reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

olis - do paszportu tymczasowego jest potrzebny polski akt urodzenia?:szok:myslalam, ze angielski wystarczy:-(i na ile go wydaja:9 czy 12 miesiecy?jezeli jest potrzebny tez polski, to jak go zalatwialiscie - przez konsulat?

reklama
tigger my wyrabialiśmy ten tymczasowy paszport i wystarczył angielski akt urodzenia i dodatkowo chcieli jeszcze mój NIN i kosztował nas około 50funtów, ważny jest przez rok, dlatego jak pojedziemy do Polski to wyrobimy małej paszport w Polsce

Asia26 nie smuć się, trzeba wierzyć, że wszystko będzie dobrze, trzymam kciuki za Twoją mamę żeby wszysko się ułożyło:tak:

Olis ja też przez pierwsze 2 miesiące nie schudłam prawie nic, wszyscy mi mówili, że jak się karmi piersią to tak szybko się chudnie a tu waga w miejscu stała i stała, dopiero około 3 miesięcy po porodzie zaczęła troszkę spadać a teraz już ważę prawie tyle co przed ciążą i więcej nie chcę chudnąć, bo ważyłam 48 kilo, a teraz 52 i jestem zadowolona, więc nie załamuj się wszysko wróci do normy

Anya synuś śliczny ( chyba po mamusi odziedziczył urodę ) i już chodzi:happy:, ładnie Ci w takim kolorze włosów

Maja jak się czujecie kochane, czekamy na zdjęcia córeczki

Pozdrowionka papap:-)

dziewczyny dzieki za cieple slowa co do mojej wagi,musze sie wziac w garsc inapewno sie uda,musi sie udac!!!!!!!!!!!!!!!!!i moze pocwicze tak jak katarzyna!!!
paszport tymczasowy kosztowal mnie 18 funciakow i angielski akt wyslalam do polski gdzie zostal przetlumaczony i zlozony w urzedzie miasta,tam sie czeka okolo 3 tygodni-ja mialam troszke inaczej niz agnes!!!dostaje sie go na roczek :happy: :happy:

Witam w niedziele:-)
Mimo,ze wczoraj byla zmeczona imprez sie udala,fajnie zobaczyc znajomych rodzine i pogadac:-) Natalka byla w siudmym niebie z rak do rak chodzila:happy: A w nocy ku naszemu zaskoczeniu przspala cala JUPIII:tak: :tak: OBUDZILA SIE O 7.30,a raczej maz do niej poszedl bo myslam,ze jest cos nie tak.Wogole to ona od dwoch dni przewraca sie w snie na brzuszek i tak sobie spi,a dzis rano miala nozki do tego podkurczone,smiesznie wygladala.Ja oczywiscie sie balam,aby w nocy nie przwrocila glowki w poduche,bo nie bedzie oddychac,no ale widac ze wie co ma robic:happy: Wczoraj kupilam jej spineczki wyglada slotko:-) :-) :-) Ja zaszalalm i kupilam sobie spodnie i bluzke,a co!!!!!!Dzis rano stokrotka mowila da da da da,super,a dzie ma ma:zawstydzona/y: Jest z dnia na dzien kochansza. A dzis cos katarek ma,buuuu....

tigger tymczasowy wydaj na rok i zaltwiasz to w konsulacie tak samo jak normwlny paszport,mozesz rowniez zlozyc wniosek o Pesel i Paszport 10-letni:-) Jak sie czujesz brzuszke juz widac;-)

katarzyna_s dojdziesz do formy,glow do gory,niektorym zajmuje wicej czasu,a niektorym mniej,zalezy od budowy ciala,przeminay materi no i zaparcia,mobilzizacji do ciwczenia i ruchu,wierze,ze dojdziesz do wgi ktora cie usatysfakcjonuje.Ja wazylam przed ciaco 58kg,a teraz 60,choc tego nie widac;-) ale pocieszyc cie moge oponka na brzusku wciaz jest,nie duza lae jest,dla mnie to do d... bo zawsze mialm plaski umiesniony brzuch ,a taz fuj:no:

olis kochan ty od siebie nie wymaga po 2 miesiacach cudow,daj sobie troche czasu,a wrocisz do formy,peiekna z ciebie dziewczyna,a brzuszek da sie zbic,mobilizacja i zaparcie.Ja jak mezeoiw sie podobasz to tylko sie cieszyc,jak robic cos to dla siebie a nie kogos,prawda;-)

Asia26 no dzialo sie dzialo,ale to juz za nami i mam nadzieje,ze nigy nie bedzie takiej sytuacji:no: Skarbie ty mi humorku nie trac,dzidzi wszystko odczowka i tez sie smuci,wiec duzo usmiechow prosze,wiem,ze czasmi w zyciu sa rozne sytacjie i na nie do smiechu,ale zrob to dla dzici,chcesz aby byl pogodnym bobasem;-) Mamacia silna kobieta i ma cudowka corke ktora ja tak wspiera,tak trzymac,zdrowk jej zycze.A Z facetem,hmmmm tak to jest,moj tez mi dziala na nerwy w ciazy,wrrr.....ale to przechodzi;-)

Melanie oo bidena kruszynka,angina to swinstwo,ja cale dziecinstwo na to chorowala i jeszcze zabkuje,Zdrowka je zyczymy,a tobie cieprliwosci:-)
Dzieki,ze tak sparwnie to zalatwilas:-)

Anya24 wazse fotki jak zawsze rewelka,ty lasencja,a Josh no no no jak pieknie rosnie i jak jest juz duzy,super stoi przystojniak,sprytna myszka a niego:happy:

Dominia-D fajne suwak,dzieki:-) radze sobie i to mnie cieszy,najwazniejsze byc zorganizowanym;-) No i maluszki mi to ulatwiaja bo sa grzeczne:happy: Ja jak twoj skarb???

dorcia Lucy tak szybko rosnie widac poi zdieciach i jak zakupy,pewnie miulo bylo co,ja to zawsze nie moge sie odepdzic od sklepow z dziecieca odzieza:no: ;-)

*Anetka* ja sciaglam FrmMstr.exe ale musze skasowac jak pislam nic z tych hieroglifow nie rozumiem:-) :-D :tak: Jak Patti sie czuje,humorek juz dopisuje????

kallusia oby Juleczka mial jak naj mniej kolek.Na fotkach wygladaciue cudo tacy szczesliwi,One jest piekna,a ty wygladas super:-)

Ivonek milusno mowisz jak zasze w karju,ale super miec taka zwariowana rodzinke,ja lubie towarzystwo:-) Kurcze towj skarb juz niedlugo ma dwa latka SZOK,jak czas leci,Jak prezen juz wybrany???

izusia no masz racjie,w kocu tylko pare dni je rozni;-) Jak wasze biba sie udal,byly tance???Jak maly lepiej spi????

Maggusia dzis juz wyjezdzasz milego odpoczynku zycze,pisz do nas:happy:

mykam zrobi obiad:-)
buzka

Maja derdeczne gartulacje dla ciebie mamusiu, dla twojego meza i MArtusi-glownej postaci calego balyu!!oby sie wam chowla zdrowo!!!i abyscie wy byli szczeslliwymi rodzicami!

Agnes2606 - to mnie pocieszylas, bo tak wlasnie mi sie wydawalo, ze do tymczasowego paszportu potrzebny jest tylko angielski akt urodzenia, a polski +pesel dopiero do tego 10-letniego. A NIN musial byc twoj czy mogl byc meza?
olis - to ciebie inaczej potraktowali z tym paszportem niz Agnes?
maxin78 - dziekuje za pamiec, ja sie czuje rewelacyjnie, 2 grudnia wybieram sie do Polski, wiec przygotowania juz w toku:-)a jak tam w pracy, juz mniej zmeczona jestes?

Tigger potrzebny był mój NIN, bo powiedzieli, że musi być matki, dobrze że mąż wziął ( ja z nim nie byłam tego załatwiać), bo byśmy nic nie załatwili A do tego 10-letniego potrzebny jest polski akt urodzenia

czesc mamusie :-)

zaczne od tego, ze weszlam na nasz watek zamkniety....a tam mi sie jakis temat JAGóDKA pojawia....mysle wiec ze chyba cos dalej nie dziala :wściekła/y::no:

jesli chodzi o mnie...to ja nawet nie odwazylam sie jeszcze wejsc na wage po porodzie....wiem tylko ze kilka dni przed wazylam 66kg, a przed ciaza 56kg :-) a teraz to nawet nie chce sprawdzac, bo sie zalamie - jak patrze na moja oponke.. to juz mi wystarczy :-:)-(
w spodnie sprzed ciazy co prawda sie dopinam, ale wyskakuje mi na gorze dziwne kolo ratunkowe...a przeciez ja umiem plywac..hihi :-):wściekła/y::-)... postanowilam wiec je zlikwidowac i robie codziennie po 70 brzuszkow...ale na razie bez rezultatow :no::szok::no:

o rozstepach juz nie wspominam:wściekła/y::no:

OLIS -
mi w konsulacie powiedzieli, ze na pierwszy paszport wystarczy tylko brytyjski akt urodzenia....mam nadzieje, bo ja nie mam przetlumaczonego na polski:szok:

MAXIM - twoja natalcia to przesliczna dziewczyneczka... i taka juz duza, tak slicznie siedzi... widze ze zaprzyjaznila sie z georgem :-) super , ze mozesz miec ja w pracy przy sobie :tak:Oskarek ma sie badzo dobrze, rosnie jak na drozdzach, tylko od wczoraj jest jakis taki niespokojny i duzo placze.... a jak nie placze to znow caly czas sie smieje - tak ze skrajnosci w skrajnosc :-D

MELANIE - zycze wam szybkiego powrotu do zdrowia...:-)

KATARZYNA_S - ja tez wczoraj dostalam list na nastepne szczepienie - idziemy w poniedzialek za tydzien ... mam nadzieje ze zarowno twoja kryszynka jak i moj malutki zniosa to bardzo dzielnie :tak::-) a figura sie nie martw - wiekszosc z nas ma ten sam problem, najlepiej jak bysmy zalozyly klubik cwiczen i sie spotykaly wszystkie, razem cwiczyly i wzajemnie mobilizowaly...:-) hehe... moze wtedy rezultaty bylyby szybciej widoczne :tak:

DZIEWCZYNY - czy interesowalyscie sie juz jakimis zajeciami na basenie dla niemowlakow? ja wiem , ze w pl sa plywalnie gdzie sa organizowane lekcje plywania dla maluszkow, ale tu nie slyszalam o czyms takim... jesli macie jakies namiary lub informacje, to plissss napiszcie :-):-):-)

JAK JUZ SIE WSZYSTKO WYJASNI JAK WEJSC NA NASZ WATEK ZAMKNIETY, TO TEZ PROSZE O WIESCI :tak:

POZDRAWIAM WSZYSTKIE MAMUSIE I DZIECI ;-):-):-D:laugh2::happy:

dominia-ja sie interesowalam co do basenu i tu gdzie ja mieszkam zaczyna sie jak dziecko ukonczy pol roczku,
a co do paszportu to moze masz racje my chcielismy uzyskac paszport na 5 lat wiec mielismy ze soba akt po polsku

a co tu taka cisza!!!!!!!!!!!!!!!dziewczyny spicie!!!!!!!!!!!!!

reklama
Ojej, wreszcie zasiadlam do komputera i znalazlam troche czasu dla Was :-) Ciezko jest przesiadywac na BB, gdy opiekuje sie dzieckiem, chodzi do pracy i jeszcze tyle dodatkowych zajec do tego dochodzi. Nie mowiac juz nic o domowych obowiazkach! My to jednak jestesmy super-mamy, co? ;-)
Dziewczeta, dziekuje bardzo za cieple slowka. Josh to juz taki narcyz sie robi od tych Waszych komentarzy :-)
Zaczal nieco wiecej jesc, co mnie cieszy, ale i tak ciezko jest naklonic go do jedzenia. Trzeba w to wlozyc nie maly wysilek. Mowie Wam dziewczyny, moj synek ma taki charakterek. W dodatku ostatnio taki temperamencik sie ujawnil, ze hoho! Nie ma dla niego rzeczy niemozliwych, juz dawno zdazyl rozpracowac, ze wszystkie zabezpieczenia z kontaktow mozna wyjac i robi to bardzo sprytnie i szybciutko. Gdy mu zabraniam i wkladam je z powrotem do kontaktow potrafi tupac nogami i klasc sie na podlodze! :szok: Przerazajace, co bedzie dalej... Nie mam pojecia skad on sie tego uczy, przeciez u nikogo tego nie widzi, nikt z nas tak nie robi, wiec jakos samo z siebie to sie wzielo. Ujawnia sie jego mala osobowosc. Moj synek jest chyba za bardzo rozpieszczony!

maxin- fajnie, ze jestes zadowolona z pracy, no i ze masz pod opieka anielskie dzieciaczki! Super, ze Nataluncia przespala cala noc! U nas juz niestety to sie nie zdarza. Minely dobre czasy ;-) Choc z wiekiem powinno byc lepiej to jednak Josh nie je tyle ile powinien i budzi sie w nocy na mleko 2-3 razy.

Dominia-D - moglabym Ci dac namiary na plywalnie w Brighton, bo sprawdzilismy wiele, no ale Ty nie stad. Niektore plywalnie dla dzieciaczkow sa od szostego miesiaca zycia, a niektore nie maj preferencji, aby dziecko bylo zaszczepione i moze chodzic na basen wczesniej.

olis- moja droga, daj sobie troche czasu, jesli chodzi o zrzucanie wagi. Nie od razu Rzym zbudowano :-) Jasne, ze zrzucisz kilogramy, ktore przybyly w ciazy. Ja przytylam tyle, ze nawet nie wchodzilam na wage, bo sie balam spojrzec prawdzie w oczy :-) Ale nie ma rzeczy niemozliwych, a oto dowod :-)

W ciazy...
40+5days.jpg

I juz po...
nowezdj.jpg

Do góry