Miloku - wielkie gratulacje z okazji slubu.... hehe, ja tez jestem w podobnej sytuacji - na razie mamy tylko cywilny, a koscielny jest zaplanowany na przyszle lato... bo pewien maly pan nam ten slubik troszke przyspieszyl
A jesli chodzi o paszport - to wlasnie jestem w trakcie zalatwiania... przyznaje latwo nie jest.... a najgorzej to umowic sie na spotkanie - ja dodzwonilam sie dopiero po 3 tygodniach nieustannych prob !!! Dzwonilam na poczatku wrzesnia, a umowili mnie na spotkanie dopiero na 28 listopada
:-(
A najgorsze jest to, ze dzwonilam do konsulatu , aby dowiedziec sie o dokumenty jakie trzeba przyniesc i nikt mi nic nie powiedzial o zdjeciach i formularzu, ktory trzeba osobiscie odebrac z konsulatu.... ale zajrzalam jeszcze na ich stronke i przeczytalam dokladnie o wymaganych dokumentach, wiec poszlam do konsulatu...a tam kolejka byla ogromna i wszystkich w drzwiach zalatwiaja, nawet do srodka nie wpuszcza....
Ale na szczescie zdobylam juz wszystkie dokumenty, wszystko wiem...hehe.... teraz pozostaje nam tylko wizyta u fotografa i czekamy na spotkanie :-)
Wiec jesli zalezy ci na czasie, to najlepiej zadzwon i umow sie na spotkanko jeszcze zanim urodzi sie dzidzia, bo czas oczekiwania jest naprawde dddllluuuuuggggiiiiii:-(