reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

czy ktoras z mam moglaby polecic syrop na kaszel dla 16miesiecznego dziecka ktory dostane w UK? jakis odpowiednik prospanu albo syropu prawoslazowego?

reklama
dziekuje:)
Jestem mamą Denniska 21 miesięcy. Od prawie trzech lat mieszkam w UK aktualnie w małym miasteczku Knittingley. z moim partneram jestem już ponad 5 lat :)

Cześć Dziewczyny:)
Jestem w 12 tyg ciąży i wszystko co z nią związane jest dla mnie nowe, zwłaszcza że na obczyźnie.
Byłam u GP potwierdzić ciąże, ta zrobiła mi tylko test z moczu, zadała kilka pytań i stwierdziła że muszę umówić się na spotkanie z położną. Dostałam w rejestracji numer do Maternity services zostawiłam swoje dane, ale nikt do mnie nie oddzwonił, a czas leci.
Mam wrażenie, że w mojej przychodni olali mnie, może dlatego że byłam przed samymi świętami, a może po prostu że nie jestem brytyjką. Sama GP była bardzo niesympatyczna i w sumie zestresowała mnie jej postawa i chciałam stamtąd jak najszybciej wyjść:/
Myślicie, że powinnam jeszcze raz zadzwonić czy iść do przychodni i domagać się wizyty z midwife asap?

Witaj Miśka, ja też jestem w "młodziutkiej" ciąży. Z tym, że już dawno miałam wizytę z położna, założoną kartę ciąży i dużo badań, tym bardziej, że chodzę jeszcze do guma. Miałam także już pierwszy scan, na którym widziałam serduszko maleństwa, potwierdzili datę porodu i że nie jest to ciąża pozamaciczna. Dodatkowe usg miałam prywatnie :-D Kolejny scan z badaniem prenatalnym mam 27.01 :)
Dzwoń szybko do położnej bo to już 12 tydzień i jak piszę Mamusia Blaneczki do 13t6d musisz zrobić badania.
Wielkie gratulację :)

Dzwoniłam. Położna zebrała wszystkie informacje i ma oddzwonić z terminem na badanie. Nareszcie coś ruszyło:)

Dziękuję za gratulacje, oby z górki:)

Z tego co pamietsm, to tuz przed samym rozwiazaniem mialam strasznie dretwe palce u rak, czulam takie mrowienie. Po porodzie dzien czy dwa przeszlo:) ja zdecydowalam sie podowac Nadii tran. Do tej pory pila jeszcze mleko mm, ale od jakiegos czasu stanowczo odmawia, wiec zeby zapewnic jej witamine d itp bede jej podawac tran. Znalazlam nawet w pl aptekach tran o smaku owocowym. Jutro jak nie znajde w naszych polskich sklepach, to zamowie z apteki:)

reklama
Do góry