reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

reklama
Witajcie!
Kolejny ladny choc zimny dzien, u nas bylo chyba z -5 stopni w nocy a rano mroz na trawie.Ale mimo to bylismy z Oskarciem na spacerku.Otulilam go niezl, nawet reki spod kocyka nie wyciagnal-chyba bylo mu ziuziu.Ale fajowo wygladal w czapie i kurtce zimowej;-)Cos ostatnio baczek marudzi bardzo, chyba zabek mu idzie;-)A dzis w nocy to myslalam ze juz zwariuje, budzil sie od polnocy co godzine lub dwie a usnal twardo nad ranem i wstalo 9.30.Nie wiem co sie dzialo, moze to na zabki?A wogole to ostatnio gada duzo i nauczyl sie piszczec, ale mamy z niego ubaw:)
Ja wczoraj bylam u dentysty, mam trutke w zebie i wogole wiecie ta dentystka-Angielka mowila mi ze jej maz byl Polakim, juz nie zyje (choc ta kobitka mlodo wygladala) i ona teraz jezdzi z dziecmi do Gdyni, Sopoty na Hel, bo stamtad pochodzil jej maz.Fajna kobitka , milo ze mna rozmawiala, no i jak zbieg okolicznosci, jaki ten swiat maly:tak:
Majeczka, Kallusia- ale wy to dlugodystansowce ciazowe jestescie:-)Ale ja juz mysle ze teraz to juz lada dzien i bedziecie ze swoimi niuniami.Trzymajcie sie dzielnia;-)
Tamarunia-Hafsusia sliczna na hustawce i jak ladnie juz siedzi:tak:
Anetka-to pewnie zabki, ha to wlasnie jeden z najtrudniejszych okresow gdy naszym pociechom ida zabeczki, u nas chyba tez sie zaczyna.Wytrzymalosci zyczymy;-)
Maggusia-nio to z praca nie fajowo. ale moze faktycznie sprobujcie na wlasna reke czegos poszukac.Ja tez chce isc do pracy i moj maz ciagle mi mowi ze najlepiej to na wlasna reke chodzi, szukac, pytac, wysylac meile.I ja tak bede robila.Wy tez sprobujcie, tak mysle ze moze byc nawet szybciej.Powodzonka;-)
Maxinka-a co to dzis sie nie ma a forum, ty zawsze taka aktywna.Jak sie macie, jak Stokrotka, ma juz jakiegos zabeczka???;-)
My dzis chyba na shopping sie wybierzemy jak Michal wroci z pracy bo kurcze w lodowc wkrotce zostanie tylko swiatelko:-D
Milego dnia:-):-):-)

Hej dziewczyny
Nie bylo mnie kilka dni i nie jestem na neciku,bo znowu mialam skurcze i mnie przetrzymali w szpitalu dwie doby
Stanelam na 349 stronie... i czytam dalej,ale ogladalm liste i chyba gdzies sie zawieruszyl moj nik,bo zabraklo go na liscie:-( :-( :-( :-( :-( :-( Melanie-Nie wiem czy nie jest za pozno...???

maxin78
kallusia
Evoska
Lwica
magdak25
Beta
Ara
Malvina
maja33
Maggusia
Anya24
Martuska
Ivonek
Dorcia
Leedsana
Aniabania
Kasiula Matula
Melanie
Agnes2606
Gosiex
Cela
toola
*Anetka*
izusia
anulka99
tigger
olis
Tamarunia
R.usałka
pandorka
kasiulka0901
M@dziolek
shirin
Asia26

ustaliłam z adminem, że "nowe" osoby będą zgłaszane co tydzien aby nie robic zamieszania admonowi
więc poczekam jeszcze tydzien, ok? i zgłosimy ewentualne poprawki :tak:

prosze pisac do mnie na pv, żebym przypadkiem czegos nie przegapiła

maja - scan mam juz we wtorek, nie moge sie doczekac, chce juz wiedziec, ze wszystko w porzadku, no i oczywiscie poznac plec:-)ja stawiam na dziewczynke, moj maz na chlopaka:-)a malenstwo sie w ogole dosyc ruchliwe zrobilo ostatnio, juz wyraznie je wyczuwam:-)
a tobie i kallusi zycze rozwiazania w niedziele!!:-)
izusia - ty mowisz o zbiegu okolicznosci z ta dentystka, a ja z kolei trafilam na dentystke polke, i to w dodatku tez w ciazy!:-)ma termin 2 miesiace przede mna!!tylko zaluje, ze juz jej nie bedzie jak pojde na kolejna kontrole (w tym miesiacu idzie na urlop), bo to zawsze przyjemniej sie w ojczystym jezyku rozmawia:-)

Tigger-my mielismy tutaj takze polskiego dentyste, tajnego, mlodego bardzo milo nas przyjmowal.Ale niestety przeniosl sie pod Liverpool i tam teraz pracuje, no a dla nas to troche za daleko wiec zostalismy w tej samej przychodni.Ale kurcze coraz wiecej Polakow jest tutaj, fajnie byloby gdyby jeszcze wiecej bylo tu polskich lekarzy;-)

To jeszcze ja na chwile.Nie gniewajcie sie ze zasypuje was zdjeciami, po prostu chce podzielic sie z wami moim Szczesciem- Oskarciem:-)
A tu Oskarcio wczoraj przed wyjsciem na spacerek:-)

reklama
Witam Mamusie!

Mam chwile wytchnienia Brian na spacerku:-)
Przez dwa dni to jest taki marudny ze nie wiem o co chodzi moze to zeby:confused:sama nie wiem wogole zasypia bardzo ladnie bo sam sie dopomina aby go wlozyc do lozeczka pierwsze godziny spi extra a juz nad ranem budzi sie co pol godziny co godzine:baffled:ostatnio to taka padnieta jestem ze odsypiam w dzien ale wiadomo jak to w dzien sie spi:eek:
Wogole u nas to chyba bedzie dlugie to zabkowanie bo moj M dopiero zaczol zabkowac po roku nie wiem jak bylo ze mna musze sie Mamuski zapytac:happy: bo podobno to dziedziczna tylko ze Brian ma napuchniete dziselka no i zabki przesituja takie wybulwienia ma:dry:
Wogole to tak zimno na polu ze jak patrze przez okno dreszcze mnie przchodza.Ja jak narazie siedze w domku bo nie chce sie znow przeziebic mam nadal katar.Wogole to musze zaopatrzyc sie w jakies swetry:tak:
Nie mowiac juz o urzadzeniu domu jako tako bo w lazience to jest lodowka normlanie:szok:
Zycie jest ciezkie jedynie co moge z wami popisac na forum i sie wyzalic oraz do mojego pamietnika:-(
Wkurza mnie tez to ze musimy liczyc sami na siebie nikt nam nie pomaga:dry:no ale dziewczyny nie bede was zanudzac takimi sprawami:happy2:

Melanie ja tez od czasu do czasu czytam sobie twojego bloga barzdo fajny musze przyznac:-)i fajnie ze wam sie wiedzie tutaj:happy:extra ze juz adminek dziala.

Izusia tak jak pisalam wczesniej nie oplaca nam sie szukania pracy na wlasna reke poniewaz moj dostanie napewno bo bardzo dobrze zna jezyk ale w jakims barze czy w fabryce bo w komputerach szukal i oni nie wierza ze tak mlody czlowiek potrafi tyle i ma takie papiery no bo u nas inne sa szkoly a u nich inne :tak: a tak wogole gadalismy z ta pania co prowadzi nasza sprawe Jobcentre i powiedziala ze to by byla glupota isc do takiej pracy bo dostanie najwyzej okolo 200f i w tym badziemy muiseli wiecej za dom placic i jeszcze inne rachunki:baffled: nam dojda jak pisalam wczesniej a Jobcentre moze zapewnic mu lepsza prace.Tylko jedyne o wkurza mnie to ze oni to tak powoli robia i jeszcze musi przejsc ten kurs :happy:wiec to tyle az trwa.
Oskarek slodziak i wcale nie przepraszaj ze wysylasz zdjecia n forum uwielbiamy je ogladac!:-)pieknie juz siedzi wasz synek:tak:

Anetko zycze ci wytrwalosci mam nadzieje ze Patiemu wyjda szybko te zebolki!;-)

Maxinko gdzie sie podziewasz:confused:jak tam w pracy bylo:confused:jak coreczka:confused:sa juz jakies zebolki:confused::-)

Maja i Kallusia no to ja tez trzymam kciuki za niedziele:tak:

Tigger jak sie czujesz:confused:ale fajnie ze juz scanic bedziesz miala pewnie nie mozesz sie doczekac;-)

Dorcia zycze powrotu wam do zdrowia!:-)

Olis co u was slychac:confused:;-)

Asia o bidulko mam nadzieje ze juz wszytsko z wami wporzadeczku:sorry2:widze ze mala wiercipietka sie juz pcha na swiat:happy2:pewnie chce przescignac malenstwa Maji i Kallusi hehe:-Dno ale niestety musi jeszcze troszke poczekac:-)
A ty jak sie czujesz:confused:i jak mama sie czuje:confused::happy:

Evosia jak tam Rocco sie wam chowa:confused::-)

Pozdrawiam i sle ciumaski!

Do góry