reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Kallusiu ogromniaste gratulacje :tak: dla Ciebie:tak: i Juleczki:tak: , zeby zdrowo sie chowala:tak: a ty wracaj szybciutko do zdrowia:tak: :-) :-) :-) :-) :-) :-)

Maximko no coz Natalka miala tylko Ciebie na wylacznosc a teraz jeszcze doszedl inny maluch, ale powolutku z czasem unormuje sie;-)
Maju trzymam kciuki za Ciebie aby w koncu poszlo, sprobuj :tak: to co Ci mowilam ;-) jak szlismy na stacje. Moze przyspieszy:tak:
Evoska jak tam sie czujesz, jak Rocco sie chowa:confused:
Dorcia, Anetka, agnes, izusia - pozdrowienia i ciumoski dla dzieciaczkow i brzusia:-D
Tigger jak scan czy wiesz juz co masz:confused: , no na pewno dziecko:tak:
Toola jak tam pakowanie to juz nie dlugo , szkoda - ale zostan z nami w kontakcie. Pozdrowienia dla meza, caluski dla Krysi

U nas po staremu tylko Olci cosik sie pomerdalo, bo od kilku dni ma ciezkie zasypianie, kreci sie, marudzi a nad ranem jak sie obudzi do amciania to po tem godzine usypia:wściekła/y: , czasami ma ochote wlosy na glowie se wyrwac. Maxim po chwalila ze anoileczek a teraz rozki ona pokazuje:tak: . Mam tylko nadzieje ze to przejsciowe, tak jak inne zmiany ktore Ola sobie ustala:confused: . A zycie toczy sie dalej:-D

reklama
kallusiu ogromne gratulacje!!wszystkiego dobrego dla ciebie i Julki!!:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)

maja - ty sie szykuj na jutro;-)
anulka - scan dopiero we wtorek, ja juz siedze jak na szpilkach:-D

toola - wozeczek jest super, cala reszta tez, jestem bardzo zadowolona, jeszcze raz dziekuje i zycze powodzenia w nowym miejscu!!:-)

Kallusia GRATULACJE!!! prosimy o zdiecia i opis porodu

Anulka moze juz Olenka nie potrzebuje juz tyle spac i chce sie dluuuzej pobawic??

Majeczko teraz Twoja kolej, szykuj sie :tak:

Maxin fajne Natalka je ciasteczko!!

tigger niech ci wszystko sluzy jak najlepiej i niech Dzidzi bedzie w tym wygodnie :-) czekamy na info czy cholpczyk czy dziewczynka :-) :-) onstawiacie juz jakies imiona??

u mnie jak zwykle tyle sie dzialo ze nie mialam czasu na sekunde usiasc do komputera

wizyta cioci Uli byla bardzo udana, zwiedzilismy British Museum!! i mowie wam rok by trzeba bylo na zwiedzanie tego wszystkiego, bylismy zachwyceni zbiorami, wyprawa okazala sie bardzo edukacyjna, bo Krysia w przewijalni w muzeum pierwszy raz siedziala 30sekund bez podparcia tak ladnie balansowala :-D
rozszezylam jej menu o pietruszke i gruszke (tak "ni z gruszki ni z pietruszki")

pakowanie w toku!!

zaraz wkleje kilka fotek jak to w skrocie bylo

Hej!!!

Nie wiem cy liczyc na cokolwiek dzis bo czuje sie wysmienicie normalnie, jedyne co planuje to spacerek z mezem i moze troche po schodkach poskacze:-D , widze ze to dobra metoda, ale przeciez Kalusia przed porodem pisala ze nie ma zadnych oznaki i nagle urodzila nastepnego dnia, mam nadzieje ze u niej super:tak:

Anya-ale fajne bedziecie mieli swieta, bo to i gwiazdkai taki cudowny prezent w tamtym roku Josh sie urodzil, a teraz roczek :tak:

dziekuje wam za kciuki kochane jestescie, tylko nie wiem czy ta moja Martusia to poslucha swoich cioc czy nie :-D

Tigger- a masz moze jakies przeczucie czy chlopczyk czy dziewczynka:dry:

Anulka-dzieki i napewno to bardzo skuteczna metoda tylko jakos mi nie odpowiada moze bardziej psychicznie ;-)

Dorcia- mam nadzieje ze dzieciaczki juz zdrowe, milej niedzielki zycze

Maxin - ty pewnie po imprezce to wypoczywasz:tak: , domyslam sie ze bylo super, :tak:

ok dzis juz mialam trzy sms czy urodzilam fajny bedzie dzien he he:-D

pa pa milej niedzielki dla wszystkich

czytam ksiazke, ktora dostalam od cioci Uli, bardzo fajna bo mazna ja mietosic i wkladalc do buzi :-p

aIMG_1404.JPG

pomagam tacie przy pakowaniu (po co tym facetom tyle rupieci:confused: )

aIMG_1457.JPG

gruszka mi bardzo smakuje, juz bardziej buzi otworzyc nie moge :laugh2:

aIMG_1464.JPG

w muzeum niektore eksponaty mi sie bardzo podobaly, zwalszcza jak je mozna bylo dotknac:

aIMG_1519.JPG

a inne byly nuuudne az mi sie usnelo :eek:

aIMG_1550.JPG

ojej ta brama jest wieksza nawet od cioci Uli :szok:

aIMG_1525.JPG

ucze sie pic z niekapka (mama i ja pelne skupienie:dry: )

aIMG_1653.JPG

Hej kochane:-)
Ufff co za noc,bylo swietnie,ja dzis troszku umieralam,wszystkie mesnie bola,ale tak to jest jak sie dawno nie tanczylo,oby wiecej takich imprez:tak: Mala u babcia byla grzeczna,tylko w nocy obudzila sie o 2.00 i za nic nie chciala spac,tylko gadala i bawila sie krulikiem,mama nie przyzwyczajona do nocnego wstawania i dzis byla zmeczona,ale uradowana ze mialam wnusie na wylacznosc.Ja oczywiscie jak tylko wstalam to myslam o stokrotce i jak najszyciej chcialam do niej jechac,tak sie stesknilam.Jak ja odebralismy obserwowala nas,ale nie smiala sie :zawstydzona/y: tak jak by byla obrazona,co ja do niej mowialm a ona odwracal glowe w przeciwnym kierunku i slychala podsmie****ac sie,Co za cwaniara;-) Ale jak juz do domku przyjcechalismy od razu sie rozesmiala,ruszala jak szalona i gilgala sie,jak milo,wycalowala ja na calego:happy: Juz spakowana jestem do parcy,tyle rzeczy musze zabrac:baffled: Ciesze sie,ze idziemy,ale cutke mam stresa,ale wiem,ze bedzie dobrze,wozek dopiero przyjdzie za tydzien,wiec bede musiala cos wymyslic aby isc z nimi do parku:confused: Natalka w nosidle,a George w wozku:baffled:

KALLUSIA CUDOWNIE W KONCU DOCZEKALISCIE SIE WASZEGO SKARBA,CIESZE SIE WAZSYM SZCZESCIEM
Z okazji narodzin Waszego Maleństwa, które napełniło Wasz dom radosnym gwarem i ruchem, życzymy mu beztroskiego i zdrowego dzieciństwa,
a wszystkim Wam - odkrywania nowych uroków wspólnego życia

Anya super bedziecie miec swieta,rodzinne i wesole no i Josha roczke,tyle radosci:happy:

Tigger i jak po skanie???Wiadomo co masz pod serduszkiem???

Toola wiedze,ze juz spakowani i gotowi do wyjazdu;-) Krysienka super wyglada,usmieszek ma cudowny.Milego wypoczynku w karaju

Asia to mialas rok przebojow,oby nosy byl radosny,a na pewno taki bedzie,w koncu zobaczysz swoje seduszko.Dobrze,ze mama juz po wszytkim i w domowych warunkach dochodzi do siebie,duzo zdrowka jej ztcze,a ty tak sie nie denerwuj bo wiesz,ze to nie dobrze wsplywa na bobo;-)

Maja a ty co rodzisz cos czy nie,teraz skarbie czekamy na tweoja niunie,oby przyszla jak najszybiej.Trzymam kciuki:-)

Dorcia jak twoje pociechy juz zdrowe????A ty jak sie czujesz,domek urzadzony??!!

Maggusia a co u was,jakies nowinki?Jak Brajanek???

Anetka jak tak skarb Patti juz lepiej z zabkami,wyszly w koncu???A ty jak sie czujesz pewnie padnieta???A jak nocnikowe ternownie??!!!Natalka chetnie by poszalala z Patim:-)

Ok mykam kobitki zorganizowac sie:-D
Sie caluski i uscuski dla wszystkich:-) :tak: :-D

Witam Mamusie!

Chcialam wam sie dzisiaj pochwalic!Brian juz siedzi sam!:happy:jestem taka szczesliwa i pelna podziwu naszego synka ze nie moge sie napatrzec jak on to ladnie robi:-)
Wczoraj dwa razy sam usiadl ale myslalam ze jakos tak podparl sie zabawek i to jeszcze nie samodzielne siedzenie a dzis poszlam do wc siusiu i zostawilam go w pokoju na podlodze i wracam do pokoiku a Brian siedzi i sie smieje:happy2:Normlanie jak to zobaczylan to skakalam z radosci:tak:
Za tydzien jade z Brianem do Polski stwierdzilam ze moj M zrobi sobie spokojnie kurs odlozy jakies pieniadze na remont i jak dostanie ta prace to ja wroce bo nie mam teraz po co tutaj siedziec na dodatek warunki nie sa za dobre:eek:wiec wole juz do domu pojechac i przynajmniej ktos zaopiekuje mi sie malym a ja odpoczne psychicznie:happy:
Jedyne co to szkoda mi tego ze swiat nie spedzimy razem ale coz cos za cos i troche mi z tego powodu smutno:-(ale musimy tak zrobic zeby bylo lepiej.Kosztem zdrowia nie ma co wszytskiego robic:baffled: i wlasnie w ten sposob chyba mozemy na to wszytsko poradzic;-)za to nastepne swieta beda w przytulnym domku:-)
Dziewczyny jeszcze chce sie zpaytac jak nazywa sie ta karta dla dziecka:confused: zebym mogla bez problemu isc do lekarza w pl i gdzie mam ja sobie wyrobic bede wdzieczna za informacje:happy:

Anya swietnie ze takie wspaniale swieta bedziecie obchodzic no tak i Josha urodziniki napewno bedzie milutko!:happy:

Anetka no to bedziemy mogly sie spotkac:-)jesli nadal jestes chetna;-)
Toola widze ze juz prawie przygotowani do wyjazdu:tak:coreczka jest przeslodka:happy2:widze ze taka mala smieszka z niej:-)
Szkoda ze musicie wyjezdzac ale mam nadzieje ze bedziesz do nas zgaladac;-)

Tigger jak bylo na scaniku:confused:znasz juz plec dzieciatka:confused::-)jak sie czujesz:confused::happy:

Maja a ty jak sie sloneczko czujesz:confused:widze ze Martusia sie nie pcha za bradzo ale to tak jest ja tez sie czulam swietnie a nagle zlapaly mnie skurcze no tylko moj porod troche dni trwal:happy:lecz ja zycze ci szybciusienkiego porodu:tak:no i bardzo wyczekujemy juz na Martusie zeby moc ja podziwiac:-)

Kallusia czekamy na zdjecia!:tak:

Maxin widze ze przygotowania sa do pracki fajnie pewnie sie cieszysz:-)napewno bedzie extra;-)

Pozdrawiam i sle ciumaski!

KALLUSIA - z okazji narodzin najśliczniejszej córeczki,
która swoim przyjściem na świat
uradowała tak wiele osób,
życzę Wam, aby rosła duża, silna i zdrowa
i żeby była dla Was źródłem nieustającej miłości
:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

reklama
Kallusia wielkie gratulacje i zycze Tobie wiele radosci i wytrwalosci ....

mam pytanko do was dziewczyny. dostalam zawiadomienie na szczepienie dla Zuzi i na tym wezwaniu jest skrot PNE. czy moze ktoras z Was wie na co to jest szczepienie??? i napisali ze jest to pierwsza dawka. bardzo bylabym wdzieczna za odpowiedz.

.....i chyba widzialam dzisiaj w kosciolku na zywo malego Oskarka Izusi. ale fajniutki chlopaczek i jaki juz duzy ( widzialam go tylko na zdjeciach wczesniej:tak: ).

Maggusia zobacz na stronie NHS formularz do tej karty, ale szczerze mowiac nie pamietam jak ona sie nazywa :confused:

qurcze... podczytuje Was caly czas ale jakos nie mam odwagi aby do Was dolaczyc chociaz juz sie kiedys tutaj na forum przedstawialam. fajne z Was babki ;-)

pozdrawiam

Do góry