maja wirze,ze nie masz nanic czasu,pierwsze tygodnie czko sie odnalesc,ty teraz sam w domu z Martusia bez pomocy,podziwiam,ale z czasem wszytsko sie unormuje rutyna przyjdzie i bedzie dobrze,znajdziesz wtedy czas dla siebie;-) Mam nadzieje,ze koki przejda jak naszybcie.A podajesz jej moze infacol?a MIALAM MOWIC,JAK BYC CHCIALA TROSKE CIUSZKOW PO nATALCE TO CHETNIE CI DAM,moja kuzynka bedzie miala chlopca,wiec tylko moge pare ciuszkow,a z reszta nie mam co zrobic,w domu malo miejsca i brak schowkow.Wiec daj znac jak nie to chyba oddam charity:confused:

Olis jak tato???MALY JUZ ZDROWY???kIEDY RUSZACIE DO POLSKI?
Mowilas,ze mamy taka sama bluske,hi,hi,hi fajnie,tylko moja to sukienka;-) ale tez sam wzor,ladnie sie prezentuje

Ivonek,wiesz co za dran,kurcze nie moge uwierzyc czasami jak nasi ziomale potrafia byc faszywi,zawistni.I to ma byc kolego co,ktory okrada znajomego,wrrrr.zlosc cie ogrania:wściekła/y: Jak wogole dziewczyny zdrowie??Mam nadzieje,ze juz leepiej

Milloku powiem ci,ze ja tez mialam takie dni gdzie nie moglam spac,a ty nadal parcyjesz jeszcze co???Musi to byc wykanczajace

Dorcia dzieki za zyczenia jak twoje szkraby.Niewiem czy pisalac wybieracie sie na swieta do kraju???Dom juz urzadzony??

Evoska twoj synek to aniolek fajowo miec takie grzeczne dziecko,dobrze,ze masz chociarz momen na BB bo twoje posty zawsze sa takie wesole.

a GDZIE ASIA SIE PODZIALA CZYZBY URODZILA????
Kalluisa a co u cibie,jak Julka i mamusia sie czuja,pisz cos do nas?!?!?!

pOGODA DZIS DO D....A JA MIALAM AMBITNY PLAN WYJSC NA SPACER,MALE ZAKUPY,MUSZE NINUNCE KUPIC KURTE BO JUZ WYROSLA Z JEDNEJ,A DOBRZE MIEC DWIE.NIESTETY NA WOZEK NIE MAM JESZCZE POKROWCA WEC MALUCHY BY ZMOKLY,A OBOJE ZAKATARZENI NA MAXA.
oK MYKAM BO GEORGE SIE OBUDZIL

BUZKA PAPA

JAK SIE CIESZE ZE W KONCU MOGE NAPISAC !! :-) :-) :-)
U nas urwanie glowy ostatnio bylo:-D przyjechala moja mamuska i bylo mi cudnie,tyle mi pomogla z niunka:tak: chociaz bez konfliktow sie nie obeszlo:wściekła/y: typu np.dlaczego nie dokarmiasz malej?,ubierz jes skarpetki bo ma zimne nogi,ooo ma czkawke ja to bym dala 2 lyzeczki cherbatki i by przeszlo :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: .Ciezko bylo ale po 2 dniach dala sobie spokoj :-D
ale ogolnie bylo cudnie,pozwiedzalysmy troszke chociaz pogoda nie zawsze dopisywala.EVOS ja tez poczulam jakas duzo wieksza wiez z mama o czym i ty pisalas.Teraz tak tu pusto i cicho :sick: takie same z Julka siedzimy :sick: no do 4 po potem tatus wraca:happy:
po mamie przyjechal moj kuzyn z Portsmouth nba wekendzik:cool2: fajnie bylo bo oni maja cudnego synka Mieszka(2 latka) ktory tez czeka na siostrzyczke ktora bedzie 21.12 :happy: fajnie wygladalo jak maly patrzyl na Julke jak na laleczke.aaa MELANI jak masz ochote spotkac sie z kims z polandu to moge dac ci gg Marty mozecie sie spotkac i pogadac bo z tego samego miasteczka jestescie :happy: zawsze razniej :happy:

Co do Julki to smialo przyznam ze MAM ANIOLKA :-p :tak: mala pieknie spi je co 3-4 godzinki i zmienia sie z dnia na dzien :happy: placze jak ma kwasik w pieluszce albo jest glodna.choc ostatnio czesciej je w ciagu dnia (a ja mialam przyjemnosc poznac co to skok wzrostowy u niunki i kryzys laktacyjny:zawstydzona/y: ale teraz produkcja mlika idzie pelna para:happy: )
aaa mala zaczyna tracic wloski, smiesznie to wyglada bo traci na czubku:eek: i wszyscy sie smieja ze spi na glowie:rofl2:
Mysza uwielbia sie kapac i moze kiedys Otylie pobije:tak:
Dziewczyny narazie tylko o sobie ale obiecuje ze nadrobie zaleglosci :tak: troche staram sie czytac ale nie zawsze wychodzi z pisaniem bo zawsze ktos przychodzi:happy:

maxin izusia anya
STO LATEK,DUZO ZDROWIA, OGROM SZCZESCIA I KUFERECZEK STOWECZEK WAM ZYCZYMY Z OKAZJI TYCH KOLEJNYCH 18 URODZIN:-)

Opisy do zdjec wcielo:wściekła/y:
1.Zabcia z babcia
2.Mam wielki smok mmmm
3.Portsmouth noca
4.Tato testuje wozek a Julka smacznie spi ;)
5.nasza slotka zabcia

JAK SIE CIESZE ZE W KONCU MOGE NAPISAC !! :-) :-) :-)
U nas urwanie glowy ostatnio bylo:-D przyjechala moja mamuska i bylo mi cudnie,tyle mi pomogla z niunka:tak: chociaz bez konfliktow sie nie obeszlo:wściekła/y: typu np.dlaczego nie dokarmiasz malej?,ubierz jes skarpetki bo ma zimne nogi,ooo ma czkawke ja to bym dala 2 lyzeczki cherbatki i by przeszlo :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: .Ciezko bylo ale po 2 dniach dala sobie spokoj :-D
ale ogolnie bylo cudnie,pozwiedzalysmy troszke chociaz pogoda nie zawsze dopisywala.EVOS ja tez poczulam jakas duzo wieksza wiez z mama o czym i ty pisalas.Teraz tak tu pusto i cicho :sick: takie same z Julka siedzimy :sick: no do 4 po potem tatus wraca:happy:
po mamie przyjechal moj kuzyn z Portsmouth nba wekendzik:cool2: fajnie bylo bo oni maja cudnego synka Mieszka(2 latka) ktory tez czeka na siostrzyczke ktora bedzie 21.12 :happy: fajnie wygladalo jak maly patrzyl na Julke jak na laleczke.aaa MELANI jak masz ochote spotkac sie z kims z polandu to moge dac ci gg Marty mozecie sie spotkac i pogadac bo z tego samego miasteczka jestescie :happy: zawsze razniej :happy:

Co do Julki to smialo przyznam ze MAM ANIOLKA :-p :tak: mala pieknie spi je co 3-4 godzinki i zmienia sie z dnia na dzien :happy: placze jak ma kwasik w pieluszce albo jest glodna.choc ostatnio czesciej je w ciagu dnia (a ja mialam przyjemnosc poznac co to skok wzrostowy u niunki i kryzys laktacyjny:zawstydzona/y: ale teraz produkcja mlika idzie pelna para:happy: )
aaa mala zaczyna tracic wloski, smiesznie to wyglada bo traci na czubku:eek: i wszyscy sie smieja ze spi na glowie:rofl2:
Mysza uwielbia sie kapac i moze kiedys Otylie pobije:tak:
Dziewczyny narazie tylko o sobie ale obiecuje ze nadrobie zaleglosci :tak: troche staram sie czytac ale nie zawsze wychodzi z pisaniem bo zawsze ktos przychodzi:happy:

maxin izusia anya
STO LATEK,DUZO ZDROWIA, OGROM SZCZESCIA I KUFERECZEK STOWECZEK WAM ZYCZYMY Z OKAZJI TYCH KOLEJNYCH 18 URODZIN:-)

Opisy do zdjec wcielo:wściekła/y:
1.Zabcia z babcia
2.Mam wielki smok mmmm
3.Portsmouth noca
4.Tato testuje wozek a Julka smacznie spi ;)
5.nasza slotka zabcia

eeeeeej Kallusia :eek:
bylas w Portsmouth i sie nie ujawniłaś

nastepnym razem koniecznie sie odezwij
poznam chociaż jedną mamę z naszego forum :tak:;-)

reklama
;-) Kallusia bombastyczne zdiecia,Juleczka slicznie wam rosnie i milo slyszec,ze mamy kolejnego aniolka na forum:-) Niunka miala ten sam komplecik ogrodniczek dzinsowych z vestem;-) To bylo jej pierwsze wdzianko,ktore wlozyla na spacer:happy:

Do góry