reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

reklama
Hej kobietki.

Nadrabiam zaleglosci po dziesiejszym dniu.I widze, ze mamy tu duzo mam profesjonalnie do zawodu mamy przygotowanych ;-)

Ja wlasnie tez zaczelam starac sie o childminder.Dopiero poczatki u mnie i jeszcze daleka droga do konca.

Maju nareszcie pokazalas nam Martusie!!!Piekna dziewczynka!!!I jaka slodka!!!I ty dzielna mama :tak:
Ucaluj JA od nas mocno i Ciebie tez caluje.Jeszcze raz ogromnie Wam gratuluje slicznej corci.A wloski ma poprostu cudne :-D

Kajka, Emilka M witajcie w naszym gronie :-)

Dziewczynki przepraszam, ze tylko tyle napisalam, ale ledwo patrze.Jutro napisze wiecej.Uciekam i sciskam Was kochane mamy mocno.I buziaki dla maluszkow.Pa.

Witam dziewczyny;-)
Mam kilka pytan, czyli:
- co zabieralyscie tutaj w UK do szpitala do porodu?
- czy maluszkiem w szpitalu odrazu zajmowalyscie sie same?
- czy ktoras z was rodzila w obecnosci tlumacza i jak to wygladalo? (ja mam zamiar miec tlumacza)
- po jakim czasie wyszlyscie ze szpitala?

Za odpowiedzi z gory dziekuje, pozdrawiam :-)

Hejka
Ja na momencik ide na szcespienie z mala,wiec jeszcze w domku jestem,ale po poludniu do pracy.Nasz skarb ma dzis POL ROCZKU szok :szok: :-D :-) Jak czas szybko ucieka.Myszka do George juz sie przywyczaila nie placze jak on sobie gada,razem zaczynaj sie bawic wiec jest super.Ok mykam chcialm zobaczyc czy moze Majeczka juz jest na BB

Maja alez ona jest sliczna i jak do ciebie podobna,a fryz ma bombowy:-) :-) :-) Piekna dziewczynka i mamausia:-) :-) :-) :-)

ok bede wieczorkiem do napisze wiecej

buzka

maja jeszcze raz gratuluje takiej codownej coruni.Mama taka szczesliwa i slicznie wygladalas po porodzie.Te najezone wlaski slodkie az normalnie lezka mi sie w oku zakrecila.juz nie moge sie sojego skarba doczekac.Dochodz szybciutko do siebie i zdaj nam relacje z porodu. buzka

emilka ja niestety nie pomoge bo sama jeszcze nie rodzilam wiec nie wiem.Ale mimo ze mam dobry angielski tez is enad tlumaczem zastanawiam , bo w razie czego jakby cos nie tak bylo ,to nic w panice i strachu nie zrozumiem:confused2:
kajka witam w naszym gronie.Widze ze tu wiekszosc z londynu mamus siedzi.Ja jakos nie przepadam za londynem ,tzzn przepadam ale jak tam nie meiszkam.Bylam w lon 4 mieisiace i tylko szukalam okazji zeby wyjechac.Tak bardzo jak mi sie podobal na wakacjach tak samo bardzo przestal mi sie podobac jak zaczelam tam prace.ale dalej na wycieczke i do znajomych lubie tam jezdzic.:tak: :tak: :tak: Mieszkalam w trojmiescie ale londyn jest dla mnie zdecydowanie za duzy:tak: :tak:

Ja wstalam wczescnie i wcinam sniadanko.ale mam zisiaj wene na sprzatanie wiec pewnie zaraz sie za to zabiore. milego dnia drogie panie:-)

Maxin caluski dla twojej malej na pol roczku, ale ten czas leci co.a w ciazy sie zatrzymal, juz mi sie wydaje zze ciagle jestemw ciazy.Caluski dla niej:tak: :rofl2: :tak:

Ivonek-Sto lat dla Julci , niech bedzie zawsze radosna dziewczynka!

Maxin-Sto lat dla Natalci, niech rosnie i rozwija sie
ladnie:-)A swoja droga faktycznie jak ten czas leci, a i ty moja droga masz chyba niedlugo urodzinki, bo pamietam jak rozmawialysmy ze jestesmy dzien po dniu tylko inne roczniki;-)
Majeczka-Witaj nareszcie, sliczne fotki, Martusia wyglada cudnie, jaka malusia i takie cudne wloski ma, podobna do ciebie.I ty tez choc zmeczona to widac jaka szczesliwa.Jeszcze raz gratulujemy i mamy nadzieje ze mimo braku czasu bedziesz sie odzywac.Mam nadzieje ze dobrze sie czujecie.Buziaczki!
A moj maluch wlasnie szaleje w lozeczku, hehe troche dzios dokuczal w nocy ale jest taki cudowny ze to niewazne ze musialam kilka razy do niego wstawac.
Uciekam bo zaraz jade odstawic auto do przegladu bo termin goni;-)
Milego dnia!
A to dla naszych malych solenizantek:-)

witam wszystkich!!!!!!!!!!!!
u nas troszke lepiej oliwierowi minely chyba tzw.zle dni i znow jest grzeczniutki i ciagle sie usmiecha......dzis nie uwiezycie polozylam go spac o 21 a wstal pierwszy raz na cyca o 5,takze synek robi postepy,i........nie zapeszajac oby tak dalej!!!!!!!!!!!!!
maja-sliczna cora!!!!!!,oczywiscie gratulacje ode mnie i oliwierka,niech sie chowa zdrowo!a ty wracaj do nas!!!choc zdaje sobie sprawe ze nie jest latwo,no bo wszystko jest teraz inaczej!!!!!!!!!
maxin-

WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJ...​

DLA NATALCI,,,zdowka,usmiechu na buzi no i ......szybkich kroczkow;))))bo tylko patrzec jak pannica zacznie chodzic!!!!

oki spadam !!!!!!!!!!!do zobaczyska!!!!!

Mam chwike bo maluszki usnely wiec zagadam na BB jak nalog:-) Wyczytalam,ze strzelce,czyli Anya,Izusia i Ja mam bardzo podobne zainteresowania,z nas takie zywe duszki,ktore maja duzo energii i pomysow,co??!!!:-) No i jzu niedugo nasza trojka ma urzodzinki,ja ma 29,ty chyba Izusia 30 tak?No i aNYA CHYBA 28,albo 4 grudz. JAK SIE NIEMYLE?Oczywiscie opcykalm mala dzis na caly,wiec wieczorem wzoce fotki;-) Niunka dzis caly ranek gaworzylam,ale mialm ubaw bo starla sie mowic baba,a ja do niej mama,ale nic z tego,tylko jej dada w glowie.Wczoraj poszlam do sklepu wieczorem,Wojtek z nia zostala,na chwilke zajrzal do kompa,a ona go zawolala dada,byl w szoku:-)

Melanie ja robilam AWF w Raciborzu:-) ,gdybym nie wyjechala do Londynu to mialm parowac jako nauczyciel wuefu i prowadzic aerobik w szkole;-)

Dominia-D mozna zrobic liste lasek dzie mieszkaja i moze daty urodzenia nasze ,dzieci,tak bedziemy zagladac i pamietac o uroczystosciach,moze wiec zaloze taki watek w albumie,co wy na to???Na priwa mozecie mi wylac wasze dane,a ja zrobie fajna liste:-)

Anya super,ze masz czas robic tyle rzeczy i myslisz przyszlosciowo,powiem ci,ze ja chetnie otowrzylam bym moze miejsce w ktorym dziecieczki mogly by przychodzic sie bawic,rysowac,grac itp.Jet wiel takich miejsc w londynie,ale wiem i tak jest zapotrzebowanie:-) Zobaczymy co przyszloscpokaze,bo tak jak mowisz to tego tzreba sie najpierw przygotowac,wykrztalcic,aby miec papier,bo wiem jak to prowadzic,ale trzeba miec dokumenty,a potem mozna dzialac ja tyko kasa bedzie:-)

Izusia a jaka grupe wiekowym bys chciala uczyc???Oskarek ma ciezkie nocki,hmm,powiem ci,ze Natka wczoraj i dzis sie budzila,ale wiem dla czego,bo przewraca sie z boczku na brzuszek i czsmi to ja budzi,bo chyba glowke nie moze sobie ulozyc na bok,aby jej sie lzej oddychalo,bo przez katar ma zastakny nosek:sorry: ,a tak juz dobrze spala to katar musila zepsuc wszystko:rofl2: .Mam nadziej,ze to sie zmieni.

Anetka ten wiek jest fantastyczny jak probuja cos mowic,wszedzie jest ich pelno i jest wesolo,wiadomo trzeba pilonowac kazdego kroku,ale przeciez one w ten sposub sie ucza;-) Sprytego masz synka:-) Zakupy udane co nabylas ciekawego,Ja dzis malej na pol rokczu kupilam nowe zabawki,pewnie sie ucieszy jak zacznie sei nimi bawic.

Emilka _m witamy u nas na forum:-) Masz sliczna pannice i gratuluje fasolki,wiesz co bedzie????Powie ci,ze do szpitala zabierasz podobne rzeczy co w kraju,a jest tego troche,od : bielisny,reczniki,kosmetyki,wksladki laktacyjne,podpaski,majtaki jednonorazowe,pizame,szlafrok,skarpetki,wode,cos na przegryche,Swoja karte ciazy,dla dziecka:ciuszki,pileuchy,mokre szmatki,czapeczke,rekawiczki,ja wziema swoj rozek,choc koce sa w szpitalu.Dziecko zostaje z toba caly czas,masz przy sobie lozeczko i sie nim sama zajmujesz,jezlei jestes w stanie,od razu kaza karmic,a ze szpital mozesz juz wyjsc po 6h jak sie czujesz dobrze,Ja zostalam w sumie tylko na noc i rano mnie zwolnili bo czulam sie spoczko.Wszytko od ciebie zalezy;-)

Kaja ciebie rownie witam goraco u nas,dziecieczki sa slotkie,jest troche mama z polnocy,Ja Anetka,Tigger,Tamrunia,Malvina

Ivonke twoaj pannica ma juz 2 LATKA prosze prosze duza pannica z niej SLEMY DLA NIEJ MOC CALOSKOW I USCISKOW,NIECH WAM SIE CHOWA ZDROWO I RADOSNIE

A NO I DZEKUJE BARDZO ZA ZYCZONKA DLA MOJEJ CORECZKI,TAKA DUZA Z NIEJ JUZ DZIEWCZYNKA :tak:
:-) OCH JAK JA BARDZO BARDZO KOCHAMY:-)

mYKAM BEDE WIECZORKIEM PAPA

reklama
Maxin78 nie wiem czy chlopiec czy dziewczynka, bedzie niespodzianka przy porodzie:tak:, z tego co piszesz to faktycznie tak jak w PL trza brac do szpitala, czyli nie mam sie co martwic:-). Jak to wyglada z pepuszkiem u dzidzi bo w PL to sie przemywa spirytusem a tu jak ta pielegnacja wyglada? Z gory dzieki za odpowiedz:-)

Do góry