reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

witam Panie :tak:

zaraz poczytam co tu sie pisało jak mnie nie było
ale najpierw poprosze o listę może na pv... obojętnie
i proszę pamiętać, że nicki musza być wpisane dokładnie
jak się zaczyna z małej literki to z małej, zeby nie było kłopotów ;-)

Bylismy dzisiaj zapisac sie w przedszkolu
za godzine zapłacimy 3,60 i będziemy zostawiać Pariskę na ok 2 godzinki dziennie 5 razy w tygoniu
niech sie dziewczyna pobawi chwilke z dziećmi, bo my tu nikogo nie znamy :no:
no i niech szlifuje swój angielski :eek::-D

bylismy tez w przychodni i jestem zadowlonoa, bo sie dogadalismy bez wiekszych problemów
coraz wiecej nabieram zaufania co do moich zdolnosci językowych :eek:

Maggusia
chcialam posłuchac Wszą muzyczke ale mi coś nie wychodzi, pokazuje mi sie jakiś błąd :-( może jutro mąż mi coś zaradzi ;-):tak:

no to ide poczytac co pisałyście i czekam na listę :-)

wróce jak przeczytam :tak:

reklama
Dziewczyny czy ta lista wyglada tak:confused:Zobaczcie jeszcze raz czy kazda jest i dajcie odpowiedz czy Melanie juz ma wysylac:happy:No i sprawdzcie dziewczyny czy sa dobrze nicki wasze napisane chodzi tez o litery czy duze czy male bo Mel pisze ze to ma znaczenie;-)

Melanie hehe ok nie wiem dlaczego nie chce wyswietlic ci sie stronka moze jutro jakos zadziala lub teraz jest przeciazenie:-)

OTO NASZA LISTA!

Maxin78
Kallusia
Evoska
Lwica
magdak25
Beta
Ara
Malvina
Maja33
Maggusia
Anya24
Martuska
Ivonek
Dorcia
Leedsana
Aniabania
Kasiula Matula
Melanie
Agnes2606
Gosiex
Cela
toola
*Anetka*
Izusia
Anulka99
tigger
olis
Tamarunia
R.usałka
pandorka
kasiulka0901
Madzi@lek
shirin

znowu nie bylo mnie kilka dni i tyle zaleglosci do nadrobienia,przelecialam posty tylko tak szybciutko ale niedalo sie niezauwazyc nowego faceta na forum evoska moje gratulacje
jak sie bardziej doczytam to napisze wiecej a teraz wkoncu opisze moj porod(lepiej pozno niz wcale):-)

Termin mialam na 19.08 dni mijaly a moja dzidzia nie chciala sie pojawic. 30.08 na 7.30 rano zgosilam sie do szpitala,po przyjeciu na oddzial podlaczyli mnie pod ktg ,i tak sobie lezalam do 10 poczym stwierdzili ze nic sie nie dzieje i ze albo zostaje do 14 i czekam az ktos sie mna zajmie albo jade do domu.Oczywiscie pojechalam do domu na relaksik a o 14 spowrotem do szpitala.Znowu podlaczyli mnie pod ktg -i znowu nic,tym razem nie kazali mi juz jechac do domu tylko mialam zostac az dzidzia sie pojawi.Lezalam sobie na sali gdzie po jednej stronie staly trzy lozka dla oczekujacych dziecka a po drugiej mamusie z nowonarodzonymi dziecmi (ale im zazdroscilam) dobrze ze jarek byl ze mna ,bo niefajnie tak sobie lezec i czekac.Okolo 22 dostalam zastrzyk z zelu na wywolanie.Moja dzidzia siedziala bardzo wysoko i niezapowiadalo sie ze porod sie zacznie.Nikt nie zauwazyl ze moj maz zostal mimo ze skonczyly sie odwiedziny co nas bardzo cieszylo.Bylam taka wyluzowana ze poszlam spac(polozylismy sie z jarkiem na jednym lozku-niema jak bliskosc w takiej chwili). Okolo 3 obodzily mnie lekkie skurcze, dokonca niebylam pewna czy mi sie sni czy nie. Znowu podlaczyli mnie pod ktg, a jarkowi kazali jechac do domu.O 4.30 zaczely sie mocniejsze,nieregularne skurcze ,znowu ktg,ktore tym raze wykazalo ze sie zaczelo.Przed 6 przeszlam na porodowke, a zaraz dojechal jarek(dobrze ze mieszkalismy blisko bo moglby niezdazyc) Chwile spcerowalam po sali zeby dzidzia sie obsunela,kiedy skurcze zaczely bolec nawdychalam sie gazu,skurcze parte trwaly krotko i po chwili na swiecie pojawila sie moja corka dokladnie o 6.36. Wazyla rowne 3kg i mierzyla 46cm.Maz wzial ja na rece i powiedzial -mamy LUCY-wtedy dowiedzialam sie jak na imie bedzie miala nasza corka. Mojej radosci nieda sie opisac tym bardziej ze niewiedzialam czy bedzie chlopczyk czy dziewczynka, a teraz mam parke cudownych istotek i jestem najszczesliwsza mama na swiecie:-):-):-)
Wychodzac ze szpitala dostalam opis ze porod trwal 2 godziny
1 faza-1.40min
2 faza-12min
3 faza-3min
podsumowujac- mialam calkiem lekki porod i ciesze sie ze maz byl przy mnie.

taka bylam malutka
luicy35zmniejszonapr2.jpg

pozdrawiam pa

wspaniała córeńka
wspanialy poród
wspanialy opis
w ogóle -
super !! super !! super !!

GRATULUJE PIĘKNEJ CÓRUNI !!!!

ech... każdej z Was chcialabym coś napisać
macie super fajne dzieciaczki i same jestescie fajne!!!

posprawdzajcie nicki na liście a ja jutro po nią wrócę :tak:

spokojnej przespanej nocki :-)

Maxin78
Kallusia
Evoska
Lwica
magdak25
Beta
Ara
Malvina
Maja33
Maggusia
Anya24
Martuska
Ivonek
Dorcia
Leedsana
Aniabania
Kasiula Matula
Melanie
Agnes2606
Gosiex
Cela
toola
*Anetka*
Izusia
Anulka99
tigger
olis
Tamarunia
R.usałka
pandorka
kasiulka0901
Madzi@lek
shirin
Agnes2606

chyba wszystko się zgadza

Witam, dawno mnie już nie było, ale poczytałam wszystko, niestety nie mam czasu wszystkiego nadrobić
Moja mama już niestety wyjechała:-( , ale chyba troszeczkę się nacieszyła ukochaną wnuczką, porozpieszczała ją tak, że chyba Karolinka już sama nie będzie się chciała bawić:-) :-) :-) .
Karolcia cały czas mało przybiera na wadze:no: , tak że health visitor powiedziała, że chyba będę jej musiała wprowadzić jakieś nowe jedzonko, tylko nie wiem co to będzie, jakieś zupki, czy mleczko dodatkowo??Dowiem się na następnym ważeniu.
na szczęście mała zaczyna troszkę spać w dzień, wprawdzie niewiele, bo dzisiaj to było tylko godzinkę i później jeszcze pół godzinki na spacerku, ale zawsze to coś:tak:

Pozdrowionka,:-) :-) :-)

jeszcze raz lista, bo niepotrzebnie się dopisałam na końcu:eek:

Maxin78
Kallusia
Evoska
Lwica
magdak25
Beta
Ara
Malvina
Maja33
Maggusia
Anya24
Martuska
Ivonek
Dorcia
Leedsana
Aniabania
Kasiula Matula
Melanie
Agnes2606
Gosiex
Cela
toola
*Anetka*
Izusia
Anulka99
tigger
olis
Tamarunia
R.usałka
pandorka
kasiulka0901
Madzi@lek
shirin

Dorcia I Magusia normalnie sie pobuczalam przy tych waszych opisach porodow :-) wiem ze to zawsze boli ale to musi byc cos wspanialego, wkoncu zobaczyc swoja dzidzie:-) jak tez jestem zdania ze mezus powinien BYC nie musi przecinac pepowiny ani gapic sie w krocze, ale fajnie napewno jak ON poprostu JEST :-) no chyba ze zemdleje :-D jak nasz kumpel, bo sie biedak przewentylowal:laugh2: ale jest dumny bo tez ma rane porodowa z tym ze na plecach(osowajac sie na ziemie przejechal plecami po bolcu w kaloryferze).

Izusia wygladasz super!! Oskarek to juz duzy chlopak:tak:

Maggus Brajanek to niezly urwisek musi byc:tak: oj swieca mu sie oczka swieca :laugh2:
Majus skarbie ja to juz patrze przez palce na te polozne:eek: co ma byc to bedzie, wszystko zalezy na kogo trafisz w szpitalu :happy: Rob tak jak mowia dziewczyny i sluchaj serducha a bedzie dobrze, kurde musi byc :happy: damy rade:happy: najwazniejsze ze z niunka wszystko OK:tak:

Anetka jak tam Pati po szczepieniu??

A ja tez bylam u poloznej no i wszystko wporzadku:-p serduch bije w rytmie cza cza, a mala wylezc dalej nie chce :dry: luzara...:cool2: wiec zadzwonila do szpitala i umowila mnie na wywolanie na 9.11.zaproponowala mi tez masaz szyjki :baffled: ale jakos nie dalam sie namowic :eek: za tydzien kolejne spotkanie :dry: no a jesli sie nic nie wykluje to 9 na wywolywanie hmmm zobaczymy :zawstydzona/y: Troche sie boje tego wywolywania, ale Dorcia mnie troche uspokoila :happy: Mimo wszystko wolalabym zeby wylazla sama :tak:

Spokojnej nocki papatki

Dziewczyny moj nick chyba tez z malej literki bo jak sie loguje to wpisuje z malej.
Ciezarowki nasze kochane-ja wam powiem, ze warto aby maz byl przy was w trakcie porodu.To bardzo wazne, to niesamowite uczucie kiedy lekarz daje dzidzie na brzuch a rodzice sa razem z nim i placza z radosci i szczescia.Przeciez maz nie musi zagladac jesli nie chce.U nas np Michal bardzo mi pomagal, trzymal za reke mowil caly czas abym byla slina ze juz niedlugo, ze wytrzymam.Bez niego nie dalabym rady.Ale on np nie przecinal pepowiny dlatego ze jakos nie bylo czasu bylismy tak wzruszeni synkiem.Jak juz pisalam maz nie musi zagladac miedzy nogi, moze trzymac za reke i mowic, po prostu byc.I to nieprawda, ze gdy maz widzi rodzaca zone to pozniej on czuje do niej niesmak bo widzi ja w takiej sytuacji.To absolutna bzdura, bo jak sie kogos kocha to jest sie z nim w kazdej sytuacji, tej radosnej ale i tej ciezkiej-na dobre i na zle:-)To chyba tyle co chcialam wam napisac.
Milej i spokojnej nocki!
Dobranoc

reklama
uffffffff co za dlugi dzien nie mialam nawet czasu tu zajrzec ale szczerze to forum to jakies uzaleznienie,niewiem czy wy tak macie ale w kazdej woli chwili biegne do komputerka sprawdzic co u was,niewazne ze powinnam wziasc sie za obiadek lub zrobic na przyklad toalete poranna,forum jest wazniejsze:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
a dzis dzionek strasznie dlugi i meczacy zawsze tak mam po niedzieli moj maz zajmuje sie malym a ja odpoczywam a w poniedzialek ciezko sie przestawic i wciaz brakuje czasu
u mnie po staremu zadnych wiekszych atrakcji,troszke nudnawo,ale buzia sie usmiecha bo w sklepach wystawy swiateczne zaczely sie pojawiac i tak jakos fajnie na serduchu.............
nie bede sie rozpisywac kazdej z osobna serdecznie was wszystki pozdrawiam i spadam do lozeczka bo dzis doslownie padam
cichej nocki zycze:elvis: :elvis: :elvis: :elvis: :elvis: :elvis:

Do góry