reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Anetko superancko tyle wrazen na jeden dzien,cudnie uslyszec z ust malca slowa mama,ja czekam ciepliwie jak na razie mowi dada i baba:-) A dzieci powiem ci sa sprytne pewnie obserwowla jak kaladziesz foltki i widzial co ma zrobic aby swoje kabelki dosiegnac,sprytny co??!!!
Stokrotka wciaz z tym jednym walczy widac go,ale jakos powoli rosnie,a nocki sa relelacyjne klade ja o 20.00 i spi do 6.30-7.00 bez jekniecia:-)

reklama
witam was kobitki !!!
kurde teraz to niewiadomo gdzie pisac ico zy tu czy na zamknietym zaczyna mi sie wszystko powoli mieszac!!!no bo czlowiek chce byc wszedzie aktywny;)))),my dzis wybieramy sie do znajomych takze fajnie no bo byle nie w domu!!!!takze czekamy na P i wybywamy!!!ale mam maly problem oliwier 3 dzien nie zrobil kupki buuuuuuuuuu jeszcze nie placze, ale zaczyna marudzic i co tu robic przeciez zacznie go w koncu brzuszek bolec i to na dobre!!!!!pomozcie!!!!!
a zapomnialam sie pochwalic dostalam od mezusia bilet na spa!!! jedziemy we dwoje wspolne zabiegii masaze..............hmm tylko ja i on zapowiadasie fajowo!!! (dobrze ze zalozylam spiralke bo jescze bysmy cos zmajstrowali)ha ha ha !!!!- ale mi sie zarty trzymaja!!!! ale sie strasznei ciesze bo to pierwszy wspolny wypad we dwoje, a bardzo mi tego brakuje tym bardziej jak sie siedzi z dzieckiem24/7:cool: :cool: :cool: :cool: :cool: :cool: :cool: :cool: :cool: :cool: :cool: :cool: :cool: :cool: :cool: :cool: :cool: :cool: :cool: :cool:

Miloku watek zamkniety zalatwiala Melanie :-)
Maxin no Pati tez do tej pory tylko baba, dede :tak: Zastanawialismy sie co powie pierwsze mama czy tata ;-) Super ze Stokrotka juz tak slicznie spi :-)
Olis no walsnie wszystkiego naj z okazji urodzinek :-) A to spa to pewnie prezent :happy2: Oj jak ja bym sie na takie cos wybrala :-) A mozesz zdradzic gdzie cie maz porywa :confused: :happy: Bo ja tez chce ;-) A co zrobicie z malutkim :confused:

taak taak!!!!to prezent,spa bedzie w polsce w solcu zdroj a dzidzi z mama oczywiscie (bedzie napewno problem z ktora.....)no i oczywiscie znowu problem co z tym karmieniem!!!! pomozcie co zrobic z ta kupka!!!oliwier juz 3 dzien nic nie zrobil w pampersa!!!
anetka gratulacje postepow a raczej wyczynow malego!!!!!teraz jestes dopiero szczesliwa no przeciez kazda z nas czeka na ten dzien kiedy nasze dzecko powie pierwszy raz mama!!!!!!!!!!!

Olis nie wiem co poradzic z ta kupka, a raczej jej brakiem :crazy: Pati kiedys nie robil kupki przez 4 dni i podobno, ze to noramlne, czasem tak moze byc :-( Moze daj mu jakas herbatke na trawienie, albo pomasuj troszke brzuszek :tak: Wiem, ze niektorzy jak malenstwo nie moze zrobic kupki to wkaldaja termometr :szok: ale ja bym nigdy tego nie zrobila :no: Przeciez mozna cos tam malemu uszkodzic, a pozatym moze sie pozniej przyzwyczaic i nie chciec samemu robic kupki, tylko zeby mu ktos pomogl :shocked2: Moze poczekaj jeszcze i kupka wyjdzue ;-)

Witam Bardzo Serdecznie!!
troszeczke daleko mam do Was.... gdyz ja z devon.. hehe ja bede rodzic w szpitalu w torbay i mam nie male obawy szczegolnie ze wrazenie angielskiego podejscia do kobiet w ciazy jest wedlug mnie niskie.. ehh naszczescie moja siostra przybedzie mi z pomoca a jak cos to ona pierwsza powita maluszka.. gdyz jest położna;-) no ale chyba zaczynam przedwczesniej panikowac ... wkoncu dopiero 19 tydzien nosze pod serduszkiem moje sloneczko:-) ..
pozdrowionka mamuski ;-)

Olis hmmm co by ci tu poradzic??!!!dzieci czasmi jak mowi Anetka nie robia przez pare dni,puki mu nie przeszkadza do moze masuj mu brzuszek,albo moze zjedz surowe czarne jagody,mozna tez w sumie zastosowac czopek glicerynowy do pupci maluszka.:rofl2:

knw hejka u nas:-) Msz jeszcze duoz czasu aby sie oswoic z mysla porodu:-)

Czesc wszystkimOlis moja mala tez potrafi nie robic pare dni kupki, i to jest normalne. Zalezy tez jak maly ci jada, bo Olka to po prostu czasami nie ma czasu siasc spokojnie do jedzenia tylko glowa jej lata na wszystkie strony, dopiero jak ja przyglodze to normalnie je(nadal karmie piersia). Jezeli juz cie tak to martwi to mozesz dac malemu slaba herbatke z rumianku(wlasnie po niej mielismy ta kupkowa niespodzianke na chrzcie) albo z koperku ewentualnie mozesz sama pic jak karmisz.... a ja nadal mam problem z emotikonkami chyba cos podobnego jak Dorcia????? Wlasnie Dorcia jak rozwiazalas ten problem z kompem????

reklama
CZESC WSZYSTKIM:-D

Z moja piersia na szczescie juz jest coraz lepiej - zaczerwienienie zeszlo i juz prawie nie boli, karmienie tez wraca do normy....uffff... bo mialam cykora :tak::szok:

DZIS BYLISMY Z OSKARUNIEM ZROBIC ZDJATKA DO PASZPORTU...HIHI... ALE POCIESZNIE WYSZEDL :-):-D...ZROBIL TAKIE WYLUPIASTE OCZY JAK MALY ZABOLEK :eek:

OLIS
- kilka tygodni temu tez mialam problem z kupka- oskarek nic nie robil przez dwa dni, chcialam nawet jechac z nim do szpitala, ale przeczytalam w ksiazce, ze to normalne i czasami niemowlaczki nie wyprozniaja sie nawet przez kilka dni, ale jesli brak kupki trwa zbyt dlugo to moze znaczyc, ze dzidzia jest odwodniona i wtedy trzeba odwiedzic lekarza. Ja podawalam oskarkowi herbatke koperkowa, aby pobudzic jelitka i to pomoglo. ty pij tez napar z rumianku - to ma podobne dzialanie... i nie martw sie, pati napewno wkrotce zapelni pampersa:tak:

KNW - witaj na forum:-D

ANETKO - gratulacje takiego sprytnego szkraba... ale ci zazdroszcze, ze juz uslyszlas to wymarzone mama.... my sie na razie z mezem przekomarzamy co nasz maly powie najpierw mama czy tata, ale czytalam ze maluszkom latwiej przychodzi dada, a na mama to trzeba sobie troszke poczekac...;-)...faceci to farciarze :-D:-)

MILOKU - nic sie nie martw - nie zeszytej cie napewno nie wypuszcza..hihih:-D... mnie polozna po porodzie zszywala chyba ok 20 min, pomimo, ze nie mialam wcale cietego krocza, ale maly byl strasznie duzy jak sie urodzil (mial 4,2 kg) i troszke mnie pocharatal...:sick: , ale wdychalam sobie gaz i trzymalam malego na raczkach, wiec wcale nie czulam tego szycia :-D... a ze szpitala wyszlam po 11 godzinach po porodzie - urodzilam o 3.28 w nocy, a o 15.00 juz z mezem wracalismy do domku:-)...bo polozna na oddziale stwierdzila, ze jestesmy okazami zdrowia i nie trzeba nas dluzej trzymac :-D:-)... troszke sie balam, ze sobie w domku sama nie poradze, ale maz mnie dzielnie wspieral :-D:-)

POZDRAWIAM WSZYSTKIE MAMUNIE I ICH KRUSZYNKI :-):laugh2::happy::-D:-)

AHA, MUSZE SIE WAM JESZCZE POCHWALIC, ZE OSKAREK OD WCZORAJ JAK SIE GO POLOZY NA BRZUSZEK...TO JUZ SAM TRZYMA WYSOKO GLOWECZKE I SIE SMIEJE:-)... A WCZESNIEJ NIE LUBIL NA BRZUSZKU LEZEC - OD RAZU PLAKAL...
W ZALACZNIKU - ZDJECIE TEGO NOWEGO OSIAGNIECIA MOJEJ OSKARZYNKI :-):-D

Do góry