reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Witam wszystkie mamusie z uk:tak: :tak: Wlasnie ten watek znalazlam.Utknelam na marcowkach i tam juz zostalam ,a tu prosze jakie pokrewne mi watki.:tak: :tak: :tak: Nie wiem drogie panie od czegomama zaczac wiec bede narazie sledzic Was ,tzn podgladac o czymgadacie :-D :-D :-D

A moze ktoras z pan ze scunthorpe jest?
pozdrawiam

reklama
HEJ!!!!!

odmeldowuje sie :-D , nadal niestety w domu, malenka bierze przyklad z Juleczki Kallusi i postanowila troche duzej zostac w brzuszku wierci i kreci sie niesamowicie ale nie chce wyjsc poki co chodze na spacerki ze nog nie czuje:wściekła/y: i brykam na pilce i schodach od wczoraj pije herbatke z lisci malin ale szczerze chyba nic nie dziala bo zadnych skurczy nie mam:-D, umor mi dopisuje i pocieszam sie ze w najgorszym wypadku bede czekala do 19 i bedzie wywolywanie juz w szpitalu, ach i mam wizyte w przyszly poniedzialek wiec sprawdza czy z malenka wszystko ok, jakos uspokoilam sie po 05.11.2006 moze to presja daty nie wiem ale juz tak nie przezywam :-D , tylko czekam spokojnie, dzis ide na zakupki dla odmiany co by sie nie stresowac:-D

Witam nowe mamusie z UK Miloku, Dominie i Katarzyne piszcie do nas duzo kobitki, Miloku a ty jestes w ciazy czy juz masz malenstwo?

Zuzia- pisz do nas pisz bo widzisz juz ja juz zastanawialam sie czy ty kochana nowa a tu przeciez juz sie poznalysmy, jak tam twoja mala z zabkami bo to u nas na topie temacik:-D

Ivonek - witaj skarbie w Londynie w Polsce zimno hmmmm

Izusia- fajnie miec znajomych i wyrwac sie od codziennosci, ja tez strasznie lubie jak ktos ze znajomych do nas przychodzi:tak:

Anetka- jedziesz do Polski na swieta nie ma to jak snieg i rodzinka a Boze Narodzenie tylko szkoda ze Twoj maz nie jedzieale coz praca, co prawda moj ma wolne w same swieta ale czas okoloswiateczny jest wariactwem tu jak sami wiecie i nie ma szans abysmy pojechali do Polski, ale chyba raczej i tak bym nie pojechala bo niunia jeszcze bedzie taka malutka za to moja siostra przyjezdza na pare dni z rodzinka przed swietami wiec tez bedzie fajnie:tak:

Maggusia- bardzo dobry pomysl z wyjazdem do Polski pamietaj ze nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo i moze byc tylko lepiej pozniej a przynajmniej odpoczniesz psychicznie i z nowymi silami w Nowy Rok:tak: , ach i wielkie GRATULACJE z okazji samodzielnego siedzenia to wspaniala wiadomosc BRAWO Brianek!!!!!

Asiu- jak sie czujesz jak mama mam nadzieje ze wszystko ok:tak:

Evoska- skrobnij nam co nie co kochana jak sobie radzisz:confused:

Maxin- no dzis pierwszy dzien w pracy powodzonka i napewno wszystko bedzie super:tak:

Toola- swietne zdjecia, twoja Krystynka jest taka slodka ciagle sie usmiecha kochaniutka:tak:

Anulka- jak tam Olenka zaczela znowu dobrze spac czy nadal nie chce?

Tamarunia- mala juz ma zabki hmmm pieknie nasze dzieciaczki forumowe tak pieknie sie rozwijaja:tak:

Olis- jak tam nasz anioleczek Olivierek co za spokojne dziecko, tez bym sobie zyczyla takiego szkrabka:-D

Kalusia- czekamy na ciebie i Juleczke skarbie:tak: i fotki

buziaczki i do pozniej pa pa

Miloku- ale ze mnie gapa juz widze suwaczek ze jestes w ciazy mialas juz scan wiesz co czy chlopczyk czy dziewczynka:-)

Tigger- i jak robilas pizze, i masz scan dzis czy jutro bo juz mi sie wszystko pomieszalo:-D

:-D :-D :-D
Miloku- ale ze mnie gapa juz widze suwaczek ze jestes w ciazy mialas juz scan wiesz co czy chlopczyk czy dziewczynka:-)

Tigger- i jak robilas pizze, i masz scan dzis czy jutro bo juz mi sie wszystko pomieszalo:-D
Jeszce ciagle w cizy jestem. z dnia na dzien wieksza sie robie:-D :-D :szok:

Mialam wizyte 1 .11 i okazalo sie ,ku zdziwieniu wszytkich w kolo i calej rodziny ,ze chlopaczek siedzi w srodku:tak: :tak: :eek: :eek:
Troche nastawiona na dziwuszke bylam ,a tu niespodzianka.Ale nastepna bedzie dziewczynka:tak: :tak: :tak: :tak: :tak:

A twoja kruszyna nie pcha sie na swiat? chyba za wygodnie jej tam w srodku,za dobrze o nia dbalas i teraz sie nie spieszy z wyjsciem:-D :-D
Trzymam kciuki!! i milych zakupow.

Jak tak dziewczyny czyatm ,ze sie do polski wybieracie to az zazdroszcze. tez bym sie z checiq wybrala, ale mezus(od soboty) nie ma urolu ,zreszta jak co roku w grudniu, a dsamego go nie zostawie.:-( Smutno pewnie troche bedzie ,ale damy rade.:-) na kompie bede siedziec do wieczora (mezus o 19 bedzie )a potem bedzeimy jesc pol nocy:-D :-D :-D

CZESC KOCHANE!!! DZIEKUJEMY ZA ZYCZENIA I GRATULACJE :tak: :tak:
WIECIE MAM NAJPIEKNIEJSZA CORE NA SWIECIE:-) TYLKO NIEWIEM PO KIM TAKA SPOKOJNA:-) ALE PEWNIE JESZCZE DA CZADU:-D :-D MALA WAZY 3460 I MIERZY 53CM. NIBY NIE DUZA ALE TAKI KLOCUS Z FAUDKAMI NA RACZKACH I NOZIACH :-D POROD BYL HMMM BEZ EPIDURALU BO LOZEK NA TYM ODDZIALE NIE BYLO:confused: I ZOSTALAM W HOME FROM HOME:eek: NO ALE ROZWARCIE SZLO SZYBKO TAK ZE NAWET DO BASENU NIE DOSZLAM TYLKO GODZINKA W WANNIE I Z 4CM. ZROBILO SIE 8:szok: TROCHE SIE POGAZOWALAM (CHOC NA POCZATKU ZLE SIE CZULAM PO TYM GAZIE :eek: )I ZACZELY BOLE PARTE.PO 2 GODZ POLOZNA SPYTALA CZY PRZYJMUJE PRZETERMINOWANY TOWAR I JULA BYLA NA MOIM BRZUCHU.TROCHE MIALAM PIETRA BO TRAFILAM NA CZARNA POLOZNA ALE BYLA CUDNA:-)DUUZO MI POMOGLA BO CHLOPA WYRZUCILAM JAK ZACZELY SIE BOLE PARTE :dry: I BOROCZEK CZEKAL POD DZWIAMI :-p DARLAM SIE OKROPNIE :happy: I TO MI POMAGALO:happy:
JULA JEST SLICZNA CIEMNE WLOSKI GRANATOWE OCZKA I DLUGIEEE PAZURY:happy: Z RACJI PRZETERMINOWANIA :-D WOGOLE JAK SIE URODZILA TO POLOZNA JAK JA ZOBACZYLA TO STWIERDZILA ZE JAKBY OD KOSMETYCZKI WYSZLA BO Z TIPSAMI I PIEKNYMI OSTRO ROZOWYMI USTECZKAMI :-p
skrobne potem reszte bo pora cyca sie zbliza :-p
opisy uciekly
1 lece rodzic skurcze co 5min.
2 tato patrzy jak walcze na sznurze(na pilke nawet usiasc nie moglam,ale te sznurki z sufitu byly jak zbawienie)
3 oto nasz skarbek
4nie nie nie jestem ruda to tylko slonko i brudna glowka ;)
5 pokoj z widokiem nam sie trafil ;)

witam dzisiaj :tak:
wlasnie mam chwilke czasu: Zuza zasnela a maz pojechal do pracy;-) .
u nas zaczyna wszystko wracac do normy. pisze tak poniewaz Zuzia przez ostatni tydzien byla strasznie marudna-miala katarek i do tego doszedl nam kaszelek. bylysmy u lekarza i przypsal nam antybiotyk. no ale juz widze poprawe u niej. zaczyna sama sie bawic, spokojnie i szybko zasypiac w dzien i nie jest juz z niej marudka.
dlatego tez Izusia nie zaczekalam na Was aby sie zapoznac bo maz sam z Zuzia zostal w domku i szybciutko do nich spowrotem jechalam.
u nas jest dzisiaj bardzo ladna pogoda.chcialam wyjsc na spacerek ale postanowilam ze zaczekam jeszcze pare dni aby Zuzia byla juz calkiem zdrowa.
przy okazji naszego chorubska zauwazylam (podczas jednego z wielu darcia sie :cool2: Zuzi w nieboglosy) zabek na gorze. to nasz trzeci w malej buzce mojej coreczki. gorna prawa dwojeczka :tak:

Maja33 nie wiem czy to Ty pisalas ze polozna zaproponowala Ci masaz szyjki macicy. ja mialam i powiem Ci ze to tylko troszeczke podczas badania bolalo ale potem ledwo wrocilam do domu :baffled: ale powiem Ci ze cieszylam sie ze mi je zrobila bo zaraz po tym mialam delikatne skurcze a rano nastepnego dnia Zuzie mialam w swoich ramionach :tak: az sie rozmarzylam....

Maxim jestem ciekawa jak sobie poradzilas???? tez myslalam o tym samym aby jeszcze jakis dziecko popilnowac przy okazji i jeszcze troszeczke zarobic przy tym.

podrawiam

czesc Dominia!mieszkam na hanwell(bardzo blisko greenford),jak sie czujesz w roli mamuski?bo ja mam czasami chwile,jak patrze na Weronisie,ze nie moge w to uwiezyc;-) takie sliczne malenstwo!!!jak sobie radzisz?dziewczyny,mam pytanko:spotykacie sie czasami wszystkie gdzies,np w hyde park'u?
kallusia,serdecznie gratuluje!ja mialam epidural,podziwiam dziewczyny bez znieczulenia!!!ja nie dalabym rady!panicznie sie balam nawet z epiduralem:-p widok z okna genialny!!!!!!!!

Kallusia super fotki, a coreczka slicznotka, i jak to do kogo podobna, oczywiscie ze do mamusi :) widok z okna swietny

Domina, Katarzyna, Zuzia czesc dziewczyny, milo was poznac ale z Dominika to my sie juz znamy :-p :tak:

Majeczko teraz jak nie zajrzsz na BB co godzine to wszstkie bedziemy myslaly ze juz rodzisz hehe

do polski juz dojechaly 4 wielkie torby naszych bagazy i wlasnie maz poslal piata, ze soba bierzemy kolejne 2 a i tak kupa rzeczy zostanie :baffled:

w srode musimy oddac klucze i odebrac depozyt a landlord nie oddzwania na nasze telefony :wściekła/y: a agencja oczywiscie odsyla nas do landlorda, boje sie ze nie odzyskamy depoztu :-( a to kupa szmalu wiec sie wkurzam

a ile zostalo spraw rachunkowo - papierkowych ze glowa mala, jak my to zalatwimy to nie wiem, lece sprzatac mieszkanie, chociaz mi sie nie chce jak pomysle ze nie dostane depoztu :wściekła/y:

reklama
kallusiu i mężu kallusi

gratulacje z okazji narodzin pięknej córeczki !!

Kallusia ale mialaś piękny widok, no rewelka !
napewno zapamiętałaś pobyt w szpitalu jako wspaniałe przeżycie, nie tylko ze zwględu na narodziny córuni, widzę jaka jesteś szcześliwa :-)

tak trzymaj !!

witam nowe koleżanki
ja też nie jestem tu od dawna...
tzn na wątku Mam z UK

na forum jestem od bardzo dawna
chyba od zawsze :-) hehehe

Do góry