reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

wkoncu nadrobilam poprzednie zaleglosci
maxin78-gratuluje pracy
kiedys pytalas czy drugie dziecko jest spokojniejsze,wiesz ja chyba mam szczescie bo patryk jak byl taki malutki to plakal tylko przy kapaniu i ubieraniu a lucy nawet wtedy nie placze, chyba to lubi bo ciagle sie smieje
majeczko- porod wspominam dobrze,tak ten pierwszy jak i ten drugi.Ze znieczuleniem to sama zobaczysz jak nie bedziesz dawala rady to wolaj.Fajniusi kacik dla malutkiej.Trzymam kciuki bo to tuz tuz:-)
anulka-u mnie roznica miedzy dziecmi to 7 lat wiec podobnie.Tak naprawde to patryk namowil nas na drugie dziecko ja chcialam jeszcze poczekac, ale on tak dlugo juz nas meczyl:tak: Aterazjest zakochany w siostrze i naprawdebardzo mi pomaga
evoska-jeszcze raz gratuluje,twoje zdjecia to super pamiatka a rocco przesliczny,sle buziaka:-)
melanie-az sie zarozowilam ,dziekuje za komplementy pod adresem malutkiej.Napisz jak sie corci podoba w pszedszkolu
kallusia-piekny brzunio,ale juz niedlugo bedzie wspomnieniem:-D
Przy pierwszym porodzie meza niebylo, bo niechcial,przy lucy cos mu sie zmienilo od poczatku mowil ze ze mna bedzie i naprawde mnie wspieral.To on pierwszy ja zobaczyl jak wyskoczyla i pierwszy wzial na rece zczego jest strasznie dumny i wszystkim sie chwali.
izusia-oskarus ma cos takiego w oczkach ze nie moge sie na niego napatrzec,a z ciebie to zgrabniutka dziewczyna
tamarunia-hafsa jak zawsze slodziutka,widac zaba jej sie podoba
toola-fajnie ze przyjezdza do ciebie kolezanka,bedziesz miala z kim pogadac,mi bardzo tego brakuje
anetka- pati to twardziel nawet szczepienie go nierusza:-D
lwica-jaki oliwierek juz duzy,sliczna z was rodzinka.Amoja mala ma usteczka po tatusiu ,patryk tez.
ara-powodzenia w nowej pracy
anya-ale z ciebie chudzinka,a synus widac rozrabiaka,pewnie ciagle za nim smigasz i niemasz czasu jesc;-)
magdak25-sliczna z was para,a oliwcia w tej rozowej sukieneczce wyglada jak cukiereczek
maggusia-fajne pioseneczki,ja tez lubie spiewac chociaz teraz niema okazji kiedys przez 9 lat spiewalam w chorze,ale to bylo tak dawno....

a u nas wszyscy chorzy ,patryk poszedl wczoraj po feriach do szkoly a dzisiaj znowu siedzi w domku,cala noc mial biegunke do tego jeszcze kaszle
lucy dlugo sie trzymala ,ale w nocy zaczela kaszlec i jeszcze katar szkoda mi jej bo sie meczy i jeszcze ta pogoda jakas taka dziwna.

pozdrawiam pa

a to my
luicy317zmniejszonajh7.jpg

a to dwa aniolki

luicy316zmniejszneej4.jpg

reklama
dziewczyny dzieki za mile slowa ma madzieje ze mala bedzie sie dobrze czula w swoim kaciku:tak:

dorotka-ach jaka masz sliczna coreczke a z synkiem wygladaja bosko, widac ze ja bardzo kocha to cudowne:tak:

Kalusia- kochana co u ciebie, bo juz mysle o tobie od rana

Evoska- nasza mamuska pewnie zabiegana i nie ma czasu na forum nie dziwie sie , ucaluj Rocco ode mnie

a ja leniu****e i czekam na mala dzis ide do szkoly i wszyscy beda mowic TY jeszcze CHODZISZ:eek: , ale bedzie smiesznie pa pa

Witajcie!:-D
My dzis znowu na wyjezdzie, wsadzilam Oskarcia do samochodu i pojechalismy odwiedzic znajomych.Bylo milo i zlecial caly dzionek praktycznie:-)
Ze spankiem ok, Oskarus zasypia juz sam bez wiekszych problemow, budzi sie dwa razy i wstaje ok 8.00-8.30, wiec jest niezle.

Majeczka-sliczne lozeczko, tak przytulnie i kolorowo wyglada, Martusia pewnie bedzie slicznie w nim spala:-)A ta malpka to chyba bedzie przytulanka malej:)A ty moze juz nie chodz do szkoly, bo jeszcze sie zacznie w trakcie lekcji;-)
Dorcia-slicznie wygladasz i mala rozowa corcia takze sliczna.Rosnie rosnie biedroneczka:-)
Maxin-u nas ze spankiem ok, ale maly chodzi spac ok 20-20.30.Fajnie ze macie te kluby, ja tez musze sie wybrac w koncu na poszukiwania klubow.Poki co wczoraj pytalam o basen ale lekarka powiedziala ze jeszcze musimy poczekac bo Oskarus ma za sucha skore i lepiej jeszcze nie ryzykowac kolejnym podraznieniem.Na razie dalej go smaruje masciami ale skora jest juz zdrowa i az milo na nia patrzec.A jak u Natalki z siadaniem?U nas do przodu a nie mowiac jak ledwo spuszcze Oskarcia z oka a on juz hop i lezy na brzuszku i sie rozglada.Zauwazylam tez ze jak lezy na brzusiu to podkurcza nozki i wystawia pupe do gory.Hehe zabawnie wyglada;-)A ty moja droga juz niedlugo do ppracki-superowo.Ja dzis wyslalam meila w sprawie racy i czekam na odpowiedz.Powoli tez zaczynam sie za czyms rozgladac.
Dziekuje za mile slowa pod moim adresem i Oskarcia:-DAle wiecie ja wcale nie uwazam ze dobrze wygladam.Jeszcze z 5 kilo chce zrzucic.Mam pelno cwiczen na plytkach i ciagle obiecuje sobie z zaczne cwiczyc i ciagle brakuje mi czasu;-)W koncu musze sie wziac za siebie bo ta oponka na brzuchu zaczyna mie coraz bardziej draznic:wściekła/y:
Milego wieczorka babeczki!
A to proby siadania mojego baczka:tak:

Ups maly wypadek:-D

Majus sliczny kacik :tak: wkoncu lozeczko rozlozone :-D teraz zobaczysz ze za kazdym razem jak bedziecie kolo niego to bedziecie zagladac,czy juz ktos tam lezy :laugh2: .a co do necika to az boje sie mowic,bo narazie jest:-) ale jak skad:eek: to niewiem.tylko sie ciesze :-p
Dorcia ile ty masz latek ??? tak mlodziudko wygladasz :tak: cudne dzieciaki masz :tak:
Tigger ja tez slyszalam ze ten masaz jest dobry ale ponoc cholernie bolesny :baffled:

a u nas dalej cisza, nici z wczorajszej goracej kapieli , masazu cycuchow i nie tylko.Jak sie uczepila to siedzi :laugh2: i wyjsc nie chce :dry:
moze dzis na hallowen cos ruszy :laugh2:

Anetka Ale Pati dzielny!! moja nadawala juz jak zobaczyla pielegniarke na horyzoncie :eek:

Maxin u mnie sie przestawila przez przpadek, wczoraj jak tak nie chciala spac w dzien, sama jestem w szoku :szok:

dorcia sliczne fotki, a widac jak Patrk kocha siostrzyczke :tak:

Majeczko gdzie cie jeszcze nosi, lepiej spij na zapas :tak:, a lozeczko i zabawki przesliczne!!

Krysia wazy 7.08, biegunka przeszla, katarek wrocil :baffled: zwariowac idzie, dzis tez nie chce spac w dzien, normalnie padam z nog skad ona ma tyle sily, to ja mam ochote juz spac po poludniu a ona tylko rano pol godzinki sie zdrzemnie i wiecej nic!! czy to sa jakies zaburzenia snu?? :confused: w nocy spi 12h przy czym po 10h je i idzie jeszcze spac na 2h co by znaczylo ze spi na dobe nie wiecej niz 13h!!

majeczka- tobie jeszcze chce sie do szkoly chodzic:-) dzielna jestes
izusia-ty naprawde swietnie wygladasz, ale rozumiem cie jesli lepiej bedziesz sie czula -5kg to ok. MI jeszcze zostalo 10kg do wagi ktora moglabym tolerowac ale staram sie cwiczyc,drugi tydzien codziennie robie brzuszki i 30-40 min chodze na stepperze,mam zamiar jeszcze raz w tygodniu popedalowac na rowerze stacjonarnym ale jakos nie moge sie zebrac poprostu nielubie:-(

pa

kallusia-jestem rocznik 79
toola-zadne zaburzenia snu(tak mysle), dziecko spi tyle ile mu potrzeba tym bardziej ze w nocy spi ci calkiem ladnie,moja lucy jest sporo mlodsza a sa dni ze w dzien spi bardzo malutko

Witam Mamusie!

Widze ze dzisiaj ruch na forum ale fajnie uwielbiam tak duzo poczytac:-)
Brian juz lepiej zasypia metoda dziala no i wyobrazcie sobie ze jak trze oczka to sam dopomina sie aby go wlozyc do lozeczka wtedy utula sie i zasypia.
Oczywiscie calej nocki nie przesypia budzi sie kilka razy na jedzenie itd i wstaje o 7:00 :happy: to troszke wczesnie wtedy probuje go dac na mate ae gdzie tam Mama musi byc przy zabawie hehe:laugh2:pobudzi wszytskich i idzie pozniej znow spac maly lobuziak:tak:
Dzis naprawde bylam zadowolona bo Brian pierwszy raz po poludniu poszedl sobie spac az na 4 godzinki!wiec i ja sie wyspalam:happy2:Pozniej pobawilismy sie troszke pluskanie jedzonko i usnol slicznie przed 21:00;-)

Maja sliczne lozeczko!:happy2:pewnie juz nie mozecie sie doczekac coreczki.
Wlasnie Brian z tych zyrafek ma powieszona w pokoju zyrafe taka pluszowa co jak bedzie troszke wiekszy to stanie kolo niej i bedzie mogl sie zmierzyc:-)
Przytulanka piekna napewno spodoba sie Martusi!:happy:
A ty Majeczko jak zwykle wygladasz kwitnaco:tak:

Kallusia a to maly uparciuszek z Juleczki!swietny opis masz kolo suwaczka hehe:-Dwiesz napewno goraca kapiel obrze ci zrobi no i jak M cie troszke pooblewa:biggrin2:

Dorcia piekne zdjecia!no i zdjecie Patryka i Lucy to trzeba oprawic w ramke:tak:widac ze rodzenstwo bardzo sie kocha:happy:no i Patryk na tym zdjeciu taki dumny ze ma siostrunie.
Dorcia wiem co czujesz ja tez chcialabym miec tutaj jakas fajna kolezanke z ktora moglabym wyjsc na spacer z dzieciaczkami pogadac na kawie.

Melanie fajnie ze zapisaliscie Paris do przedszkola:-)napewno bedzie zadowolona i zapozna rozne dzieciaczki ;-)
A ty jak sie czujesz:confused:
Lista jest juz zrobiona tak jak dzieczyny napisaly i mozna zakladac watek:happy:

Toola
trzymam kciuki aby Krysi przeszlo chorubsko!bidulka moze dlatego nie chce spac bo ja katarek meczy:dry:

Izusia ale fajnie ze Oskarek takie postepy robi!:tak:
No i jaki on ladniutki chlopczyk :-)
Dla mnie to wygladasz naprawde swietnie:tak:
Mi tez oponka przeszkadza musze ja szybko wykurzyc hehe ale juz mam tylko pare kg do zrzucenia a tak naprawde to chcialabym powrocic do mojej wagi:happy:

Anulka fajnie ze Lukaszek zaczol szkole nauczy sie jezyka i akcentu:-)zycze powrotu do zdrowia wam!:tak:

Anetka Pati jest bardzo dzielny!:tak:masz racje chyba z tym chodzikiem aby nie przesadzac i chyba mu go kupie hehe:-)

Maxin fajnie ze juz niedlugo do pracki:-)napewno sie cieszysz.
Widze ze corcia przyjazna jest do innych dzieci:biggrin2:

Pozdrawiam i sle ciumaski!

reklama
Do góry