reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Czesc Dziewczyny!!!

Fajna teraz pogoda jest:) lubie taka!nie jest zbyt wietrznie, wprawdzie zimno, ale slonecznie, a ato najwazniejsze:)
Znalazlam juz footmuff czy jakkolwiek to sie pisze, w mothercare, czerwony oczywiscie:) i maz chyba pojedzie kupic bo i tak trzeba pojechac kupic ubranka dla synka znajomego w prezencie, wiec trzeba sie przejechac:) w sumie nie az tak drogo bo 32 funty, wiec jest ok:) a dla Hafsy mam nadzieje bedzie cieplutko:)
Hafsunia zaczela nam w koncu jesc:) je po spacerku cieply obiadek , ale na razie nie daje jeszcze miesa, niech sie do warzyw narazie przyzwyczai, a po 3godzinach je cos innego np. owoce, kaszke itp. kupilismy Hafsuni ogurciki yoplait ale jeszcze nie probowala, dzis jadla zupke z buraczkow, i zjadla prawie caly sloiczek, wiec jest coraz coraz lepiej, dzieki Bogu:):):)::)
a poza tym:) dolaczamy do grona dzieciaczkow z zabkami, w koncu dl Hafsy zaczal sie pojawic zabek, na dole, jest wyraznie ostre i juz teraz na 100% to zabek!!!!a zaczelo sie sluhajcie juz w polowie lipca!!od pofalowanych i napuchnietych dziaselek!!szok !!dluga to droga!

Maggusiu!!Fajnie ze jedziesz do Polski!tylko o nas nie zapominaj!!jesli chodzi o karte toi ja sobie ja wyrobilam, ale mi sie nie przydala, bo wszystko bylo dobrze, ale oczywiscie nalezy ja koniecznie miec!!!zaraz ci potam link!no i wielkie gratulacje dla Briana!Nasza mala siedzi ale w=iesz tak wtedy kiedy ja sama posadze i czasem pada jeszcze a twoj juz sam!!wow!!no to buziak dla niego od ciotki Tamaruni:)

a to link
The EHIC: free or reduced cost treatment : The Department of Health - P&G: Health advice for travellers

Maju! Trzymam kciuki za ciebie i pamietaj ze kiedy dzieciaczek bedzie gotowy to wyjdzie!!!nic na sile!z reszta co mam gadac jak i tak sama o tym wiesz!!!!ale sama rozumiem jak sie niecierpliwi w takiej sytuacji:):):):) kazda to [przechodzila:) z nas:)

Maxin!!! fajnie ze wam sie udalo wyjscie:) powodzenia w pracy jutro!!!!!!! Mam nadzieje, ze Ntalia dobrze to zniesie!i ty rowniez bedziesz zrelaksowana w miare mozliwosci:)

papatki dziewczyny:)

reklama
Zuzia!!pisz do nas pisz:)
masz core w podobnym wieku do Briana MAggusi i mojej Hafsy:)
a to szczepienie to wydaje mi sie ze to jest pneumoccocal vaccination. Hafsa miala juz pierwsza dawke a na druga idzie sie po 2miesiacach!

pozdrawiam:)

Kallusia-Wielkie Gratulacje, duzo zdrowka dla Was,niech malenstwo daje wam radosc i szczescie!!!:-)
Zuzia24-to szczepienie na pneumokoki pierwsza dawka, jest to szczepienie rutynowe bardzo wazne, za ktore w Polsce trzaba placic a tutaj jest za darmo jak inne podstawowe szczepienia.A wogole to ty jestes z Manchesteru???Jak tak to czy chodzicie to polskiego kosciola?Bo z reguly po mszy ludzie spotykaja sie wiec i mozy ty bedziesz chciala sie kiedys spotkac ze mna i moja rodzinka?;-)A no i nie krepuj sie do nas pisac, my pomagamy sobie na wzajem i wogole jest fajnie:-)
Toola-corcia jest sliczniusia i jak ladnie pije z kubeczka:tak:
Maxin-Super Natalcia wyglada z ciachem, pewnie jej smakuje?!;-)To dobrze ze imprezka sie udala i poszaleliscie, nie ma jak dobra zabawa od czasu do czasu.Nio a jutro wazny dzien, pierwszy dzien w nowej pracy- powodzonka !!!:-)
Majeczka-a jak u ciebie , czy Martusia juz pcha sie na swiat?;-)
Maggusia-mam nadzieje ze bedziesz sie odzywala do nas z Polski.A karta to Europen Health Insurance Card-jak wypelnisz kwestionariusz na internecie to przysla ci karte w ciagu tygodnia, nio i ja radzilabym abys sobie tez wyrobila jesli jej nie masz.Nie placisz za to a bedziesz spokojniejsza w Polsce:-)
Asia26-dzieki za milusie slowa o Oskarciu, a jak ty sie masz?Kiedy masz dokladna date porodu???
Evoska-odezwijs ie do nas, taka jestem ciekawa jak sobie radzisz i jak sie macie?:-)
U nas ok, milusio spedzilismy weekend, bylismy u znajomych i dobrze sie bawilismy.A dzis u nas bylis znajomi z corcia i tez fajnie spedzilismu popoludnie.Oskarcio jest taki grzeczny i wogole jest superowy.Ze spaniem ok, budzi sie dwa razy na jedzonko i spi ladnie do ok. 8.00.
Milej nocki kochane!

Czesc dziewczynki!!!

Meldujemy sie po powrocie!!!Ja na chwilke.Nadrabiam zaleglosci na BB :-) i pozniej obiecuje, ze napisze wiecej...
Stesknilam sie za Wami kobietki!!!
Ciesze sie, ze juz jestesmy w domku, bo w Polsce zima na calego, a tu jeszcze w miare cieplo.No i moge na biezaco czytac co sie u Was dzieje...

Kallusiu ciesze sie razem z Wami Waszym szczesciem!!!Gratuluje Wam ogromnie.I zdrowia zycze Julci.I wiem, ze bedziecie mieli z niej tyle radosci co my z naszej Juleczki :-D

Uciekam cos zjesc a pozniej spanie.Jakos nie moge dojsc do siebie po tych podrozach.

Caluje Was mocno wszystkie.

Maju trzymam kciuki mocno.Buzka.

czesc dziewczyny!!!dopiero podlaczylismy w domu internet i dopiero odkrylam babyboom:)mieszkam w londynie no i jestem szczesliwa mamuska 9-tygodniowej Weroniczki.mam nadzieje ze przygarniecie mnie do swojego grona:)pozdrawiam serdecznie!!!;-)

Witam wszystkie szczesliwe mamusie i ich pociechy.

Wlasnie odkrylam forum babyboom i sie zarejestrowalam :)
Mam na imie Dominika i jestem mamusia 10 tygodniowego synia - Oskarka.

Mieszkamy w Londynie ( Barking ) i bardzo chetnie poznamy inne mamy i dzidzie ..... :-)

czesc katarzyna_s

ja tez jestem poczatkujaca na tym forum...a na dodatek mamy bobaski w podobnym wieku :)

A gdzie dokladniej mieszkasz w Londynie?

pozdrowionka dla ciebie i coreczki

Zuzia24-nio to czemu nie podeszlas jak mnie widzialas, ja nie wiem jak ty wygladasz bo na pewno bym podeszla.Wiesz, ja poznalam kiedys dziewczyne na jakims forum na necie, ona jest z Manchesteru i wysylalysmy sobie tez zdjecia.Po jakims czasie ja ja zobaczylam w kosciele z rodzinka i podeszlam do niej i tak zaczela sie nasza znajomosc, teraz odwiedzamy sie co jakis czas, ona tez ma dzidzie i jest fajnie.Wiec moze my tez kiedys po kosciolku pogadamy???;-)Ale musze wiedziec jak wygladacie:tak:
Dominika,Katarzyna-witajcie na naszym forum, milo ze do nas dolaczacie:-)O i widzie ze drugi Oskarus dolacza do forum:-D
Milego dnia!

witam wszystkie mamy po weekendzie,u nas bez zmian oliwier jest na etapie podziwiania swoich raczek co nas bardzo smieszy,dzis idziemy zrobic zdjecie do paszportu malemu bo mamy spotkanko w czwartek,juz sie nie moge doczekac polski!!!nareszcie do domu tym bardziej ten pierwszy raz z oliwierkem!!!na forum widze pustki jakos tak cicho:eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: dziewczyny gdzie sie podziewacie!!!!!!!
witam nowe dziewczyny; dominia i katarzyna-milo was poznac:happy: :happy:
a gdzie jest maja???

reklama
Hej kobitki!
KALLUSIA OGROMNIASTE GRATULACJE Z OKAZJI NARODZIN CORECZKI :-) OGROMU RADOSCI I WSPANIALYCH CHWIL SPEDZANYCH JUZ W TROJECZKE :laugh2: :-D
Witam nowe mamusie Dominie i Katarzyne :-)
Olis no ja tez odliczam dni do wyjazdu do pl :tak: Fajnie, ze w koncu rodzinka bedzie mogla zobaczyc Oliwierka :-) a skad ty jestes z Polski :confused: I w ogole jak maly dalej taki grzeczniutki :laugh2:
Tamarunia gratuluje zabka Hafsie :-) No u nas tez to strasznie dlugo schodzi, dziasla na gorze mocno napuchniete, ale zaby cos nie wychodza :-( No i super, ze Hafsa tak ladnie je obiadki :tak:
Izusia ale juz dorosly jest Oskarek na fotce :-) Fajnie, ze sie nie nudzisz i spedzasz czas ze znajomymi :tak: Mi tego troche brakuje, bo moje kochanie pracuje wieczorami, a znajomi w dzien no wiec ciezko sie z kims spotkac niestety :baffled: no i jeszcze te odleglosci w Londynie, jechac do kogos ponad godzine to mordega dla malego :sick:
Zuzia24 pisz, pisz czesciej, ja tez czasem mam malo czasu i wpadam na forum, cos przeczytam i uciekam ;-) no ale staram sie jak najczesciej cos tam jednak wyskrobac ;-)
Maxin a jak tam pierwszy dzien w pracy :confused: fajnie ze George to slodkie dziecko, no i masz racje jest troszke starszy to Natka sie moze od niego duzo uczyc :tak: Ale fajnie, ze macie tu babcie i mozecie sie na chwilke wyrwac na potupanki :laugh2: Ja niecierpliwie czekam na wyjazd do pl, hehe wtedy babcia bedzie miala zajecie, a ja moze gdzies potancuje :-D
Maju a gdzie ty jestes slonko :confused: czyzby na porodowce :confused: :-)
Toola dziekujemy za odwiedzinki na stronce Patiego :-) Super foteczki, Krysia jak zawsze przeslodka :laugh2: no i pijue z niekapka, brawo ;-) Szkoda, ze wyjezdzacie, ale mam nadzieje, ze nadal bedziesz zagladac na forum :tak:
Maggusia super, ze jedziesz do pl :tak: No i moze to lepiej, ze wrocisz jak juz sie wszystko pouklada i bedzie lepiej :happy: My niestety tez nie bedziemy spedzac swiat razem :no: Moj ukochany niestety nie ma juz urlopu, no i pracuje na swieta :wściekła/y: :baffled: wiec ja zeby nie siedziec samej w domu, tez jade do pl :tak: Ale odbijemy sobie na nastepne swieta :-D Gratulacje dla Brianka samodzielnego siedzenia :-) Aha no i z przyjemnoscia sie z wami spotkamy w Rzeszowku :laugh2:

Milego dzionka babeczki :cool2:

Do góry