reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

HEJ BABECZJU ILE DO PRZECZYTANIA UFF,MAM NADZIEJE,ZE ZDAZE ZANIM MALA SIE OBUDZIU.
JAK MILO MIEC MEZA W DOMU,PO TAKIEJ PRZERWIE,SOBOTNI WIECZOR BYL WSPANIALY,KINO,SPACER,W DOMKU WINKO ROZMWY DO RANA,TANCE,PRZYTULANKO,OBY WIECEJ TAKI WIECZOROW.
STOKROTKA byla bardzo grzeczna,ladnie spala,jadla,dobrze jej pobyt u nany zrobil.Ja ja zostawilam nie moglam przestac o niej myslec,ale ju po tel.od mamy sie uspokoilam,od rana CZEKALM NA GODZINE ABY PO NIA JECHAC,choc bylam na mega kacyky i nie wypania bo siedzielismy do 4rano i tak juz ja chcialam miec w domu.Ja przyjrchalam to sie slicznie usmiechala i z radosci trzesla raczkami.Tyle wrazen ostatni,noc bez mamy,przyjaz stryjka,czyli brata meza,mojego taty,tak sie usmiechala,ze juz o 7.30 z tych wrazen spala.
A w sobote jade do kraju i mnie nie bedzie dwa tygodnie,juz tesknie za BB.
Agnes2606 coreczka rozkoszna
Dorcia twoja gwiazda jest przepiekna,taka pycia okruszynka,cudowna jest,jeszcze raz GRATULACJE,Czekamy na opis wszytkiego,no i jak tam synus zareagowal?????
Mgussia,och te laski co,zazdrosnice,fajnie sie ruszasz chlopy pewnie zerkaly i bylas wielko konkurecja,wiec szpileczku musialy wbic,ale milo,ze znalazluy sie i takie,ktore mialy cos miego do powiedzenia.Taka praca jest zawsze fajna,wiaze sie z ruyzykiem,trzeba byc ostroznym.Synek widze sie zmienia,akrobat,fotki super,a on kochaniutki.Moze w kocu bedzie ladnie spal,a jak jedzonko i czy wybierasz sie do kraju??????A jak bedziesz tanczyc w klubie gdziec w londynie daj znac moze przyjde??!!!
Anya,wierze ze masz mniej czasu przy takiej powsinodze,hi,hi,hi,mamusia ruchliwa to on tez.A z jedzonkiem nie przejmu sie tak bardzo,oby pil mleko wode,a jak go przycisnie to sam bedzie wolal,moze przez zabki bola go dzaselka jak je wiec nie mam smaku.a co z mieszkankiem co sie wyklarowalo???
Asia26 wiem sedecznie u nas,widze ze szbciutku sie zadomowilas.swietnie,babeczki pewnie juz zauwazyl;as sa bomba pomocne.Ty jeszcze w kraju powiadasz????Dzidzi rosnie zdrowo to najwazniesze,przeslij fotki brzusza,uwiebiam na nie patrzec.
ja w ciazy przytylam ok 21kg,dla mnie szok,ale szybko zrzucilam w sumie nie robiac nic w tym kierunku,raz cwiczylam i moze pare brzuszku .Waga sie nie przemuj na pewno zrzucisz,teraz jedz na co masz ochote,a pozbyciem zbednych kg bedziesz myslec pozniej.
ara super postepy z jabuszkiem sa,musi poprubowac dobroci,a nie dosladzasz mu ciutke,wtedy bedzie moze mu lepiej smakowac ;)
izusia no i jak nasz Oskarek???????Pewnie przez to basen na razie odpuszczasz sobie????A kiedy chcesz wracac do pracy i czy wogole chcesz.BO ja po przyjezdzie z kraju zaczynam poszukiwanie!!!!!!!!

A JAK TAM RESZTA FORUMOWICZEK ODEZWA SIE W KONCU:beta(wciaz w kraju?jak brzusio,czekam na fotki)Ivonek,a ty gdzie sie podziewasz???Kllusia tez tak ucichlas,MARTUSKA KOCHANA,a ty co porabiasz jak czas ucieka,jak slodziak Alus???Maja kiedy bedziesz miec ten net?,a juz o Evosce nie wspomne,co u ciebie?,Tamarunia wciaz w kraju??? Mlvinka wrocilasz juz do pracy,jak mala i rozstania z toba na dluzej,jak znosi???tigger tez cicho siedzisz,dolonczylas do nas,wiec sie odzywaj moja droga ;D anwaryl tez do nas zajrzals rac i cisza,co tam u corki i u ciebie?
jak kogos niewymienila sorki i pytam co u was???????

Ja uciekam jakis obiad zrobic teraz w domu mam juz trzech chlopow,ufff,a potrafa duzo jesc ;D
i jeszcze fotki Nataleczki:
smakowita warga:
aledobrawarga1dg3.jpg

glosny smiech:
glosnysmiech1la9.jpg

probuje siadac:
probujesiadacuz1.jpg

SLE BUZIORKI DLA WSZYSTKICH ;D ;D ;D
PAPAPA

reklama
Witwm wszystkie mamy z UK :) Mam na imie Ania mieszkam na Hayes...jestem mama dwojki dzieciczkow Lukasza-6 lat i Alexandry-1 miesiac...chetnie poznam wasze towarzystwo ;)

Hej dziewczyny!!

Bylam wczoraj na pierwszym scanie :)wszystko jest w porzadku, z czego sie bardzo ciesze, Maluszek ma 4,5 cm i na badaniu fikal koziolki az milo :)

Chcialam dolaczyc zdjecie, ale ma az 1,3 mega i nie chce sie zalaczyc... :(

Gratulacje dla Dorci i malenkiej Lucy!!

Witam Mamusie!
Wczoraj bylam taka zmeczona ze nie mialam sil na odpisywanie.
Na dodatek Briana usypialam trzy razy na rekach a jak wkladalam go do lozeczka otwieral oczka i sie usmiechal i bylo po spaniu wiec wzielam go na lezaczek zeby troche sie pobujal i zmeczyl siadlam wtedy na BB i on w miedzy czasie usnol z tego fikania.
Bylismy wczoraj w Mothercare ogladajac koszulke dla Briana patrzymy na niego a on unosi sie coraz wyzej i wyzej z wielkim wysilkiem i usiadl!HURA :) taka bylam podekscytowana ze az kupilismy mu ta koszulke hehe i normalnie skakalam tam z radosci majac lezki w oczach Boze jakie to piekne patrzac tak na Maluszka jakie robi postepy.

Anulka witam!na forum fajnie ze tak nas coraz wiecej przybywa ::)
O i widze ze masz parke przeslij koniecznie zdjecia wasze.
Czy rodzilas tutaj?

Tigger swietnie ze Maluszek dobrze sie rozwija a wiesz juz czy chlopczyk czy dziewczynka?
Moze pomniejszysz zdjecie w jakims programie swietnie by bylo jakbys nam je tu zalaczyla uwielbiam ogladac zdjecia z USG ;)

Pandorka :) zapewne wiesz co juz u mnie slychac bo gadalysmy na gg.
Murzyn powrocil i mieszka z ta sama dziewczyna.
Widze ze u was nastepny cykl staran trzymam mocno kciuki! :)

Maxin fajnie byloby sie spotkac!jak bede tanczyc jeszcze w klubie jakims w Londynie dam ci odrazu znac .To swietnie ze wieczor wam sie udal i ze Malutka byla taka grzeczna ;) Oh i nie dziwie ci sie ze tak bardzo wyczekiwalas na corcie zeby ja odebrac.
Brianek juz lepiej sypia ale i tak budzi sie tylko ze pod wieczor staje sie taka maruda ze szok i z usypianiem jest roznie.
Nadal nie lubi kurczakow i warzyw ze sloiczkow tak mysle ze moze powinnam zaopatrzyc sie w inna firme z jedzonkami bo moze te co stosuje mu nie smakuje.Tak mysle ze w polskim sklepie u nas sa jedzonka w sloiczkach ale bardzo drogie w porownaniu do tych tutaj nptu place za sloiczek jednego dania 30pHeinz albo Gow&Gate50p a w sklepie polskim sa za 1f i prawie 80p Gerbera wiec troche przesadzaja z tymi cenami!ale chyba sprobuje kupic Brianowi Gerbera no i jak mu bedzie smakowal to coz bede mu kupowac a niedlugo chyba zaczne mu gotowac bo zdrowsze.
Ostatnio tez wybrzydzal soczki Gow&Gate wiec poszlam do polskiego sklepu i kupilam mu Bobofruta dzis mu go dam wiec zobaczymy czy ten polubi soczek ale roznica w cenie tez jest.Ja dla siebie kupuje Kubusie biale(uwielbim je) duzy sok kosztuje tam 89p a maly soczek dla dzieci Bobofruta kosztuje tam 80p wiec wogole nie rozumie u nich tych cen no ale Kubusia nie moze jeszcze chyba taki niemowlak pic wiec no co mam zrobic jak posmakuje Bobofrut to bede kupowac mu.
Zaczol tez jesc ciasteczka Heinz i od czasu do czasu podaje mu Flipsy je tez starte owoce,pudingi,ryze z dodatkami,ostatnio tez polubial puding ze zbozem i ryzem.
Ale naprawde chcialabym zeby zaczol jesc kurczaczki itp podalam mu ostatnio paste ale bralo go na wymioty wiec pare lyzeczek i tyle.
Wlasnie Maxin a ty kiedys pisalas ze bedziesz chodzic z swoja niunia na zajecia rozne spiewanie cwiczonka itp czy takie cos jest platne?
Bo kiedys takie babki scigaly mnie z jakas szkola na plywanie i rozne zajecia jak bylam w ciazy ale pozniej sie przeprowadzilam i nie skorzystalam z tego dlatego mysle czy dla dzieciaczkow cos takiego jest bo chetnie bym z Malym troszke pochodzila na rozne zajecia :)
Coreczka slicznie wyglada no i jak ladnie juz unosi gloweczke a minki sa rewelacja ucaluj ja ode mnie i Briana.

Anya swietnie ze znow sie do nas odezwalas wyobraz sobie ze wczoraj o tobie myslalam a tutaj patrze i ty napisalas! ;)
Moze to rzeczywiscie przez zabki Josh nie chce jesc wiem ile musisz sie namartwic i nameczyc bo wlasnie Brian tez nie chce sloiczkow z kurczakiem jak wyzej pisalam tylko slodkosci.
Ja ciagle kupuje coraz to nowsze ze moze mu to tamto posmakuje ale zje pare lyzek i odrazu odruch wymiotny probowalam tez kupowac to samo pod rzad ze moze sie przyzwyczaji.
Moze Anya rob synkowi do roznych dan surowki np z marchewka z jabluszkiem i troche cukru i do tego ziemniaczki moze on chce cos zeby bylo bardziej slodkie bo przeciez te mleka modyfikowane jak je probowalam wielokrotnie sa bardzo slodkie i pewnie dlatego Nasze Dzieciaczki nie chca za bardzo ruszyc innego jedzenia.
Moze sprobuj pobawic sie lyzedzka z nim ze leci samolot i do buzki.
Trzymam kciuki!

Asia jak sie czujesz?czego nic nie piszesz?

Pozdrawiam i sle ciumaski.

No i znowu przyszlo mi powitac nowa forumowiczke :) anulka99 w naszym cieplym gronie bedziesz sie czula swietnie :-)

maxin- Twoja corcia jest taka cudna. Ma przepiekny usmiech. A jak jej kariera modelki? My wciaz czekamy az firma, ktora buduje te nowe mieszkania skonczy je i nas poinformuje o tym, bo narazie widzielismy tylko projekt i apartamenty sa super, ceny natomiast piekielnie duze ::)

Maggusia- my juz zmienielismy imie Joshowi na Tadek (Niejadek Hihi). Uwierz, ze ja probowalam wszystkiego- sloiczkow ze wszystkich firm, o roznych smakach, podawalam mu je na cieplo, zimno, dawalam tez slodkie deserki (nie tylko obiadki), podawalam nasze dania gotowane, lataly samolociki, jezdzily samochodziki... ale zaden z nich nie trafil do buzki Josha. Uparl sie i koniec. Jest na tyle zle, ze na widok swojego krzeselka juz zaczyna plakac, bo wie, ze bedziemy mu dawac cos do jedzenia. Podawalam mu wiec jedzenie trzymajac go nawet na kolanach, ale nie dziala zaden sposob. Mysle, ze na dzien dzisiejszy nie ma nic, co mogloby go przekonac. Dam mu troche odpoczac od tego jedzenia, nie bede w niego wmuszac i go stresowac narazie. Kazdy mowi, ze w koncu zacznie jesc, ze zateskni na normalnym jedzonkiem. Mam nadzieje, ze to sie wkrotce zmieni :(

Wczoraj Josh powalil nas na nogi... dotychczas Graham mial nadzieje, ze rosnie nam utalentowany pilkarz, ale wczoraj dal taki pokaz tanca, ze plakalam ze smiechu :laugh: Jego ulubione rytmy to piosenka Paris Hilton- stal wczoraj przy stole wpatrzony w telewizor jak w obrazek, wymachiwal rekoma, bujal sie na boki, glowka krecil na wszystkie strony, robil takie wygibasy, ze w koncu sie przewrocil, ale wcale sie tym nie przejal... od razu szybko sie podniosl i dalej prezentowal swoj taniec-wyginaniec :D Jak piosenka sie skonczyla od razu sie uspokoil ;-) Naprawde smiesznie wygladal.

Musze juz konczyc, bo idziemy na joge. Pozdrawiam wszystkie mamusie i przyszle mamusie! xxx

uff nadrobilam!!! Wrocilysmy w niedz z Polski, zdjatka wkleje wkrotce, bylo po prostu super! Hafsa zrobila postepy, jzu probuje siadac sama, szok, trzyma grzechotke i piekni eja wklada do buzi:) smieje sie juz w glos, jest swiatem bardzo zaiteresowana, no i ma jzu 73cm!!!szok!jutro ide troche body kupic bo juz sie w stare nie miesci!!

a tak poz tym to:

Wielkie wielkie gratulacje dla naszej Dorci!!!!!!!Duzo duzo radosci i szczescia z nowej pociechy!!duzo duzo zdrowia i cierpliwosci!!
A skad imie Lucy? Gratuluje wyboru, brdzo ladnie:)

Witam rowniez nowe fotumowiczki:):):):):):):):) fajnie, ze nasze grono sie powieksza, a co do pyt o wage, to ja przytylam w sumie niewiele, bo , jakos tak 15kg, oufff wcalke nie tak niewiel, ale myslalam ze bedzoe wiecej, wiec dlatego tak mi sie zdaje ze to nie bylo az tak zle, i zaraz jakos po 3ech miesicach wrocilam do swojej wagi sprzed ciazy a nawe zrzucilam wiecej, ale nie widac tego po mnie, po prostu mieszcze sie we wszsytki przedciazowe ubrania:)

Ara ja nie mam pojecia co do mleka, a moze spytaj sie GP albo Health Visitor, albo poczytaj na necie ???

witam dziewczyny czasem do was zgladanm i podczytuje
wiec podziele sie informacja ze od mezus od wczoraj jest w uk a ja tylko czekam na info kiedy dołącze do niego
pozdraiwam

reklama
Witam was dziewczyny.
Nie zagladalam,bo mialam ostatnio troszke pokrecone dni,ale doczytalam sie wszystkiego zaleglego.
Wczoraj lezalam plackiem i balam sie poruszyc.Nagromadzilo mi sie nerwow ostatnio i strasznie bolal mnie brzuch.Do tej pory biore tabletki rozkuczowe i mam nadzieje ze bedzie oki.
..u mnie same newsy,ale nieco szokujace
Od razu wyraze swoje zdanie na temat katolickiego panstwa w jakim przyszlo sie nam urodzic.Paskudni sadysci i wiele jeszcze mozna powiedziec,piszac w nieskonczonsc.Bogu ducha winne zwierzaki i zatwardziali lowcy z nabitymi wiatrowkami.Strzelaja i w nosie maja czy ktos cos czuje czy nie.Co za ludzie...wczoraj bylam z kotem w lecznicy,bo przeciez zostal ponownie postrzelony.Tym razem w glowe.Myslalm ze tam zemdleje.Ilekroc o tym pomysle to mam gesia skorke na ciele.Szok...poprosttu szok.Jakby tego bylo malo  moja mama jest chora i czeka ja operacja.Domowa atmosfera zostala zatruta tymi wiesciami.Wszyscy sie martwia.Same nerwy i same paskudne widomosci zapodaje na BB.Jestem zla na to wszystko.
Dosc juz moze tego plelania,bo i tak swiata nie naprawie,ale przynajmniej troszke mi lzej jak sie wygadam.
Wielkie dzieki dziewczyny za ten odzew w sprawie kilogramikow.Ksiazki-ksiazkami,ale jak widac relacje z tego  co mamy przezyly na wlasniej skorze to najweksza prawda.Jednoglosnie- "nie ma sie czym przejamowac" i cale szczecie...Tyle tylko,ze tych cudnych kilogramow,w ktorych objeciach przyszlo mi  spoczywac..to nie taka znowu skromna garstunia  :) Moze przez to,ze mam kiepska przemiane materii i zawsze  musialam sie pilnowac,a do tego jeszcze brak ruchu...pozostaly mi pelne 3 miesiace z dzdzią w brzuniu,a ja juz mam 21kg  na plusie.Niezle :) ,przynajmniej mam sie czym pochwalic :) :) :) :)
1,5 miesiaca temu kiedy mnie przyjmowano do szpitala pielegniarka(zreszta rowniez lekko otyla)stwierdziala ze bede najbrzydsza ciezarowka w miescie jak bede tyla w takim tepie...a ja jej na to,"ale prosze sznownej pani, ja sie bardzo lubie odchudzac"..po czym zamknela sie a pan doktor poslal jej ironiczny usmieszek.Typowe myslenie malo-miasteczkowej glupkowatej baby.Tym bardziej,ze i tak nigdzie nie spaceruje,bo mi nie wolno.
Skoro mam sie nie przejmowac to nie bede,a pozniej biore sie za siebie!!
W temacie jedzonka i niemowlaczkow...niestety moge tylko czytac,a przy okazji ogladac te wszystkie sliiczne buzie maluszkow...no i sie uczyc,bo pewnie czekaja mnie podobne sytuacje.
ponownie dziekuje za mile slowa
kasiula_matula ja rowniez jestem w Polsce i czekam ale na swoją dzidzi..oby do grudnia
Anya ...musze w koncu porobic kilka zdjatek...bo tak sie do tego zabieram i zabieram w nieskonczonosc,a tu zaraz ciaz minie.Jak juz bede miala cos ciekawego to odrazu wklejam i bedziecie mogly poogldac Asie pulpecika :) :) :)

Buzka i pozdrowionka dla mamus i ich pociech ;) ;) ;) ;) ;)

Do góry