reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

dorcia-ale masz sliczna ta core i jka podobna do mamusi:happy:
izusia-co do kilogramow to mi tez ciezko zrzucic,zostala taka oponka i ja najciezej usunac,musimy sie wziasc w garsc i zaczac cwiczyc bo do lata juz niedlugo:happy:
anulka99-dziekuje za komplementy,twoje dzieciaczki tez urocze,fajna z ciebie kobitka taka otwarta i wyrozumiala dobrze mi sie z toba gadalo
maxin- u nas chyba problemy z tym przestawieniem czasu,ciezko mi dostsowac oliwiera do zmiany,budzi sie o 5 rano i lobuz nie chce wcale dalej spac,a jak tam natalka urocza z niej kruszynkajak pospotkanku od kiedy zaczynasz????
maja-sliczny kacik dla malej,co do porodu to postepuj tak jak podpowiada serducho,tak bedzie najlepiej i wroze ze cora przydzie na swiat 15 w moje urodzinki taki zrobi nowej cioci prezent:happy: :happy: :happy: :happy: :happy: :happy: :happy: :happy: :happy: :happy:
anetka-a jak tam pati i jego poczynania na nocniczku!!!
toola- a ty co kochana zaczelas sie pakowac, co do spania malej no coz czasem tak bywa miejmy nadzieje ze to przez ten katarek ciezko jej oddychac
ja tez spadam jutro trzeba wczesniej wstac bo mamy badanie sluchu,dobrej nocki kobitki wam zycze!!!!!

reklama
dobry.... wieczór :confused:

biore tą ostatnią listę:

maxin78
kallusia
Evoska
Lwica
magdak25
Beta
Ara
Malvina
maja33
Maggusia
Anya24
Martuska
Ivonek
Dorcia
Leedsana
Aniabania
Kasiula Matula
Melanie
Agnes2606
Gosiex
Cela
toola
*Anetka*
izusia
anulka99
tigger
olis
Tamarunia
R.usałka
pandorka
kasiulka0901
M@dziolek
shirin

i wysyłam do admina,
mysle, ze kwestia kilku dni i mamy wątek zamknięty :tak:

mielismy dzisiaj iść na spotkanie organizacyjne do przedszkola ale zadzwonili i przeniesli na jutro, więc jeszcze nie wiem jak sie córce podobalo w przedszkolu :-D

zmykam, bo już czas na sen a ja ciągle nie moge dojść do łożka :no::wściekła/y:;-)

spokojnej nocki :tak:

czesc dziewczyny :-D

Izusia alez mnie Oskar rozbroil swoimi zdjeciami szok!normalnie tak jak Hafsa!dzis robilam film do polski dla babci Hafsy i w ciagu kilku minut padala 3razy i to tak smiesznie, trzyma sie na polezaco napina miesnie nie chce padac.....i buuuum, upadla :laugh2: :laugh2: :laugh2: beda mieli fajny film do ogladania:)

Oliwierek ma niezla minke :laugh2: oj nie straszcie dziecka :-p jaki on malutki normalnie!!!

Maxin!!!My kladlismy sie spac o 7ej a teraz po zmianie czasu o 8ej :eek: :):):)

Maja!!jej ale fajnie tak macie dla cory !!!kacik super!!!!tak kooooolorowo!!!!my dzis zdjeclismy baldachim bo Hafsa juz ciagala go tak mocno ze balam sie ze jeszcze ten stelaz na nia upadnie :eek: :laugh2: co za silne dziecko!!!

a ja mam pytanko :-D jak zwykle

otoz Hafsa od malego nauczona byla ze spi w wozku w dzien, a w lozeczku w nocy, teraz sie przenieslismy do spacerowki , no nie teraz ale jakies dwa mies temu bo gondola juz byla za mala. w kazdym razie zmierzam do tego, ze w dzien aby mala usnela musi byc wozona w nim w te i nazat dosyc krtoko o od 2min do 10gora zeby zasnac. czy macie jakies pomysly zeby ja oduczyc spania w wozku???juz probowalam usypiania w lozeczku, czyli :kladne Hafse do lozceczka zaczyna sie placz, podnosze ja i uspokajam, gdy se uspokoi wsadzam ja spowrotem, znow placze ale teraz juz tak ze sie nawe t nie da uspokoic(dodam ze w nocy sama zasypia w lozeczku,ale w dzien juz nie bo wie ze dzien i spanie rowna sie kolysanie ale mi sie zrymowalo!). no i co ?macie pomysly?

to ja juz ide:) papa!!! :-D

HEJ!!!

Olis- z mila checia chcialabym sprawic ci przyjemnosc ale nie wiem jak niunia sobie zazyczy czekac do 15 czy 5 wyskoczy a moze 8 w urodziny mojego taty, ktory byl chyba najwiekszym zwolennikiem mojej ciazy zanim jeszcze zaszlam:-D

tak jutro smutny dzien 01.11. ale ja zamierzam myslec o bliskich mi osobach bardzo pozytywnie tylko nie bardzo wiem co ze soba zrobic:-(
mimo wszystko jest mi bardzo smutno

widze ze wszystkie dzieciaczki zaczynaja pieknie spac w nocy to bardzo wazne i dla maluchow i dla mam GRATULACJE dla wszystkich

bylam w szkole spoznilam sie 10 min bo byl straszny korek i oczywiscie jak weszlam do klasy wszyscy najpierw na mnie a potem na brzuch i hmmmm jeszcze go masz :-D , juz nikt sie nie cieszy jak mnie widzi:-D

DZIEKUJE WAM PIEKNIE ZA MILE SLOWA NA TEMAT KACIKA DL MALEJ JESTESCIE KOCHANE:tak:

ok mykam sie polozyc chyba:eek: , chociaz jeszcze nie chce mi sie spac buziaki

izusia- ale fajnie Oskarek wyglada tak siluje sie he he

kalusia- kochana moze sie umowimy na jakis wspolny termin to moze dziewczynom bedzie razniej:-D , i beda chcialy wyskoczyc ciekawe to o masazu szyjki:eek: fajnie ze masz net pisz jak najwiecej

buziaki pa

kurcze powiem wam ze zeczelam odczuwac przyjemnie nieprzyjemne skurcze :happy: , moze pobiegam troche po klatce i sie ruszy he he :eek:

ok nie zanudzam papap

Dzien dobry!
Dzis taki niezwykly dzien...zawsze dobrze wspominam ten dzien, spotkania z rodzina przy grobach naszych bliskich, ktorzy odeszli.Smutno mi ,ze nie moge dzis byc tam w moich rodzinnych stronach, nie moge zapalic znicza.Ale pamietam i myslami jestem tam, z nimi...Dzis wieczorem zapale mala swieczuszke na znak ze pamietam i mysle...
Majeczka-mnie tez smutno, ale takie zycie, takie czasy, tacy ludzie w Polsce sprawili ze my musimy byc i zyc tak daleko od naszych rodzinnych stron i od naszych najblizszych.A ty jak sie masz , jak twoje skurcze???Jak cos sie zacznie to badz silna i dzielna:tak:
A u nas dzis piekny dzien, wyjdziemy ok poludnia na spacerek bo takie cudne slonce.Teraz jeszcze jest zimno ale ok poludnia bedzie lepiej.Maly wlasnie zasnal po paru minutach marudzenia, uf koleiny kroczek naprzod w usypianiu.A w nocy tez ladnie spal choc dzis obudzil sie trzy razy na amciu.
Oskarcio wysyla wam wirtualne cmok cmok za mile slowa;-)
Milego dnia!

Witam w tak sloneczny dzien.Tutaj jakos tak czlowiek nie odczow Swieta Zmarlych,ja juz nie bylam chyba 7 lat,ale zawsze myslami jestem z rodzina i wspomnina ludzi ,ktorzy byli nam blisko a odeszli (*) (*) (*) Niech im ziemia lekka bedzie.
Z mezem doszlismy do wniosku,ze jednak na swieta nie pojedziemy,za duzo w tym roku wydatkow bylo,a bilety naprawde odstraszaja,przykro mi bo wiem jak bardzo dziadkowie od strony meza chcieli abysmy byli,Oczywiscie smutno bedzie bo Natlke widza od czasu do czasu i cieszyli sie na jej przyjazd:zawstydzona/y: :-( :wściekła/y: Och takie zycie.Wiec jak wiekszosc z was bedziemy tutaj swietowac.
Wczoraj bylam na rozwoie z Din,w piatek ide na pre godzina aby maly Gorge przyzwyczail sie do mnie.Rodzinka wyglada na bardzo milo i wesola,wiec powinni mi sie dobrze tam parcowac.Aby nie wozic malej w owzku,kupilismy sprytne siedzonka na plecu,dzis przyszlo,jak mala wlozylismy to tak sie chichala.Bardzo wygodne.Musze jeszce kupic podwojny wozek,milo z ich strony bo zloza sie na pol:-)
Natka powiem wam ostatnio wcina obiadki i kaszki,tak pieknie otwiera buzie,bardzo sie ciesze,nadal je mniej mleka w nocy,wiec moze juz tyle nie potrzebuje,chyba zaczne podawc jej wode do picia,moze wytrzymaI spi tak ladnie,oczywiscie nie che zapeszac:no: :rofl2: :tak: Budzi sie dwa razy,ale nie jest zle.

Dorcia,ale cudne masz dzieci,synek widac szczesliwy,ze ma siostre,a ty widac,ze jestes bardzo szczesliwa,masz dawa skarby:-)

Izusia,jak fajnie siedzi i oczywiscie sie wywraca,hi,hi,hi super to wyglada,takie zdziwione minki robia:-)

Olis super fotka,niezla zabawka i jestem w szoku,ze maly sie nie wstraszyl,wyglada groznie tygrys:-) Minie pare dni za nim dziecieki sie przyzyczaja do zmiany czasu

Maggusia jak milo slyszec,ze Brajan robi postepy w spaniu,pewnie bardzo cie to cieszy:-)

Toola juz niedlugo opuszczasz wyspe,smutno wam???!!!Szkoda,ze Krytynka nie bedzie na nstepnym spotkaniu,Fajnie z WAS babki:-) :-) :-)

Tamarunia ja probowalm metody z unij wreszcie rowniez w ciagu dnia,dziala,ale niunka plakusia moze 5min i zasypia,dla mnie ta metoda wydaje sie bardzo skuteczna.Gdy przychopdze do malej po 1min.aby ja upewnic,ze jestem kolo niej i sama nie jest,wychodzac krzyczy,ale po paru sekundach cichnie.Wydaje mi sie,ze jak wlasnie pokazujesz sie dziecku ono probuje wzbudzic w tobie wine,ze je zostawiasz wiec pokazuja jak moga krzycze,ale nic tak naprawde im sie nie dzieje.Ja bymana twoim miejscu dalej probowala,moze zajac ci to trzy dni,ale badz konsekwentna,a na pewno sie uda:-)

Ok myskam zrobic jakis obiad

A TO NASZ ZAKUP:
krzeselkojl4.jpg

Witam kochaniutkie!
Ja jak zwykle tylko na chwileczke, Niunia spi wiec chce jeszcze troche poczytac.Przyszly mi ksiazki z Polski i jestem przeszczesliwa, kocham czytac!
U nas stara bieda, zimno jak w psiarni wiec nie chodzimy zbyt dlugo po dworku, tymbardziej ze to najgorszy okres zeby zlapac przeziebienie.

Majeczko kochana ciesze sie ze wszystko ok, ze sie na mnie nie gniewasz a chodzilo mi o ta godzille:sorry2::zawstydzona/y:, piekne lozeczko, tylko nie wiem jak tam chcesz bo to twoj wybor ja bynajmniej nie mialam baldachimku w lozeczku czytalam ze to podobno siedlisko kurzu i roztoczy, wszystko osiada na materiale i jak delikatnie dotkniesz to wszystko leci do lozeczka ale to tez nie wiadomo jak to jest naprawde, ale widac ze juz sie nie umiesz doczekac, kochana spij teraz duzo, odpoczywaj, rozkoszuj sie cisza i spokojem bo juz niedlugo....:-Dcaluski dla ciebie!

Maxinko ty to jestes odwazna ja to nie mam zaufania do takich rzeczy, ale wyglada to na stabilne ale chyba ciezkie troche co?

Dobra kochaniutkie uciekam bo ksiazeczka stygnie, caluski!!!

reklama
ale dzis cisza na forum moze tak przez ta pogode bo sloneczko tak mocno bije ale dla mnie brrrrrrrr strasznie dzis zimno,
wlasnie wrocilismy z badania,sprawdzali dzis sluch oliwierka i jest wszysrko w porzadku takze sie ciesze a od wtorku zaczynamy masaze
dzis swieto zmarlych ja nie lubie osobiscie tego dnia jest tak smutno i szaro:no: :no: :no: :no: :no:
pozdrawiam maamusie do zobaczenia pozniej ide sie chyba polozyc obok synka

Do góry