reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Hej laseczki! Ale dzis dziwna pododa, raz pochmurno a raz slonecznie :dry: Mam nadzieje, ze bedzie ladnie to skoczymy na jakis spacerek :tak: Pati mi cos ostatnio nie chce spac w dzien, moze juz nie potrzebuje 2 drzemek :confused: Sama nie wiem, wczesniej zasypial kolo 11, a teraz 12 a on nadal sie buntuje w lozeczku :baffled: Hmmm a o 1 je obiad :dry: Zobaczymy moze zasnie :tak: A tak w ogole to PAti dzis przez caly czas prania siedzial przy pralce :-) Ostatnio to jego ulubione zajecie, a mama ma chwilke dla siebie ;-)
Anulka99 no ja w sumie mam prawko, ale gdzies zgubilam :baffled: Lata nie jezdzilam, ale chyba wyrobie sobie nowe, bo widze, ze teraz z dzidzia to by sie bardzo przydalo :tak: Wow Olenka przespala cala noc, super, oby tak dalej ;-)
Olis no i co bylas juz u lekarza :confused: co ci powiedzieli :confused: Ja tez sie zastanawiam nad jakims zabezpieczeniem, ale chyba nie spiralka sama nie wiem co :confused:
Izusia z tymi fotkami to kiedys pisalam, sciagnij sobie ktorys z programow z neta: Collage Maker lub Frame Master - one sa za darmo na 30 dni :tak: Mozna w nich fajnie oprawiac i przerabiac fotki. A jesli brak ci czasu to sciagnij sobie Photo Frame Show - on jest tylko na 15 dni, ale w nim sa juz gotowe rameczki (np. ta z motylkami, w ktora oprawilam fotke Patiego i Natki ). Jak bedziesz miala jakies problemy to pytaj :happy: A jak w ogole starania o prace :confused: Masz cos na oku :confused:
Toola Krysia przesliczna i jak sie zmienila :tak: Pewnie w Polsce babcie ja rozpieszczja :-) Zagladaj do nas czesciej :tak:
Miloku slicznie razem wygladacie :tak: i jaki piekny brzusio ;-) No ciaza ma to do siebie, ze hormony wariuja, raz sie czlowiek cieszy a raz beczy :baffled: I zobaczysz jeszcze ci kiedys bedzie brakowac bycia tym sloniatkiem ;-)
Maxin nie ma sprawy zdzwonimy sie i ugadamy na piatek :tak: Ale ja ci tez zazdroszcze mamy tutaj, ale juz niedlugo tez bede przy swojej ;-) No wlasnie tak jak pisalam wyzej tez bede zalatwiac sobie prawko, tylko ja mam problem tego rodzaju, ze moj L prawka nie posiada :-) A jak twoje sprawy zdrowotne :confused: bylas na badaniach, czujesz sie juz lepiej :confused:
Tigger brzunio sliczny i jaki jeszcze malutki :-) a jak sparwy z mieszkaniem, szukacie czegos nowego :confused: czy landlord bedzie dobudowywal lazienke :confused: A jak ty sie w ogole czujesz :confused: :happy:
Malvinka piastki zacisniete, zeby wszystko dobrze bylo z toba i fsolcia. Wszystko dobrze sie ulozy!
Maja, Evoska a jak wy sobie radzicie jako swierze mamuski :confused: Maluszki ladnie spia w nocy :confused:

Buziaczki :cool2:

reklama
hej

miloku-slicznie wygladacie i fajoski brucholek, nic sie nie martw waga zaraz po porodzie polowa spadnie a druga zaraz za nia:-) :tak: ,

maxin- och ja ciagle mysle jak to by bylo gdybym tu jezdzila w sumie nie mam tego problem bo nie mamy samochodu:-D , ale przeciez wkoncu bedziemy mieli, w polsce jezdzilam ale tu jakos nie moge sobie wyobrazic, a jak Natalcia i zabki

oli-chrzciny robicie w polsce?

anulka-mam nadzieje ze malenka bedzie zawsze tak spala:tak:

Anetko-to musi super wygladac jak tak Patti patrzy sobie na pranko:-D :-)

a u nas ok, malutka ladnie spi w nocy tylko budzi sie na jedzonko o 1.00 i okolo 5.00 a w dzien zalzy albo spi jak susel albo czuwa sobie godzinami i patrzy na swiat:tak: , ladnie je naszczescie nie mamy problemow z jedzonkiem, jest fajosko:tak: od dzis juz skonczyl sie urlop mojem M i zostalysmy same na polu bitwy:-D

buziaki dla was pa

dzieki dziwczyny za komplementy:tak: :tak:
JA tak specjalnie ,lasa na mile slowa, zamiescilam najladniejsze jakie mamy zdjecie ze slubu:-D :-D :-D :-D
ide sobie dzisiaj pocwiczyc w wodzie. supper sprawa dla kregoslupa bolacego.:tak: :-)
Toola twoja malutka jest slodka:tak: :-) takie promienne sloneczko

Maxin jak malutyka i jej zabkowanie. lepiej po tym laku co wczesniej pisalas(nie pamietam co to bylo).I uwazaj na siebie w tych metrach ,rozne rzeczy tam sie dziac moga:baffled:

Maja pozwolilam sobie jeszcze raz przeczytac opis porodu twojego i innych listopadowek i wzruszona siedzialam caly poranek, a lzy lecialy po policzku:tak: :tak: roznie to bywa z tymi porodami, jedne lzejsze drugie ciezsze ale wszystkie zakonczone cudem.:tak:

Anulka gratuluje przespanej calej nocki, bo tak dalej:tak: :tak:

Witam Mamusie!

Bylismy u lekarza Brian dostal Trilac na unormowanie flory bakteryjnej i kupki powinny ustac:tak:
Natomisat tutaj lekarze niektorzy sa tak niezorientowani ze juz nie wiem co mam im podawac pierwsze kazali mi podac ubezpieczenie moje wiec podalam mojego M a pozniej pesel no ale przecie peselu maly w U.K nie ma:confused: wiec zobaczylam ze w karcie pisze Child nhs no i to podalam:happy: ale mowia ze musi byc pesael polski i mam do was dziewczyny pytanie co w takiej sytulacji mam robic:confused: czy ktoras z was starala sie tu o pesel dla dziecka czy tylko wyrabialyscie ta karte i wszytsko bylo normalnie i tam tez byl pesel itd PROSZE WAS BARDZO O TYTLUMACZENIE MI TEGO!bo jestem zielona.Mowia tez aby nadac dziecku polska metryke urodzenia no ale mojego M tu nie ma wiec to raczej niemozliwe.
BEDE WDZIECZNA ZA WSZELKIE INFORMACJE!:-)
przepraszam ze was tak mecze ale nie mam kogo sie zpaytac dlatego licze na was;-)

Maxin jak tam w pracy:confused: doczytalam ze masz jakies problemy zdrowotne co sie zdieje kochana :confused: tzrymam kciuki za ciebie! a jak tam coreczka:confused: :happy:

Izusia czy jakbym sobie wyrobila ta karte to musialabym tutaj placic za szczepionki:confused: jesli masz link do tej karty prosze cie o podanie mi go:tak:
trzymam kciuki za twoja cytologie mam nadzieje ze bedzie ok;-)
Ja sie przyznam ze jeszcze nie bylam nawet u ginekologa po porodzie ups!:-(
Jak tam synek:confused: czy juz jego krostki przeszly:confused: u nas przeszly kupilam Jomhsona aloesowa oliwke taka zielona i jest ok:happy:

Malvina trzymam kciuki za wasza dzidzie!;-) mysl pozytywnie napewno wszytsko bedzie dobrze trzymam za was kciuki!:tak:

Maja jak cie chowa Martusia:confused::-) przesypia nocki:confused: :happy:

Kallusia co u was slychac:happy: :confused: jak sie chowa Juleczka:confused: ;-)

Evoska jak tam Rocco:confused::happy: radzisz sobie :confused: :-)

Anetka napisalam ci wiadomosc na gg i na BB:happy: czekam z niecierpliwoscia na nasze spotkanie:tak:
jak tam Pati:confused:

Toola jak sobie radzicie w nowym miejscu:confused: przyzwyczailas sie juz:confused: :happy: piekne minki robi Murzaleczka:-D

Miloku sliczny brzusio!:happy2: a z was piekna para;-)

Asia co u ciebie:confused: jak sie czujesz:confused:

Olis nie znam sie na spiralkach ale moze pwoinnas skonsultowac to z lekarzem:confused: trzymam kciuki aby bylo dobrze;-)

Witam nowe dziewczyny na forum!:-)

Pozdrawiam i sle ciumaski!

dziewczyny ogólnie to:
zdjęcia super, zawsze sie tu z przyjemnością zagląda :tak:
dzieci słodkie jak czekoladki :-D
a cięzarówki już wiedzą co mysle, bo my wszystkie z marca :tak:
i tam juz sie pokomplementowałysmy :szok: ale słowo:szok:

co do przedszkola mojej corki to musielismy jednak zapalcic za tydzien jej nieobecnosci :eek:
i w przyszlosci tez placimy za kazdy dzien
czy mala jest w przedszkolu czy jej nie ma :eek:
fajnie
a dodatek do przedszkola nam sie nie nalezy bo ja niepracuje :baffled:

maja
a jak to jest z tym urlopem dla taty
czy to prawda, ze jak urodze to mój mąż ma prawo do 2 tygodniowego płatnego urlopu :confused:
nawet jesli pracuje tu dopiero 2 miesiące :confused:
jak urodze to będzie juz mial 5 miesiecy przepracowanych :dry:

witam, nie było mnie tu 3 dni i ile do nadrabiania:szok: , nie mam za bardzo czasu, bo mój mąż ma w tym tygodniu kurs i jesteśmy z Karolincią cały dzień same. Karolinka zrobiła się od kilku dni nieznośna:confused: , w nocy budzi się 3-4 razy i bardzo płacze a w dzień marudzi:baffled: , nie wiem co się jej stało, może to ząbki:confused: :confused: :confused: , w każdym bądź razie jestem wykończona:sick:

Maggusia żeby zdobyć pesel dla małego to musisz go zameldować w Polsce, najpierw musisz isc do urzędu stanu cywilnego i wpisać go do księgi urodzeń, ale tam potrzebny jest chyba też podpis twojego M, potem składasz wniosek o pesel i czekasz, chyba niedługo, nie wiem dokładnie, bo mi to wszystko mama w Polsce załatwiała, ale my jej wysłaliśmy podpisane podania

muszę niestety uciekać, bo Karolincia nie chce spać i bardzo płacze, już nie wiem jak jej mam pomóc:no: , pozdrowionka :happy: :happy: :happy:

ja tylko na chwilke,bo u mnie tez dzis dosc ciezko ,oliwer straszna maruda,padam ze zmeczenia,ciagle chce byc na raczkach i nie mozna go wogle zostawic samego...
...byla dzis u lekarza w sprawie moich krwawien i uwierzycie ze musialam sie wyklocic zeby mnie zbadala bo dla niej to nie bylo konieczne,ale wszystko gra..z czaego sie ciesze
..gadalam tez z mama ktora mi uswiadomila ze dzieci do chrztu powinny byc ubrane na bialo a ja mojemu oliwerkowi kupilam ciemny garniturek??? i teraz zastanawiam sie czy nie oddac,co myslicie???
oki zmykam!!!

melanie -moj P dostal taki urlop,ale on nie jest platny 100% a po jakim okresie sie go dostaje to nie mam pojecia!!!

szczerze mówiac to sie jeszcze nie spotkalam ,zeby na chrzcie bylo dziecko w innym kolorze jak bialy czy kremowy :dry:

ale nie wiem jak to sie odnosi do chrztów uk
ja nawet tu nie byłam w kosciele :eek:

Olis
dziekuje za odpowiedz i proszę inne mamy o dopowiedzenie czegos jesli są w temacie :-)

ide zmywac gary :baffled:

dobranoc :happy:

reklama
wiem wiem melanie ale on bedzie chrzczony w polsce???chyba nie wypada co????
oliwier ma 3 miesiace jak bedzie chrzczony bedzie mial4,5 w co go powinnam ubrac???

Do góry