reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Witam wszystkie mamusie z uk:tak: :tak: Wlasnie ten watek znalazlam.Utknelam na marcowkach i tam juz zostalam ,a tu prosze jakie pokrewne mi watki.:tak: :tak: :tak: Nie wiem drogie panie od czegomama zaczac wiec bede narazie sledzic Was ,tzn podgladac o czymgadacie :-D :-D :-D

A moze ktoras z pan ze scunthorpe jest?
pozdrawiam

reklama
HEJ!!!!!

odmeldowuje sie :-D , nadal niestety w domu, malenka bierze przyklad z Juleczki Kallusi i postanowila troche duzej zostac w brzuszku wierci i kreci sie niesamowicie ale nie chce wyjsc poki co chodze na spacerki ze nog nie czuje:wściekła/y: i brykam na pilce i schodach od wczoraj pije herbatke z lisci malin ale szczerze chyba nic nie dziala bo zadnych skurczy nie mam:-D, umor mi dopisuje i pocieszam sie ze w najgorszym wypadku bede czekala do 19 i bedzie wywolywanie juz w szpitalu, ach i mam wizyte w przyszly poniedzialek wiec sprawdza czy z malenka wszystko ok, jakos uspokoilam sie po 05.11.2006 moze to presja daty nie wiem ale juz tak nie przezywam :-D , tylko czekam spokojnie, dzis ide na zakupki dla odmiany co by sie nie stresowac:-D

Witam nowe mamusie z UK Miloku, Dominie i Katarzyne piszcie do nas duzo kobitki, Miloku a ty jestes w ciazy czy juz masz malenstwo?

Zuzia- pisz do nas pisz bo widzisz juz ja juz zastanawialam sie czy ty kochana nowa a tu przeciez juz sie poznalysmy, jak tam twoja mala z zabkami bo to u nas na topie temacik:-D

Ivonek - witaj skarbie w Londynie w Polsce zimno hmmmm

Izusia- fajnie miec znajomych i wyrwac sie od codziennosci, ja tez strasznie lubie jak ktos ze znajomych do nas przychodzi:tak:

Anetka- jedziesz do Polski na swieta nie ma to jak snieg i rodzinka a Boze Narodzenie tylko szkoda ze Twoj maz nie jedzieale coz praca, co prawda moj ma wolne w same swieta ale czas okoloswiateczny jest wariactwem tu jak sami wiecie i nie ma szans abysmy pojechali do Polski, ale chyba raczej i tak bym nie pojechala bo niunia jeszcze bedzie taka malutka za to moja siostra przyjezdza na pare dni z rodzinka przed swietami wiec tez bedzie fajnie:tak:

Maggusia- bardzo dobry pomysl z wyjazdem do Polski pamietaj ze nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo i moze byc tylko lepiej pozniej a przynajmniej odpoczniesz psychicznie i z nowymi silami w Nowy Rok:tak: , ach i wielkie GRATULACJE z okazji samodzielnego siedzenia to wspaniala wiadomosc BRAWO Brianek!!!!!

Asiu- jak sie czujesz jak mama mam nadzieje ze wszystko ok:tak:

Evoska- skrobnij nam co nie co kochana jak sobie radzisz:confused:

Maxin- no dzis pierwszy dzien w pracy powodzonka i napewno wszystko bedzie super:tak:

Toola- swietne zdjecia, twoja Krystynka jest taka slodka ciagle sie usmiecha kochaniutka:tak:

Anulka- jak tam Olenka zaczela znowu dobrze spac czy nadal nie chce?

Tamarunia- mala juz ma zabki hmmm pieknie nasze dzieciaczki forumowe tak pieknie sie rozwijaja:tak:

Olis- jak tam nasz anioleczek Olivierek co za spokojne dziecko, tez bym sobie zyczyla takiego szkrabka:-D

Kalusia- czekamy na ciebie i Juleczke skarbie:tak: i fotki

buziaczki i do pozniej pa pa

Miloku- ale ze mnie gapa juz widze suwaczek ze jestes w ciazy mialas juz scan wiesz co czy chlopczyk czy dziewczynka:-)

Tigger- i jak robilas pizze, i masz scan dzis czy jutro bo juz mi sie wszystko pomieszalo:-D

:-D :-D :-D
Miloku- ale ze mnie gapa juz widze suwaczek ze jestes w ciazy mialas juz scan wiesz co czy chlopczyk czy dziewczynka:-)

Tigger- i jak robilas pizze, i masz scan dzis czy jutro bo juz mi sie wszystko pomieszalo:-D
Jeszce ciagle w cizy jestem. z dnia na dzien wieksza sie robie:-D :-D :szok:

Mialam wizyte 1 .11 i okazalo sie ,ku zdziwieniu wszytkich w kolo i calej rodziny ,ze chlopaczek siedzi w srodku:tak: :tak: :eek: :eek:
Troche nastawiona na dziwuszke bylam ,a tu niespodzianka.Ale nastepna bedzie dziewczynka:tak: :tak: :tak: :tak: :tak:

A twoja kruszyna nie pcha sie na swiat? chyba za wygodnie jej tam w srodku,za dobrze o nia dbalas i teraz sie nie spieszy z wyjsciem:-D :-D
Trzymam kciuki!! i milych zakupow.

Jak tak dziewczyny czyatm ,ze sie do polski wybieracie to az zazdroszcze. tez bym sie z checiq wybrala, ale mezus(od soboty) nie ma urolu ,zreszta jak co roku w grudniu, a dsamego go nie zostawie.:-( Smutno pewnie troche bedzie ,ale damy rade.:-) na kompie bede siedziec do wieczora (mezus o 19 bedzie )a potem bedzeimy jesc pol nocy:-D :-D :-D

CZESC KOCHANE!!! DZIEKUJEMY ZA ZYCZENIA I GRATULACJE :tak: :tak:
WIECIE MAM NAJPIEKNIEJSZA CORE NA SWIECIE:-) TYLKO NIEWIEM PO KIM TAKA SPOKOJNA:-) ALE PEWNIE JESZCZE DA CZADU:-D :-D MALA WAZY 3460 I MIERZY 53CM. NIBY NIE DUZA ALE TAKI KLOCUS Z FAUDKAMI NA RACZKACH I NOZIACH :-D POROD BYL HMMM BEZ EPIDURALU BO LOZEK NA TYM ODDZIALE NIE BYLO:confused: I ZOSTALAM W HOME FROM HOME:eek: NO ALE ROZWARCIE SZLO SZYBKO TAK ZE NAWET DO BASENU NIE DOSZLAM TYLKO GODZINKA W WANNIE I Z 4CM. ZROBILO SIE 8:szok: TROCHE SIE POGAZOWALAM (CHOC NA POCZATKU ZLE SIE CZULAM PO TYM GAZIE :eek: )I ZACZELY BOLE PARTE.PO 2 GODZ POLOZNA SPYTALA CZY PRZYJMUJE PRZETERMINOWANY TOWAR I JULA BYLA NA MOIM BRZUCHU.TROCHE MIALAM PIETRA BO TRAFILAM NA CZARNA POLOZNA ALE BYLA CUDNA:-)DUUZO MI POMOGLA BO CHLOPA WYRZUCILAM JAK ZACZELY SIE BOLE PARTE :dry: I BOROCZEK CZEKAL POD DZWIAMI :-p DARLAM SIE OKROPNIE :happy: I TO MI POMAGALO:happy:
JULA JEST SLICZNA CIEMNE WLOSKI GRANATOWE OCZKA I DLUGIEEE PAZURY:happy: Z RACJI PRZETERMINOWANIA :-D WOGOLE JAK SIE URODZILA TO POLOZNA JAK JA ZOBACZYLA TO STWIERDZILA ZE JAKBY OD KOSMETYCZKI WYSZLA BO Z TIPSAMI I PIEKNYMI OSTRO ROZOWYMI USTECZKAMI :-p
skrobne potem reszte bo pora cyca sie zbliza :-p
opisy uciekly
1 lece rodzic skurcze co 5min.
2 tato patrzy jak walcze na sznurze(na pilke nawet usiasc nie moglam,ale te sznurki z sufitu byly jak zbawienie)
3 oto nasz skarbek
4nie nie nie jestem ruda to tylko slonko i brudna glowka ;)
5 pokoj z widokiem nam sie trafil ;)

witam dzisiaj :tak:
wlasnie mam chwilke czasu: Zuza zasnela a maz pojechal do pracy;-) .
u nas zaczyna wszystko wracac do normy. pisze tak poniewaz Zuzia przez ostatni tydzien byla strasznie marudna-miala katarek i do tego doszedl nam kaszelek. bylysmy u lekarza i przypsal nam antybiotyk. no ale juz widze poprawe u niej. zaczyna sama sie bawic, spokojnie i szybko zasypiac w dzien i nie jest juz z niej marudka.
dlatego tez Izusia nie zaczekalam na Was aby sie zapoznac bo maz sam z Zuzia zostal w domku i szybciutko do nich spowrotem jechalam.
u nas jest dzisiaj bardzo ladna pogoda.chcialam wyjsc na spacerek ale postanowilam ze zaczekam jeszcze pare dni aby Zuzia byla juz calkiem zdrowa.
przy okazji naszego chorubska zauwazylam (podczas jednego z wielu darcia sie :cool2: Zuzi w nieboglosy) zabek na gorze. to nasz trzeci w malej buzce mojej coreczki. gorna prawa dwojeczka :tak:

Maja33 nie wiem czy to Ty pisalas ze polozna zaproponowala Ci masaz szyjki macicy. ja mialam i powiem Ci ze to tylko troszeczke podczas badania bolalo ale potem ledwo wrocilam do domu :baffled: ale powiem Ci ze cieszylam sie ze mi je zrobila bo zaraz po tym mialam delikatne skurcze a rano nastepnego dnia Zuzie mialam w swoich ramionach :tak: az sie rozmarzylam....

Maxim jestem ciekawa jak sobie poradzilas???? tez myslalam o tym samym aby jeszcze jakis dziecko popilnowac przy okazji i jeszcze troszeczke zarobic przy tym.

podrawiam

czesc Dominia!mieszkam na hanwell(bardzo blisko greenford),jak sie czujesz w roli mamuski?bo ja mam czasami chwile,jak patrze na Weronisie,ze nie moge w to uwiezyc;-) takie sliczne malenstwo!!!jak sobie radzisz?dziewczyny,mam pytanko:spotykacie sie czasami wszystkie gdzies,np w hyde park'u?
kallusia,serdecznie gratuluje!ja mialam epidural,podziwiam dziewczyny bez znieczulenia!!!ja nie dalabym rady!panicznie sie balam nawet z epiduralem:-p widok z okna genialny!!!!!!!!

Kallusia super fotki, a coreczka slicznotka, i jak to do kogo podobna, oczywiscie ze do mamusi :) widok z okna swietny

Domina, Katarzyna, Zuzia czesc dziewczyny, milo was poznac ale z Dominika to my sie juz znamy :-p :tak:

Majeczko teraz jak nie zajrzsz na BB co godzine to wszstkie bedziemy myslaly ze juz rodzisz hehe

do polski juz dojechaly 4 wielkie torby naszych bagazy i wlasnie maz poslal piata, ze soba bierzemy kolejne 2 a i tak kupa rzeczy zostanie :baffled:

w srode musimy oddac klucze i odebrac depozyt a landlord nie oddzwania na nasze telefony :wściekła/y: a agencja oczywiscie odsyla nas do landlorda, boje sie ze nie odzyskamy depoztu :-( a to kupa szmalu wiec sie wkurzam

a ile zostalo spraw rachunkowo - papierkowych ze glowa mala, jak my to zalatwimy to nie wiem, lece sprzatac mieszkanie, chociaz mi sie nie chce jak pomysle ze nie dostane depoztu :wściekła/y:

reklama
kallusiu i mężu kallusi

gratulacje z okazji narodzin pięknej córeczki !!

Kallusia ale mialaś piękny widok, no rewelka !
napewno zapamiętałaś pobyt w szpitalu jako wspaniałe przeżycie, nie tylko ze zwględu na narodziny córuni, widzę jaka jesteś szcześliwa :-)

tak trzymaj !!

witam nowe koleżanki
ja też nie jestem tu od dawna...
tzn na wątku Mam z UK

na forum jestem od bardzo dawna
chyba od zawsze :-) hehehe

Do góry