a w czym macie?my mamy wszystko na elektryke i za 3 msc przyszło nam 417 f
ale w tym jest wszytko woda, gas, swiatlo, kuchenka
reklama
eklerkaa
Fanka BB :)
a w czym macie?
E-On
aleksiel
czesc Dziewczyny,
Czy moglybyscie mi podpowiedziec jak przygotowac sie na pierwsze spotkanie z polozna? Jakie pytania zadaja, jakie badania przeprowadzaja? Bede wdzieczna za wszystkie komentarze i podpowiedzi.
Pozdrawiam
Czy moglybyscie mi podpowiedziec jak przygotowac sie na pierwsze spotkanie z polozna? Jakie pytania zadaja, jakie badania przeprowadzaja? Bede wdzieczna za wszystkie komentarze i podpowiedzi.
Pozdrawiam
na pierwszym spotakniu poloznan przeprowadza tzn wywiad z Toba. Pyta czy jestes na cos uczulona,czy jakies choroby wystapuja u ciebie lub partnera w rodzinie. Bedziesz musiala podac swoj adres,telefon kontaktowy itp. Za duzo juz nie pamietam co tam sie mnie pytala,ale jak soebie cos wiecje przypomne to odrazu napisze
aleksiel
Kopka- dziekuje bardzo
Jutro wizyta u poloznej i piewsze usg trzymajcie kciuki!
Pozdrawiam
Jutro wizyta u poloznej i piewsze usg trzymajcie kciuki!
Pozdrawiam
mama na Wyspach
www.mumsfromlondon.com
Gratulacje!
eklerkaa
Hej ja się zapytam o szczepienia tutejsze... Moje dziecko ma 2,5 lata wszystkie obecne szczepienia miał w Polsce robione ponieważ urodził się w pl a ja mieszkam tu od niedawna i w Polsce mi powiedzieli że następne szczepienie w wieku 5 lat go czeka. Byłam dzisiaj w GP pokazałam całą kartę szczepień syna i mówi że następne szczepienie jest na MMR (odrę różyczke i świnie) w poniedziałek (ten co będzie) ale on był szczepiony już na to i jej to mówię a ona mówi że tu jakas druga dawka... (druga dawka z tego co przeczytałam na necie w Polsce jest w wieku 10 lat) Nie wiem co robić... Na pneunokoki OK to szczepienie rozumiem bo w pl nie jest refundowane i nie każdego stać i fajnie że tu jest za darmo i na to się zgodze. Jak było z waszymi dziećmi
Ostatnia edycja:
kwiateczek
majowa mama `08
Oba sa za darmo dadza ci obydwa. Dodatkowo wyrob sobie te akty ja zrobilam 4 ale chyba za duzo. Do paszportu potrzebujesz, do zarejestrowania w pl jesli to bedziesz robic, do benefitow ale ci oddadza. To sa chyba te full bo jest tam nazwizko twoje i ojca itd. Jak slub wezmiesz to musisz ten akt zmienic bo bedzie twoje nazwisko stare.A ten normalny akt to sa dane dziecka , gdzie urodzone to co sie nigdy nie zmieni.
Jedna jest tzw czerwona ,kopia to jest ta wazniejsza bo sa wszystkie dane.Jak juz kolezanka napisala po slubie musisz sie umowic i zmienic nazwisko.najlepiej wez sobie 3 kopie zaplacisz 12f(uszykuj sobie pieniazki) potem jak bedziesz chcaiala dokupic to juz kosztuje 10 f za sztukepilnuj zeby bylo dobrze wypisane.ja sie tak skupilam na nowym nazwisku (po slubie)ze zrobila mi blad w dacie.zamiast 4.05 zrobila 5.05....z dziecmi bylam,zamieszanie....teraz nie da sie cofnac.ona zauwazyla po 2 dniachja tez nie sprawdzilam.....niestety na glownym akcie jak juz napisze tak juz bedzie,nawet jak bede chciala kiedys kopie to juz zawsze bedzie z bledem,z mala adnotacja na dole(ktorej nikt nie zauwaza)ze czytaj 5.05 jako 04 .05 tyle
niestety tak jest ze trzeba zglaszac jesli sa jakies zmainy na dluzej,masz miesiac na to.skoro jego dochod sie podniosl i utrzymal lepiej bylo to zglosic.Lepiej miec troszke mniej niz teraz w nowym roku wezma wam wiecej bo odlicza poprzednie pol roku.....Hej mamuśki chciałam się zapytać o Working Tax Credit
roczny dochód nie może przekraczać....ile ???
mój mąż przez ostatnie pół roku pracuje troche wiecej i teraz obawiamy sie ze moga nam zwrot naliczyć. Proszę o odpowiedz.
tu masz kalkulator.mozesz sobie obliczyc
HMRC Tax Credits - Tax credits calculator, Tax credits calculator
co do szczepien to masz nazwy wpisane w ksiazeczki/bo tu sa tylko numery...jak cos to pros zeby wpisala co ci daje.....nie weim co ci doradzic jest tabela porownaj sobie cp mialas a czego nie.ja mialam wszystkie tu
Szczepienia w Uk
Dawno mnie tu nie bylo a tu watek ozyl :-)
Pozdarwaim wszystkie mamy
moja niunia troche chora tak wiec nie bardzo mam czas bo marudna ale postaram sie tu znowu zagladac jesli nie macie nic przeciwko.
Ostatnia edycja:
reklama
M
mama290
Gość
Podziel się: