reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

reklama
maja33 to prawda suwaczek dobrze mowi.W sobote 4 .11 zmienilam stan cywilny:-D :-D :-D Kupa smiechu byla na slubie bo obraczki ani mi ani mezowi na palca wejsc nie chcialy i parsknelam w koncu smiechem.Jakas glupawka mnie zlapala.Nie bylo rodziny z polski bo zdecydowalismy sie wziasc cywilny w ciagu 3 tyg i rodzinie powiedzielismy tydzien przed.Planowo slub mial byc w czerwcu ale ze wzgledu na wczessniejsza niespodzanke w czerwcu bedzie tylko koscielny a cywilny juz zawarlismy.Nie chceilismy zeby rodzina przyjechala bo to dodatkowy duzy wydatek, a my musimy oszczedzac na wesel w polsce.ale jestem szczescliwa zonak od 4 dni.:-D :-D pozatym pisz jkochana ile wlezei ja chetnie poczytam i wcale mnie to nie nudzi:-D :-D

Ide szamac obiadek i moze na spacerek sie wybiore. trzeba przelamac lenia:-D :-D :-D

miloku gratulacje zmiany stanu cywilnego-GRatulacje!!!:tak: :-) :-D
Maju mi tez sie tak zaczynalo, to powinno w koncu poscic, wydaje mi sie ze do konca tygodnia nie przetrwaz:no: :eek: :-) , trzymam kciuki:tak:
dorciu wiem ze ciezko z dwojka ale ja mam opanowane codiennie rano odprowadzamy z Oleczka Lukasza do szkoly ... grunt to aby wszystko bylo przygotowane

anulka - och macie chrzciny juz teraz w niedziele tak? i cala rodzina przyjezdza do ws tzn dziatki i chrzestni i rodzenstwo, jak tak to masz naprawde duuuuzo pracy ale za to jak bedzie napewno cudownie:tak: , koniecznie poaz nam foteczki pozniej:tak: , tez tak mialas och Boze daj zeby to juz nastopilo bo nie wyrobie :-D

Miloku-super no to jeszcze raz GRATULACJE !!!!!! i wszystkiegonaj na nowej drodze zycia oby wam wszystko sie pieknie ukladalo i abyscie byli zawsze szczesliwi:tak: :-)

biegnij na spacerek biegnij a czy ty pracujesz czy nie co u ciebie opowiadaj wszystko o sobie szybciutko, bo ja zaliczylam juz sprzatanie i schody ha ha ha i nie mam co robic wiec pisz kochana pisz

ok buziaczki papa

Dzieki wielkie dziwwczyny za gratulacje!!!

wrucilam wlasnie ze spacerku, odwiedzilam jeszce kolezanke i troszke sie zasiedzialam.Ja to sobie teraz nie pracuje siedze w domku na zwolnieniu juz 4 miesiac i juz napewno nie wruce.prawie 2 latka juz tu jestem i caly czas pracowalam ale jak zemdlalam w pracy to od tego czasu juz mnie tam nie chca.z hukiem dowiedzieli sie ,ze w ciazy jestem:-D :-D :-D :-D :-D
Zreszt aja tez:-D :-D :-D :-D :laugh2: :laugh2: :laugh2: :laugh2: kinder-niespodzianka:-D

Jedego meza juz wybrala 4 dni temu a drugie wesele w czerwcu (zastnowie sie czy ten sam maz bedzie hihi):tak: :tak: tak sie wlasnie zmartwilam bo podobno strasznie ciezko paszport dostac.sama jeszcze w tej sprawie nie zaciagalam informacji ,ale tyle co tak po znajomych slysze to nie jest prosta sprawa i dlugo sie czeka.a ja paszport dla malucha potrzbuje juz na maj (bo musze suknie jechac wczesniej zamowic hihi):tak: :tak: :tak: :tak:
juz niedlugo musze o macierzynskim myslec. podobno 11 tyg przed porodem wiec jeszce pare tygodni na zwolnieniu przessiedze .Znowu lenia mam giganta :no: :no: :no: juz mnie on nie bawi boz tym leniem mi si enudzi.
Maja 33 kochana a ty hulaj , hulaj bo chce twoja dzidziuche ju niedlugo zobaczyc.Juz bym tez chciala rodzic . wiecej czasu do wesela zeby sadelko zgubic:-D :-D :-D :-D a i nie moge sie doczekac jak ten moj synus wyglada:confused: :tak: :tak: :-)

Anulka99 a jak sie starszy braciszek czuje.Poczul sie juz do obowiazku czy narazie z daleka obserwuje siostre.:eek: :eek: A nie jest zazdrosny o malego brzdaca:happy: :dry: bo tak pare latek roznicy miedzy nimi jest:tak: :tak:

czesc dziolchy:-)

Maju na chrzest zaprosilam tylko chrzestnych i bedzie moja siostra i mojego meza brat, bo oni tutaj sa...nie robie az tak rodzinnych bo po prostu mnie nie stac zaprosic wszytkich, a w polsce to nie chce czekac...mamy jechac do polski na swieta ale to jeszce nic pewnego, to wiec wole sie zabezpieczyc... trudno i szkoda :-( ze dziadki nie zobacza wnusi na chrzcie ale takie jest zycie, jakbym byla bogata to mur-beton cala rodzina bylaby z nami i mialambym swojw chate...:tak:

miloku lukasz jest za Ola, czasami mowi do nie aby byla cicho, bo przeszkadza ogladac mu bajke ... ale nie da skrzywdzic nikomu jej...nawet ja jak za glosno do niej cos powiem to mi zwraca uwage:wściekła/y: ..oby bylo tak dalej:tak:

miloku - nie wiem, jak to z paszportem dla dziecka (tzn nie wiem ile to trwa), ale wyrabiasz w konsulacie paszport tymczasowy, do ktorego jest potrzebny tylko brytyjski akt urodzenia, a potem jedziesz do Polski, rejestrujesz ten akt urodzenia w usc i wyrabiasz dziecku pesel i mozesz dopiero dostac normalny paszport
ja sie natomiast przestraszylam, bo chcialam wymienic w konsulacie moj paszport po zmianie nazwiska. okazalo sie, ze czeka sie 3-4 miesiace:szok:no i oczywiscie tez akt malzenstwa musi byc wczesniej umiejscowiony w polskim usc (co mozesz tez zrobic za posrednictwem konsulatu, ale to tez trwa i kosztuje...)wkurzylam sie potwornie i nie wiem teraz co mam zrobic:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

reklama
Miloku - wielkie gratulacje z okazji slubu.... hehe, ja tez jestem w podobnej sytuacji - na razie mamy tylko cywilny, a koscielny jest zaplanowany na przyszle lato... bo pewien maly pan nam ten slubik troszke przyspieszyl :-D :laugh2:

A jesli chodzi o paszport - to wlasnie jestem w trakcie zalatwiania... przyznaje latwo nie jest.... a najgorzej to umowic sie na spotkanie - ja dodzwonilam sie dopiero po 3 tygodniach nieustannych prob !!! Dzwonilam na poczatku wrzesnia, a umowili mnie na spotkanie dopiero na 28 listopada :(:-(

A najgorsze jest to, ze dzwonilam do konsulatu , aby dowiedziec sie o dokumenty jakie trzeba przyniesc i nikt mi nic nie powiedzial o zdjeciach i formularzu, ktory trzeba osobiscie odebrac z konsulatu.... ale zajrzalam jeszcze na ich stronke i przeczytalam dokladnie o wymaganych dokumentach, wiec poszlam do konsulatu...a tam kolejka byla ogromna i wszystkich w drzwiach zalatwiaja, nawet do srodka nie wpuszcza....
Ale na szczescie zdobylam juz wszystkie dokumenty, wszystko wiem...hehe.... teraz pozostaje nam tylko wizyta u fotografa i czekamy na spotkanie :-)

Wiec jesli zalezy ci na czasie, to najlepiej zadzwon i umow sie na spotkanko jeszcze zanim urodzi sie dzidzia, bo czas oczekiwania jest naprawde dddllluuuuuggggiiiiii:-(

Do góry