reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Kasiula Matula tego ostatniego to chyba nie widzialam i musze znow napisac ze emi rosnie rosnie i sliczna z niej dziewczynka! ::)

reklama
Boze pobogloslaw mnie!!!!!
od 10.00 siedze i czytam posty!!!!
udalo mi sie wszystko pzeczytac chyba zemdleje z wrazenia tyle tego
i ile nowych osob!!!!!!!!

Po pierwsze melduje sie spowrotem.
Po drugie jesyem tak Was steskniona ze nie da sie opisac.
Po trzecie obiecuje ze juz Was nie opuszcze!!!!!!!!!!!!

Evoska

WITAM wszystkie nowe mamuski – a przede wszystkim sciskam I caluje moje stare kumpelki!!!!!! Dzieki za wszystkie pozdrowienia I za pamiec!!!!!
milo ze sie pytacie o mnie kochane - ja myslalam ze juz dawno zapomnialyscie ostatnio tu bylam 6 tyg temu - a tu sie tyle wydarzylo : porody, sluby, wakacje itp
Maja przekazala mi ze sie pytacie - to mnie troche wpieralo w moich ostatnich przezyciach, czesto o was mysle i dzis postanowilam przyjsc do cafejki i nadrobic zaleglosci - az w glowie mi sie kreci od czytania he he he

Wlasnie zadzwonila do mnie polozna I pyta co sie stalo bo nie przyszlam dzis rano na wizyte o Boze!!!!! Ja zapomnialam, to juz drugi raz spale sie ze wstydu!!!!!
przeniosla mi wizyte na jutro rano, ja juz glowe stracilam.

w skrocie co u mnie:

Rocco rosnie jak na drozdzach i juz daje mi w kosc bo po 2ch godzinach siedzenia o malo nie rozwali mi ukladu siusiania nogami tak mnie wali i pytam syeczku za co tak mamusie boksujesz he he he
tydzien temu GP powiedzial mi ze moje dziecko jest duze hmmm nie musial mi tego mowic ja to widze czuje i ..... eh boli mnie lewe zebro pod sercem - Rocco tance mi takie urzadza ze starach pomyslec jak to bedzie jutro i pojutrze a tu jeszcze 6 tyg - ufffff jakos damy rade - z 59 kg przybralam do 84 wyobrazcie sobie mnie teraz latajaca armata - na chwilke nie usiade bo nie ma czasu - a taka wielka he he he pobolewaja mnie troche krzyze ale ogolnie nie narzekam - czuje sie wysmienicie!!!!!

zakupy dla malego zrobione jeszcze tylko jedyne co to wozek, torbe spakuje dzisiaj - na wszelki wielki
mam wysyla mi becik i rozek no i bawelniany kocych - z Polszy he he he

zyjemy z Simone na wielkich obrotach, jak tylko skonczylam prace zaczely sie remonty wiec nie mialam chwili na upragnione wakacje no i pracowalam w restauracji dla Simone codzinie po 3 godziny w sierpniu he he he

Mowie Wam stres zwiazany z remontem domu - doprowadzal mnie juz prawie do porodu - sklepy - fachowcy - w ogole szkoda slow,

moja ekipa remontowa jest do dupy i wiecej na ten temat nic nie powiem
bo nie mam zamiaru sie denerwowac

dalam sobie wolne od dzis na kilka dni tak do piatku - he he he - od poniedzialku znow do roboty!!!!zaslony - lozka itp do kupienia - uszycia - zrobienia

wczoraj sie przeprowadzilismy z calym majdanem do jedego pokoju w nowym/starym domu a mieszkamy u Simone rodzicow bo....2 lazienki rozwalone wiec nie maialabym sie nawet jak wysiusiac w nocy a latam po 5 razy chcialam sie na ten remont wprowadzic ale sie nie da
ja nie wiem czy Wy cos z tego rozumienie?????? bo ja juz nic he he he

a takl ogolnie to jest ok mam nadzieje ze Rocco poczeka do tego 19go pazdziernika bo jak nie to mamy problem he he he

Evoska witaj ponownie!
Ok to dotrzymaj obietnic hehe ;) swietnie ze znow jestes z nami!
Widze ze Rocco zadowolony rowizja sie swietnie!
Wiem co masz na mysli z remontami u nas tez tak bylo z ekpia dlatego riobimy je sobie narazie sami a jak bedziemy miec wieksza kaase na ekpie to wtedy zrobie upragnione remonty narazie jestem nimi wykonczona i robie takie aby pomieszkac ale oczywiscie Brian musi miec najpiekniejszy pokoik!hehe
Wyslij nam zdjecia swoje i brzusia taka jesyem ciekawa jak sie nam zmienilas ::)dawno cie nie widzialysmy prawda?
Ciesze sie ze zagladnelas do nas oby czesciej!Pozdrawiam i sle ciumaski. :)

Agnes 2606 – jak malutka sie chowa jak ciemaczko I co z ta wit D3???
Twoja malusia jest przesliczniusia!!!!!!

Maggusia – widze ze maly wcia jak oszalaly co mu pod reke wpadnie ha ha ha
Nawiazujac do zachowania Twojego mezczyzny – kochana musisz z nim usiasc jak maly bedzie spal I porozmawiac o podziale obowiazkow – nie mozesz absolutnie brac wszystkiego na swoje barki ustal z nim stopniowo krok po kroku POMAGANIE!!!! Np z soboty na niedziele tylko on wstaje do malego – jakposmakuje co to znaczy zacznie Cie szanowac za Twoj trud I wysilek…. Tak mysle – a ja dziekuje Bogu za Simone ja go nie musze prosic o pomoc jest taki kochany dla mnie….;)) dbaj o siebie !!!
Kochana piszesz o beciku – tu musze troche popisac na forum zakupki – nie wiem tylko czy jest tam jakies zainteresowanie – wlasnie u mnie koncowka zakupkow wiec poprosilam mame o becik z Polski – mysle ze to dobry pomysl.
Piszesz ze maly Ci ciagle w nocy wstaje – polecam ksiazke  The New Contented Little Baby Book Gina Ford – kup sobie przez Amazon – Gina opisuje tu rutyne jaka dziecko powinno miec codziennie – kumpelki mowia ze sie super sprawdza….;)))
No to masz problem z tym murzynem – widocznie ma jakis problem z glowa –  ( I ta arabka w tych skarpetkach – cholera smiac sie czy plakac???) jak czytam ta historie o Twoich sasiadach to jakby z ksiazki ;)( Maggusia – ale z Ciebie piekna mama!!!!!!!!!!!!!!
Maggusia jesli chodzi o taniec to w szkolach tanca (Londyn) wylapuja talenty, zainteresuj sie tam u siebie moze nawiazesz wspolprace z jakims zespolem – czego z calego serca Ci zycze.
Doczytalam teraz ze tanczylas w Londynie – tak to juz jest z ta zazdroscia hmmmm szukaj szkoly tanca – znajdziesz lepsz prace niz taniec na dysco…;)))

Anya – co za historia !!!!! pistolet przy glowie tez przezylas dziewczyno swoje, mnie jakis wariat tez zaczepil ale to bylo na drugim jak nie trzecim koncu Londynu – chcial mi ukrasc torebke I go zbilam pierw bieglam za nim z 20 metrow a jak dorwalam to byl biedny – ja nie wiem skad tej sily wzielam ale Simone jak sie dowiedzial to omalze mnie nie pobil z nerwow bo przeciez gosciu mogl miec noz itp – ale w takiej sytuacji nie panujesz nad soba.
Gratuluje Joshowi zabkow!!!! A co z historia Polskiej sluzby zdrowia jak to sie skonczylo???
Joshek piekny chlopczyk a mamusia!!! – zwlaszcza w tym kombinezonie Finlandia!!!! Uffff
Anyu –czy Ty gotujesz butelki czy poprostu zalewasz wrzaca woda??

Maxinka – czarno-biala sesja CUDO!!!! Mialas racje na pozatku piszac ze teraz bez netu bedzie trudno I tak w zasadzie jest – dzis pierwszy od ponad miesiaca dzien w cafejce – WSTYD wiem wiem
Widze ze mata kupiona super – mala bedzie miala zajecie he he he
Wow Natala Baby Model gratuluje od dawna chcicalam Ci to zaproponowac he he he
Bo alenka jest przesliczna – podaj stronke Maxinko podesle mojej kuzynce ona tez ma przesliczna corunke;))
Wow jakie piekne fotki z wakacji mamcia Twoja to zawodowy fotograf!!!!! Super!

Tamarunia – malutka przesliczna – powodzenia w szukaniu domku,
Trzymam kciuki za uniwersytet!!!

Dorcia – wszystkiego dobrego z okazji 8 rocznicy slubu!!!!! Na oststnich fotkach wygladasz slicznie tak dziewczeco!!!! A brzusio to ja mam teraz taki duzy jak ty przed porodem he he he
Dorciu kochana gratukuje domku – same mile niespodzianki – super ze mezus taki kochany – plakac ze szczescia mozna w nieskonczonosc!!!!
Dorcia GRATULACJE coreczki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jest przesliczna!!!!!!!

Martuska – co tam u Was – jak Aleczek??

Izunka – fajnie ze wakacje sie udaly I juz po jak ten czas szybko leci, pamietaj rybenko natluszczaj buziulke malemu – masz na gg jeszcze ten przepis na kremik???
Oskarek ochrzczony to najwazniejsze – dzieciatko poblogoslawione niech rosnie zdrowo.
Oskarek duzy chlopiec – rosnie jak na drozdzach!!!!

Kallusia – jak sie czujesz kiedy idziesz z nami na basen????  
Gratuluje znalezienia mieszkanka – ufff teraz mozesz moscic gniazdko zazdroszczeJ))

Ivonku – moja kochana chetnie bym Cie odwiedzila – ale ja jestem taka zabiegana ze boje sie ze nie bede miala czasu urodzic he he he Kochana moja na zdjeciach wygladacie na bardzo szczesliwa rodzinke – Julcia przepiekne dziewcze!!!!! Beta ma racje robcie nastepne he he he

Beta – kochana czy ja Ci wyslalam mejlem fotki z ostatniego spotkania????
Kochana Ty juz w 22 tyg ciazy nie moge w to uwierzyc jak ten czas leci!!!!!!!!!
Jak moje kochanie Tomcio sie miewa????? A Ty jak sie czujesz????

Ara – kiedy sie widzimy???? Wiesz kochana trafilas na glupiego (wybacz) ksiedza, co z tego ze nie macie slubu koscielnego – dziecku sie nigdy nie powinno odmowic chrztu!!!! Debil jakis!!!!!

Malwinka – to samo pytanie co do Ary – kiedy w koncu zorganizujemy wieksze spotkanko???
Maia jest przesliczna a jakja mamusia slicznie stroi ho ho ho

Maja – perelko – Ty to masz szczescie do kolezanek co psuja I soczki wylewaja hmmmm
Jak sie czujesz kiedy na basen???? Moze Kallusia do nas dolaczy???

Pandorka – Gratulacje – szczesliwego pozycia malzenskiego!!!!!!

Vezyrek – no skoro juz sie tu pokazales to I do Ciebie napisze he he he Gratuluje zonki!!!!!!
Moj partner ma na iie Simone – chyba powinniscie sobie zalazyc kolko wzajemnego wspomagania he he he

i tym akcentem pisarkim zegnam;)

w ta sobote jest spotkanie w POSKU
super by bylo gdyby jak najwiecej osob moglo przyjsc
macie moze jakies inne propozycje????
dawac znac na forum spotkania

dziewczuny siedze juz 2 godz w kafejce i pecherz mi zaraz peknie ale napisalyscie nie napisze zbyt wiele ale pozdrawiam was mocno i caluje tu nie ma ubikacji i musze sie ewakulowac he he ale przeczytalam wszystkie posty i
wielkie gratulacje dla Dorci CORECZKA wow wiedzialam wielkie buziaki

witaj evoska jak dobrze ze juz jestes

i witam nowe kobitki i sciskam wszystkich

u nas ok 10 kilo na plus i do kupienia zostalo mi kilka drobnych rzeczy i wozek wiec juz jestem u kresu
buziaki pa pa

Hej dziewczyny ja na moment,ostatnio czasu mam malo,wiec przeprawszam,ze tak rzadko zagladam,w soboter jade do kraju,wiec musialm zreobic pare zakupow,bylismy na szczepieniu,poszukuje parcy,wiec malo mam czasu na BB.Buuu.............. :-[
Natlaka moge sie pochwalic,oby nie zapeszyc ostatnio budzi sie tylko raz na jedzenie ok 2-3.00 i spi ladnie do 7.00,a potem buszuje u mnie w lozku kiedy ja jeszcze staram sie zdrzemnac chwilke.Kaszki pomagaja,ostatnio dalm jej jabuszko,ale cos nie zabardzo jej podchodzilo,chyba za duze kwalki a i tak starlam sie bardzo drobno widelcem zmiarzdzic,ugotowane jablko,ale chyba bede scierac na tarce.Poza tym zabkuje i paluszki jej bardzo smakuja.Do kraju lece sam wiec troszke sie obawiam jak to bedzie ::)wiec dziewczynki do zobaczenia za dwa tygodnie.jESZCZE WYSZLY MI NA USTACH OKROPNE ZIMY I TAK MNIE BOLI,WRRR........
Evoska super ze juz jestes,jak milo poczytac twoje posty,super ze juz mieszkacie na swoim,Rocco dobrze rosnie i to najwazniejsze,a ty czujesz sie swietnie i oto chodzi.Buzki w peporek
Majeczka ty wciaz bez netu,uuuu szkoda,wieze ze ciezko wytrzymac aw kafejce i do kibelka cisnie.Waga ronie,ale i tak to malutko w porownianiu do mnie jak bylam w ciazy,anszczescie juz zgubilam wszystkie dodatkowe kg.Pozdrawaim myszko ;D
kasiula matula ALE FAJNZ Z CIEBIE MAMA,A CORECZKA SLICZNA,bardzo przypominasz mi koleznake z mojego miasta ;D
Maggusia do mnie vizytorka nie prezychodzi i niewiem czemu????Byla raz i raz dzwonila i tyle!!!!!!!!!!W sumie jako na razie radze sobie ze ich pomocy,dobrze,ze jest net i BB,zawsze cos pozytecznego sie dowiem.
Dorcia jak malutka,pewnie cieszysz sie bardzo!!!!!!Czekamy na kolejne foteczki ;D
Beta kurcze przegapilam gdzies,ze mowilas o coreczke,TO SUPER GARTULACJIE PIEKNA PARKA BEDZIE ;D ;D ;D

OK BIEGNE SIE PAKOWAC

POZDRAWIM WSZYSTKI MOCNO,SORKI,ZE KAZDEGO NIE WYMIENILAM
TRZYMAJCIE SIE ZDROWO
DO NASTEPNEGO KLIKANIA 23 WRZESNIA
BUZKA PAPA
;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

reklama
oj...ale tu sie zywo zrobilo dzis...
Ktos sie pojawia a ktos zapowiada znikanie...
maxin78 zycze udanego pobytu w ojczyznie...
maja33-ja rowniez powoli robie zakupy-narazie nie za duze,bo jeszcze troszke wczensnie,ale przegladam i zamawiam niezbedne odrobinki :) :) :)Dzisiaj kolejny raz rozbolala mnie glowa bo nie wiem jaki wozek wybrac i spedzilam kolejne kilka godzin na przegladaniu roznosci przed monitorem :) :) :) ...takie wlasie mam smieszniaste dylematy i rozterki-NUDA MAX.Przy okazji kogos zdenerwuje,a pozniej jest mii przykro...hihihihi
EVOSKA-tylko pozazdroscic tego calego zamieszania.Pewnie to glupie tesknic za takim zabieganiem,bo przeciez kazdy czasem lubi powylegiwac sie do gory brzuchem...ale taka bezczynnosc daje sie we znaki i szybko sie nudzi..ehhh..Co tu duzo gadac .Fajnie jest pobiegac i miec tysiac rzeczy do zrobienia.Brakuje mi tego... :) :) :)
maggusia-my co prawda w Dover nie robilismy jakis strasznych remontow,bo mieszkanie bylo odremontowane przed naszym wprowadzeniem sie i calkiem ladnie wygladalo.Do czego zmierzam...a mianowicie zostawilam tam samego meszczyzne... ma na glowie zakupy typu mebelki i upiekszanie wedle mojego zarzadu -na odlegosc..hihihi.To dopiero wyzwanie.Chcialam zeby wszystkie planowane zmiany w mieszkaniu byly gotowe przed moim powrotem z malenkim bobusiem.Mam nadzieje ze beda.Tym bardziej ze jest na to jeszcze troszke czasu :) :)   
Mialam jeszcze dodac ze dzis kolejny raz pojechalam ze zwierzakiem na zastrzyk i juz jest lepiej.Przy okazji na poskromienie swoich nerwow stawiam w myslach  tych wszystkich kretynow oprawcow w rzadku i gram na ich glowach jak na cymbalkach-oczywiscie przy urzyciu porzadnego kija.Dranie sadysci

...a wlasnie mialam sie zapytac co to za spotkania sa organizowane i w jakich okolicach??Troche nie wiem o co chodzi,a w przyszlosci bardzo chcialbym sie wybrac z dzidzi na takie, zobaczyc i pogadac z wami bez klawiatury :) :) :)...

Pozdrowionko i Buzka

Do góry