reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Hejka ja na momencik zobaczyc co tam u was slychac.Ja po ciezkim popoludniu,oba maluszi byly marudne,chodza zakatarzone,George zabkuje wychodza mu gorne,Natka chyba tez przezt to marudzila,nie dadza sobie noska wycierac,och jak mi ich szkoda.Dobrze,ze jutro wolne.Jeszcze wracaja co domu pociag byl opozniony o 25min,wiec postanowilam jechac na okolo,pociegiem mam doslonie 10min calej podrozy wlacznie z dojsciem do domu,a autobusem troszke wiecej,ale coz czekac mi sie juz nie chialo.

Olis jak mi przykro,ze biedy Oliwerek chorusiany,takim malusza w sumie ciezko cokolwiek przepisac,zycze aby szybko wyzdrowiola,no i aby tatus nie musial miec operacji,zlamain to nie ciekawa sprawa w tym wieku.Juz niedlugo go zobaczysz na pewni bedzie mu od razu lepiej jak zobaczy core i wnoczka:-) Olis nie smuc swoej piekne buzi,usmiechni sie juz niedlugo bedziesz w kraju;-)

czarnula83 witamy u nas no i GRATULACJIE:-) ,pisz co tam u ciebie abysmy mogly cie poznac.A kwas foliwoy nazywa sie FOLIC ACID,polecam tabletki z witaminami i mineralami i kwase foliowym ktore naywaja sie PREGNACARE tablets

ok mykam wkleic fotki

dobranoc papa

reklama
Dziewczynki bardzo dziekuje za wszystkie milusie zyczenia i pamiec.To naprawde bardzo bardzo mile z waszej strony, nie pamietam kiedy dostala az tyle zyczen:-)
U nas ok, milusio spedzilismy dzien, maz milo mnie zaskoczyl bo ja myslalamz e zapomnial o moich urodzinkacha on jak zwylke po cichutku cos wykombinowal i mnie zaskoczyl:-)
Maz czuje sie ok choc krew nadal leci mu z nosa ale lekarz powiedzial ze tak bedzie przez kilka dni.
Ja nie pamietam czy wam pisalam ale jutro mam spotkanie w sprawie pracy w przedszkolu, troche sie stresuje ale moze jakos dam rade, nio chodzi glownie o moj angielski;-)
W weekend organizuje mala imprezke urodzinowa, rozkladam ja na dwa dni bo nasze mieszkanie jest za male i nie miejsca na wszystkich gosci, wiec ich podzielilam na dwa dni:-)
Oskarciu juz spi, podczas usypiania troche poplakal, jakies 10 minut moze i usnal, spi anioleczek moj.A wiecie od jakiegos tygodnia jak go delikatnie niby probujemy postawic na nozkach to on super sie trzyma.Stoi sztywno nogi mocno wyprostowane, super sie utrzymuje, mam wrazenie ze szybko zacznie chodzic.Nio i lubi sobei tak stac i machac nozkami, cieszys ie przy tym i smieje.Nio i tez coraz dluzej udaje mu sie siedziec samemu:tak:
Zmykam bo musze sie na jutro przygotowac troszke.
Dobrej nocki i jeszcze raz dziekuje za zyczenia:-)

maxin moj tatko jest tutaj -i pojawia sie problem bo wiesz teraz przestal pracowac???? no i niby nie wie co teraz robic czy starcsie o odszkodowanie ???no bo istnieje ryzyko ze mu podziekuja???a zalezy mu na tej pracy
dzieki za cieple slowa:happy:

spadl z drabiny trakcie pracy i zlamal doslownie reke w przegubie:-( wiemy ze mu sie nalezy odszkodowanie ale on niewiem czy chce:eek: bo chce tam zostac zalezy mu na tej pracy dlugo sie o nia staral i bo i sie ze go wywala??????????szpital przepisal mu tylko paracetamol ale jak go zobaczylam to uwierzycie on doslownie wyl z bolu i pedem do gp tam wypisali cos co dalo skutek natychmiastowy

kurcze jak spadl w parcy to powinie sie starc,a z pracy przez to,ze bedzie sie staral o odszkodowanie,nie powinni go zwolnic,w sumie nie znam sie na tutejszym parwie,ale tak mysle.Kumpel fatalnie zlamal noge na budowie i dostal piekne odszkodowanie,ale staral sie o nie chyba z trzy lata.
Wiesz on i tak nie bedzie mogl parcowac z tak reke,wiec sam zobaczy co pracodawca zrobi:baffled:

Izusia POWODZENIA JUTRO NA ROZMOWIE,TRZYMAM KCIUKI

czesc dziewczyny:-D

strasznie dlugo nie bylo mnie na bb, ale nie moglam ani chwili czasu znalezc - dopiero wieczorkiem bylam wolna, ale wtedy to M sie do kompa przyklejal... i nie mialam szans najmniejszych na bb wskoczyc.
strasznie duzo spraw do zalatwienia nam sie ostatnimi czasy nazbieralo - bylismy w konsulacie na spotkanku paszportowym:-D poszlo gladko, bez problemow...paszporcik odbieramy 27 grudnia. za kilka dni przyjezdza do nas moj tatus, wiec mieszkanie musialam posprzatac :-D:-D i ogrod, bo lisci bylo strasznie duzo:-), a 20 grudnia tesciowie na cale swieta i sylwestra sie zwalaja:-):-)...a kilka dni po ich wyjezdzie my sie wreszcie do polski wybieramy - wszystkie sprawy papierkowe oskarka zalatwic i na chrzest:-):tak: - wstepnie termin chrztu wyznaczylismy na 21 stycznia:tak::tak::tak:

a od dwoch dni oskarus przeziebiony jest - nosek ma zapchany, bylismy u lekarza i kropelki nam do noska przepisal, ale zeby mu je wkropic, to musze sie bardzo nagimnastykowac,:tak::-D, bo sie kreci strasznie:tak:

:-) w miare mozliwosci postaram sie nadrobic wszystkie zaleglosci choc troszke tego jest do czytania :laugh2:

najserdeczniejsze zyczenia dla wszystkich solenizantek :-D:laugh2: sorki ze z opoznieniem.

DZIEWCZYNY, mam pytanie - czy po porodzie bylyscie na jakiejs kontrolnej wizycie u lekarza, zeby sprawdzic jak sie sprawy maja, czy wszystko sie dobrze wygoilo, zabliznilo itp. Ja mialam miec taka wizyte przzy okazji pierwszego szczepienia oskarka... i oczywiscie byla, tylko pani doktor mnie nie badala, tylko zadala kilka pytan i koniec... a ja bym jednak chciala sie przebadac...:-)

pozdrawiam wszystkie mamusie i ich pociechy , jak nadrobie zaleglosci to wlacze sie do konwersacji, bo teraz troszke nie w temacie jestem. wybaczcie:happy:

dolacze jeszcze kilka nowych foteczek :-D

Pogoda dzisiaj typowo barowa... niewiele dzis zrobilismy, bo cos zaczyna mnie lapac. Boli mnie glowa i zlapalo mnei przeziebienie, wiec kuruje sie w domu :-( :sick:
maxin- nie, od tamtego czasu nie bylam jeszcze w pracy. Ide jutro (niestety). A pracuje 16h w tygodniu, ale w nastepnym tygodniu planuje juz dac wypowiedzenie. Chce po prostu pokazac szefowej, ze nie jestem na jej lasce, a ona jest ogolnie w desperacji, dlatego, ze rakuje jej pracownikow. Wiec bedzie miala jeszcze jednego mniej :tak:

reklama
Anetka- telefony rzeczywiscie robia szal, a dzieci sa bardzo madre i Pati wiedzial, ze kupilas mu jakas tam podrobke ;-) Josh tez ma zabawke-komorke i lezy w kacie, nawet komorka Grahama, ktora wrzucil kiedys do szklanki z sokiem i przestala dzialac zostala mu wreczona- ale tez mu nie pasuje. On woli wszystko co niedozwolone. Josh lubi tez prasowac hehe. Zawsze nasladuje, ze prasuje i jezdzi zelazkiem po dywanie. Poza tym ostatnio "zaczail" co to jest MALPKA (w zegarze ma taka malpke, ktora przy kazdej pelnej wybitej godzinie wyskakuje z bananem) i teraz jak sie go pytamy GDZIE JEST MALPKA to zawsze pokazuje na zegar :-) Wie oczywiscie do czego sluzy grzebien, bo juz od dawna zaczesuje wloski, ktorych nie ma wiele :-) Pilot od telewizora zawsze kieruje w strone telewizora- powtarza po prostu wszystko co widzi u mnie i Grahama. Taka mala papuzka z niego.

Do góry