reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Witam Mamusie!

Dziekuje za rady:-)Dziewczyny my juz wielokrotnie myslelismy nad szukaniem pracy na wlasana reke niestety nam sie to nie oplaca poniewaz bedziemy musieli wiecej placic za dom i za inne oplaty ktore jeszcze by nam doszly:eek:no i jeszcze do tego mamy remont dlatego moj M musi dostac dobra prace a taka to raczej tylko dostanie przez Jobcentre.Jedynie co mnie wkurza to to ze oni tak sie slimacza!:wściekła/y:
Wiecie po moich przemysleniach nocnych poprostu stwierdzam ze musze jeszcze wytrzymac te pare tygodni i poczekac az skonczy kurs no bo nawet jakbym chciala cos dorobic i isc do pracy to nie pojde to odpada poniewaz nikt nam nie zostanie z malym a ja chyba bym nie wytrzymala w tej pracy i uciekla z niej do Brianka:-)

Melanie plis zaloz juz ten watek poniewaz ja nie lubie takich rzeczy wypisywac na otwartym forum :baffled: i znow bede musiala usuwac posty:happy:

Maxin widze ze wielkie przygotowania juz do pracki:tak:fajnie w tym nosidelku wyglada mala a ja wlasnie myslalam jak to bedzie jak bedziesz szla na spacer z dzieciaczkami a tu popatrz piszesz ze wozeczek bedziecie mieli podwojny:-)a czy jest wymog taki e ty tez musisz sie do niego dokladac:confused:czy kazda niania tak ma:confused:sorka ze tak pytam no ale troszke mnie to ciekawi hehe:happy:

Anya fajnie tak sobie pobiegac brzegiem morza;-)widze ze zdrowy tryb zycia prowadzisz ja to tez ciagle mowie ze bede biegac no ale po nockach i wstawaniach do Briana czasami jestem taka wypompowana ze szok:happy:

Tamarunia mysle ze maz powinien ci pozwolic isc na studia tym bardziej ze na sie zgodzil na poczatku abys poszla i juz sie zapisalas trzeba bylo premyslec pierwsze prae razy za i przeciw troszke tego nie rozumie:no:napewno jest ci teraz przykro :dry:no ale musi on tez pomyslec ze ty tez dla siebie cos musisz robic:tak:
a ktos z rodziny nie moglby wziasc na pare tych godzin Hafse:confused:
Mam nadzieje ze znajdziecie rozsadne rozwiazanie i maz pojdzie na kompromis tego ci zycze Tamaruniu;-)

Majeczko ty juz kochana pewnie nie mozesz sie doczekac Martusi:happy:
pewnie ciagle spogladasz na lozeczko:-)jak sie czujesz:confused::happy:

Kallusia a co u ciebie:confused:czy Juleczka juz postanowila powitac swiat:confused::-)czekamy z niecierpliwoscia juz:happy:

Agnes zycze powrotu do zdrowia!:tak:

Olis sliczne zdjecie ma Oliwier z tym tygryskiem:-)i jaki zadowolony.

Pozdrawiam i sle ciumaski!

reklama
Czesc Skarby!!!
U mnie dalej cisza:wściekła/y: bylam na 2 godzinki na spacerku z czego chodzilam 30min w te i spowrotem po sportowych trybunach :cool2: ale sie pilkarze dziwili :-p (akurat byl jakis trening ) ale jak powiedzialam ze musze dzidzie wyploszyc to sie usmiali :-D i powedzieli ze jak sie urodzi to bedzie maskotka klubu :-D ale dziewczyny jacy PILAKRZE mmmmmmm :cool2: :-p w kazdym badz razie mam wstep na trybuny gratis :-D

uciekam grzac obiadek mezusiowi :happy:

:-D:-D:-D:-D
he he kallusia, pilkarze zawsze mi sie podobali:-D
a moj maz niestety siatkowke tylko trenowal:laugh2:
ale fanka pilki noznej jestem zagorzala:-)

a w ogole dziewczyny to mam pytanie, takie troche nie na temat...
czy mozna tutaj (w anglii) gdzies dostac takie gotowe spody do pizzy?
takie, zeby tylko nalozyc co sie chce i do piekarnika.
straszna mam na pizze ochote:-), a mrozone mi nie smakuja, ciasta tez ciagle nie chce mi sie robic...w polsce wszedzie mozna je bylo dostac, a tu bylam juz w kilku sklepach i nic...:no::-(

a w ogole dziewczyny to mam pytanie, takie troche nie na temat...
czy mozna tutaj (w anglii) gdzies dostac takie gotowe spody do pizzy?
takie, zeby tylko nalozyc co sie chce i do piekarnika.
straszna mam na pizze ochote:-), a mrozone mi nie smakuja, ciasta tez ciagle nie chce mi sie robic...w polsce wszedzie mozna je bylo dostac, a tu bylam juz w kilku sklepach i nic...:no::-(

tigger jesli masz gdzies w okolicy sklep pod tytulem Somerfield lub Kwik Save, to tam dostaniesz takie mrozone bazy pizzy, czyli spod z sosem i odrobinka sera. Cena to okolo 50p za sztuke. Ja kupuje i mi smakuja. Buzka.

W hołdzie Ani. Tragedia w gdańskim gimnazjum - śmierć Ani. - Google Video

ojejku jak zimno brrrrrrrr straszna ta pogoda albo inaczej nastala zima, a ja z synkiem calkowicie nie przygotowana,nie mamy ani kombinezonu ani cieplych butkow,trzeba chyba na zakupki uderzyc,na forum tez jakos tak sie cicho zrobilo,dziewczyny czy wy i wasze dzieciaczki pod pierzyne sie pochowalyscie z tego zimna,no wylazcie w koncu i piszcie
ja troszke zmeczona chyba glownie ta monotonia,odliczam dni do polski,i ta bezustanna nuda doprowadza ze odbijam sobie moje zlosci na mezulku,ach my kobitki tak to juz z nami jest............ale co tam,jak koch to wybaczy!!!!!!!
tigger-i co z ta przeprowadzka,zdecydowaliscie sie???bo jezeli tak to bedziemy sasidkami,ale fajnie by bylo
maggusia-no i pozytywne jest to twoje myslenie,niech maz skonczy kurs i napewno sie wszystko dobrze ulozy,bede trzymac kciuki
tamarunia-kazdy facet to taki samiec mysli tylko o sobie i nie dba o nasze potrzeby do konca czasem trzeba z nimi powaznie porozmawiac i przedstawic im nasze potrzeby-oni nie zawsze wiedza co jest dla nas dobre,dobra rada pogadaj z mezulkiem szczerze napewno pomoze,powiedz ze tobie na tej szkole bardzo zalezy a wyjscie na nia bedzie jak gdyby swojego rodzaju rozrywka,ze tobie tez sie cos nalezy od zycia!!!!!!!!!!!i ze napewno sobie jakos poradziciei napewno mozecie sprobowac!!!i pamietaj nie jestes zla matka,kazda z nas ma dobre i zle chwile i kazda z nas potrzebuje czegos innego nie tylko naszego dzieciaczka 24h na dobe,pomimo ze bardzo mocno je kochamy
maja-a ty ciagle w calosci,no coz trzymam kciuki za ten 5listopada

spadam kapac malego!!!!!!!!!!!!!!

Witam Mamusie!

Melanie ok fajnie czekamy na deczyje adminka:happy:

Kallusia hehe :-) no ladnie Juleczka maskotka klubu extra!

Tigger ja nie wiem gdzie takie podklady mozna dostac:baffled:

Pandorka widze ze cala Polska jest wstrzasnieta tym co spotkalo ta biedna dziewczynke:-(nie wiem dlaczego tak maloletni dopuszczaja sie takich czynow:confused:czy to nie wychowanie rodzicow czy co:confused:
My tez napisalismy o tym piosenke podaje linka mozecie sobie posluchac.
http://s004.wyslijto.pl/?file_id=40683919396993413465

Wogole to ostatnio duzo ogladam filmow na interwencji i jestem zszokowana co sie z tymi ludzmi dzieje:szok:

Olis no wlasnie chyba wszytskie dziewczyny sie pochowaly!:-)

Pozdrawiam i sle ciumaski!

reklama
Dzieki za pocieszenie!juz rozmawiam z mezem i z moja mama, ona chyb ago lepiej rozumie niz ja sama, juz dawno zauwazylam ze oni nadaja na tych samych falach:) :-D
a wiec na razie przeloze sobie te studia, bo nie ma co sie na sile pchac kosztem rodziny. Jak HAfsa troche podrosnie to wtedy moze pojde, a moze nie, zobaczymy. A teraz po prostu fakrycznie Rehman nie wyrobi finansowo. Do pracy nie pojde rowniez, bo w sumie jaki jest sens jesli to, co zarobie wydam na opiekunke. Poza tym powstaje pytanie:w imie czego pojde do pracy?Rehman zarobi na nas trojke, a jak Hafsa podrosnie to wtedy mozna bedzie cos kombinowac, a teraz powinnam sie cieszyc ze mam wybor pracowac czy byc full time mama:)(oczywiscie pracowac po ukonczeniu 1,5roku przez Hafsi tak jak uzgodnilismy).
Mama dzis mi zadala pare pytan ktore daly mi do myslenia. musze przyznac ze faktycznie bylam w stosunku do meza nie fair. bo problem polega na tym, ze jedyne czego mi brakuje w tym czasie to jakis maly odpoczynek np raz w tygodniu, a nie studia czy praca, bo to naprawde moze poczekac!!i o to teraz bede tylko zabiegac. mam nadzieje, ze sama sobie przerlumacze ze jak sobie gdzies wyskocze to nie stane sie bad mother!:baffled:
ogolnie jestem dzis spokojniejsza. musz eprzemyslec co chce robic w wolnym czasie, ktory jakos musze wygospodarowac, i jak to zrobic, zeby go miec. a jak na razie, mam jedno juz zajecie:):):):):) jestem tym bardzo podekscytowana, bo bede pisac artykuly do polskiego muzulmanskiego magazyny "swiat Islamu"wydawanego przez mzr w polsce. no to bedzie przybajmniej jakas intelektualna odskocznia od codziennego zycia:)

a tak poza tym to dzis bylismy na super dwugodzinnym , zachaczylismy tez o plac zabaw, Hafsa dzis juz po raz drugi w swoim zyciu sie hustala i malo na tej hustawce nie zsnela :-D :tak: juz jej sie oczy zamykaly, wyjelam ja za jakies dwie minuty zasnela , przykrylam ja dwoma kocami, postawilam na sloncu, i sobie spala chyba z 1,5godziny:) :tak:

a oto Hafsa na wczeniejszym hustaniu:) ona to naprawde llubi:)

dsc02478kx0.jpg

Maggusia mi sie jakas dziwna strona pokazuje:( mozesz jeszcze raz wrzucic to???

MAxin czekamy na relacje:) z poniedzilaku!a jak duzy jest ten chlopczyk???

Do góry