reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

maxin-ciesze sie ze urlop sie udal ,coreczka widac zadowolona chyba klimat jej odpowiadal,a z ciebie sliczna mamusia ,wogole nie widac ze niedawno rodzilas ::)
buziaki dla natinki

reklama
Hej Malvina!!

Ja mieszkam po drugiej stronie walthamstow, na jednej z bocznych ulic od Markhouse Road. Mam nadzieje, ze to co mowisz o Whipps Cross to odosobniony przypadek...Jestem na poczatku ciazy (vide moj suwaczek:)), jak na razie tylko raz widzialam sie z polozna i zrobila na mnie bardzo dobre wrazenie, czego niestety nie moge powiedziec o moim lekarzu. Znasz jakiegos fajnego, sprawdzonego lekarza w tej okolicy? Chyba bede chciala sie przeniesc. Ten do ktorego chodze przyjmuje na Lea Bridge Road.

pozdrawiam serdecznie :)

czesc kobietki :)

w koncu sie odezwalam ;) ale natluklyscie :D
izusia, ciesze sie ze wrocilas :) nie martw sie na zapas, znow wyleczycie malucha raz dwa :) tak to juz jest z maluchami, jak nie to to co innego ;)

maxin, ale fajnie ci ze bylas na takich wakacjach. ja na takich bylam 3 lata temu i powiem ze to byly jedyne wakacje na ktorych naprawde odpoczelam, w polsce to jednak nie odpoczynek.

malvina, ale ci pannica wyrosla.hoho....

tamarunia :D zazdroszcze pobytu w polsce. ja niedawno wrocilam i choc bylo mi tam teskno za domem tutaj to znow moglabym pojechac ;)

a my chcielismy malucha ochrzcic ale ze nie mamy slubu koscielnego, to mamy schody :/ jednym slowem ksiadz nam dal do zrozumienia ze dopoki nie zaczneimy zalatwiac formalnosci ze slubem, to nie ochrzci nam dziecka :/ a jak ja na razie nie chce brac slubu koscielnego, a chce dziecko ochrzcic :( buuuu

poza tym, rosniemy i rosna nam zabki i marudzimy :/ powoli za to wprowadzamy inne niz mleczko jedzonko i cos nie bardzo nam to idzie. no i ja sie psychicznie przygotowuje do przejscia na jakies modyfikowane mleczko od 6 miesiaca tyle ze nie wiem na jakie sie zdecydowac :/

to na razie tyle, nie bede was zanudzac ;)
pozdrawiam :D

witam mamuski!!

ale faktycznie produkcja jest! ;) az ciezko nadrabiac :) :) :)
no bo ja jak zwykle zalatana i wiecznie mam kupe roboty w domu, chyba jakas niezorganizowana jestem ::) a po drugie Maia nauczyla sie cwanaiakowac i wymusza troszeczke zeby sie z nia bawic. pobawi sie chwile i potem zaczyna sie zloscic, zaciska piastki i robi sie czerwona jak burak. wtedy ja groze jej palcem i mowie "nie wolno" i "nu nu nu" (tlum. nie :)) i to pomaga ale za kilka minut jest znowu to samo! nawet chodzik nie pomaga, myslalm ze jak ja do niego wsadze to sie pozbede problemu ale w chodziku tez sie zlosci! oj biedna ta moaja mamuska bedzie jak jej nie przejdzie...

Tamarunia- wypoczywajcie sobie ile sie da, uzywajcie polskiego zarelka i swiezego powietrza! Hafsinka jest sliczna dziewuszka i musze przyznac ze do drobnych nie nalezy ;) :) chyab dogania moja Maie gabarytami. ile wazy? bo Maia wazyla w zeszlym tygodniu 7400g, nie jest to duzo ale jescze w normie
Izusia- no super z was rodzinka!! i wakacje widac udane! Oskarek rosnie w oczach, slodziutki z niego bobasek! a jesli chodzi o problemy ze skora to moja malenka miala pare takich suchych plamek na nozkach i jak sie spytalam o to lekarza to od razu powiedzial ze alergia i i to w dodotaku odziedziczona po rodzicach, nie od jakiejs chemii czy cos. kazal nam, rodzicom zrobic sobie testy alergiczne no i wyszlo ze moj maz jest uczulony na pylki i roztocza wiec mala tez jest na to narazona, trzeba ja chronic jak tylko sie da ( o ile sie da!) i jak najdluzej karmic piersi bo to pomaga zwalczac te uczulenia
dorcia!! no super prezent ci mezulek zrobil!! ale masz kochanego faceta! no pozazdroscic! juz w krotce bedziesz mogala mu sie odwdzieczyc, dasz mu jesccze piekniejszy prezent, tyle ze juz bedzie bez niespodzianki ;D jescze raz trzymam kciuki za szczesliwe rozwiazanie!!

Hej babeczki!
Dziekujemy za wszystkie komplementy:):):)U nas nieciekawie, Oskarek ma nadal plamy , smaruje go i kapie w tych srodkach co dal mi lekarz ale nie wiem czy to pomaga.No wiec zadzwonilam dzis do znajomej pediatrki w Polsce i ona kazala mi jednak odstawic nabial i cztery inne alergeny ktore moga powogowac alergie u dzieci.Powiedziala jakie leki mam kupic i mam sie odezwac do niej za tydzien.Jak sie nie poprawi to bedziemy myslec co dalej.Wiecie, dzis Oskarek tak plakal, myslre ze to go bardzo swedzialo bo tarl raczkami po twarzy, ze ja plakalam razem z nim i juz nie wiedzialam co robic, juz chcialam jechac nim do szpitala taka bylam zdesperowana i zalamana.I wogole maly duzo marudzi, mysle ze to z powodu tych plam.Mam nadzieje ze mojemu synkowi szybko to ohydztwo przejdzie.
Arunia-o zabki ida fajowo, a bardzo marudny jest Marcelek z tego powodu?
Maxin-super wygladasz laseczko i twoja ksiezniczka takze.Przypomnij mi gdzie spedziliscie wakacje bo ja niestety nie nadrobilam zaleglosci forumowych i niedoczytalam z braku czasu.Jak tam Natalcia sie ma, slicznie trzyma glowke i podpiera sie na lokciach:)
Malvinka-ja tez mysle o testach alergicznych, zobaczymy, na razie skupie sie na wyleczeniu skory Oskarka.
Buzki dla was i waszych robaczkow:):):)
Dobrej nocki:)

Witam a my dzis kolejny palczliwy dzien,och biedna mala,zabki daja jej popalic.Dzis sprobaowalismy dodac kaszki do mleka i zobaczymy do ktorej wytrzyma.Rozwoen dzis zakupilam spiwork do spania, bo w nocy sie odkrywa i ma bardzo zimne raczki,a nocki jednak sa juz chlodniejsze,jak na razie spi ladnie.Przez wakcjie rozpiescilam stokrotke i zas czeka mnie ozdwyczajanie od zasypian na rekach,och tyle znowu amin dla niej,smoczek mosilam wymienic,bo poprzedni przegryzla,do nowego ciezko jej sie przyzwyczaic,choc nie jest taki sam,ale bardzo podobny,rwoiez wymieniam jej smoczkiw butelce,chyba za duzo tego na raz i mala warjuje.Wiec musze zwolnic i powoli wszytko wprowadzac.Biedne maluszki.

Izusia bylam na TENERYF.Piekna wyspa,polecam.A wiesz moja jak placze ze zmeczenia lub glodu rowniez drapie sie nerwowo po twarzy i za uszka chwyta.Ale Oskarka moze faktycznie swedzi,bidulek kochany,ucaluj go od cioci i Natalsi mam nadziej,ze szybko mu to przejdzie,wiem jak to przykro patrzec na ciepienie dziecka,ja tez czasmi wymiekam jak nie moge jej pomoc.

dorcia dziekuje za komplemety.A ty zmaykaj na porodowke moja droga,bo czekam i czkema na wiesci

Malwinka no wiem cos o tym,mala chce byc caly czas z toba,tyle miala w kraju uwagi poswiecanej wiec teraz tez tak chce.My po wakacjach mamy to samo,a byla tylko tydzien i tak sie przyzwyczaila,ze tylko na rekach by chial byc noszona,bo wszystko lepiej widzi,ciekawska swiata ;)

Maggusia gdzie sie podzialas???????Jak Braian????????
ok zmykam sie kapciac
buziakczki dla wszystkich

dziendobyrek!
ja wracam dokonczyc bo wczoraj mamusia zadzwonila i zesmy godzine pytlowaly a potem maz film wlaczyl i juz nie moglam dopisac...
maxinka- wow!! super fotki z wakacji!! cudowne mieliscie wakacje! ach pozazdroscic tego sloneczka , teraz by sie przydalo w tym ponurym Londynie :( no i Natalce widac tez sie podobalo na Teneryfie- swiatowa z niej dama! ;) ;) no i uroczy maluszek!ale tak to jest z tymi wyjazdami z dziecmi ze potem trzeba swoje odpokotowac bo jednak zawsze te zmiany na nich sie odbijaja. ale Natalcia napewno znowu zaraz sie przyzyczai do swojego domku- miejszym dzieciom to chyba szybciej przychodzi. no i gratuluje zabkow!! u nas jeszcze ich ni ma...
tigger - jak chcesz mozemy sie spotkac jakos na dzielnicy :) my z Majunia na plac zabaw juz chodzimy, na hustawki wiec jak bedziesz chciala to daj znac jeszcze w tym tygodniu bede miala czas bo od poniedzialku juz uwieziona w pracy!!!
ara- u nas z nowym jedzonkiem gladko poszlo, mala uwielbia szczegolnie kaszki i owoce, gorzej z zupkami. ja dopajam (czasami na wieczor) moja mala mleczkiem Aptamil - jest smaczne i jakos wchodzi maii.

milego dnia kobitki! (pomimo wstretnej pogody brrr) ;D

Ja na moment,ale cisza tutaj.Chce sie pochwalic,ze dzis sprobowlaismy 30ml kaszki bananowej i jak Natalince smakowalo,cieszyla sie i nic nie wypluwala,jestem z niej taka dumna.A ile usmialysmy sie przy tym ;D ;D ;Doj glodomorek cos ostatnio jest w nocy piknie je,w ciagu dnia to roznie,ale nie jest zle.
a to pare fotek:
A CO TO:
acoto1pk3.jpg

alemianm1or1.jpg

PYSZNE:
pyszne1dr6.jpg

NAJADLAM SIE:
ufsienajadla1rf6.jpg

MIGOGO DNIA BUZKA

reklama
hej laski

ja ciagle bez netu :mad: ale jestem dzis w kafejce to troszke poczytalam na szybko babyboom to jak narkotyl ciagle mysle jak tam dorcia czy urodzila jak maxin po wakacjach o w ogole co u was slychac ale czas mnie strasznie goni musze uciekac mam nadzieje ze w tym tyg juz bede miec net i popisze troszke u nas ok bez zmian tyjemy sobie i czekamy na listopad pozdrawiam was mocno i goraco i caluje wszystkie maluszki i witam wszystkie nowe mamuski

pozdrowienia pa pa

Do góry