ZwariowanaSol
Fanka BB :)
Ktoś tu jeszcze żyje? Dziewczyny odezwijcie się Jak sobie radzicie podczas lockdown?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Witaj, @julia2s.
Ja mam wrazenie, ze ludzie uwielbiają się bać. Społeczeństwo w UK samo grzecznie pozamykalo się w domach, nosa nie wyściubia, nosi maski, rękawiczki, odkaza wszystko co staje im na drodze.
Kilka dni temu rozmawiałam na jednej Fb grupie a tam wszyscy jak jeden mąż z zapartym tchem czekali na szczepionkę z założeniem, ze jak tylko będzie dostępna to oni ja chcą. Już natychmiast, najlepiej podwójnie. Dożylnie i do wypicia. Osoby angielskiego pochodzenia bo grupa jest angielska.
Żadna z nich nie zdaje sobie sprawy, ze bezpieczna szczepionka zajmuje lata a nie miesiące. Dobrowolnie podaliby sobie coś, co może mieć szeroki wachlarz skutków ubocznych pomimo faktu, ze większość naukowców zgodnie twierdzi, ze 80% społeczeństwa będzie miało tylko lekkie objawy. No ręce i majtki opadły. Na mentalność stadna nic nie poradzisz.
Gdzie w UK jesteś? Kiedy rodzisz? Znasz płeć czy robicie sobie niespodziankę? Jakie masz dzieci (Wiek, płeć). Napisz coś więcej.