reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

maxin-stokrotka ma juz pol roczku i jest sliczna dziewczynka przesylam wirtualne buziaki:-)

ivonek- imprezka sie udala-super julcia widac zadowolona noi prezent super zycze duzo usmiechow (bo usmiech ma sliczniutki)

maja- niunia przeslodka a fryzura extra,niemogas sie doczekac a teraz pewnie nie mozesz oderwac wzroku od martusi:tak: usciskaj ja odemnie:-)

przepraszam ze nie pisze wiecej ale mam dola giganta co widac w watku zamknietym:zawstydzona/y:

reklama
witam wszystkich,w ten szary dzionek..........brrrrrrrrrrrrrrrrrr ale pogoda!!!!!!! no coz my dzis zostajemy w domciu z zamiarem nic nie robienia,u nas bez wiekszych zmian wszyscy zdrowi a to chyba najwazniejsze,takze oby tak dalej!!!!!!!!!!!!!!
majadzieciatko poprostu cudne!!! no i co ty tez wytrwalas udalo ci sie,jestes silna kobitka i godna podziwu,no wiesz tak dlugo czekalas w domciu i bez zadnego zanieczulenia!!!gratuluje!!!!
dominia - doskonale cie rozumiem ja tez mialam kiedys problem z piersiami jak chyba wieksza polowa nas,no coz moze najlepiej sie wybrac do lekarza!!!a moze masz za duzo pokarmu???sciagasz go !!!!
maggusia -ty juz w polsce!!!i jak maly zadomowil sie,jak on sie czuje no i kiedy pierwsza przejazdzka sankami ;)))
katarzyna-troszke wiecej wytrwalosci a napewno bedzie lepiej z czasem mala sie przyzwyczai bedzie uwielbiac sie kapac!!!zycze powodzonka!!!
asia26-no no kochaniutka spojrzalam na suwaczek i ....nie duzo zostalo teraz to chyba juz goruja emocje,no bo to juz tuz tuz tuz.....

oki kobitki spadam!!! chyba sie zdrzemne,fuj co za pogoda!!!

Witajcie!
Wczoraj wieczorem napisalam dlugiego posta do was i tak sie wkurzylam bo wszystko zniknelo, skakowalo sie , nie wiem jak.Bylam wsciekla i juz nie miala sily zaczynac od nowa.
Maxin-Ja moge uczyc w przedszkolu, w szkole (nauczanie poczatkowe +terapia) ale najbardziej bym chciala nauczanie poczatkowe, gdy mialam ppraktyki to tam czulam sie najlepiej i czulam ze to jest to co chce robic w zyciu.Nio i prawde mowiac chcialabym uczyc i racowac w Polsce ale taki mamy kraj ze nie ma pracy a teraz to juz nawet dzieci w klasach jest coraz mniej.
A te urodzinki to dobrze pamietasz, ja mam 30 chyba Anya tez ma w listopadzie:)
Majeczka-Martusia jest taka malenka, ale cudna z niej dziewczynka, az bym ja chciala przytulic perelke malusia:-)To fajnie ze dobrze wspominasz porod nio i dzielna z ciebie mamusia ze dalas rade bez znieczulenia!Bravo!!!:-)
Asia26-ty tez juz niedlugo bedziesz tulila swoja kruszynke.A teraz co porabiasz tak na co dzien w domku???
Dorcia-oj wiem ze to okropne , stracic wszystkie fotki ale moze uda sie cos jeszcze zrobic???A jak sie ma malusia Lucy???
Nio to uciekma cos porobic w domu poki niunio spi:-)
Buzki dla wszystkich!

Asia 26 na kiedy ty masz kochana termin?Tez widze ze jestes przebojowa ciezarowa.hihi
Wrucilam z badania i prolaktynka spadla troche wiec jest dobrze.Powienna byc nizsza ale jeszcze troche do porodu zostalo wiec powiedzieli ze na koniec bedziemy sie tym martwic.W takim ukladzie ja tez sie nie martwie. jak juz pisalam jestem jakos dobrej mysli.:-) :-) Asia a czy ty musisz dalez lezec , czy tak troszke wstawac mozesz?

Melanie a jak sie po tym czulas. jak to wogule jest czy od samego poczatku , tzn zaraz po porodzie sama zajmujesz sie dzieckiem, czy daja jakeis rece do pomocy?Nie wiem jak to jest faktycznie ,ale wyobrzzam sie sobie ze jeszcze przez nastepne pare dni ruszac sie nie mozna:szok: :szok:

hehehe Miloku ze mną to było tak dziwnie, że po porodzie mialam tyle siły i energii, ze cały dzień i noc moglabym skakać koło dziecka
ale ono wtedy prawie ciagle spi :rolleyes:

potem potrzebowalam wypoczynku
ale tym sie juz zajął mój maz w domu
on przejął moje obowiązki a ja wypoczywalam i karmilam maluszka :tak:

hej laski !!!

napisalam do was dlugiego posta i mi gdzies zninal to straszne, i mam pytanko gdzie jest ten nowy watek nie wiem jak na niego wejsc i gdzie jest:eek:

Maja nowy wątek jest w dziale album rodzinny. Mi tez ostatnio wcięło posta:wściekła/y: , to strasznie wkurzające, człowiek się namęczy i nic nie ma.

WITAM W MOJ WOLNY PORANEK:-)
Natalka juz tak fajnie sobie spi,ze nawet nie przeszkadza mi jak budzi sie o 7.00;-) Wiec od rano robie pozadki,zaraz sniadanko,malej spanko,potem spacer i kawka u znajomej:-)
Zabralam sie do robienia listy pewnie troche mi zajmie wiec,wpisujcie swoje dane do informatora,a potem ja z tego zrobie cos fajnego:-)
Ciekawi mnie czemu posty sie usuwaj,mnie to bardzo dobija,czlowiek sie napoci aby odpisac a tu bumm i wszytsko znika,to jest technologia co......

Bede pozniej ide zrobic niunce kaszke

Witam wszystkie mamcie w ten pochmurny dzionek :dull: Az sie nie chce z domu ruszac ale musimy wyjsc zrobic zakupy :tak:
Alez postow namnozylyscie, az ciezko nadazyc.
Maju twoja dzidzia jest przesliczna, cudny cukiereczek :-) I jakie ma sliczne wloski to chyba po mamusi :happy2: Maju gratuluje ze tak dzielnie znioslas porod i to bez znieczulenia :tak: No i tak szybko poszlo. A jak ty sie czujesz :confused: Jak ci idzie karmienie, przydala sie szkola karmienia ;-) Malusia ladnie je :confused:
Melanie ja tez zaraz po porodzie mialam jakies nadprzyrodzone sily :rofl2: Skakalam kolo malego, biegalam po calym szpitalu :sorry2: ale musialam zostac dluzej bo Pati byl wyciagany za pomoca proznociagu i musieli sie upewnoic ze wszystko jest ok :tak:
Izusia a jak tam nocki Oskarka :confused: ladnie przesypia :confused:
Asia26 no juz niewiele ci zostalo :tak: Juz sie nie mozesz doczekac ;-) Ale super ze po porodzie bedziesz miala rodzinke przy sobie :happy2: I nie masz sie co martwic nie zszytej na pewno cie nie wypuszcza :-)
Katarzyna S nie masz sie co martwic ze mala nie lubi kapieli :tak: Pati tez na poczatku normalnie ryczal jak go kapalismy, mimo tego ze nic mu sie nie stalo w czasie kapieli :no: po prostu tego nie lubil :no: No i przeszlo mu wlasnie tak po 2 miesiacu :tak: Teraz to po prostu uwielbia sie chlapac :rofl2:
Agnes2606 to super ze niunia tak ladnie przesypia nocki :tak: A ona tak przesypia te nocki i sie w ogole nie budzi na karmienia :confused:
Maggusia ty juz w Polsce super :cool: I jak z tymi nowymi przepisami na lotniskach :confused: Strasznie mnie to interesuje bo zaniedlugo tez sie trzeba bedzie przygotowywac do wyjazdu :sorry2: A jak ty w ogole sobie radzisz spiac z Brianem? bo Pati jak spi to wedruje po calym lozeczku i bym sie pewnie bala, ze mi spadnie z lozka :crazy:
Maxin spoznione ale szczere zyczonka zdrowka i usmiechu dla cudnej polrocznej stokrotki :-) :biggrin2: I jak tam nowe zabawki, pewnie malej nie mozesz od nich oderwac :rofl: I jak z nockami, juz cale przesypia, wyszedl tylko jaeden zabek czy sie wiecej pojawilo :confused:

A ja kobietki mialam wczoraj zwariowany dzien :happy2: Pati lata po calym mieszkaniu, szok. Wczoraj pobil samego siebie bo przeszedl przez fotelik, ktorym zastawilam sciane z kabelkami :szok: Juz nie ma dla niego mocnych. Na dodatek zaczal sie buntowac jak sie mu cos nie pozwala albo skads zabiera :wściekła/y: Hehe na glownej stronie BB poczytalam o kryzysie 8 miesiaca i chyba on to wlasnie przechodzi :-p
Ale wczorajszy dzien tez byl niesamowity. PAti pare razy sam usiadl :szok: do tej pory siedzial tylko jak go posadzilismy. Przy obiadku popatrzyl na mnie i powiaedzial MAMA :biggrin2: :biggrin2: :biggrin2: Normalnie oszalalam z radosci, az mi lezki poplynely. Lukasz tez slyszam wiec sie nie przeslyszalam. To takie niesamowite, moja dzidzia wie ze jestem mama :-) No i do tego wszystkiego wieczorkiem odkrylam ze wyszla mu gorna jedynka :happy2: O rany jeden dzien i tyle osiagniec :rofl2:

Milego dzionka babeczki :cool:

reklama
no anetko gartuluje tez wspanialej ,wzruszjacej chwili.Urwisek maly rosnie ,ale wie jak mame udobruchac. jedno slowko i mamausia juz mieknie.Ache te dzieciaki:tak: :-D :-D
Naprawde dzien pelen nowych osiagniec. i zabek i siadanie i najwazniejsze "mama"

A gdzie moge napisac zeby miec dostep do tego watku zamknietego?:tak: :tak:

Do góry