reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Anetka- no zupelnie jakbym o Joshu czytala ;-) Dzieciaczki to rzeczywiscie cwaniaczki, na wszystko znajda sposob. Pogoda dzisiaj nieciekawa, Josh jest bardzo senny i potrafil nawet usiasc przez moment i nic nie robic. Usmialam sie z niego, bo ogladal w TV "Trishe Goddard Show" i jak ludzie w studio sie klocili to on krzyczal, jak klaskali to on takze klaskal. Mala papuzka z niego ;-) Jezeli chodzi o przedszkole to nie- bron Boze- w domu chce miec dom, po prostu przyjsc do niego po pracy i odpoczac. Mam zamiar wynajac pomieszczenie, ale zanim dojdzie do calego procesu to chce najpierw pobawic sie w childminding. A wolontariatu nie robilam. Kiedys pracowalam juz w przedszkolu w UK, bo moja kolezanka ma trzy w Brighton ;-)

reklama
Anetka-Sure Start to jest taka organizacia , ktora zajmuje sie ksztalceniem przyszlych pracownikow placowek oswiatowych (przedszkoli).Ale dzieki tym kursom mozna tez otworzyc wlasne domowe przedszkole, pracowac jako opiekunka czy prowadzic zalecia pozalekcyjne w szkole.To zalezy ile poziomow ukonczysz.ALe ja myslalam ze Sure Start jest tez w Londynie:-)A wiadomosc dostalam, dziekuje:-)A ty gdzie sie doksztalcasz, czy to tez jakies kursy czy raczej studia???
U nas tez pogoda dzis paskudna, jakby niebo mialo za chwile nas przygniesc:-(Siedzimy w domku bo pada.Maly cos ostatnio wiecej marudzi, wydaje mi sie ze zeby cos ruszyly, bo wszystkie zabawki laduja w buzce Oskarcia a i slini sie okropnie:-)Nocki nawet przesypia, budzi sie raz lub dwa i juz nie zawsze chce jesc w nocy, a to chyba dobrze bo sie nie kojarzy snu z jedzonkiem.Poza tym wcina kaszki obiadki i owocki do ostatniej lyzeczki a potem jest wielki krzyk bo chcialby jeszcze;-)Nio i nauczyl sie piszczec, niesamowicie to brzmi.Ubolewam tylko ze nie mozemy chodzic na basen przez to uczulenie, bo byloby to z korzyscia i dla niego nio i dla nas.Nio i malemu troche plam wyskoczylo na buziaczku, prawdopodobnie od jedzonka wiec mam mu smarowac buzie przed i pojedzonku jako bariera ochronna.Biedny ciagle jakies smarowanie mazidlami, jak nie cialka to buzki.
Anya, Anetka-pewnie nie nadarzacie czasem za waszymi chlopcami, bo w tym wieku to juz fajnie rozrabiaja;-)Nio i wiadomo to co zakazane jest dla nich najciekawsze:tak:Ja juz nie moge sie doczekac kiedy Oskarcio zacznie raczkowac.:-D
Milego dnia!

Anya no dokladnie tak samo jest z tym nasladowaniem u nas :tak: tzn. dopiero sie zaczyna. Pati juz umie przybic piatke :laugh2: brawo nie zawsze mu wyjdzie :happy: a dzis ogladalismy Teletubbies, no i za kazdym razem jak sie pojawilao usmiechniete sloneczko to Pati tez sie smial :-D :-) A twoja kolezanka nie ma czasem jakiegos przedszkola w Londynie, he he he :-D bo musze sie rozgladnac za tym wolontariatem :dry:
Izusia no fajnie jest jak maluszki juz raczuja i wymyslaja rozne rzeczy :tak: Tylko wtedy to oczy dookola glowy :szok: Pati czasem tak cichutko sie przyczai jak cos robie w kuchni, ze nieraz omal bym na niego nie stanela:baffled: Ja chodze do college no i robie kurs CACHE Level1, a od stycznia Level2 :tak: A studia to skonczylam kompletnie inne bo Zarzadzanie i Marketing ;-) :-)

Anetka- jak my nauczylismy Josha przybijac piatke to zaczal ja przybijac takze w... twarz ;-) A co do przedszkola w Londynie- to niestety, ale tam jeszcze go nie otworzyla ;-)
izusia- a my z Joshem chodzimy do Sure Start na zajecia Mother&Toddler group ;-)
Dawno nie bylo na naszym forum ary, Bety, lwicy, nie wspominajac juz o starszych forumowiczkach jak Martuska (pewnie biega za Alusiem) lub aniabania (rece pelne roboty przy blizniaczkach)... ma ktoras z Was z nimi kontakt?

widze, ze tu mnostwo profesjonalnych opiekunek maluszkow na tym naszym forum:-)ja jestem nauczycielka z wyksztalcenia, ale troche wiekszymi dziecmi sie zajmuje...w wieku licealnym:-D
Dominia-D - ja mieszkam w Walthamstow, a ty gdzie?

Witam Kobietki:-)
Czy sa moze jakies mamuski z BELFASTU? bo jak tak dalej pojdzie to zbzikuje:tak:
Jestem mama piecioletniej coreczki i czekam na druga dzidzie:tak:

witam , gdzie się wszyscy podziewają:confused:
Byłam dzisij zważyć Karolcie i mimo podawania przez 2 tygodnie baby rice, waga prawie nie drgnęła :no: , nie wiem dlaczego, nie wiem może powinnam dawać jej mleczko modyfikowane:confused:

pozdrowionka;-)

oj, jak tu pustawo dzis pod wieczor!!nikt nic nie pisze:szok:
Weronika wlasnie zasnela a ja mam w koncu chwilke zeby napisac.chociaz i tak zaraz ide kolacjo-obiad robic bo mezus wraca o 23 z pracy:tak: i bedzie glodny,jak zwykle:tak:
Dominia ja ze wschodniej czesci - ealing, pogranicze z greenford

CZEŚC DZIEWCZYNY,JA NA rodzinkach zza granicy PORAZ PIERWSZY.UDZIELAM SIĘ WIĘCEJ NA MAMUŚKACH CZERWCOWYCH.MIESZKAMY OD 4 LAT W UK,OD ROKU WYNAJMUJEMY CHALUPKĘ NA PINNER,TJ.PÓŁNOCNY LONDYN.MAMY DWÓJKĘ DZIECI ;CORKĘ MARTYNKĘ 8 LAT I SYNKA MAXIMILJANKA 4 MIESIĄCE.Z MIŁĄ CHĘCIA POPISZĘ SOBIE Z WAMI.MOŻE JEST JAKAS MAMA Z PÓŁNOCNEGO LON.A TO MOJE DZIECI

reklama
Hej

Witajcie moje drogie dziekuje za tak dzielne kibicowanie mi i wkoncu sie udalo dotrwalam do konca ciazy i urodzilam moje najwieksze szczescie moja coreczke przeslodka jestem strasznie szczesliwa:tak: :tak: :tak:

dzis tylko wkleje zdjecia z porodu bo juz jestem padnieta a cala historie postaram sie opisac jutro,

dziekujemy slicznie za gratulacje jestescie kochane buziaczki dla was i waszych skarbow:tak:

1,2,3- zaraz po porodzie
4,5- moja niunia

Do góry