reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

reklama
Witam wszystkich w ten smutny i pochmurny dzien:-)
Dawno mnie tu nie bylo, ostatnio czesciej na marcowkach siedze, ale czasu i tak jakos malo mam (a niby nic nie robie...:-p). Juz za tydzien jade do polski, ciesze sie ogromnie:-), pospotykam sie z rodzinka, a przede wszystkim pospedzam troche czasu z wlasnym mezem, bo tutaj ciagle pracuje:-(
Poza tym brzuszek powoli rosnie, chcociaz tylko 3 kg na plusie:-pmalenka coraz bardziej aktywna, kopie zazwyczja wtedy, kiedy ja chce spac...:-)
poza tym szukamy powoli nowego mieszkanka, chociaz zostalismy uprzedzeni przez nasza agencje, ze bedzie ciezko, poniewaz chcemy az 2 lazienki:-)ale chyba jestesmy dobrymi klientami, bo nasz obecny landlord zaproponowal, ze gdybysmy chcieli zostac to on nam dobuduje druga lazienke na pietrze...:-Dnie wiedzialam, ze tak trudno tutaj o ludzi, ktorzy nie awanturuja sie, nie demoluja i placa w terminie, skoro tak bardzo chce nas zatrzymac:-)

pozdrawiam wszystkie mamy i ich dzieciaczki:-)
a oto moj brzucholek, rowno 23 tygodnie:-)

Czesc dziewczynki! to znowu ja ni z gruszki nie z pietruszki;-) nie zagladam tu tak czasto jak kiedys niestety caly czas zalatana - za 2 tyg mam 2 bardzo ciezkie egzaminy -prawo i podatki angielskie- straszne kobyly- prawde mowiac cud bedzie jak to zdam....ale tym jakos sie tak bardzo nie przejmuje cos ostatnio przestalo mi juz na tych studiach zalezec. odkad pojawila sie na swiecie moja kochana coreczka jakos nie che mi ise juz tak bardzo brnac z ambicjami do przodu- zmiana piorytetow tak zwana nastapila chyba hi hi:tak: :-D
no i mam nienajlepszych wiesci jesli chodzi o moje pierwsze usg....znaczy nie wiem w sumie co jest grane. spodziewalam sie ze lekarz powie mi date porodu i ze wszystko jest ok a tu okazuje sie ze jednak nie dzieje sie najlepiej:-( :-( :-( plod wyglada tylko na 2 tyg kiedy powinin miec juz 4!!! lekarz powiedzial ze sa dwie mozliwosci- albo plod nie rozwija sie prawidlowo albo zaplodnienie nastapilo faktycznie 2 tyg temu. ja wolalabym oczywiscie zeby ta druga ewentualnosc byla prawda ale jak wtedy mozliwe jest to ze test ciazowy robiony 3 tyg temu (czyli rzekomo na tydzien przed zaplodnieniem) byl pozytywny???? chyba nie jest to mozliwe..jestem w totalnej kropce- nie wiem co sie dzieje..lekarz mowi ze ryzyko poronienia jest wysokie i kazal na razie czekac i przyjsc na usg za 2 tyg ...dam znac. tzrymajcie kciuki za braciszka Maiuni prosze!!
milego weekendu mamuski!!

Malvinko trzymamy za ciebie i twje nienarodzone malenstwo, na pewno wszystko bedzie w porzadku:tak::tak::-):-):-):-):-):-):-D:-D:-D
no tiggerku ladnie twoj brzusio wyglada, twoja coreczka ma fajowski domek:-):-):-);-);-);-)

Witam Mamusie!Zagladam do was znow na chwile.Dziewczyny dziekujemy bardzo za zyczenia dla Brianla z okazji 8 miesiecy:)Brainek od paru dni raczkuje na calego!HURA tak slodko to wyglada ale musze wam powiedziec ze mam bardzo duzo bieganiny hehe kupki nadal nie ustaly i sa rzadkie pani doktor powiedziala ze to zabkowanie no ale w poniedzialek jeszcze ide do innej.dziewczyny nie wiem jakim cudem ale w jedenj przychodni karza placic za szczepinke na zoltaczke a w drugiej nie:)Aha i jeszcze ja nie mam tej karty dla Brianka ze wizyty za darmo ale wszyscy upominaja sie o plastikowa i mowili ze moje ubezpieczenie tez moze byc czyli INSURANCE NUMBER jak podam to stykie prawda?Nawet nie wiecie jak mi brakuje BB a ja mam popsutego kompa.Szkoda ze tak malo moge z wami popisac odpisalabym gdybym mogla oczywiscie wszytskim ale nie jestem u siebie na kompie i to tak nie wypada same rozumiecie prawda?:)na dodatek u nikogo nie dzialaja mi emotikonki :>Bede wdzieczna za wszytskie odpowiedzi na moje pytania.Pozdrawiam i sle ciumaski!

Jak to wekend widze ze pusto u nas
My znowu kolejna noc mamy do d.....mala budzila sie o 0.00,2.20.3.40,4.00 i od tego momentu nie spala az do 6.00 tylko plakala ,uspokajala sie na chwilke,och te zeby:wściekła/y: juz wszytsko dalo co mogla,zel,Calpo,az w koncu usnela z nami i spalismy az do 10.30 jak nigdy.Potem dobre sniadanko,spacer i zakupy.W koncu kupilismy jej krzeselko do jedzenia,bo na lezaku to juz tak sie bujala,ze ja karmic nie mogla,jedzenie bylo to na jej oku,nosie,sliniaku,a ogolnie bardzo czyto je jak sie nie rusza,no mowie wam jajaca sie z niej robi.Ale te zabki daj popalic,a my ciepimy z nia.

Tigger sliczny brzusio,jak ladnie widac,powodzenia z szukaniem mieszkania:-)

Malvina oby wszytsko sie wyjasnilo i fasolka byla ok,trzymam kciuki;-)

Maggusia zagladaj do nas,superasie ze maly juz raczkuje i fajnie sobie radzi, aty jak moja droga odpoczywasz cos.Jak maz robi juz ten kurs???

Olis piekne slowa,wiesz,czytalam to i jak skoczylam to zatanawialm sie czy nie czytam jakies ksiazki.Slicznie napisala i bardzo MADRZE,zgadzam sie w 100%, niezla wena cie napadla,moze powinnas pisac???Jak piekny Oliwerek???

Anetko moze wiec w przyszly piatek sie spotkamy u mnie???Pastti na fotakch jest slotki i ma niezlego kolege,uczy sie od malego jak byc twardym;-) Trzymam kciuki za testy:-)

Toola fajnie,ze napisalas,Krysia robi duze postepy,swietnie oby tak dalej,pozdrawiamy.Fajnie,ze maz powoli oragnizuje dla was gniazdko:-) JUz niedlugo sie zobaczycie,musi byc wam dobrze przy rodzince.

A jak tam reszta lasek.PEWNIE SPEDZA MILY WIECZOR Z BARTNA DUSZA:-)

Moj kochamy wlasnie wyskoczyl po kebeby,ale mam chetke i piwlo z sokiem:happy: :happy: :happy:

ok myskam
caluski dla wszystkich:-)

Hej

spanikowalam czywiscie mysle ze mala nie ma kolek bynajmniej narazie bo prezy sie tylko jak ma cos powaznego w pieluszke zrobic :-D , i to nie trwa zbyt dlugo wiec jestem spokojna ak dla zasady pije rumianek codziennie:-D , idziemy na wazenie w czwartek to sie wam pochwale jak urosla, narazie widze po ubrankach ze juz sa na nia dobre:-D :-D :-D a nie za duze, jutro mam nadzieje ze bedzie ladna pogodo bo idziemy na spacerek:tak:

magda- dzieki kochana za mile slowa a jak olivka juz jest taka duza i sliczna:tak:

tigger- ho ho piekny brzusek, juz widac , zycze powodzenia w szukaniu mieszkania,

malvinko- trzymam kciuki za fasolke mam nadzieje ze wszystko bedzie ok
toola- fajnie ze sie odezwalas wklej foteczki krystynki pewnie juz jest duzutka

Maxin- hmmmm kebab jak bylam w ciazy to jadlam ale teraz nie chce zrobic krzywdy, malej sos czosnkowy hmmmm uwielbiam, gratuluje zabkow natalki wiem ze to ciezki okres dla wszystkich trzymajcie sie dzielnie

Anya- och josh nawet troche nie wyglada na niejadka jest taki energiczny tez sie zastanawiam skad on czerpi sily:tak:

Olis- pieknie to napisala:tak:

Evoska- jak tam Rocco, sliczne oczeta ;-), musimy sie wybrac na spacerek

anetka-a co nowego u patiego zrobil cos ostatnio fajnego

ok mam nadzieje ze wysle ten post buziaczki i dobrej nocki

MAlwinko tzrymam kciuki za twoja dzidzie Ciebie , napewno bedzie wszystko dobrze

Maxin oj zabkowanie . pewnie jestes wykonczona po takich nockach nie przespanych?

Tigger toi eto juz pislam ze jestes szczesciara z mala liczba kilogramow na +. hihi i malutkim brzusiem.

Anya a twoj maluch to jak moj maz on moze tez caly dzien nic nie jesc i nie czuje takiej potrzeby nawet,w przeciwienstwie do mnie:0

Dziewczyny zrobilyscie mi takiego smaka giganta tymi kebabami ze ide teraz jesc bo mi w brzuchu burczy.mmmnnnniiiaaammmm

maju a ty jak juz sie czujesz po paru tygodniach. doszlas juz do sieie?Twoja stokrotka tak szybko rosnie niedlugo ubranka z amale beda hihi
milego wieczorku dziewczyny

reklama
Do góry