reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Maxin-ty to jestes zorganizowana, pracujesz i jeszcze jestes taka aktywna na forum:-)Ja to ciagle nie mam czas;-)
Kallusia-coreczka jest urocza i slicznie wyglada w zielonej bluzeczce:-)
Dziewczyny mam pytanie:czy wy mozecie polecic mi jakis dobry polsko- angielki slownik terminologii medycznej?Chcialabym sobie kupic jakis dobry i korzystajac z tego ze tesciowie przyjezdzaja na swieta to by mi go przywiezli.Jest troche na internecie ale nie wiem ktory tak naprawde jest wart zakupu.Moze wy cos na ten temat mozecie powiedziec?Bede wdzieczna!​

reklama
Hej kochane :happy:
Moje chlopaki poszli na spacer, a ja zostalam w domciu i mam sie uczyc :tak: ale jak zobaczylam wlaczonego kompa jakos nie moglam sie opanowac, zeby do was nie zajrzec ;-) Hehe ciezko mi sie zabrac do nauki bo juz myslami jestem w Polsce :-D
Izusia ja ci niestety nie pomoge ze slownikiem bo nie mam pojecia jaki jest dobry :no: Jak tam Oskarus, widze, ze juz za stanie sie bierze, brawo!!! Silny chlopczyk. A ty masz rozmowe w czwartek, na pewno dobrze pojdzie, trzymam kciuki :tak:
Maxin super, ze imprezka udana i sie super pobawilas :tak: No i wasz aniolek dal wam poleniuchowac w lozku :happy: Mam nadzieje, ze nie masz nic przeciwko bo wkleilam jedna fotke Patiego z Natka na blogu Patryczka :confused: :-) Buziaczki dla Stokrotki od jej wielbiciela ;-)
Kallusia super ze jestes, teraz mam nadzieje bedziesz czesciej tu wpadac ;-) Wasz anioleczek przesliczny, no i tylko pogratulowac, ze jest taka spokojniutka :tak:
Melanie czytalam twojego bloga, bardzo podoba mi sie twoj sposob pisania :tak: Dobrze ze z coreczka juz wszystko ok :happy: Ale wiesz z ta slozba zdrowia tez jest tu roznie, zalezy na kogo sie trafi :baffled:
Maja wasza Martunia juz sie usmiecha, super :-) Pamietam jak ja sie nie moglam doczekac kiedy Pati w koncu zacznie sie swiadomie usmiechac :happy: Wspaniale uczucie prawda jak ktoregos dnia podchodzi sie do lozeczka a tu maluch usmiecha sie na twoj widok, mhhhh :tak: :-)
Miloku ty biedna spac nie mozesz po nocach :sick: dobrze, ze przynajmniej w dzien mozesz sie wyspac :tak: A jak malenstwo tak sie kreci, ze az brzuszek boli :confused: :-) Pati czasem jak mi zafundowal kopniaka to az mnie skrecalo :laugh2:
Olis no Patryk ma juz pelny usmiech i odkad ma te 4 zabki nauczyl sie cosw w stylu szczerzenia ich :-D wyglada to strasznie smiesznie :laugh2: A my wracamy dopiero 18 stycznia, takze wybyczymy sie w Pl :tak: A wy kiedy lecicie :confused: i na jak dlugo :confused:

Ja cos dzis zdycham od samego rana, gardlo strasznie boli i mam okropny katar :sick: Trzymam sie raczej z daleka od malego i nie caluje go bo sie boje, zeby mi sie bidulek nie rozchorowal na wyjazd :no: Mam nadzieje, ze mi szybko przejdzie :dry: Ok mykam sie w koncu cos pouczyc, bo zaraz chlopaki wroca i ochrzan dostane, ze zamiast sie edukowac siedze na BB :-) ;-)
Buziaczki :elvis:

Witam dziewczyny jestem tu nowa na forum babyboomowiczek, fajnie ze nie jestem sama jako mama z UK .Troszke boje sie porodu szczegolnie w obcym jezyku chociaz z komuniukacja nie mam zadnych problemow , ale wiecie sama swiadomosc ze jestes w obcym kraju. Wczoraj mialam tour of the birth centre w swoim szpitalu tj. ogladalam pokoje do porodow, wanne do porodu w wodzie , rozmawaialam z poloznymi i takie tam rozne i troszke mnie to uspokoilo a rodzic bede w Queen Charlotte and Chelsee Hospital nalezacego do Hammersmith Hospital's.;-) Najbardziej boje sie o to jak mam isc na zastrzyk w 30 tyg. bo mam konflikt serologiczny wiec beda podawac mi jakies antycialka brrrrrr.....mam nadzieje ze wszystko bedzie ok trzymajcie mamuski i do nastepnego:-)

witaj agus witajcie dziewczynki z UK
juz sie u was odzywalam ale teraz juz mieszkam w Uk i dzis podlaczyli mi neta wiec jestem:-)

wszystko jest tu oki zaklimatyzowalysmy sie z emi dobrze ale nieznajomosc jezyka mnie dobija musze koniecznie sie pouczyc tylko nie mam pojecia jak slyszalam o tych darowych szkolach ale musze poszukac co i gdzie
juz kiedys pytalam ale tak dla pewnosci zapytam jeszcze raz czy jest jakas mamusia z okolic greenfordu?

Witam wszystkie Mamusie z UK
wlasnie wczoraj wrocilam z Polski (nieplanowany wyjazd na trzy tygodnie) i fajnie znow do Was zajrzec. bardzo duuuzo napisalyscie i do tego jeszcze dodatkowy zamkniety wateek :(( kiedy ja to nadrobie?????
Zuzia przez ten czas wiele sie nauczyla. potrafi juz raczkowac, sama siada z pozycji raczkowania. wyrosly jej u babci dwa zabki :)) i ma juz ich az szesc :). zaczela juz jesc zupki w postaci rozdrobnionej tylko widelcem i wiele nowych rzeczy nauczyla sie jesc :). bylam tylko trzy tygodnie a masze dziecko tak bardzo sie zmienilo i uroslo. a jeszcze nadodatek moj maz zrobil mi niespodzianke i wzial pare dni urlopu i przylecial do nas abym sama nie musiala leciec spowrotem z dzieckoem :)) nic mi nie powiedzial ze przyjezdza i az mi sie lezka w oku zkrecila kiedy otwieram drzwi a tam widze mojego M :))
ide teraz troszeczke poczytac co napisalyscie i postaram sie troszeczke fotek zamiescic oczywiscie jak bede wiedziala jak je zalaczyc do wiadomosci :))

:-) hejka, mam chwilkę czasu więc postanowiłam zajrzeć i zobaczyć co nowego słychać. ogrzewanie na szczęście naprawione, więc już mamy cieplutko, wczoraj byliśmy na szczepieniu, malutka prawie nie płakała, dzielnie to zniosła:-) przy okazji zważyliśmy ją i niestety cały czas malutko przybiera, mimo, że już dostaje kaszkę i owoce i warzywa, pytałam jakie mleko modyfikowane mogę jej dawać, ale nie chcą mi powiedzieć, health visitor powiedziała,że do końca 6 miesiąca karmić piersią, dziwne:eek: . Dzięki za tą nazwę badania cytologicznego, już się umówiłam i jutro idę.

Anetka ja też już myślami jestem w Polsce, strasznie się cieszę, że jedziemy, bo już ponad pół roku tam nie byłam. Życzę zdrówka:-)

Izusia Oskarek już pięknie stoi, widziałam na wątku zamkniętym zdjęcia, super macie z nim tyle radości, dzieci są naprawde cudowne, trzymam kciuki za rozmowe w sprawie pracy, napewno się uda:happy:

Kallusia Juleczka prześliczna i macie naprawdę świetne widoczki, a ja dopiero teraz zauważyłam, że Ty z bielska jesteś, no widzisz a ja z Wisły, to prawie sąsiadki jesteśmy z Polski:happy:

Kasiula zapytaj może w counsilu, bo tam organizują darmowe lekcje, kiedyś chodziłam ale teraz niestety czasu brak i wszystko zapominam co umiałam:baffled:

Agus witaj na forum i nie obawiaj się wszystko będzie napewno dobrze:happy:

Zuzia miłego czytania, troszeczkę się nazbierało co:tak: , dzieci tak szybko robią postępy, sama się zastanawiam co będzie za 3 tygodnie jak wrócimy, pewnie małej ząbki wyjdą jak będze u babci i wszystkich sąsiadów pobudzi i rodzinkę też:-)

Maja to dobrze że malutka nie ma kolek, oby tak dalej:-)

Dorcia ja też jestem straszny zmarzluch, na szczęscie jak już pisałam wyżej znowu mamy ciepełko, a u was to cieplutko jak grzać nie musicie, bo my to juz cały dzień i noc grzejemy

Evoska Rocco śliczny i fajne ma te włoski:-)

Asia no właśnie gdzie się podziewasz, daj znać czy wszystko w porządku:tak:

trzymajcie się dziewczyny, pozdrowionka:-)

Agnes2606-dzielna corcia, ze tak dobrze zniosla szczepienie, a czy miala juz szczepienie na pneumokoki?A co do wagi to to ja karmilam malego do szostego miesiac a teraz juz przeszlismy na modyfikowane mleko.Zreszta moja pediatra w Polsce tez mowila ze do 6 m-ca moge karmic a potem to juz moge zamienic moje mleko na modyfikowane bo np dziecko bedzie potrzebowalo wiecej zelaza i innych skladnikow.Powodzonka!
Anetka-to mowisz ze przygotowania do wyjazdu trwaja.A wogole to kiedy i na ile jedziecie?A wiesz niedawno sie dopiero zorientowalam ze ty jestes z Rzeszowa czyli niedaleko mojego miasta.A nio i jak poszla ci nauka?Czy ty masz jakis egzamin?
Agus23-Witaj na naszym forum.Jak masz jakies pytania to pisz smialo!
Zuzia-fajnie ze sie odezwalas.Gratuluje postepow corci, prawda jakie to cudowne patrzec jak dziecko pieknie sie rozwija, codziennie uczy sie czegos nowego i robi takie postepy!
A jak tam nasze ciezarowki???

I znowu straznik nocny melduje sie na posterunku.;-)
Kallusiek super fotki i ta mala no cudo zabka:-D .a ty jak sie czujesz swiezo po porodzie?
Zuzia gratuluje malej spryiuli.dzieci tak super wygladaj jak raczkuja:tak: :-)
Ale mezus Tobie surpisa zrobil, tez bym sie chyba poryczala:tak:.
Anetko Ty sie kuruj po nam tu wszystkie pozararzasz i od patiego to narazie z daleka. jak juz ktos pisal nie ma nic gorszego niz widok chorego dziecka:sick: ja tez troche pokasluje ale zraz zapodalam sobie soczeka z czarnego bzu z cytyna i moidem na goraco i mam nadzieje nie rozlozyc sie na dobre:tak: :tak: :tak: :tak:
maxin jak sie nie myle to ty pisalas ze ja jeszcze pracuje. Nie kochana nie pracuje . odkad 2 razy zemdlalam w pracy wyslali mnie na zwolnienie i niechca nmnie tam widziec do rozwiazania.:tak: mam co do tego mieszne uczucia, bo kase trzeba odkalad na wesela a ja tylko wydaje:tak: :tak: :-) i jak sie dobrze czuje to juz bym do pracy poleciala. chociazby teraz:tak: Jak lezec musialam to nawet mi to przez mysla nie przeszlo ,ale 3 tyg sie wybyczylam w wyrze i juz od jakiegos czasu moglabym isc.tylko ze znowu na drugi dzien zle sie czuje i juz nigdzi enie ide:tak: :-D i tak mam w kolko:-D :-D :-D
Kasiula matula faktycznie brak jezyka to duza przeszkoda,ale nie jest to nie do przejscia . mam tutaj mnustwo kolezanek ktore ani be ani me po angielsku i sobie radza za pomoca innych kolezanek:-D . podziwiam za odwage bo ja bym sie chyba nie odwazyla przyjechac tutaj kompletnie nie znajac jezyka.:baffled: nawet znajomosc na podstawowym poziomie duzo daje:tak: wiec ucz sie kochana zeby latwiej i przyjemniej tutaj tobie bylo:tak: :tak: :tak:

Agus23 to ty juz pewnie zaawansowana ciezarowka jestes. ktory tydzien?
Asia sie schowala i pewnie juz sie dzidiza zajmuje????????!!!!!!!

Siedze z kompem na kolanach i maly boksyje m w kalwiature od dolu. chyba chce cos do Was napisac:-D :tak:
Mykam cos zjesc. milego dnia

:-) WSZYSTKIM DZIECIACZKA NA OBCZYZNIE MIKOLAJKOWE HOHOHO ORAZ USCISKI I CALUSKI SLE NATALKA:-) :happy: :-)

natkajakmikolajbc8.jpg

reklama
Jak milo swieci sloneczko,az chce sie zyc:-)
Swiateczny nastwoj powoli wszytskich ogarnia,ja juz nie moge sie doczekac Swiat,tylko szkoda,ze nie bedziemy w kraju,szczerze mowic sniegu bedzie mi brakowac.W wekend ide kupic choinke,co roku mielismy swierza,ale na tym mieszkanku nie ma miejsca na taka bo przewaznie sa one szerokie.Rownie musze zaczac myslec o prezentach,uff co Natce kupcic nie mam pojecia:baffled: A wy co swoi pociecha planujecie pod choinke kupic???Jak maluchy wstana idziemy na spacer,moze w koncu kupie kurtke dla niunii w next widzialam sliczna,kaki koor,bo rozu mam juz dosc,ogolnie nie kupuje jej nic rozowego,ale od znajomych ma ciuszki,a tutejsci lubuja sie w tym kolorze,wrr...

Miloku no tak epiej odpoczywac jak sie zle czujesz,nie ma co przeslilac organizmu.

Izusia z ciebie nocny marke widze,jak Oskarek widac zabki???Natalace chyba rosnie dolna trojka ,jakos tak dziwnie nie pokolei,bo widze jakby rog zeba:baffled:

Agnes jak dobrze ze macie juz ogrzewanie,ostatnie nocki nie byla bardzo zimne chociarz tyle,ale na pewno wymarzliscie co?Najwazniejsze,ze ma przybiera jak zacznie wcinac solidne jedzonko na pewno bedzie szyciej rosla;-)

Zusia powiem ci,ze ja wlasnie zauwazylam,ze nasz klimat dobrze dziala na dzieci,ja tez widzialm jak Natka w kraju szybciej rosla i robila nowe rzeczy,przez dwa tygodnie tyle zmina,a tu czasami czekam tygdoniami na cos nowego,hi,hi,hi dziwne to co!!!Fajnie czas spedziliscie

Anetka daj znac jak test,pewnie duzo czasu nie bedziesz miala bo jutro juz wyjazd fajnie masz,miesiac u rodzinki na pewno dobrze sie bedziesz bawic:-) Co do fotek na blogu Patiego nie ma problemu;-) W koncu musi sie pochwalic swoja dziewczyna,aby inne nie zarywaly,hi,hi,hi;-) Bo niunka bedzie bardzo zazdrosna:happy:

kasiula matula fajnie,ze masz juz net wiec pisz co tam u was.Ja coreczka sie zaklimatyzowala?

Agus23 witamy u nas,gratuluje fasolki,w ktorym jestes tygodniu???;-)

Tigger jak z mieszkanie znaleziscie juz,brzusio pewnie urosl??

My jestesmy juz od 5.00 na nogach,uff spac mi sie chce,ale tak cudna pogoda,ze szkoda marudzic.Mala coraz czesciej w nocy przewraca sie na brzuszek,a ja wciaz mam Schiza,ze zle jej sie oddycha:confused:

do uslyszenia papa:happy:

Do góry