reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Czesc Dziewczyny!!!

Fajna teraz pogoda jest:) lubie taka!nie jest zbyt wietrznie, wprawdzie zimno, ale slonecznie, a ato najwazniejsze:)
Znalazlam juz footmuff czy jakkolwiek to sie pisze, w mothercare, czerwony oczywiscie:) i maz chyba pojedzie kupic bo i tak trzeba pojechac kupic ubranka dla synka znajomego w prezencie, wiec trzeba sie przejechac:) w sumie nie az tak drogo bo 32 funty, wiec jest ok:) a dla Hafsy mam nadzieje bedzie cieplutko:)
Hafsunia zaczela nam w koncu jesc:) je po spacerku cieply obiadek , ale na razie nie daje jeszcze miesa, niech sie do warzyw narazie przyzwyczai, a po 3godzinach je cos innego np. owoce, kaszke itp. kupilismy Hafsuni ogurciki yoplait ale jeszcze nie probowala, dzis jadla zupke z buraczkow, i zjadla prawie caly sloiczek, wiec jest coraz coraz lepiej, dzieki Bogu:):):)::)
a poza tym:) dolaczamy do grona dzieciaczkow z zabkami, w koncu dl Hafsy zaczal sie pojawic zabek, na dole, jest wyraznie ostre i juz teraz na 100% to zabek!!!!a zaczelo sie sluhajcie juz w polowie lipca!!od pofalowanych i napuchnietych dziaselek!!szok !!dluga to droga!

Maggusiu!!Fajnie ze jedziesz do Polski!tylko o nas nie zapominaj!!jesli chodzi o karte toi ja sobie ja wyrobilam, ale mi sie nie przydala, bo wszystko bylo dobrze, ale oczywiscie nalezy ja koniecznie miec!!!zaraz ci potam link!no i wielkie gratulacje dla Briana!Nasza mala siedzi ale w=iesz tak wtedy kiedy ja sama posadze i czasem pada jeszcze a twoj juz sam!!wow!!no to buziak dla niego od ciotki Tamaruni:)

a to link
The EHIC: free or reduced cost treatment : The Department of Health - P&G: Health advice for travellers

Maju! Trzymam kciuki za ciebie i pamietaj ze kiedy dzieciaczek bedzie gotowy to wyjdzie!!!nic na sile!z reszta co mam gadac jak i tak sama o tym wiesz!!!!ale sama rozumiem jak sie niecierpliwi w takiej sytuacji:):):):) kazda to [przechodzila:) z nas:)

Maxin!!! fajnie ze wam sie udalo wyjscie:) powodzenia w pracy jutro!!!!!!! Mam nadzieje, ze Ntalia dobrze to zniesie!i ty rowniez bedziesz zrelaksowana w miare mozliwosci:)

papatki dziewczyny:)

reklama
Zuzia!!pisz do nas pisz:)
masz core w podobnym wieku do Briana MAggusi i mojej Hafsy:)
a to szczepienie to wydaje mi sie ze to jest pneumoccocal vaccination. Hafsa miala juz pierwsza dawke a na druga idzie sie po 2miesiacach!

pozdrawiam:)

Kallusia-Wielkie Gratulacje, duzo zdrowka dla Was,niech malenstwo daje wam radosc i szczescie!!!:-)
Zuzia24-to szczepienie na pneumokoki pierwsza dawka, jest to szczepienie rutynowe bardzo wazne, za ktore w Polsce trzaba placic a tutaj jest za darmo jak inne podstawowe szczepienia.A wogole to ty jestes z Manchesteru???Jak tak to czy chodzicie to polskiego kosciola?Bo z reguly po mszy ludzie spotykaja sie wiec i mozy ty bedziesz chciala sie kiedys spotkac ze mna i moja rodzinka?;-)A no i nie krepuj sie do nas pisac, my pomagamy sobie na wzajem i wogole jest fajnie:-)
Toola-corcia jest sliczniusia i jak ladnie pije z kubeczka:tak:
Maxin-Super Natalcia wyglada z ciachem, pewnie jej smakuje?!;-)To dobrze ze imprezka sie udala i poszaleliscie, nie ma jak dobra zabawa od czasu do czasu.Nio a jutro wazny dzien, pierwszy dzien w nowej pracy- powodzonka !!!:-)
Majeczka-a jak u ciebie , czy Martusia juz pcha sie na swiat?;-)
Maggusia-mam nadzieje ze bedziesz sie odzywala do nas z Polski.A karta to Europen Health Insurance Card-jak wypelnisz kwestionariusz na internecie to przysla ci karte w ciagu tygodnia, nio i ja radzilabym abys sobie tez wyrobila jesli jej nie masz.Nie placisz za to a bedziesz spokojniejsza w Polsce:-)
Asia26-dzieki za milusie slowa o Oskarciu, a jak ty sie masz?Kiedy masz dokladna date porodu???
Evoska-odezwijs ie do nas, taka jestem ciekawa jak sobie radzisz i jak sie macie?:-)
U nas ok, milusio spedzilismy weekend, bylismy u znajomych i dobrze sie bawilismy.A dzis u nas bylis znajomi z corcia i tez fajnie spedzilismu popoludnie.Oskarcio jest taki grzeczny i wogole jest superowy.Ze spaniem ok, budzi sie dwa razy na jedzonko i spi ladnie do ok. 8.00.
Milej nocki kochane!

Czesc dziewczynki!!!

Meldujemy sie po powrocie!!!Ja na chwilke.Nadrabiam zaleglosci na BB :-) i pozniej obiecuje, ze napisze wiecej...
Stesknilam sie za Wami kobietki!!!
Ciesze sie, ze juz jestesmy w domku, bo w Polsce zima na calego, a tu jeszcze w miare cieplo.No i moge na biezaco czytac co sie u Was dzieje...

Kallusiu ciesze sie razem z Wami Waszym szczesciem!!!Gratuluje Wam ogromnie.I zdrowia zycze Julci.I wiem, ze bedziecie mieli z niej tyle radosci co my z naszej Juleczki :-D

Uciekam cos zjesc a pozniej spanie.Jakos nie moge dojsc do siebie po tych podrozach.

Caluje Was mocno wszystkie.

Maju trzymam kciuki mocno.Buzka.

czesc dziewczyny!!!dopiero podlaczylismy w domu internet i dopiero odkrylam babyboom:)mieszkam w londynie no i jestem szczesliwa mamuska 9-tygodniowej Weroniczki.mam nadzieje ze przygarniecie mnie do swojego grona:)pozdrawiam serdecznie!!!;-)

Witam wszystkie szczesliwe mamusie i ich pociechy.

Wlasnie odkrylam forum babyboom i sie zarejestrowalam :)
Mam na imie Dominika i jestem mamusia 10 tygodniowego synia - Oskarka.

Mieszkamy w Londynie ( Barking ) i bardzo chetnie poznamy inne mamy i dzidzie ..... :-)

czesc katarzyna_s

ja tez jestem poczatkujaca na tym forum...a na dodatek mamy bobaski w podobnym wieku :)

A gdzie dokladniej mieszkasz w Londynie?

pozdrowionka dla ciebie i coreczki

Zuzia24-nio to czemu nie podeszlas jak mnie widzialas, ja nie wiem jak ty wygladasz bo na pewno bym podeszla.Wiesz, ja poznalam kiedys dziewczyne na jakims forum na necie, ona jest z Manchesteru i wysylalysmy sobie tez zdjecia.Po jakims czasie ja ja zobaczylam w kosciele z rodzinka i podeszlam do niej i tak zaczela sie nasza znajomosc, teraz odwiedzamy sie co jakis czas, ona tez ma dzidzie i jest fajnie.Wiec moze my tez kiedys po kosciolku pogadamy???;-)Ale musze wiedziec jak wygladacie:tak:
Dominika,Katarzyna-witajcie na naszym forum, milo ze do nas dolaczacie:-)O i widzie ze drugi Oskarus dolacza do forum:-D
Milego dnia!

witam wszystkie mamy po weekendzie,u nas bez zmian oliwier jest na etapie podziwiania swoich raczek co nas bardzo smieszy,dzis idziemy zrobic zdjecie do paszportu malemu bo mamy spotkanko w czwartek,juz sie nie moge doczekac polski!!!nareszcie do domu tym bardziej ten pierwszy raz z oliwierkem!!!na forum widze pustki jakos tak cicho:eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: dziewczyny gdzie sie podziewacie!!!!!!!
witam nowe dziewczyny; dominia i katarzyna-milo was poznac:happy: :happy:
a gdzie jest maja???

reklama
Hej kobitki!
KALLUSIA OGROMNIASTE GRATULACJE Z OKAZJI NARODZIN CORECZKI :-) OGROMU RADOSCI I WSPANIALYCH CHWIL SPEDZANYCH JUZ W TROJECZKE :laugh2: :-D
Witam nowe mamusie Dominie i Katarzyne :-)
Olis no ja tez odliczam dni do wyjazdu do pl :tak: Fajnie, ze w koncu rodzinka bedzie mogla zobaczyc Oliwierka :-) a skad ty jestes z Polski :confused: I w ogole jak maly dalej taki grzeczniutki :laugh2:
Tamarunia gratuluje zabka Hafsie :-) No u nas tez to strasznie dlugo schodzi, dziasla na gorze mocno napuchniete, ale zaby cos nie wychodza :-( No i super, ze Hafsa tak ladnie je obiadki :tak:
Izusia ale juz dorosly jest Oskarek na fotce :-) Fajnie, ze sie nie nudzisz i spedzasz czas ze znajomymi :tak: Mi tego troche brakuje, bo moje kochanie pracuje wieczorami, a znajomi w dzien no wiec ciezko sie z kims spotkac niestety :baffled: no i jeszcze te odleglosci w Londynie, jechac do kogos ponad godzine to mordega dla malego :sick:
Zuzia24 pisz, pisz czesciej, ja tez czasem mam malo czasu i wpadam na forum, cos przeczytam i uciekam ;-) no ale staram sie jak najczesciej cos tam jednak wyskrobac ;-)
Maxin a jak tam pierwszy dzien w pracy :confused: fajnie ze George to slodkie dziecko, no i masz racje jest troszke starszy to Natka sie moze od niego duzo uczyc :tak: Ale fajnie, ze macie tu babcie i mozecie sie na chwilke wyrwac na potupanki :laugh2: Ja niecierpliwie czekam na wyjazd do pl, hehe wtedy babcia bedzie miala zajecie, a ja moze gdzies potancuje :-D
Maju a gdzie ty jestes slonko :confused: czyzby na porodowce :confused: :-)
Toola dziekujemy za odwiedzinki na stronce Patiego :-) Super foteczki, Krysia jak zawsze przeslodka :laugh2: no i pijue z niekapka, brawo ;-) Szkoda, ze wyjezdzacie, ale mam nadzieje, ze nadal bedziesz zagladac na forum :tak:
Maggusia super, ze jedziesz do pl :tak: No i moze to lepiej, ze wrocisz jak juz sie wszystko pouklada i bedzie lepiej :happy: My niestety tez nie bedziemy spedzac swiat razem :no: Moj ukochany niestety nie ma juz urlopu, no i pracuje na swieta :wściekła/y: :baffled: wiec ja zeby nie siedziec samej w domu, tez jade do pl :tak: Ale odbijemy sobie na nastepne swieta :-D Gratulacje dla Brianka samodzielnego siedzenia :-) Aha no i z przyjemnoscia sie z wami spotkamy w Rzeszowku :laugh2:

Milego dzionka babeczki :cool2:

Do góry