reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

MAXIN Z OKAZJI URODZIN ŻYCZĘ PRZEDE WSZYSTKIM DUŻO, DUŻO ZDRÓWKA, UŚMIECHU NA CO DZIEŃ, WIELU SUKCESÓW, SPEŁNIENIA WSZYSTKICH MARZEŃ I DUŻOOOO POCIECHY ZE STOKROTKI
:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

reklama
Maggusia my zameldowaliśmy Karolinkę w Polsce i już dostaliśmy pesel dla niej a tą kartę też sobie załatwiłam, może spróbuj wypełnić tę aplikację na kartę, my otrzymaliśmy ją w ciągu 3 dni:happy:

Melanie- to moze powinnas pomyslec o zorganizowaniu Sylwestra dla mam z dziecmi, ktorych mezowie pracuja. Moze jakies babyboomowe mamy by sie zglosily i nie byloby tak samotnie...wkraczac w ten Nowy Rok. No chyba, ze rzeczywiscie nie masz najmniejszej ochoty. Ja akurat nigdy nei lubilam przepuszczac takich wazniejszych dat. No i niespelna rok temu jak urodzilam Josha (23 grudnia) musialam witac Sylwka- tylko kilka dni po porodzie.

a wiesz, ze zadałam to pytanie z myślą, ze zbiorą się mamy chętne do spedzenia sylwka on line :-D

co do DAT to ja rowniez z tych co lubią świętować ale... od jakiegos czasu jest jakoś inaczej :dry:
tzn lubie imprezki ale chyba rzecz w tym, ze jak bylam panienką to mialam duzo kolezanek imprezowiczek a jak stalam sie stateczną mamuśką, to kolezanki poszły w tany a ja.... tańce w domu z pieluchami

wcale nad tym nie ubolewam, bo tamto życie było kolorowe ale jakieś ... puste :confused:

teraz u mnie jest czas na dzieci i na tym sie skupial całkowicie, pewnie jakbym nie była w ciązy to już bym sie jakoś tam rozrywkowała

nie ukrywam ze czasem marzę sobie o tym, ze bede miała odchowane dzieci i grono fajnych znajomych tu w UK, z którymi będe mogła wychodzic na super imprezki itp :tak:

ale nie zamienilabym sie z nikim na to co mają teraz moje bezdzietne koleżanki :no::-)

Olis-nio i jak tam wizyta u lekarza?Oby wszystko bylo dobrze nio i Olivierek szybko wyzdrowial.Duzo zdrowka dla was:-)
Anya-to super ze dobrze sie bawilas w ramach urodzinowego wieczorka.Tak trzymac, nio i fajnie ze masz takie kolezanki z ktorymi mozesz wyjsc.A co do pracki to niezle mialas przejscia, ale teraz to juz chyba bedzie dobrze?A swoja droga podziwiam ze mialas odwage tak wykrzyczec co cie boli swojej szefowej.Ja pewnie bym sie na to nie zdobyla bo bym sie bala ze mnie wywala.Ale ty dobrze zrobilas, i pewnie ci ulzylo.A jak sie miewa Josh, bardzo rozrabia?A z kim on jest jak ty chodzisz do pracy?
Maxin-dziekujemy za troske, maz ma sie dobrze, wczoraj wieczorem wyszedl ze szpitala i przywiozlam go do domku.Lekarz powiedzial ze wszystko jest ok i moze wyjsc tego samego dnia.Musi tylko przestrzegac wszystkiego co zalecil lekarz.Teraz odpoczywa sobie w domku, mowi ze wszystko ok choc ja wiec ze jest troszke slaby i musi lezec z glowa do gory.A Oskarus no coz, nadal dokazuje w nocy, niby nie tak strasznie ale wiem ze juz powinien przesypiac cala noc.Wiem ze jesli to zabkowanie to moze to byc usprawiedliwienie.Spi ladnie do ok 3.oo a potem budzi sie ze dwa razy i dopiero usypia ok 6.oo i spi do ok 8.00.Czasem tak nad ranem to juz chce sie przelamac i wziac go do sibei bo wiem ze u nas w lozku zasnie moment, ale sie powstrzymuje.Czasem go biore ale to juz ok 7 jak sie przebudzi bo wiem ze juz nie bedzie spal to sobie razem jeszcze wariujemy:-DA ty jak sie masz kochana, jak twoj humorek?Daj znac jak spedzasz urodzinkowy wieczorek:-)
Knw-pewnie ci ciezko w takiej pracy, bo non stop trzeba byc na nogach i na penow krzyz daje o sobie znac.Ale to juz niedlugo jak piszesz, wiec zycze wytrwalosci i duzo zdrowka:-)
Toola- nio to gratuluje zabka.I wogole to fajnie ze wychodzil tak bezbolesnie i mala nie dala wam w kosc, tez bym tak chciala.;-)
Melanie-tylko uwazaj z ta silownia, ja wiem ze w ciazy tez nalezy dbac o kondycje i forme ale pamietaj ze wszystko z umiarem:-)Badz ostrozna.
Maggusia-ja nie wiem czy na te karte to szczepionki sa za darmo ale na pewno wszystki wizyty u lekarza ogolnego oraz w poradniach specjalistycznych np neurolog, laryngolog itp.A to link to stronki z kwestionariuszem dotyczacym wyrobienia tej karty:
https://www.ehic.org.uk/InternetPROD/home.do
Anetka-tylko trzeba sie cieszyc ze Pati to taki radosny chlopczyk.A swoja droga to ciekawe co tak smieszy maluszki gdy tak sie ciesza bardzo:-)Ciekawe co sie wteyd dzieje w tych ich maluch madrych glowkach:tak:A i dziekuje za przypomnienie info o tych programach do obrabiania zdjec.A praca hm.. wyslalam aplikacje nio i wczoraj zadzwonila menadzer tego przedszkola umowic sie na spotkanie.Ide w piatek ale szczerze mowiac nie nastawiam sie na nic, nie chce sie rozczarowac.Boje sie ze jak kobieta ze mna zacznie rozmawiac i uslyszy jak mowie po angielsku to nici z pracy.Nio ale zobaczymy, nie bede zapeszac.Cho mowie ze ja moge zaczac od asystowanie i zajmowania sie najmniejszymi dziecmi, bo to przedszkole jest od 0-5.A jak sie ma wlasnie dziecko to ma sie praktyke w takiej opiece:-)A jak tam twoj college?
Majeczka-to super ze Martusia tak ladnie spi i w sumie rzadko budzi sie w nocy, ale to dobrze dla ciebie, mozesz odpoczac.A czy ty nadal karmisz piersia?I wogole jak sie czujesz jako mamusia, jak sobie radzis?A co do pytania o wysypke to teraz chodzimy co miesiac na kontrole do egzema clinic.Czasem niuniowi pojawia sie krostki ale tylko meijscowo i neiwiele, ale wtedy od razu go smaruje, tak jak mi lekarka kazala i na drugi dzien schodzi.Wiec juz raczej jest ok, i skora niunia nie jest taka sucha.:-)
Zmykam bo oczy mi sie juz zamykaja.
Spokojnej nocki.

Maxinko z okazji 18-stych urodzin ;-) zycze Ci samych pogodnych dni, ogromu radosci, oceanu milosci, pociechy ze swojego skarbka tego malego :-) i tez tego duzego ;-) i aby kazdy dzien byl piekny i wyjatkowy :happy:
Kobitki znowu dzis ja czuje sie fatalnie :baffled: a to dlatego, ze wczoraj dostalam @ no i brzuch mnie boli, a mialo byc lepiej po porodzie :dry: No ale musialam sie rano zwlec i pojechac do collegu:sick: Pati juz sie wspina po wszystkim, na razie staje na kleczkach ale jak tylko kucne kolo niego to zaczyna po mnie sie wspinac i stawac :happy: Moze na swieta juz bedzie chodzic :laugh2:
Melanie no masz racje, ja tez juz sie wybawilam za wszystkie czasy, choc czasem przydalby sie jakis wypad na miasto ;-) No i absolutnie nie zamienilabym sie z moimi bezdzietnymi kolezankami :no: choc juz niewiele takich zostalo ;-)
Toola gratulacje dla Murzaleczki z okazji 1 zabka :tak: No to zuch z niej dziewczyna jak tak bezbolesnie to przeszla. Bravo :laugh2: A ty bidulko spac nie mozesz bo meza brak :-( A kiedy przenosicie sie z Murzalka do tatusia :confused:
Olis duzo zdrowka dla kochanego Oliwierka :happy: A co z nim sie dzieje, ma goraczke :confused: czy to jakies przeziebienie :confused:
Maggusia najlepiej jak wyrobisz malemu Pesel i go zapiszesz do lekarza rodzinnego :tak: Mozesz sie starac o ta karte ale ona jest i tak tylko w naglych wypadkach, wiec jesli maly sie przeziebi to nie wiem czy wezma to pod uwage :baffled: Ja skladalam juz dawno na nia podanie i miala przyjs w ciagu tygodnia, minal miesiac i jej wciaz nie ma :dry: Wczoraj zadzwonilam do nich o co chodzi :confused: No i gosc mowi ze wyslali ja po 2 dniach :szok: no i zaginela gdzies po drodze :baffled: Maja wyslac jeszcze jedna, mam nadzieje, ze dotrze przed naszym wyjazdem :dry:
Maxin wiesz ja tez zauwazylam, ze Patryk teraz mniej je, zostawia jedzonko przy kazdym posilku :dry: Podobno jak dzieciom ida zabki to traca apetyt. No i wiem, ze Pati mial takie etapy, ze nagle mu brakowalo jedzenia i musialam mu dawac wiecej, po czym za jakis czas tracil apetyt i jadl spowrotem mniej. Nie wiem ale mi sie wydaje, ze on tez rosnie tak etapami, nagle widze, ze jest wiekszy, to moze wtedy tez potrzebuje wiecej jesc, po czym sie w koncu najada ;-) Jesli chodzi o trening nocnikowy to Pati ponad tydzien robil codziennie po kolacji siusiu i kupke do nocniczka :-) Juz sie ucieszylam, ze sie nauczyl bo jak go sadzalam to po 2 minutkach juz byla sprawa zalatwiona, a tu wczoraj nic nie wyszlo :dry: i dzis tez tylko siusiu, ale dobre i to :laugh2: Ja tez nie licze, ze on sie szybko nauczy, tylko go sadzam, zeby wlasnie sie przyzwyczail i oswoil, zeby sie pozniej nie bal :-p
Izuisu jak sie maz czuje :confused: Jak znajdziesz chwilke to napisz co tam u Oskarka :happy: Ma juz jakies zabki :confused: spi w nocy :confused:
Buziaczki na dobranoc :happy:

IZUSIA NASZA SKARBIE W DNIU TWOICH URODZIN ZYCZE CI DUZO UMIECHU NA CODZIEN,ZADROWKA,SILY I WYTRWALOSCI W DAZENIU DO CELU I MARZEN,KTORE MOZNA SPELNIC,POCHIECHY Z OSKARKA I DUZO MILOSCI:-) :-) :-)

MILEGO DNIA ZYCZE;-)

hEJ BABECZKI:happy:
Moj humorek powrocil,ciesze sie,ze zle dni minely,macie racjie nie ma co tracic czasu na zle nastroje;-) Pogoda jest sliczna i to rowniez nakreca mnie do pozytywnego myslenia.Jutro rano idziemy do lakarza bo wyspypa wciaz meczy Natke i przy okazji ja zwazymy,Dluga jakas tak mi sie wydaje chyba urosla,dzic musilam ja rano budzic,7.15 a ona wciaz spal jak kamien.Wieczorek wczoraj byl bardzo spokojny,maz choruje wiec nic specjalnego nie robilismy,ale w sobote spodziewam sie gosci wiec bedzie milo.Ma poraz pierwszy zaskpczyl mnie pieknym bukietem kwiatow:szok: ;-)
Biedna Natalka,ja W.je wyciagnol tak sie wystraszylam i plakusiala,pierwszy raz ze starchy przytulila sie tak mocno do mnie.No i widze,ze probuje mowic ma,mi wiec to dobry poczatek:-D

Izusia fajnie ,ze wszytsko poszlo dobrze i maz w domku odpoczywa,zdroka zyczymy.Mowisz,ze maly nie za bardzo spi w nocy,wiec mozliwe ze to zabki,dlugi to proces,ale pwnie juz niedlugo zobaczysz zabki.A ty jakie masz plany na urodzinki?

Anetko super,ze tak dobrze idzie wam trening,sprytnego masz synka i taki madry.Wsloczuje @,ja to nieiwem co to juz od poltorej roku,przez ten zaszczyk nie mam wogole.Za tydzien wyjazd pewnie juz odliczasz co?

Maggusia biedny Brajanek z tymi kupkami,pewnie pupa odparzona co???Z tym leczenie to zamieszanie,my w sumie nie meldowalismy mala w karju,a o pesle wyslalam tutaj,ale nwiem czy dostalam bo w sumie nic nam nie przyslai,na paszport tez czekam juz chyba z miesiac,ale jak pamietam na 10-tni czeka sie dlugo,tylko nieiwem czy nas powiadomiom ze trzeb go odebrac czy nie:baffled: A ty jak spedzasz czas w kraju???Samopoczucie lepiej??Ja w sumie wiel ci nie poradze jak to z nasza sluzba zdrowia,bo z mala chodzilam prywtnie.

Melanie to fakt majac dzieci wiel rzcezy sie zmienia,co wclae nie znaczy ze na gorsze prawda,czasmi mi brak swoboty,tzw,aby mozna bylo wyjsc kiedy sie chce,ale w sumie nie az tak bardzo.Nie zamienila bym swojego zycia na zadne inne,mama swoaj perelke i to jest najwaniejsze.Jak coreczka juz chodzi do przedszkola???Twoj brzusi rosnie,ty to odwazna jestes na silownie chodzisz;-) Ale uwajaz mimo wszytsko:-)

Toola gartuluje pierwszego zabka,siwtenie,ze tak bez bolenie to przechodzi,z niej to aniolek.Kiedy do meza lecicie???

:-) Jeszcze raz dziekuje calej ekipie za zyczenia,bardzo mi milo:-)

Ok mykam bo NATKA SIE PREBUDZILA

BUZKA:happy:

Izusiu z okazju urodzin zycze Ci pociechy z Twojego szkrabka, pogody ducha, duchowej beztroski, bezstroskiego nastroju i nastrojowych chwil :-) :-) :-)

reklama
Pedze szybciutko z zyczeniami do naszej IZUSI :-)
Zycze Ci skarbie duzo szczescia! Aby usmiech nigdy nie znikal z Twojej pieknej buzki, abys czula sie spelniona w zyciu, abys nigdy nie zaznala braku ciepla, zyczliwosci i milosci ze strony innych ludzi. Spelnienia wszystkich najskrytszych marzen i wszystkiego NAJ NAJ! Buziaczki urodzinowe dla Was.
W ogole to fajnie przypadaja nasze urodzinki (ja,izusia,maxin). Trzy dni z rzedu... taka Trojca Swieta :-D

Do góry