reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

witam wszystkie mamusie!!!jaki tu ruch i ile nowych mam,bardzo fajnie ze nas przybywa bardzo sie ciesze tylko trudno bedzie was wszystkie zapamietac!!!!
tigger-gratulacje!!!! a wiec bedzie cora chyba sie cieszysz w koncu pisalas ze chcialabys aby to byla cora!!!! no to teraz wprowadzaj sie w moje rejony i oliwirek w nastepnym roku bedzie mial juz dziewczyne:-) :-)
dorcia-sliczna cora a jakie ma slodkie rozowe trampki
asia26-ty to kobitko teraz za odpoczynek sie wez a nie za porzadki w szczegolnosci w tych ostatnich tygodniach powinnas bardziej uwazac na siebie i dzidzi,bo twoje slonce cos wczesniej pcha sie na swiat,niech jeszcze poczeka!!!
maggusia- kiedy w koncu jedziesz do polski i jak z tym kursem twojego mezulka zaczal w koncu!!!
maxin78-a ty jak tam po pierwszym dniu pracy napisz cos???jak natalka sie czula w nowej sytuacji???
tamarunia-pisalas ze ty ciagle karmisz mala piersia w ktorym miesiacy zaczelas wprowadzac jakies jedzonko,bo kurcze ja tez ciagle na cycu no i jestem ciekawa kiedy moge podac cos malemu nowego???a wogole jak dlugo zamierzasz???
maja-hmmmmmm maja ty to juz przeterminowana jestes???? mysle tak o tobie i przypominam sobie siebie za cholere nie moglam sie doczekac tego dnia!!!!ty juz w pogotowiu i torba spakowana????

oki kobitki spadam troszke posiedziec z mezulkiem,serdecznie pozdrawiam reszte mamusiek zycze wszystkim spokojnej nocki oby wasze pociechy grzecznie spaly!!!!!
a zapomnialam dodac dzis bylismy na masazu oliwier padl po nim i spal 4 godzinki bez zadnych pobudek!!!!rewelacja!!! za tydzien powtorka!!! no i go wazyli nie uwierzycie ma 10tygodni i wazy UWAGA!!!! 6,5KILO strasznie duuuuuuzooooooooooooo!!!choc moze nie wyglada na grubaska to czuje to w rekach po calym dniu!!!!!!!!!ciekawe ile bedzie wazyl na pol roczku!!!!!:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

reklama
dominia- wlasnie przed chwila zauwazylam ze moj synek ma takie samo ubranko,prawda ze jest slodkie i jakie cieple!!!!!pozdrawiam:happy: :happy: :happy:

witam!
dorcia, my tez mialysmy wczoraj szczepionki w obie nozki,Weronika byla pozniej tak rozdrazniona,ze z trudem polozyla sie spac:-( :baffled:
olis,moja Weronka ma 9 tygodni i narazie ma 5620kg ale jutro idziemy znowu sie zwazyc.troszke mnie panie na wazeniu zmartwily,bo stwierdzily ze za duzo tyje i bedzie trzeba wprowadzac jej dietki jak zaczne dawac jej juz cos dodatkowo:-( nie chcialabym zeby juz od niemowlaka musiala byc na diecie,ale co poradze skoro taki glodomor z niej;-)
Dominia,ja tez wlasnie astanawiam sie nad tym materacykiem,ale raz ze mam malutko miejsca,a dwa ze nie wienm czy jeszcze nie za szybko troszke...duzo to zajmuje miejsca?daloby rade w ciagu dnia rozlozyc to na lozku czy byloby za miekko?
Maggusia,my zrobilismy maly blad i kupilismy taka karuzelke ktora ma swiatelko i wogole duzo funkcji i ok,ale jest na baterie,ktore schodza w mgnieniu oka!zwlaszcza ze malenstwo moze patrzec na to bez przerwy ponad 20minut!!!!jakbym zostawila zapalona ta lampke to podejrzewam ze po nocy juz musialabym kupic nowe baterie.i do tego ma jakies dziwne i nie mamy takiej ladowarki do baterii:baffled: :-( :wściekła/y:
Maja33,juz niedlugo!nie ma co sie spieszyc i martwic,juz wkrotce bedziesz pisala jak slodko zasypia w twoich ramionach:-) :-)
Weroniczka wlasnie zasnela sama w lozeczku,co Jej sie bardzo zadko zdaza:-D no,moze nie tak sama...z ukochanym smoczkiem;-) ale zawsze to lepiej niz znowu u mamy na rekach i przy cycku;-) ;-) :laugh2: zwlaszcza ze nie polyka mleczka tylko wyplywa jej bokiem i czasami to nawet juz nie chce wsiakac w pieluszke i mama i cora sa cale w mleku!!!:wściekła/y:

Czesc dziewczyny!
Jakigo ja mam lenia giganta, ruszyc mie nie chce. jak juz usialam na kanapie z kompem na kolanach to jak mne stad ktos nie ywgoni to o wlasnych silach sie nie rusze.:no: :no:
dorcia ta twoja mala jets wprost przesliczna.ZAZDROSZCZE takiego skarba
dimina d gratuluje ciasta, ja tez ostatnio zabralam sie za robienie sernika i babeczek z owocami. babeczki jakos za mocno kruche wyszly i ciezko bylo je zlapac.Jak juz ise komus udlao to smakowaly super!!
A sernik jakis taki jak nie sernik bardziej jak jakis serniko-buduniowiec wyszedl:-D :-D :-D Ale ja sie zajadalam.Jak na pierwszy raz to jestem z siebie dumna(wszyscy zyja!!!!):tak: :tak:

Oskar super przystojniak i jak slodko wyglad w tym niebieskim kombinezonie,ale chyba na plac zabaw to jeszcze troche musi poczekac:-D :-D :-D :-D

Musze sie chyba ruszyc bo juz mnie plecki bola od tego siedzenia na kanapie . moze teraz troch eposprzatam i znowu sobie siade:-D :-D :-D

Katarzyna -s to musi smiesznie wygladc jak obydwie panie w mleku cale upackane hihih:tak: :tak: :-) :-)
tigger tej cory zazdroszcze , my tak w duchu z mezem tez chcielismy coreczke, ale pierwszy bedzie chlopak.Moze bardziej nastawilam sie na coreczke bo wszystcy w kolo i cala rodzina mowili "cora jak nic:i moze tak sie nastawilam ,a tu na usg lekkie, chwilowe rozczarowanie.Ciesze sie z chlopca ale nie poprzestane dopuki cora sie nie urodzi:-D :-D :-D :-D :-D
Asia 26 ja to cierpie strasznie na lenia giganta. normalnie nie umiem sie z niego wyleczyc. ciaze mam troche lezaca ale ja to hcyb aza bardzo do siebie wzielam i nie wstaje z kanapy. tlko na siku i do lodowki:szok: :szok: .A dup... rosnie i cala reszta tez.:wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: Plecy cholernie bola , a i tak si enie ruszam. znacie jakies lekarstwo na to :confused: :confused: :confused: :confused:

Maja33 trzymam za was kciuki , a moze sa juz jakies wiesci :confused: :confused: Kolezanka mowila ze jak jej dzidizucha na swiat sie nie spieszyla to ona po schodach chodzila godzinami i juz na drugi dzien mala na swiecie byla, ja to jeszcze nie wiem jak to dziala , ale podobno dobrze. Wiec kochana jak sie w miare dobrze czujesz nie masz przeciwskazan i jeszcez nie urodzials to na schody i gora dol , gor dol:-D :-D :-D :-D

Dzien doberek wszystkim bez wyjatlow:-)
dawno mnie nie bylo troche jestem zalatana bo juz w ta niedziele bedzie chrzest , goscie si e zjezdzaja jutro, i trza troche przygotowac sie-spanie jedzonko, ubranie, no ale prawie tuz tuz koniec:sick: .....ja tez mialam ze Ola budzila sie w nocy na pogaduchy:eek: od soboty ale teraz juz drugi dzien wrocila do swojej normy:tak: , chwala bogu bo padalm ze zmeczenia i tak samo w glowie sie krecilo
Kallusiu piekne zdjatka, super dziewucha, niech zdrowo sie chowa:-)
Tigger gratulacje coreczki!!!:tak:
Toola , mycho szczesliwej drogi i powodzenia w nowym miejscu, daj znac co i jak:-D
Maju trzymam kciuki, ciagle spawdzam czy juz poszlas:tak: \
Evoska jak tam maly Rocco, jak sie ty czujesz:confused:
Maxim jak w pracy dzieciaczki nie zabardzo dokuczaja:confused: powodzenia
Tamarunia gratulacje pierwszego zabka!!:tak:
Olis bardzo ladnie maluszek przybiera na wadze jak widac chopy potrzebuja troche wiecej, moja tyle wazyla jak miala 12tyg, za to lukasz od poczatku byl glodomorek i duzy chlopak bo jak sie urodzil to wazyl 4100g i miezryl 60cm a teraz normalnie jak dziecko wyglada tylko ze to "francuski piesek" nie wszystko teraz zje
To tyle na razie , spadam bo mala grymasi- caluski:-D

witam wszystkie nowe dziewczyny na forum,super ze jest nas coraz wiecej

jakis szary ten dzien jakby mialo padac a nie pada,Lucy ma sie juz lepiej ladnie przespala noc,a rano obudzila sie z usmiechem na buzce.Widac ze nie jest jeszcze calkiem soba ,bo troszke marudzi i jakas taka wystraszona ale szybciutko jej przejdzie:-):-):-)

maggusia- ciesz sie z wyjazdu do polski tam napewno odpoczniesz,wiem ze bez meza smutno w swieta ale widac tak musi byc .Buziaczki dla ciebie i Brianka.

asia26-dbaj o siebie i popros dzidzie zeby jeszcze troszke poczekala:-D

tigger-gratuluje corci w brzuszku

domina-d-Oskarus juz od malego lubi z mama w kuchni;-)moj starszy syn do tej pory lubi mi pomagac gotowc,dzieki temu jak byl maly zawsze moglam spokojnie obiad zrobic bo traktowal to jako zabawe.;-)

olis-super ze oliwier tak spal po masazu,musialo mu sie podobac.noi wielki z niego facet:tak:

katarzyna_s
-jak ja nie lubie szczepien serduszko az boli jak niunia placze.Nasze corki sa w podobnym wieku:-) ile Weroniczka wazyla jak sie urodzila bo moja 3kg. a teraz wazy 4.750

miloku-bb wciaga hihi:-D:-D
Lucy dziekuje za komplementy.Gratuluje wypiekow,ja jeszcze nigdy nie probowalam :no:ale ja nawet gotowac nie lubie:baffled:
ja sie ciesze ze pierwszy byl chlopak, bo ja tez mam starszego brata ktory zawsze sie mna opiekowal;-)

kallusia-jeszcze raz gratuluje slicznego skarba

maxim-gdzie jestes? jak w pracy? pewnie wieczorem jestes strasznie zmeczona:confused:

majeczka- czy juz po?:-):-):-) czekamy na wiadomosc

pozdrawiam mamusie ktorych nie wymienilam:happy:

anulka-w niedziele wielki dzien, zycze powodzenia w przygotowaniach i pamietaj ze ty tez musisz znalezc chwilke na odpoczynek bo z dwujka czasami trudno wyrobic (wiem co mowie):tak::tak::tak:

:laugh2: Hej!!!

dorcia- coreczka fajniusia i jakie ma cudne buciki:-D

olis-w pogotowiu to ja jestem od 38tyg:-D , bo mi polozna powiedziala ze nie dotrwam z mala w brzuszku do 39 a tu prosze juz 40tydz i 3 dni i jeszcze jestesmy 2w1 he he, ale naprawde nie moge sie juz doczekac:tak:

miloku- kochana ty jestes 4 dni po slubie czy z suwaczkiem cos nie tak bo nic sie nie chwalilas a jak tak to wielkie GRATULACJE:tak: , no i z tym chodzeniem po schodach to ja nie tylko to zaliczam bo sa spacery minimum 2.5 lub 3 godzinne, i skakanie i kiwanie na takiej duzej pilce o schodach nie wspomne codzienna rundka i mala ma to gdzies:eek: , a lenistwo w ciazy jest wskazane:-D tak okolo 20 do 30 tyg to chyba najlepszy bestroski ciazowy czas oczywiscie jesli jest bez zadnych powiklan, ja bylam ta szczsiara ze cala ciaza byla bardzo spokojna i nie uciazliwa:tak:

Asiu- kochaniutka jeszcze tylko 5 tyg to bardzo malo gwarantuje ze za 3 tydz juz bedziesz z niecierpliwoscia czekac na porod to jakos tak mechanicznie wychodzi ze jak nam stuknie 38 to juz chcemy dzidzie miec przy sobie:tak:

Katarzyna - wklej kochana foteczki Weroniczki bo widze ze sliczna dziewczynka tylko malutkie to zdjecie przy twoim nicu:tak: , a matki to swietna sprawa i wszystkie dziewczyny na forum ktore juz je uzywaja chwala je wiec napewno sa przydatne:tak:

Dominia- hmmm taka z ciebie pracowita mamusia jak ja tesknie za takim domowym ciastem zastanawiam sie dlaczego jeszcze nigdy nie upieklam:eek: , moj maz tak uwielbia jablecznik moze dzis cos zrobie:tak: dzieki za pomysl:-D a Oskarek sliczny chlopczyk w ogole fajna z was rodzinka

Maggusia-kiedy dokladnie jedziesz do polski i czy masz dostep tam do netu bo my za toba bedziemy tesknic i konieczny jest kontakt:-)

maxin- napewno odezwiesz sie w swoj wolny dzien, wiec czekam spokojnie na wiesci jak bylo w pracy:tak:

Evoska jak tam Rocco, i jak mama pewnie zachwycona wnusiem:tak:

Kallusia- jak tam sliczna Juleczka

A u mnie czadowo wczoraj bylo juz myslalam ze wysle smska do Maxinczy kalusi z wiadomosciami o narodzinach malutkiej a tu d.... blada:-D ,
zaczelo sie o 17.00 czeste wizyty w toalecie do 19.00 myslalam ze skonam , towarzyszly tym wizytom w toalecie skurcze co 20, 25 min i co godzinka byly bardziej wyraziste, a co najdziwniejsze nie mialam bolow z przodu tylko krzyzowe i bylo to dla mnie nowoscia bo spodziewalam sie calkiem czegos innego:eek: , spokojnie wyslalam mezowi sms ze chyba sie zaczelo i zeby nie panikowal:-D , potem z ubikacjasie uspokoilo i do 21.00 coraz czestrze i silniejsze bole o 21.00 juz byly co 6min i strasznie bolace myslalam ze mi nerka eksploduje tak sie czulam jakby to nerki mnie bolaly wiec maz z moja kolezanka non-stop masowali mi plecki (taka wygodna bylam odszedl mi czop podbarwiony na wiadomo jak wiec wszystko wskazywalo na prod jak nic, o 23.30 zadzwonilam do szpitala bo juz nie dawalam rady z bolu mimo ze skurcze nadal co 6 min i 40 sek, polozna (bardzo opanowana:tak: ), wypytala sie wszystko nazwisko, nr w szpitalu, ktory tydz po prostu o calej sytuacji, i pierwze kazala mi sie zrelaksowac:-D , dobre, wziasc kapiel i obejzec cos w telewizji, i jak beda co 3min, albo jak odejda wody to dzwonic a w razie brazowych albo zielonych wod jechac do szpitala bez dzwonienia, wiec tak zrobilam wzielam kapiel co bylo dla mnie ZBAWIENNE codowne uczucie, i obejzelimy film i liczylismy skurcze i tak czas zlecial do 2 w nocy od 2 w nocy mialam 2 skurcze ktore co 15min i krotkie i d..... blada koniec :confused: :eek: :sick: :baffled: :wściekła/y: , i zasnelam obudzilam sie o 5 rano i do 9 byly rowno co 10 min i 40 sek i o 9 koniec:eek: :szok: , a teraz nic mnie nie boli i znowu nic sie nie dzieje, ja to do ciazy to jestem stworzona ale do porodu to nic a nic :-D , nie wiem co mam o tym wszystkim myslec oczywiscie ruchy malej czuje i jest nisko a wczoraj byla baaardzo nisko i nagle wszystko sie zakonczylo i jestem na siebie zla ze moze nie bylam za bardzo aktywna ale wirzcie mi nie moglam kroku dac przez te plecy niesamowity bol:eek:

ale was zanudzilam PRZEPRASZAM ale chociaz sie wygadalam i jest mi lzej

buziaczki

reklama
Witam mamusie:-)

Zrobilam wlasnie suwaczek zwiekiem mojego maluszka...jezeli sie pojawi tzn., ze mi sie udalo:laugh2:

Mamy dzisiaj ponury jessienny szary dzionek, ale i tak zaraz wybieramy sie na spacerek - kupilismy nowy cieplutki footmuff, wiec w wozeczku bedzie nam milutko :-) , a poza tym mamy troszke szerstwego chlebka, wiec bedziemy karmic kaczuchy w naszym parku... to fajna zabawa:-D

Katarzyna_s - te materacyki to naprawde swietny wynalazek !! sa dla bobasow juz od urodzenia. Sa bardzo mieciutkie, kolorowe i maja rozne fajniusie zabaweczki, ktore szeleszcza, piszcza itp. ja tez mam dosc malo miejsca, wiec klade go na lozku( czasami tylko na podlodze). A wieczorem zwijam i do szafy..... Moj maly jest zachwycony ta roznorodnoscia nowych dzwiekow i kolorkow.... polecam goraco.

pozdrawiam wszystkie mamusie, a teraz lece na spacerek, zanim zacznie padac deszczyk.
papatki

Do góry