reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

witam wszystkie mamusie!!!!!!!!!!!!!!
u nas w porownaniu do oststnich dni to cisza oiliwer z powrotem wrocil do normalnosci no i dzieki Bogu!!!!!!!!bo ja nie przyzwyczajona jak on jest inny i jak placze to mi leca lzy razem z nim bo niewiem o co mu chodzi!!!Dzis pogoda do d.......y ale nas czeka wyjscie na dworek bo trzeba troszke spraw pozalatwiac.....
maxin-gratuluje sukcesow cory!!!!w sumie mozesz byc z siebie dumna nauczyc core do przesypianaia calej nocki!!!to naprawde sukces,co do prawa jazdy ja probowalam w polsce i co oblalam!!i jakos nie mam motywacji aby tu zaczac-ale kto wie moze kiedys???
anulka99-corcia przeboj!!!przynajmniej wyszly chrzciny niespodzianka,no ale co chyba sie cieszysz bo masz to juz z soba!!!!czekamy na zdjatka!!!no i co pamietasz o moim garniturku jakbys spotkala na tym targu to prosze kup a ja kaske oddam!!!
zuzia24-przeciez do roczku dziecka mamy tu ubezpieczenia dla siebie!!!!!!!
miloku-tak to jest z tymi naszymi facetami!!!!!!!!z nimi zle abez nich.......

oki spada cosik ugotowac!!!!!!!!!!

reklama
Anulka- alez wystroilas swoja corunie. Pieknie wygladala! Naprawde przeslicznie.

miloku- szczerze- nie wiem ile przytylam w ciazy. Moge tylko zgadywac, ale tego robic tez nie chce ;-) Nigdy w ciazy nei bylam wazona przez polozna, a sama tez nie mialam odwagi tego robic- zwazywszy na to ile jadlam. Moge Ci powiedziec, ze roznica byla naprawde duza, bo raz gdy Graham chcial mnie podniesc to mu w krzyzy cos przeskoczylo :laugh2: I do dzis narzeka na bol krzyza i mowi, ze to przeze mnie :-) Ja wzielam sie za cwiczonka bardzo wczesnie- 5 tygodni po urodzeniu Josha. Chodzilam na basen, silownie, aerobik, biegalam. Moj tryb zycia jest ogolnie szalenczy i wlasciwie schudlam za duzo, bo wazylam 48kg przy wzroscie 171cm! :szok: Wiec odpuscilam sobie duzo zajec i juz wygladam normalnie i moge sie fotografowac i wysylac Wam fotki na forum, bo predzej rzeczywiscie bylam chudzina. A zrzucenie wagi zajelo mi jakies 5 miechow. Dla chcacego nic trudnego. Potrzeba tylko silnej woli, zaparcia, determinacji, a na pewno sie uda! Poza tym waga to tylko liczby ;-) I Nasze dzieciaczki byly warte jedzenia wszystkich tych smakolykow w czasie ciazy :-)

maxin- mialam sie Ciebie pytac czy Ty robilas sobie jakies kursy etc. czy po prostu jestes, ze tak powiem niania z doswiadczenia? Ja wlasnie robie kurs (ICP) i w przyszla sobote mam egzamin. Chce byc childminder, ale potem zamierzam porobic dalsze kursy. Coprawda chodze do pracy dwa razy w tygodniu, ale myslalam o tym, aby w miedzyczasie opiekowac sie tez innymi dziecmi, skoro i tak jestem z Joshem.

Anya ja nie robilam rzadnych kursow,skonczylam AWF,a wychowyaanie dzieci mam chyba we krwi:-) Poprostu uwielbiam to robic i czuje to co robie.Mam juz 6 lat doswiatczenia i 5 bobasow wychowalam;-) Kiedys bede chciala zrobic kursy w tym kierunku,ale na razie dobrze trafilam na fajna rodzine,wiec puki co zostawiam to na pozniej.
A opiekowac sie innymi dziecmi to fajna sprawa kiedy masz przy sobie swoje,tylko teraz widze,ze jak juz masz wlsne dziecko to jest troszke ciezej jak masz wiecej niz
3-ke brzdacow,no chyba ze zajmiesz sie starszymi,np.odieranie po szkole.
A co to za kurs ICP???

Maxin ja tez po awf-ie :-)
a gdzie kończyłaś??

Tylko ja nie pracowalam z dziecmi :eek: chyba sie nie nadaje
a swoje to co innego ;-)

CZESC DZIEWCZYNY :-)

U NAS DZIONEK MINAL BARDZO PRACOWICIE - bylismy na zakupkach ( kupilam nowa narzute na lozko i dwie duze miekkie poduchy :-D ... no i oczywiscie nowe ciuszki dla Oskarka :laugh2: ) A jak wrocilismy w koncu do domku, to musialam obiadek biegusiem robic, bo mezus byl baaaarrrdddzzzoooo glodny:tak: a jak chlop glodny to zly:tak::-D

ANYA - wyglasz jak super modelka, ale z ciebie lasencja :-) tez bym tak chciala....:tak:, a synus twoj cudowny ma usmieszek, przesliczny chlopczyk.

ANULKA99 - twoja coreczka wygladala przeslicznie...super miala butki :-), ciesze sie ze chrzest i imprezka sie udala:-D ....fajna ta kupkowa historyjka hihihi :-D:laugh2:

MILOKU - tak to juz z tymi facetami bywa...moj mezus lozko czasami scieli ...ale za to co wieczor skarpety zamiast do worka, to pod lozko sklada....hehe, a ja rano znajduje zawsze niespodzianke..:wściekła/y::-)...ale co zrobic:-):-D...widac ten typ tak ma...:-)

ZUZIA - jesli pojdziesz do najblizszego dentysty przy twoim miejscu zamieszkania, to ci tam powiedza gdzie mozna zrobic przeswietlenia...Nie wiem co prawda ile ta przyjemnosc kosztuje, ale za to dentyste do pierwszego roku zycia dziecka masz calkowicie za darmo :-):-D
mam nadzieje, ze z twoim zabkiem bedzie w krotce w porzadku..:-D

MELANIE - jak tam zdroweczko twojej pociechy? ty tez sie pilnuj, zebys sie nie rozlozyla...:-):-D... duzo zrowka zyczymy:-D:-)

MAXIM - widze ze masz ogromne doswiadczenie z bobasami :-):-D kurcze ja zawsze uwazalam, ze nie mam podejscia do dzieci :no:... ale jak urodzil sie oskarus...to jakos samo przyszlo..hihihi... ale chyba do obcych dzieci nadal bym drygu nie czula...hehe...:-D

DZIEWCZYNY - MAM DO WAS JESZCZE JEDNO PYTANKO - CZY KTORAS Z WAS MIESZKA MOZE WE WSCHODNIM LUB POLNOCNO-WSCHODNIM LONDYNIE?
UWAZAM, ZE POWINNYSMY ZROBIC SOBIE TAKA LISTE, KTO W JAKIEJ OKOLICY MIESZKA, BO WTEDY MOZE MOGLYBYSMY UMOWIC SIE NA JAKIS WSPOLNY WYPAD Z NASZYMI BOBASKAMI .....CO WY NA TO??

POZDRAWIAM WSZYSTKIE MAMUSKI I ICH DZIDZIUSIE...:-):-D:laugh2:

A CO TAM U KALLUSI I MAJECZKI SLYCHAC? CIEKAWE JAK SOBIE DZIEWCZYNY RADZICIE...Z WASZYMI MALENSTWAMI? :-):-D:laugh2:

BUZIAKI DLA WSZYSTKICH:tak::tak:

maxin- dokladnie to robie kurs CACHE Level 3 Diploma in Home-based Childcare (DHC) i obejmuje on ICP (Introducing Childminding Practice), z ktorego wlasnie mam egzamin w sobote. Ja mam takze doswiadczenie z dziecmi (4-letnie), zupelnie jak Ty -we krwi, ale mysle o otwarciu przedszkola i chce tak bardziej profesjonalnie sie przygotowac do tego.

Nio to widze ze wiele z nas ma powolanie to tego aby nawet zawodowo zajmowac sie maluszkami.Ja jestem po pedagogice i kiedy mialam praktyki czy to w szkole czy w rzedszkolu tez stwierdzilam ze to wymarzone zajecie dla mnie.Tylko ze ja bardziej bym chciala uczyc dzieciaczki:-)A tutaj zrobilam dopiero pierwszy poziom w Sure Start bo kiedyzaczal sie nastepny ja juz mialam rodzic i nie zdarzylam.Ale kobitka powiedziala ze jak tylko znajde czas i checi to moge zaczac kiedy oni zaczna jakby kolejna grupe ksztalcic.Wiec pewnie jak maly troche podrosnie to bede sie uczyla dalej.Zawsze to jeden papier angielski wiecej choc wiem ze moj dyplom ze sudiow jest tutaj wazny i akceptowany.
Ale fajnie ze mamy podobne zainteresowania jesli chodzi o dzieciaczki:-D
A teraz cos z innej beczki, tak sie zastanawiam kiedy Majeczka sie odezwie.Mam nadzieje ze u niej wszystko w porzadku;-)
Majeczka-czekamy na ciebie!Bardzo chcemy zobaczyc wasza kruszynke:-)
Kaluusia, Evoska-wy tez sie odezwijcie, jak tam wasze bobaski???:-)

reklama
Hejka!
Wczoraj caly dzionek byl zakupowy i nie bylo na nic czasu, wiec dzis od rana nalog wzywa i siedze na BB :laugh2:
Izusia dostalas wiadomosc na priv o tworzeniu bloga, bo tu nie moglam wpisac adresu tej strony :confused: No to rzezcywiscie duzo mamus ma podobne zainteresowania, bo ja tez ksztalce sie w tym kierunku :tak: A dzieciaczki uwielbiam od zawsze ;-) A co to jest ten Sure Start :confused:
Anya24 ja od stycznia zaczynam CACHE Level2 :-) A zamierzasz otworzyc przedszkole w domu :confused: Chcesz byc chilminder tak :confused: Ja wlasnie musze sie rozgladnac za praca wolontaryjna gdzies w nursery bo to mi potrzebne na kurs :tak: Ty tez musialas robic wolontariat :confused:
Dominia-D my mieszkamy na polnocy tzn. na Manor House a wy gdzie zamieszkujecie :confused: He he widze, ze ty tez wczoraj mialas dzionek zakupkowy :happy:
Anulka sliczne foteczki z chrzcin :tak: Ola miala sliczna sukienisia i czadowe buciki, no i mamusia fryzurke mienila :-)
Olis super ze maly juz jest grzeczniutki :-) No tak juz jest, ze nasze malenstwa maja lepsze i gorsze dni ;-) A jak tam cwiczysz cos :confused: Moze bedziemy sie wspierac i mobilizowac, to szybciej nam pojdzie zrzucenie oponek :-)
Maxin ty pewnie w pracy :confused: Ciekawe jak stokrotka po tych paru dniach przerwy bedzie sie zachowywac :confused: No i jak zabek juz widac dobrze :confused:
U nas ostatnio PAti non stop wymysla cos nowego :tak: Mozna sie tak osmiac jak cos powie, np. ostatnio wyszlo mu cos w stylu "How u doing" Ale mielismy ubaw :-) W ogole wszedzie probuje wejsc, wczoraj wieczorem wcisnal sie pomiedzy sciane a rower treningowy :szok: Zaznaczam, ze rower byl przysuniety do samej sciany, ale dla niego to zadna przeszkoda jak chce sie dostac do ulubionych kabelkow :laugh2: :-D Juz odkryl jak mozna odsunac poduszke, ktora zamaskowalismy gniazdko od telefonu na przedpokoju :szok: Spryciula z niego niesamowity ;-)

Do góry