reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

olis - do paszportu tymczasowego jest potrzebny polski akt urodzenia?:szok:myslalam, ze angielski wystarczy:-(i na ile go wydaja:9 czy 12 miesiecy?jezeli jest potrzebny tez polski, to jak go zalatwialiscie - przez konsulat?

reklama
tigger my wyrabialiśmy ten tymczasowy paszport i wystarczył angielski akt urodzenia i dodatkowo chcieli jeszcze mój NIN i kosztował nas około 50funtów, ważny jest przez rok, dlatego jak pojedziemy do Polski to wyrobimy małej paszport w Polsce

Asia26 nie smuć się, trzeba wierzyć, że wszystko będzie dobrze, trzymam kciuki za Twoją mamę żeby wszysko się ułożyło:tak:

Olis ja też przez pierwsze 2 miesiące nie schudłam prawie nic, wszyscy mi mówili, że jak się karmi piersią to tak szybko się chudnie a tu waga w miejscu stała i stała, dopiero około 3 miesięcy po porodzie zaczęła troszkę spadać a teraz już ważę prawie tyle co przed ciążą i więcej nie chcę chudnąć, bo ważyłam 48 kilo, a teraz 52 i jestem zadowolona, więc nie załamuj się wszysko wróci do normy

Anya synuś śliczny ( chyba po mamusi odziedziczył urodę ) i już chodzi:happy:, ładnie Ci w takim kolorze włosów

Maja jak się czujecie kochane, czekamy na zdjęcia córeczki

Pozdrowionka papap:-)

dziewczyny dzieki za cieple slowa co do mojej wagi,musze sie wziac w garsc inapewno sie uda,musi sie udac!!!!!!!!!!!!!!!!!i moze pocwicze tak jak katarzyna!!!
paszport tymczasowy kosztowal mnie 18 funciakow i angielski akt wyslalam do polski gdzie zostal przetlumaczony i zlozony w urzedzie miasta,tam sie czeka okolo 3 tygodni-ja mialam troszke inaczej niz agnes!!!dostaje sie go na roczek :happy: :happy:

Witam w niedziele:-)
Mimo,ze wczoraj byla zmeczona imprez sie udala,fajnie zobaczyc znajomych rodzine i pogadac:-) Natalka byla w siudmym niebie z rak do rak chodzila:happy: A w nocy ku naszemu zaskoczeniu przspala cala JUPIII:tak: :tak: OBUDZILA SIE O 7.30,a raczej maz do niej poszedl bo myslam,ze jest cos nie tak.Wogole to ona od dwoch dni przewraca sie w snie na brzuszek i tak sobie spi,a dzis rano miala nozki do tego podkurczone,smiesznie wygladala.Ja oczywiscie sie balam,aby w nocy nie przwrocila glowki w poduche,bo nie bedzie oddychac,no ale widac ze wie co ma robic:happy: Wczoraj kupilam jej spineczki wyglada slotko:-) :-) :-) Ja zaszalalm i kupilam sobie spodnie i bluzke,a co!!!!!!Dzis rano stokrotka mowila da da da da,super,a dzie ma ma:zawstydzona/y: Jest z dnia na dzien kochansza. A dzis cos katarek ma,buuuu....

tigger tymczasowy wydaj na rok i zaltwiasz to w konsulacie tak samo jak normwlny paszport,mozesz rowniez zlozyc wniosek o Pesel i Paszport 10-letni:-) Jak sie czujesz brzuszke juz widac;-)

katarzyna_s dojdziesz do formy,glow do gory,niektorym zajmuje wicej czasu,a niektorym mniej,zalezy od budowy ciala,przeminay materi no i zaparcia,mobilzizacji do ciwczenia i ruchu,wierze,ze dojdziesz do wgi ktora cie usatysfakcjonuje.Ja wazylam przed ciaco 58kg,a teraz 60,choc tego nie widac;-) ale pocieszyc cie moge oponka na brzusku wciaz jest,nie duza lae jest,dla mnie to do d... bo zawsze mialm plaski umiesniony brzuch ,a taz fuj:no:

olis kochan ty od siebie nie wymaga po 2 miesiacach cudow,daj sobie troche czasu,a wrocisz do formy,peiekna z ciebie dziewczyna,a brzuszek da sie zbic,mobilizacja i zaparcie.Ja jak mezeoiw sie podobasz to tylko sie cieszyc,jak robic cos to dla siebie a nie kogos,prawda;-)

Asia26 no dzialo sie dzialo,ale to juz za nami i mam nadzieje,ze nigy nie bedzie takiej sytuacji:no: Skarbie ty mi humorku nie trac,dzidzi wszystko odczowka i tez sie smuci,wiec duzo usmiechow prosze,wiem,ze czasmi w zyciu sa rozne sytacjie i na nie do smiechu,ale zrob to dla dzici,chcesz aby byl pogodnym bobasem;-) Mamacia silna kobieta i ma cudowka corke ktora ja tak wspiera,tak trzymac,zdrowk jej zycze.A Z facetem,hmmmm tak to jest,moj tez mi dziala na nerwy w ciazy,wrrr.....ale to przechodzi;-)

Melanie oo bidena kruszynka,angina to swinstwo,ja cale dziecinstwo na to chorowala i jeszcze zabkuje,Zdrowka je zyczymy,a tobie cieprliwosci:-)
Dzieki,ze tak sparwnie to zalatwilas:-)

Anya24 wazse fotki jak zawsze rewelka,ty lasencja,a Josh no no no jak pieknie rosnie i jak jest juz duzy,super stoi przystojniak,sprytna myszka a niego:happy:

Dominia-D fajne suwak,dzieki:-) radze sobie i to mnie cieszy,najwazniejsze byc zorganizowanym;-) No i maluszki mi to ulatwiaja bo sa grzeczne:happy: Ja jak twoj skarb???

dorcia Lucy tak szybko rosnie widac poi zdieciach i jak zakupy,pewnie miulo bylo co,ja to zawsze nie moge sie odepdzic od sklepow z dziecieca odzieza:no: ;-)

*Anetka* ja sciaglam FrmMstr.exe ale musze skasowac jak pislam nic z tych hieroglifow nie rozumiem:-) :-D :tak: Jak Patti sie czuje,humorek juz dopisuje????

kallusia oby Juleczka mial jak naj mniej kolek.Na fotkach wygladaciue cudo tacy szczesliwi,One jest piekna,a ty wygladas super:-)

Ivonek milusno mowisz jak zasze w karju,ale super miec taka zwariowana rodzinke,ja lubie towarzystwo:-) Kurcze towj skarb juz niedlugo ma dwa latka SZOK,jak czas leci,Jak prezen juz wybrany???

izusia no masz racjie,w kocu tylko pare dni je rozni;-) Jak wasze biba sie udal,byly tance???Jak maly lepiej spi????

Maggusia dzis juz wyjezdzasz milego odpoczynku zycze,pisz do nas:happy:

mykam zrobi obiad:-)
buzka

Maja derdeczne gartulacje dla ciebie mamusiu, dla twojego meza i MArtusi-glownej postaci calego balyu!!oby sie wam chowla zdrowo!!!i abyscie wy byli szczeslliwymi rodzicami!

Agnes2606 - to mnie pocieszylas, bo tak wlasnie mi sie wydawalo, ze do tymczasowego paszportu potrzebny jest tylko angielski akt urodzenia, a polski +pesel dopiero do tego 10-letniego. A NIN musial byc twoj czy mogl byc meza?
olis - to ciebie inaczej potraktowali z tym paszportem niz Agnes?
maxin78 - dziekuje za pamiec, ja sie czuje rewelacyjnie, 2 grudnia wybieram sie do Polski, wiec przygotowania juz w toku:-)a jak tam w pracy, juz mniej zmeczona jestes?

Tigger potrzebny był mój NIN, bo powiedzieli, że musi być matki, dobrze że mąż wziął ( ja z nim nie byłam tego załatwiać), bo byśmy nic nie załatwili A do tego 10-letniego potrzebny jest polski akt urodzenia

czesc mamusie :-)

zaczne od tego, ze weszlam na nasz watek zamkniety....a tam mi sie jakis temat JAGóDKA pojawia....mysle wiec ze chyba cos dalej nie dziala :wściekła/y::no:

jesli chodzi o mnie...to ja nawet nie odwazylam sie jeszcze wejsc na wage po porodzie....wiem tylko ze kilka dni przed wazylam 66kg, a przed ciaza 56kg :-) a teraz to nawet nie chce sprawdzac, bo sie zalamie - jak patrze na moja oponke.. to juz mi wystarczy :-:)-(
w spodnie sprzed ciazy co prawda sie dopinam, ale wyskakuje mi na gorze dziwne kolo ratunkowe...a przeciez ja umiem plywac..hihi :-):wściekła/y::-)... postanowilam wiec je zlikwidowac i robie codziennie po 70 brzuszkow...ale na razie bez rezultatow :no::szok::no:

o rozstepach juz nie wspominam:wściekła/y::no:

OLIS -
mi w konsulacie powiedzieli, ze na pierwszy paszport wystarczy tylko brytyjski akt urodzenia....mam nadzieje, bo ja nie mam przetlumaczonego na polski:szok:

MAXIM - twoja natalcia to przesliczna dziewczyneczka... i taka juz duza, tak slicznie siedzi... widze ze zaprzyjaznila sie z georgem :-) super , ze mozesz miec ja w pracy przy sobie :tak:Oskarek ma sie badzo dobrze, rosnie jak na drozdzach, tylko od wczoraj jest jakis taki niespokojny i duzo placze.... a jak nie placze to znow caly czas sie smieje - tak ze skrajnosci w skrajnosc :-D

MELANIE - zycze wam szybkiego powrotu do zdrowia...:-)

KATARZYNA_S - ja tez wczoraj dostalam list na nastepne szczepienie - idziemy w poniedzialek za tydzien ... mam nadzieje ze zarowno twoja kryszynka jak i moj malutki zniosa to bardzo dzielnie :tak::-) a figura sie nie martw - wiekszosc z nas ma ten sam problem, najlepiej jak bysmy zalozyly klubik cwiczen i sie spotykaly wszystkie, razem cwiczyly i wzajemnie mobilizowaly...:-) hehe... moze wtedy rezultaty bylyby szybciej widoczne :tak:

DZIEWCZYNY - czy interesowalyscie sie juz jakimis zajeciami na basenie dla niemowlakow? ja wiem , ze w pl sa plywalnie gdzie sa organizowane lekcje plywania dla maluszkow, ale tu nie slyszalam o czyms takim... jesli macie jakies namiary lub informacje, to plissss napiszcie :-):-):-)

JAK JUZ SIE WSZYSTKO WYJASNI JAK WEJSC NA NASZ WATEK ZAMKNIETY, TO TEZ PROSZE O WIESCI :tak:

POZDRAWIAM WSZYSTKIE MAMUSIE I DZIECI ;-):-):-D:laugh2::happy:

dominia-ja sie interesowalam co do basenu i tu gdzie ja mieszkam zaczyna sie jak dziecko ukonczy pol roczku,
a co do paszportu to moze masz racje my chcielismy uzyskac paszport na 5 lat wiec mielismy ze soba akt po polsku

a co tu taka cisza!!!!!!!!!!!!!!!dziewczyny spicie!!!!!!!!!!!!!

reklama
Ojej, wreszcie zasiadlam do komputera i znalazlam troche czasu dla Was :-) Ciezko jest przesiadywac na BB, gdy opiekuje sie dzieckiem, chodzi do pracy i jeszcze tyle dodatkowych zajec do tego dochodzi. Nie mowiac juz nic o domowych obowiazkach! My to jednak jestesmy super-mamy, co? ;-)
Dziewczeta, dziekuje bardzo za cieple slowka. Josh to juz taki narcyz sie robi od tych Waszych komentarzy :-)
Zaczal nieco wiecej jesc, co mnie cieszy, ale i tak ciezko jest naklonic go do jedzenia. Trzeba w to wlozyc nie maly wysilek. Mowie Wam dziewczyny, moj synek ma taki charakterek. W dodatku ostatnio taki temperamencik sie ujawnil, ze hoho! Nie ma dla niego rzeczy niemozliwych, juz dawno zdazyl rozpracowac, ze wszystkie zabezpieczenia z kontaktow mozna wyjac i robi to bardzo sprytnie i szybciutko. Gdy mu zabraniam i wkladam je z powrotem do kontaktow potrafi tupac nogami i klasc sie na podlodze! :szok: Przerazajace, co bedzie dalej... Nie mam pojecia skad on sie tego uczy, przeciez u nikogo tego nie widzi, nikt z nas tak nie robi, wiec jakos samo z siebie to sie wzielo. Ujawnia sie jego mala osobowosc. Moj synek jest chyba za bardzo rozpieszczony!

maxin- fajnie, ze jestes zadowolona z pracy, no i ze masz pod opieka anielskie dzieciaczki! Super, ze Nataluncia przespala cala noc! U nas juz niestety to sie nie zdarza. Minely dobre czasy ;-) Choc z wiekiem powinno byc lepiej to jednak Josh nie je tyle ile powinien i budzi sie w nocy na mleko 2-3 razy.

Dominia-D - moglabym Ci dac namiary na plywalnie w Brighton, bo sprawdzilismy wiele, no ale Ty nie stad. Niektore plywalnie dla dzieciaczkow sa od szostego miesiaca zycia, a niektore nie maj preferencji, aby dziecko bylo zaszczepione i moze chodzic na basen wczesniej.

olis- moja droga, daj sobie troche czasu, jesli chodzi o zrzucanie wagi. Nie od razu Rzym zbudowano :-) Jasne, ze zrzucisz kilogramy, ktore przybyly w ciazy. Ja przytylam tyle, ze nawet nie wchodzilam na wage, bo sie balam spojrzec prawdzie w oczy :-) Ale nie ma rzeczy niemozliwych, a oto dowod :-)

W ciazy...
40+5days.jpg

I juz po...
nowezdj.jpg

Do góry